Tuesday, March 31, 2009

My hero - gaya anak orang kaya?

Macam pelik je tajuk my post kali nie...
Sebenarnya, my hero Ian nie..Stail dia tido, macam orang kaya..
bersilah panggung...
setiap kali tido, macam tu la posing dia,
kalu orang alihkan kedudukan kaki tu, dia akan naik kan balik.
But of coz, not all the time la..but still always...
boleh dikatakan dari kecik gak la...cuma tak teringat nak amik gambar..
tengok la tu tak kira tempat...

Priceless give from YOU



Bila baca blog catlina, rasa terkenang & teringat balik masa melahirkan kedua-dua my beloved hero Ian & prinncess Iris. Rasa masih terkenang saat-saat tu, kedua-dua nya, masa yang berlainan, cara yang berlainan, tapi perasaan seorang ibu still sama...Insaf rasanya mengenangkan betapa hebatnya kuasa Tuhan menganugerahkan harta, hadiah yang ternilai, tak terbeli dengan wang ringgit. Bukan semua orang terpilih untuk menerima hadiah ini tetapi ada yang teerpilih menerimanya tapi tak menghargainya...Sedih bila baca pasal kes pembuangan bayi, ada yang masih hidup, ada yang tidak bernyawa. Dibuang macam sampah, macam tak ada harga, sedangkan ada sesetengah nya, sanggup menghabiskan wang ringgit beribu untuk cuma mendapatkan anugerah Tuhan ini...

Muka empat segi...

Lately nie, my princess suka buat muka macam yang di atas nie...
Mummy panggil 'muka empat segi' coz bila Iris buat muka macam ni..
pipi dia akan makin membulat, leher memang tak nampak,
macam penuh sangat muka dia kan?
Buat Mummy makin geram macam nak gigit-gigit pipi tu..
gigit cikit buleh tak?

Pegi & balik every day...

Ni la rupanye, my beloved hero & princess every morning & every evening..
travel dari rumah every morning,
than balik dari opis every evening...
pagi masing-masing tido, senyap je,
balik keja, masing masing dengan ragam masing-masing...
Apa pun TQ coz tak banyak ragam while Mummy tengah driving...

Wednesday, March 25, 2009

Mahluk Tuhan juge...









Nie gambar binatang yang dijumpai sewaktu ber'picnic' kat Sg. Gabai hari nie.actually dapat gambar butterfly, tapi ter'delete' plak...so, ini je la...yang scorpio tu nasib baik perasan cepat, dan selamat diketuk oleh my pak ngah...hero of the day la kira...

Tuesday, March 24, 2009

PICNIC at SG GABAI

Nie air terjun Sg. Gabai..indahnya ciptaaan Tuhan...SUBHANALLAH!! Kitaorang pegi on Saturday, dua keta...ramai tapi bila sampai sana jadi lagi ramai..coz jumpa my Mak Ngah & family also Bibik datang join . Meriahla...
Nie rupa Abang Ian yang mandi seronok sangat sampai tak nak naik, taknak makan.Puas la pujuk....tu pun dah tukar baju, dia ada niat lagi nak terjun balik....

Nie pulak gambar adik Iris yang macam tak puas hati je sebab tak dapat mandi...Sampai tertido, makan tangan la...Sian dia, tengok Abang Ian dia mandi bestnye...

Nie gambar nak balik, walaupun aksi Ian macam tak nak balik je...terpaksa la Daddy dia membodek dengan ice cream...Iris macam nak ice cream gak je tu...

Monday, March 23, 2009

Weekend with Ian & Iris




Nie Abang Ian punya la happy dapat baju thomas dia, baru sampai. sampai ke petang, tu pun tak nak tukar..puas gak pujuk. Yang sebelah nie pulak adik Iris nye, first time mummy masuk kan dalam walker...tak kuat lagi so tu yang letak bantal kat depan dada dia. itu pun busy gak makan stereng walker tu la, makan bantal tu...macam macam. Actually, nak upload kan gambar gie picnic hari sabtu kat SG. Gabai tapi card reader tak de, cabel camera tak de...so ini je lah yang dapat di post kan hari...apa pun, best baca cita member-member blog...catlina dapat baby NUR DAYANA INSYIRAH...tahniah, mummy sofia (siti fatimah) punya cita gie jejalan kat batam..pas tu window shopping kat blogs pula. ada gak yang berkenan..tapi tungggguuuuu...nanti kita cita pasal gie picnic ....tapi dekat sg. gabai je. apapun..weekend baru nie best!!!!

Thursday, March 19, 2009

My beloved hero...IAN

Emmm..ashik cita pasal Iris je...sian cik abang Ian nie. actually he is very helpful this lately sejak jadi abang nie.
* tolong 'amek' n buangkan pampers adik dia,
* tolong tgk kan adik dia bila mummy cooking or doing something,
* tlg pujuk adik waktu mummy driving kalau adik dia nangis n also
* tolong kacau adik dia but jarang-jarang la...
so ...tq my dear hensem for being so helpful to mummy..i love so much! but bila adik dia tido, dia akan bermanja-manja ngan mummy dia, sian gak kat dia. i try my best to be seadil-adilnya to both of them. but of coz yang si kecik iris need more attention coz she is still a baby kan?

TQ untie nottinetty...


hari nie Iris dapat hadiah dari untie nottinetty, tapi bukan cupcake...but ini dia...tq...comel sangat! iris tak tau apa, tapi mummy dia yang lebih lebih...what ever pun TQ!

Wednesday, March 18, 2009

SMILE....Princess!!!

This picture taken semalam sampai je rumah,
baru balik keja...
Iris
dah bule pakai skirt tu yang senyum lebar + dia memang suka posing...
betis dah la macam KFC. GERAM...mummy gigit cikit boleh tak?

Monday, March 16, 2009

A & W

Nie gambar BABAM IRIS ngan Daddy kat A & W tengah tapau mamam coz' Mummy penin, tak larat nak cooking...sian mummy kan...

MAMAM time!



Last saturday, mummy bagi Iris mamam for the first time...mula-mula tu macam pelik gak, tapi dia telan jer...so, bermula la episod Iris mamam...

Friday, March 13, 2009

THOMAS


nie t-shirt thomas yang i order from hanilittlegirl.blogs for Ian & Imran..maybe next week dapat kot...comel tak?

Wednesday, March 11, 2009



nie cuppies yang I buat last week kat rumah Ibu. Choc Chip cup cake...sedap gak.dalam resepi kata topping ngan choc ganache, tapi I topping ngan cooking choclate je...cedap gak...tapi tak lah secomel ngan cuppies nottiinetty...kan....
allooo! lama tak update blog kiter...busy cikit!!! nie gambar anak anak I yang sedang kusyuk tengok tv. baru beli cd Alvin n chipmunks, tu yang leka..so I boleh lah buat keja. Yang kecik tu pun macam faham...melopong...yang abang dia sibuk ngan puting..ada idea tak nak buang puting dia, share kan la...TQ.



©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno