Saturday, August 29, 2009

Live dari Seremban...

Entry live dari negeri sembilan
he he he
kat cc nie
dah lama tak jejak kaki ke cc
since kat uitm
nie actuall nak check mail dari one blog tu
ada order socks for iris
but tak de reply lagi
so, layan jab berkebuk kat fb
pas tu jengok jab beberapa blog kengkawan
so...tu je la cita nya
nak cepat nie
ian n iris tinggal ngan ibu
ok
nanti nangis lak...
sambung lagi next week!
HAPPY MERDEKA DAY

Thursday, August 27, 2009

Happy Merdeka Day!

Dah 52 tahun negara kita merdeka
alhamdulillah!!!
so..selamat menyambut hari merdeka kepada semua
warga Malaysia...!!!

every year jarang miss tengok perarakan merdeka
walaupun just kat tv
sejak ada Ian pun
Mummy Ayu yang ajar dia
walaupun dia tak faham
yang kita celebrate merdeka day...
Mummy akan kasi dia bendera satu
than layan tgk orang berarak
kereta berhias
polis reramai
ada jet terbang terbang tu
pas tu layan ulangan bunga api yang malam tu
tak larat nak tunggu

ini pic dia on 1st merdeka celebration for him
waktu ni 31 Ogos 2007
Ian baru 6 bulan
tengah breakfast
duduk atas baby chair depan tv
kat kl je time nie

yang nie plak last year
31 ogos 2008
kat Seremban
rumah Tok Umi
tengok mentang mentang dah besar
berapa banyak bendera dia nak
pas tu jerit jerit
eneka something macam tu la
kononnya merdeka!

this year pulak dengan Iris
so..tak tau lagi macam mana
celebrate kat mana..
so tunggu kan aje la citanya...

Buka puasa semalam

Semalam petang ujan lebat kan..?
semalan buka puasa ramai ramai kat rumah Angah plak
Daddy as usual buka puasa kat hotel
so kami pi la umah angah
hari tu angah buka rumah kami
kami tu..me, Ian, Iris
my bro..Apiq (from 3) datang rumah cuti sekolah
dia kan geng Ian
plus Ido yang memang stay ngan Mummy Ayu
and Wiwan yang stay ngan Angah
bukan masak pun
tapau je
masak nasi je
===
so, layankan aksi anak anak Mummy Ayu nie
!
!
!
Iris and Rifqi tengah membuli Uncle Apiq
ini Iris plak cuba membuli Rifqi
aiks...
Rifqi cuba menepis...
ni apa plak???
ooo..
rupanya Ian tengah layan game dalam bilik ngan Apiq dia
cuba memahami
macam mana nak main game
baru dapat...
datang plak princess tecik nie
cuba merebut dari abang Ian
tak padan kecik la Iris ni
nak rebut rebut plak
kan dah kalah
abang Ian tu hero
mana boleh kalah..
sian dia..
tamau nangis ek...
pukul 8 lebih balik rumah
masing masing tido
penat main...

CuTeMiUt78.Blogspot

Birthday wish entry...
kali ini
HAPPY BIRTHDAY to...
semoga panjang umur
murah rezeki
sihat dan gembira selalu
disamping cik abang tersayang
dan Amirul yang montel!!!
dah la salah buat entry
ingat semalam
nasib double check
rupanya hari nie..
so celebrate kat mana?
nanti story ek???
dicopy dari awak nya blog
jangan marah ye...
apa pun have a wonderful birthday!!!!



Wednesday, August 26, 2009

"BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST"Looking for Beautiful Prince & Princess"

Nak join contest lagi
tadi blog walking
jengah blog Catlina
nampak E-ein join contest ni
Mummy pun nak joinkan jugak Iris
so..inilah dia
contest dari blog Mummy Zara
"BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST"
Looking for Beautiful Prince & Princess
so kenalah
my Iris kan mummy selalu panggil princess
so.mari kita cuba try test join contest nie...
====
as usual syarat-syaratnya:-
1. jd follower Mommy_Zara. ~ done!
2. sila add banner di atas pada sidebar.. ~ done!
3. buat special entry utk contest ini dan
sertakan sekali satu picture baby uols yg comey!
dan satu picture baby bersama mommy atau daddy!
kedua2 gambar akan diambil markah.. ~ done!
4. sile nyatakan skali nama baby dan umur baby.
tips: gambar baby comey dgn aksi bersahaja
tp masih mengekalkan kecomelannya mungkin
menjadi pilihan juri ~ done!
5 sila nyatakan bila gambar diambil. ~ done!
6. link kn blog Mummy_Zara .
sila tinggalkn comment bila dh siapkn entry. ~ done!
====
My princess name IRIS NUR DELISHA
BINTI MUHAMMAD ZALMEN ZAKARIA.
My princess is 9 months.
dan ini dia gambar yang dipertaruhkan kali ini....
this pic taken awal bulan Julai
time tu baru balik keja
she in a good mood so,
mummy pun snap gambar dia
===
yang pic nie plak
taken end of July
waktu pegi wedding cousin kat Shah Alam
===
tu je la kot untuk kali ni
contest nie tutup on 31 Ogos
so, sapa sapa nak join
sempat lagie nie
jom join ramai ramai
memeriahkan contest Mummy Zara nie
===
wish Iris lots of luck!!!

Tuesday, August 25, 2009

Geng baru?

Ini dia geng baru
actually bukan baru
tapi dulu dia baby lagi
so tak banyak boleh kacau sangat
sekarang sudah besar
so boleh main main selalu
kan Rifki..?
tengok Rifki dah makin besar
larat ke abang Ian nak pegang tu?
dengan Iris dah macam kalah je kan princess..?
yelah..Rifki boy, Iris girl
mestila comel je kan?
nampak tak tangan Iris dok tata tu?
nak tunjukkan perbezaan
tengok kaki Ian (stokin merah tu)
ngan kaki Rifki (stokin putih tu)
besar kan Rifki..
makin bulattt
===
mari layankan aksi Iris ngan Rifki...
aik..Iris jeling Rifki nampak
Rifki jeling Iris balik
Iris dah sengih...
serius dua dua
===
pic taken semalam
Ibu Rifki (my sis) buka puasa kat umah Mummy
plus Uncle Wiwan, Uncle Dido, Uncle Apiq
Daddy balik lepas buka
Daddy buka kat hotel...
sebenarnya kat dapur hotel je...
sekian...

Monday, August 24, 2009

Shopping untuk berbuka...

Sedar tak sedar
dah 3 hari kita berpuasa
nanti kejab aje 30 hari kan...
this pic taken yesterday
waktu kuar kat bazar ramadhan di pandan indah
ramainya orang...
macam macam yang dijualnya
dalam banyak banyak tu
ada 2 kedai yang menarik perhatian Mummy Ayu
first dia jual kambing panggang
kambing tu sekor sekor dia panggang
macam kambing golek pulak
nak beli but ramai sangat orang
lain kali la Mummy kata kat Daddy
plus puasa lama lagi
pas tu Mummy kasi tau la kat Ian
"Ian, tu kambing tau"
nak tau Ian jawab apa
"kenapa dia tak bunyi?"
Mummy punya la gelak
kat tengah orang ramai tu dia boleh buat lawak
but actually he is serius
bijak bijak...
yang second yang mendapat attention Mummy
is kedai jual ayam golek
but bukan macam ayam golek biasa
diaorang siap bawak oven yang boleh masuk orang
besar oven tu..
macam mana la diaorang bawa
than takkan nak mengangkut oven tu hari hari
thinking???
Iris ngan Daddy
ha ha yang tangan Daddy tu separuh je
Mummy pun ada lagi
tak de la beli banyak sangat
coz semalam Mummy masak
just beli kuih, murtabak, air 2 jenis
and for Ian.."unat"
kuih apa tu???
DONAT
seriusnya princess...
senyum sikit...
ha..comel pun
princess mummy...
yang abang Ian
sempat pulak nak main kat playground tu
pulak..
nasib kuar awal boleh la Ian main jab
kenapa awek kat belakang tu usha Ian tu?
minat ke?
my hero...Ian
hencem....

Friday, August 21, 2009

Perubahan sempena ramadhan...

jeng jeng jeng...
inila dia perubahan yang Mummy ayu maksudkan
my new face of Mummy_Ayu blogspot.
cantik tak...
A very very thank you to my designer..
sesangat satisfied tau Mama Emma
new blog...
old blog...
so...sesama nak blog mereka berwajah baru
meh la jengah reramai ke My Blogsaloon kat banner tepi tu
or just follow this link
sila beri komen pasal my new face...
Ma acih!!!

Selamat Berpuasa....

Esok kita semua umat Islam
akan memulakan ibadah puasa...
so di sini Mummy Ayu
nak wish kat semua
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN!
SELAMAT BERPUASA!
SELAMAT BERTARAWIH!
semoga ibadah kita diterima ALLAH..
amin...
Mummy suspen gak
coz tahun nie Mummy kena berpuasa
sambil BF kan dak princess sorang tu
(my Iris)
last year...
time tu pregnant kan Iris
ingat dapat la puasa penuh
last last...6 hari je dapat puasa
24 hari tinggal
sahur bangun dah
(my hero pun bangun sahur)
pukul 10 je, Iris kat dalam
dah mula menendang
and she won't stop selagi dia tak dapat mamam...
ada sekali tu Mummy try sampai pukul 12
dia dok berjoget kat dalam
bila makan je..
dalam 10 minit dia pun senyap la
tu la pasal nya mummy tak complete puasa
waktu time Ian dulu
mengandung gak puasa tapi okay je
ada lah 4 hari je tak posa
pas tu next year nya
dia dah bf dah
Ian bf sampai 8 bulan je
Iris dah 9 bulan but still bf
mummy tak kisah but bila puasa nie kisah gak
any nasihat tak for me???
sempena bulan puasa nie
akan ada pembaharuan di blog Mummy Ayu
kalau nak tau singgah la selalu...
ok...

Thursday, August 20, 2009

New Opis....

presenting my new opis as i promise...
ops silap
nie my boss office
view from my office...
bestkan..
boleh cuci mata hari hari
dataran pun nampak clear..
cuma bila pagi quite silau sikit
ini je sebenarnya opis aku
simple je kan?
nie la pc aku
tempat aku berblogging
inila penemam mummy time mummy busy menaip
or time mummy busy bercucuk tanam (FB)
he he he
ini bukan posing
memang betul betul tgh jawab phone
my adik adik kat opis tu yang snap kan
tu je la..
sekian terima kasih

Tuesday, August 18, 2009

Contest Baju Raya Sedondon

Kali nie nak join contest plak
Contest Baju Raya Sedondon
yang dianjurkan oleh blog Tentang Dia (Naz)
ibu kepada Rikazz yang comel
so inilah gambarnya...
time nie tahun 2007
last 2 years
so...wish us lots of luck
=====
mula nak join ngan gambar nie
tapi ni gambar time raya haji
Naz kata gambar aidil fitri
so, kena la join ngan gambar atas tu
time iris lum ada
sowie ye princess
tahun nie kita posing banyak banyak
untuk contest tahun depan
or contest lepas raya ke??
====
time ni masih dalam pantang Iris
baru 40 hari tak silap
tapi still nak raya
tengok Iris pun pakai baju kurung tau...
Tok Umi jahitkan
2 hari dah siap
TQ Tok Umi!
nasib ada extra kain baju kurung Mummy
so sedondonla kami for the first time...
ini dia princess mummy pakai baju kurung
Comel tak????
===
As usual syarat-syaratnya......
1.Jadilah follower iburikazz dan add iburikazz di bloglist anda. ~ done!
2.Buat satu entry tentang CONTEST BAJU RAYA SEDONDON
dan buat link ke entry ini.
http://is3riziburikazz.blogspot.com/2009/08/contest-baju-raya-sedondon.html ~ done!
3. Upload lah Gambar anda dan pasangan berbaju sedondon
~done!
4. Nyatakan nama anda dan pasangan,
tahun aidilfitri anda bergambar sedondon tu
dan tema baju raya tahun ini.
Nama saya : NUR IDAYU ALWI
Nama pasangan : MUHAMMAD ZALMEN ZAKARIA
Tahun aidilfitri : 2007
Tema tahun ini : PURPLE
4. Tinggalkan link anda di sini.ok?
~ done!
5.Sila tinggalkan sekurang2nya satu komen di mana mana entry yang
anda baca selain entry contest ni...Buat syarat.. ~ done!
---
Tarikh Tutup...22OGOS2009..awal ramadhan...
Selamat mencuba...
----
he he he..copy paste ye NAZ...sowie...
===
sekian!

Monday, August 17, 2009

Princess Iris

Nie semua gambar dah belated nie
last last week punya cita
tapi nak gak tunjuk kan...
so layan je la...
kena kurung ngan Mummy..
tolong!!!!
memain time....
(kononnya nak join contest,
tapi mummy lupa lak..)

mandi time...
sama macam E-ein gak
Iris suka mandi..
ha..dah comel dah princess mummy
main lagi...
Mummy la lupa nak buat entry join contest....
lain kali ek...
he he he!
©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno