Tuesday, September 29, 2009

Raya pertama lagie..

Cerita raya pertama lagi
nie pic Ian bersalam salaman ngan Tok Wan
ngan Mak Tok
ngan Mummy ngan Daddy dalam camera Acu
next time la ye..
pas tu we all gie beraya umah Tok kat Cheras
pas tu umah Mak Chak ngan Cheras gak
than gie umah Mummy (untie belah Daddy)
kat Puchong
kat umah Mak Chak dah tukar baju dah
tak larat tengok bebudak tu
sampai Puchong....
zzzzzzzzzzz
keletihan hero & princess Mummy
so Mummy ngan Daddy
layan posing posing
layan kan aje la yer...
aksi romantis
(tapi gelap la plak)
bangun tido main bunga api
aik..daddy pun sama?
princess in gown
tomei tak?
sampai umah tuka baju tido ipin upin
tengok la tu
bukan main seronok lagi
to be continued.....

Hari Raya Pertama...

Selamat Hari Raya....!!!
hari pertama start keja
setelah seminggu bercuti
so..mood masih mood raya
my hero pun pagi tadi menangis kena tinggal
yang princess rilex aje
abang plak manja lebih...sian dia
nanti petang mummy amik ye
macam mana raya kenkawan?
tak sempat lagi menjengah blog member member
macam macam terjadi cuti raya nie
yang paling tak best
my hp punya memory card ROSAK!!
frustnya!!!!
800 keping gambar gone..
lagu best best gone...
ada yang dah sempat transfer
but gambar raya banyaksss
semua tak transfer lagi
ada gambar Ian & Iris waktu beraya best sangat
semuaaaa...gone...
sedih sangat!!!
so...meh la layan kan gambar gambar dari camera je
family pic di pagi raya
tak best sangat
banyak my bro in law amik lagi best
tapi tak dapat lagi
3 of us di pagi raya
tengok la posing my hero
manjaaaaa
waktu baru lepas siapkan member berdua nie
mummy...bucuk lagi
princess in baju kurung...
suka sangat!
ada satu gambar tu
Ian kat tangga
encem sangat
tapi dah hilang dalam hp
satu je terselamat coz
my sis sempat bluetooth
tapi tak leh transfer lagi
nanti ek!
aksi GBS abang Ian
time ni kat umah sedara
my princess celebrate raya
for the firts time
pelbagai aksi....
===
banyak lagi gambar so
tungggguuuuuu......

Monday, September 28, 2009

Greetings card from Mummy_Ayu & Family

Sticky mode entry (new entry scroll down please..TQ!)
Sempena nak sambut hari raya
yang tak berapa lama lagi nie
Mummy Ayu nak amik kesempatan
nak ucap
Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri
Minta maaf Zahir & Batin
kalu ada tersalah tulis ke
terguirs hati & perasaan ke
apa apa tersinggung ke ye
Nak hantar card raya tak terhantar
sebab dok antar kad raya untuk boss aje
so..tahun nie memang tak beli kad raya
ada 1 je Mummy hantar
tu pun ada balance tahun lepas
kira the only one je
yang lain sorry ek
even untuk family pun tak de
tunggu duit raya je la ye Ibu....
so..pada kenkawan blog semua
selamat bercuti ye
nanti lepas cuti kita sambung lagi bersama
cerita cerita menarik sepanjang hari raya nie
dan tentu nya bersama aksi aksi menarik
sepanjang hari raya
so..jangan lupa bawa balik kg camera
ok....

Monday, September 21, 2009

Selamat hari raya & Happy Buzz Day!!

Bersiaran langsung dari Nilai
umah my MIL
mula mula nak buat ucapan khas untuk Mama Aqish
Happy Birthday to you
semogapanjang umur
murah rezeki
happy n sihat selalu disamping family tercinta
sorry ek Mama Aqish
gambar dicopy paste dari ur blog
blog Mama Aqish nie best
ada banyak info
exspecially info pasal sale
pas tu cita pasal anak dia yang comel ...Aqish
raya dah masuk 2 hari
malam nie baru balik umah my Ibu plak
kat Seremban
sowie no pic Ian & Iris
coz tak leh nak transfer gambar
nanti balik keja baru
boleh tayang gambar raya ok
musti korang pun banyak cita pasal hari raya
tak sabar nak baca cerita pasal raya
cuti ada lagi 5 hari
kejab je kan?
esok plak we all nak ke JB
suspen gak sebab Iris tak pernah jalan jauh
this is first time
minta minta la dia tak meragam
ok..sambung story lagi nanti
SELAMAT HARI RAYA &
HAPPY BIRTHDAY TO MAMA AQISH

Friday, September 18, 2009

Nak cuti dah..selamat hari raya!!!!

nak balik dah
raya raya ye ye...
nak tayang dulu
nie duit raya boss ayu kasi
thank u ye dato'
nanti kasi lagi
hari nie half day
so lepas raya kita sambung cerita lagi
kalu ada masa kat nilai ayu online
ok
selamat hari raya...
baik baik drive balik kampung tu

Thursday, September 17, 2009

Kad raya lagi..!

tulunnnn
tak de mood nak buat kerja
nak transfer gambar dari camera pun malas
nak cuti..
nak raya...
gantung kad raya nak'coz rasa macam nak raya sangat
lagi 2 hari
esok last day kerja...
yang nie dari mama kepada Sofia yang comel Siti Fatimah
yang ni dari my precious

yang nie plak dari are_uDear

yang nie plak dari my sis Angah
ada sapa sapa lagi nak kasi kad raya?

Kad Raya!

Mood nak raya...
mood nak kerja dah zero
nak cuti...
tapi kena kerja gak
macam nak half day je esok
emmm..thinking?
ok la kenkawan semua gantung kad raya
Mummy Ayu pun nak gantung gak
so meh kita layankan aje ok
yang nie from Welly
lain dari yang lain..
nie from Mummy Aqil

yang nie plak dari Yati @ my cute little diary


yang nie from the only one Atie@MummyDasy

ini dari Kak Nza

yang nie dari Rina@cutemiut78

yang nie plak dari Catlina

this one from Jue @ busyuksayang
(mama to be)

nie dari kawan baru Intan
ini dari Akma
tu je yang terkumpul
kalu ada yang tak tertampal kasi tau ye
jangan merajuk
nanti ayu Mummy Ayu boleh kasi tampal
seronok tahun nie boleh gantung kad raya
dalam blog
dapat kawan ramai
walaupun tak pernah bersua muka
tapi rasa close sangat
suka sangat la!

Wednesday, September 16, 2009

Nak Raya!!!

nak tayang hamper nie
yang ni paling Mummy Ayu suka
yang nie pun suka gak
besar
ada coklat best lagi
yang nie ok la
suka juga
suka punya suka
bukan hamper Mummy Ayu
hamper boss Mummy Ayu
Mummy Ayu tolong terima je

yang nie Mummy Ayu punya
kuih raya tunjuk
kerepek raya tunjuk
ha nie hamper Mummy Ayu
dari sapa ntah
semua dapat
so..jadila
====
tapi semalam ,memang best
dapat duit raya
first duit raya Mummy Ayu
dari boss kat opis
boss cina tau..
baiknya
Tq ye Tuan!
nanti saya kasi kuih raya
!
!
!
!
lagi saty duit raya
cek dividen dari koperasi
tak banyak mana pun
tapi syukur alhamdulillah
boleh buat duit jajan hari raya kan...?
seronok tgk blog kenkawan
masing masing dok busy gantung raya alam maya
Mummy Ayu pun nak gantung gak
tapi kena collect dulu
tunggu ek
tapi la nie macam tak sempat lagi
coz...
card raya boss dah habis hantar
tapi masih banyak belum dibalas
so..boss order lagi
so kena balas lagi
tu yang busy tu....







Tuesday, September 15, 2009

Cerita kat Nilai last last week...

seperti yang diwar warkan
cerita lama
waktu balik nilai last last week
nak gak share
nie kat umah tok wan
waktu baru sampai dari kl
nak tau time tu dah pukul 12 lebih
diaorang layan gak bunga api
yang nie 4 bersaudara
kat umah my SIL kat Nilai gak
dia buat makan makan buka puasa
yang 3 orang ni my anak buah
yang girl girl tu Alis
yang dok buat peace tu Akil (sebaya ngan Ian)
yang pakai cermin mata tu abangnya Adip
main beskal ye yang..?

ini la dia my SIL
aka Mak Mas
Iris napa tu..macam tak happy jer?
nie plak my BIL
adik Daddy Ian ngan Iris (my Didi gak)
ini my FIL
tu yang sebelah tu my MIL
ha..acara yang ditunggu tunggu
oleh bebudak plus bapak budak
main bunga api
mercun tak de ye...
amboi..beria anak bujang Mummy
Acu...jadi supplier bunga api ker?
seronoknya kamu Ian...
mana Iris?
!
!
!
!
dok melambai la ngan Mummy
duduk jauh sikit
asap tak tahan la
Iris pun excited
macam nak juga
nanti ek..besar sikit boleh join..
ha...senyum dah princess gigi 2 batang
yang baju oren tu my SIL punya hubby
biras ek?
tu je la citanya
gambar banyak
tapi cukup la kot

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno