Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Friday, July 31, 2009

Nak pindah?

as u all know
mummy ayu sekarang jadi PA kepada Dato'
walaupun sebenarnya mummy nie cuma kerani je
sebab PA sebenar belum dapat..
so, mungkin dalam minggu depan
kami semua pindah opis baru...
mummy pun dapat satu bilik..
ye la PA Dato' kan...
(sementara je kot, nanti dapat PA betul)
semalam gie jalan tengok opis baru
best, tingkat 24, ada pemandangan lagi
nampak dataran, nampak KL tower
wah macam best...nie sat lagi nak packing barang barang
yang boleh tahan banyak nya
pas tu,
ujung minggu nie katanya nak angkat...
tu minggu depan, kalu pindah,
tak tau lagi ada tak line internet
so...tunggu je la update dari mummy
pasal pindah randah nie
nanti kalu dah pindah,
mummy snap gambar opis baru ok!
tunggu....

Thursday, July 30, 2009

P/S I LOVE YOU

Malam tadi layan movie sampai dekat pukul 2 pagi
sanggup tu..bukan apa cita best
astro chanel 413, movie..
tengok dalam guidebook, nextmonth tah de ulangan
so..tunggu la
start kul 11.45 sampai 1.45
ngantuk but cita best ..layan.
sedih sangat, tajuk nya ini
heroin...hillary swank
dalam cita ni HOLLY
cita nie pasal holly nie kawin dah 9 tahun
tak de anak
tetiba hubby dia mati brain tumor
sedih gila
ini time dia flash back
first time jumpa kat ireland
ini heronya
dalam cita tu GERRY
lepas dah funeral
3 minggu dia tak kuar rumah
dia miss call hp hubby dia
just nak dengar suara hubby dia
sedih..(mummy ayu tak larat nak nangis dah)
pas tu family ngan bestfriend dia datang
tergezut..tgk rumah dah tak rupa rumah
dengan holly tu dah rupa apa ntah
tak mandi
pakai baju hubby dia semua
pas tu dia dapat pita rakaman n followed by letter
dia kena ikut arahan dalam surat tu
macam nak guide dia untuk teruskan hidup
dia pegi tempat dia first jumpa
ngan bestfriend dia
semua hubby dia dah arrangekan
dia just follow aje
jumpa plak mamat nie
WILLIAM
macam dah syok gak la
tapi still ingat kat hubby dia
rupanya mamat nie
bestfriend hubby dia dari kecik
so..ok lah
tapi tak terus bercinta pun
dia pegi umah family hubby dia
dapat surat lagi
time baca surat tu
macam hubby dia ada kat around dia
sedihla
last sekali after one year baru dia manage
hidup baru, ada kerja baru
dia pegi balik ireland tu
jumpa la pulak dgn william tu balik
baru la couple...
happy ending
but jalan cerita yang sedih,
kelakar ngan kenkawan dia
best la
berbaloi la tunggu sampai kat kul 2 pagi
datang keja pagi tadi
search la pasal cita nie
rupanya cerita tahun 2007
macam tak popular
ke mummy ayu yang ketinggalan???
===
p/s: setiap surat dia, gerry tu mesti tulis
p/s:-i love you.

Wednesday, July 29, 2009

Princess Iris

Ini dia terlatest...
semalam petang
balik dari keja...
princess mood baik,
so mummy layankan aje..
senyum...Iris...
aik..mummy nak gie mana?
emm..geram apa tu?
mana gigi Iris?
tengok sikit...boleh tak?
emmm..lagi dia tutp mulut
kedekut la..nak tengok je
emmm...tutup mulut!!!
ha...itu dia!
gigi Iris yang baru nampak sikit.
sebelah tu dah kuar,
yang satu lagi baru nak kuar
he he he panjang sebelah la gigi Iris
macam Abang Ian gak dulu.
Bam Bam yang tembam!!
GERAM!!!

My hero & My princess..

Entry di awal pagi...
tapi gambar last friday
kat umah baby sitter before nak balik tu
sempat mummy snap gambar
hero ngan princess mummy nie
---
my hero
as usual main...
nak balik pun busy main lagi
aik..princess senyum?
sikit je plak tu..
but sweet enough kan?
love u both so much alots banyak banyak sangat tau!!!
muah!muah!muah!
---
malam tadi dapat snap gambar cik gigi iris...
tunggu....

Tuesday, July 28, 2009

Birthday party lagi...!!!

Cerita pasal birthday lagi
bulan july nie, ramai yang celebrate birthday kan?
nie waktu baru sampai
sempat lagi posing kat tepi pool
ian..peluk iris kuat kuat
pas tu senyum...
Ian..tunggu sapa tu?
-----
kali nie birthday Tok Wan ngan Mak Tok plak
Mummy tak buat entry kat sini
Mummy wish kat FB je
coz Tok Wan ngan Mak Tok ada FB
celebrate on 25 july, birthday Mak Tok
birthday Tok Wan is on 22 july
Mama Liza buat makan makan sikit
small gathering for family je..
semua ada kecuali Kak Ina (coz Kak Ina kat nilai)
kat umah dia on sabtu malam yang lepas
ini la gambar nya...
-----
kek dari Secret Recipe...sedap!!!
aik...ini birthday sapa?
Ian ke Mia ke?
itu dia my MIL & FIL kat kiri kanan gambar
aka Tok Wan ngan Mak Tok
beria bebudak ni tiup lilin
sorang satu lilin plak tu
but Ian punya dah padan
Mia punya lum lagi
boleh lak Ian tolong tiup kan jugak tu
alamak Mia..
tak padam-padam jugak ke?
tak pe la, Ian tolong tiup kan ye...
Mia macam dah give up je
Mummy ngan Iris wajib posing...
abissss....

Monday, July 27, 2009

Hari Peladang & Penternak Peringkat NS

Last week kami semua balik seremban
ada hari peladang dan penternak peringkat ns
so, pegi la jenjalan sabtu after siap masak
ini la hasinya...
princess Iris yang serius...
emm..
untie syira...leka membaca risalah apa tu?
banner kat depan entrance yang menarik perhatian mummy...
Iris, tengok apa tu?
Daddy yang dukung Iris sepanjang hari tu,
mummy kejar Ian..
Ian ngan Acu tengah layan tengok lembu
besar..tu no. 2
ada pertandingan gamaknya
ha..ini dia juara lembu
lagi besar...
kambing pun ada
tapi busuknya..
pendekar red indian pun ada
Acu...
my hero mana yer...
ini dia my hero.
koboi Ian..
hensemnya...anak sapa nie?
aik...princess mummy relax je tengok kuda mamam yer?
mummy nak posing ngan kuda
tapi kuda tu macam minat je ngan mummy
so...mummy pun suspen jugak
sat lagi kena libas ngan leher dia
senget lak mummy
dah la tinggi..
last..gambar wajib
one happy family
ian pun macam mummy
takut kuda
mula mula beria nak naik
bila sampai dekat
dia dah takut..
so tak de la dia naik kuda pun.

Friday, July 24, 2009

Terbaru...

Minggu nie asyik cita pasal chef mummy je
so...ni ada la sikit gambar terbaru
my hero ngan my princess plus mummy....
he he he
Yang nie semalan dalam keta
Mummy yang over plak ye...
My beloved hero last weekend
busy la pulak main
My princess...wah dah boleh duduk!!!
malam dah..tidur ye adik Iris...
(baik nya abang Ian)
yang ni semalam
waktu dalam perjalanan balik dari keja
(amboi gelang kiri kanan..bukan tangan mummy ye)
Ian dibuli oleh Anyah nya...
nanti Mummy balas balik kat Rifqi ye sayang..
meet my bam bam..Iris
air liur meleleh...gigi tengah tumbuh
tapi lum nampak lagi,
nanti dah nampak
mummy tayangkan ye...
Have a nice weekends!!!

Thursday, July 23, 2009

Chef World @ part 3.

ok sambung..
last punya!
kat cascade nie ayu kena buat order
dari guest...contohnya mak saleh yang tengah
tengok kita orang posing tu..
he he he ...
nie pun gambar last last day
kat MO before ayu berenti keja
ha..kat MO nie la ayu kenal my hubby @
Daddy Ian & Iris
dia keja kat Coffee House kitchen
but time tu tak bercinta pun
gaduh lagi ada...
tapi bila dah nak berenti keja tu
baru makin close
hari hari SMS
lain kali la cita pasal cinta ok
kat cascade tu masak depan guest tu
tak leh la cincai cincai
kena elok elok..
orang tengok...
kita tengok orang
ye la tepi kolam renang
orang lelaki suka la
tengok..semua lelaki
ayu sorang je perempuan
=====
setahun lebih keja kat MO
ayu berenti....
dapat keja kat hotel baru nak bukak
naik pangkat sikit, naik gaji pun sikit
try tempat baru
Prince Hotel & Residence
kat Jalan Conlay, depan pusat kraf tu
time tu hotel belum buka lagi
pakai t-shirt ngan jeans je
keja..lap lap dinding kitchen,
basuh kitchen, bukak plastik kat cabinet, kat chiller
padan muka, nak sangat jadi opening team
but..merasa la tido kat hotel tu sebelum orang lain
merasa makan kat chinese restoran dia
sebab masa tu hotel buat trial
nak tengok macam mana hotel beroperasi
so..kami opening team jadi guest
dapat duit mainan lagi tau...
ini dia opening team Eccocino Kitchen
(coffee house kitchen)
semua lelaki lagi...
ada 3 orang lagi perempuan time tu
tak de lak dalam gambar nie
semua staff time tu majoriti nya gila gila
bukan gila yer..
tengok je la gambar tu
tapi now semua nya dah tukar hotel lain
tapi ayu terus kuar dari line hotel
why???
sebab...my Didi @ Daddy tu anak polis
mula nya my FIL offer jadi polis
coa ayu diploma
so boleh minta inspektor but ayu tak minat
so..keja la opis dengan polis
mula tu memang sedih, puas pikir
baik n buruk nya
memang tak terpikir, tak pernah pikir &
tak minat dulu keja-keja opis nie
tapi my MIL kata
bila dah kawin, dua dua keja masa tak menentu
bila nya kami nak jumpa
bila ada anak nanti macam mana
kerja shift, kadang kadang kalau ada function
balik lambat, cuti pun tak menentu
dan macam macam lagi
so...ayu berkorban kerjaya ayu
berenti keja, kerja kerajaan
jadi la ayu sekarang nie
dari dulu pegang senduk la, angkat periuk la
sekarang duk menaip surat-surat
pegang gak senduk tapi kat umah
so chef kat rumah sendiri aje...
itu la kisahnya!
but bila teringat balik...
memang windu sangat sangat
====
ini dia gambar sekarang dan dulu
kalu keja chef, agaknya pangkat apa la sekarang kan???
wondering...
=====
but now keja sekarang pun best
kenkawan pun best
bleh blog la, facebook la
ada banyak masa kat rumah
layan anak anak
cuti sabtu ahad
kalau anak tak sihat pun senang nak cuti
so..ayu tak pernah menyesal
korbankan kerjaya untuk family
kat opis, ada jamuan
(time nie ngandungkan Iris)
kalau keja hotel dulu, macam mana la mengandung
memang tukar department, tapi still in shift
ini plak baru balik dari cuti dalam pantang
tu yang slim je...
enjoy sangat keja sekarang..best!
tak pernah menyesal tau..but still in memory
that i use to be a great chef in my past time
but now i'm still a chef at home, a mother to Ian & Iris
and a wife to my Didi...!