Thursday, December 31, 2009

SWEET moments contest by lensa.Mama

contest terakhir Mummy Ayu nak join tahun nie
SWEET moments contest
anjura lensa.Mama
lain lain syarat yang rasanya dah dipenuhi kat sini...
gambar yang dipertaruhkan...
nama Swetie nie...IRIS NUR DELISHA
date of birth 10 november 2008
cerita pasal pic nie..
pic nie diambik oleh Mummy lepas balik wedding last week
memang untuk contest nie
(nasib sempat join)
lepas amik gambar, candy tu kena rampas balik oleh Mummy...
he he he..
just for snap pic je...
sian Iris!!!
so..a
as usual..wish us lots of luck!!!

Cutest Baby 2009 Contest by Mama Aqish

as usual...nak join contest
kali nie contest "Cutest Baby 2009" anjuran Mama Aqish
so..ini dia pic yang dipertaruhkan...
Nama : IRIS NUR DELISHA
Umur : 1 tahun 1 bulan
Tarikh Lahir : 10 November 2008
syarat-syaratnya kat cinie

penaja-penaja hadiah..
ma acih yer!!!



so...ini ajelah penyertaan dari kami
as usual..wish us lots of luck
kalu ada yang terkurang inform ek Mama Aqish..tqsm in advance!!!

Happy New Year!!!!

wah...dah last day of the year....
esok dah tahun baru....
sekejab aje rasanya...
macam berlaku tahun 2009 nie
antara...tahun nie jugakla Mummy Ayu
mula 'berkecimpung' dengan dunia blog nie
best sesangat...
leh tambah kawan...
lain...dapat anak buah tahun 2009 - Rifqi
emmm...my little princess 1 tahun....
lagie......macam macam lah...
so....azam 2010
emmm...
1st sekali nak gie holiday..penat!
nak relax!!
destinasi..tiara beach resort, pd
nak bawa Iris mandi kolam
Ian dah pernah pergi situ 2 kali
memang dia suka
so..kali nie nak bawak Iris plak
insyallah kalau tak ada apa halangan
pertengahan Januari nie
Daddy pun dah apply cuti
so...tunggukan aje la
2nd azam
is...nak tuka hp!!!
target..aino sony ericson
insyaallah!!
tunggu Net habis cuti bersalin
gie beli ngan dia...
he he he...

3rd is holiday lagi..
kali nie nak bawak Ian & Iris naik kapal terbang...
pergi ...Pulau Langkawi....
insyaallah bulan april kot
4th azam
nak turunkan berat badan...
bukanlah gemuk sekarang..tapi just nak turunkan cikit berat...
dalam 5 - 7 kg ker?
ok tak???
lain-lain azam belum terfikir lagi...
so....to all my friends out there..
HAPPY NEW YEAR 2010!!!

Happy Birthday to.....

entry happy birthday lagi...
hari nie buzz day my sis....
so..happy birthday Angah
semoga panjang umur
murah rezeki
sihat & happy selalu
and cepat cepat cari adik untuk Rifqi....
ok...!!!!

Irfan..here we come!!!

semalam tengahari sempat la pegi menjengah my BFF tu
kat sepital...so meh layankan pic kami...
sila abaikan muka we all yang berminyak tu
(aiks gambar stokin pun ada..
jangan mararh ye Net)
ini dia baby Irfan
chomel sangat
montel sangat
hai..bila tengok baby comel comel macam nie
macam nak je lagi
tapi bila mengenangkan adventure nya nak membesarkannya
cukup dulu la kot...
(wondering..macam mana orang tergamak
buang baby yang comel comel macam nie kan???)

so...Imran ..selamat jadi abang ye..macam Ian!!!

Wednesday, December 30, 2009

CONRATULATIONS NET!!!!!

selamat pagi semua...
pagi pagi lagi Mummy Ayu dah terima ggod news
dari sapa lagi kawan baik Mummy Ayu la...
Cik Notti Netti kita..
dia telah pun selamat melahirkan anak keduanya
MUHAMMAD DANISH AL IRFAN
secara NORMAL (cayalah!!!) dengan bantuan epidural (samalah!!!)
pada 30 Disember 2009 jam 4.22 pagi
(rasa rasa Mummy Ayu teka betull.tunggu judge la ye)
so...congrates Net!!!! you did it!!!
seri la kita
(1st operate, 2nd normal...he he he)
semoga ko cepat sembuh!!!
rehat cukup cukup...
and don't forget....BF beb...BF tau!!!
jangan tak BF....
sat lagi kalu ada masa
Mummy Ayu nak gie jengah dia kat sepital
ok..will update later..muahhhh!!

Tuesday, December 29, 2009

Brother & Sister

aksi nie dirakam oleh Mummy Ayu
waktu wedding kat seremban baru baru nie
suka sangat tengok gelagat diaorang berdua
ada banyak lagi pic..tapi tak edit lagi
nanti ek...
Ian & Iris....love u both soooo much!!!
(bak kata Ian..love u much!!!)

Good Luck to my bestest friend...Netti!

he he he
baru je dapat sembang ngan my bestest frind
sapa lagi kalu bukan Cik Notti Netti
dia baru je di induce
so..maybe akan bersalin bila bila dari sekarang
suspen plak Mummy Ayu
apa pun Mummy Ayu doakan
semoga semuanya selamat
Net selamat, baby selamat
semoga semuanya berjalan ngan lancar
will update kalu dapat any latest news....!!!

Happy Birthday to.....

"Happy Birthday to my beloved IBU!!!!!"
hari nie birthday Ibu Mummy Ayu yang terchinta...
birthday yang ke.....biar la rahsia
apa pun still muda ek...
so...semoga Ibu panjang umur, murah rezeki
sihat & ceria selalu
disamping suami tercinta (Ayah)
and anak anak Ibu yang baik baik belaka (we all)
(Along, Angah, Ewan, Ido, Eira, Apiq, Wanie & Amie)
menantu menantu chef Ibu
(Chef Zalmen & Chef Amir)
and of coz cucu cucu Ibu yang cute cute plus manja manja gitu
(Ian, Iris & Iki)
lots of LOVE form all of us.....
muahhhh!!!!!
nantikan hadiah dr we all
walaupun belated cikit!
sayang Ibu sangat!!!!
terima kasih kerana menjadi Ibu terbaik untuk kami semua
terima kasih kerana membesarkan kami (terutama Amie ..he he he)
dengan cukup sempurna
terima kasih kerana sentiasa berada di sisi kami ketika kami memerlukan
TERIMA KASIH SEGALANYA
walaupun kami tahu terima kasih tidak cukup untuk membalas jasa IBU...

Monday, December 28, 2009

Last weekend punya cerita + pic

meh kita layan aje la pic pic nie ek...
my little princes dah boleh jalan
walaupun masih lesen 'L'
so..dberjalan ke sana ke sini
memahirkan diri...
mula -mula elok aje main masak masak
pas tu merempit ngan Iki (Rifqi)

pas tu main paper
ngan Iki jugak
he he he
Tok Umi..jangan marah ek?
petang gi JJ jenjalan

malam wedding...
majlis akad nikah plus majlis berinai
anak jiran
selang 2 buah umah
Ian suka
dia cerita ngan Daddy dia
"Daddy..bunga api macam air pancut..."
us...at kenduri
Mummy mula mula sopan je berbaju kurung
pas tu, dah settle..balik umah tukar uniform..
panas..plu..rimas...
malam malam plak tu...
yang nie aksi comel dari Iris
pagi esoknya
baru bangun tido
dengan mood yang ceria....
to be continued..............

Boss ku sudah mula kerja...

hari nie boss Mummy Ayu dah mula kerja dari cuti hajinya...
so...tak leh la rehat rehat cam selalu...
banyak gambar weekends hari tu
tapi tak edit lagi
so..nanti ek...

Thursday, December 24, 2009

Happy Birthday Anis Manis & Happy Holiday!!!

macam dah lama je tak buat entry Happy Birthday
so..kali nie nak wish Happy 1st Birthday to geng Iris
ANIS..little princess to Jiji
Happy 1st Birthday!!!!!
ini dia birthday girl yang soooo chomellll sangat!!!!
ANIS....
happy birthday dear..
semoga panjang umur..
murah rezeki..
sihat & happy selalu
and semoga menjadi anak yang solehah..
AMIN!!!
(sowie Jie..copy Anis pic!!..chomelll sangat..luv this pic!)
and happy holiday to all of us..
cuti 3 hari...
ye ye!!!
hari nie we all balik sban lagi
ada wedding rumah jiran
kawan sepermainan gak waktu kecik dulu
so...happy holiday yer!!!

Wednesday, December 23, 2009

Last weekend punya cerita...

salam rabu..
esok last day keja..lepas tu...merry cristmas!!!
kita..cuti!!!
ye ye!
so..layan kan pic last weekends...
Ian & Iris
layankan aje la...
Abang Ian main car
Iris pun beria main car jugakk...
bantai je la Iris yer....
layan tengok tv...
apa lagi kalu bukan cartoon
Mummy pun terpaksa la layan Ben 10 la, wordworld la..
bila dia tido je baru la leh tgk movie...
little Iris..
jengah apa tu...?
suka bukan main lagi
janji Mummy ada kan...

pic Iris nangis
Mummy cepat cepat snap
nak masuk contest Mummy Ariq punya hal..
lawak je kan?
Iris suka sangat main tekan tekan Dvd palyer,
home teater punya button tu (kat belakang dia tu)
kenkadang salah tekan..dia punya tergezut
tu yang tak kasi
plus bahaya
plus kacau orang tgh tengok tv je...
dia punya ngamuk..
macam kena cubit je
sabar je la....

Tuesday, December 22, 2009

Nangis Contest by Mummy Ariq

lama jugak rasanya tak join contest
so..meh kita join..
kali nie contest anjuran Mummy Ariq
"NANGIS CONTEST"
as usual...syarat-syaratnya
~ Copy banner kat atas ni, letak kat sidebar korang berserta link contest.
Tak de link automatik tak layak k... ~ done!
~ Jadi follower kepada ke-3² blog saya di bawah (WAJIB)
~ Add kesemua blog di atas, di dalam bloglist anda (WAJIB) ~ done!
~ Buat n3 & upload HANYA SEKEPING gambar anak anda
(no edit²) yang tengah menangis baik punyer.... ~ done!
~ Letak nama dan umur (kalau anak ada ramai yang nangis,
pilih 1 yang terbaik di kalangan mereka yer...
letak bebanyak nanti, payah lak nak pilih..) ~ done!
~ Cerita lah sikit, kenapa diaorang leh nangis masa tuh... ~ done!
Setelah syarat kat atas ni complete,
sila laa tinggalkan link korang supaya senang saya nak menjenguk k) ~ will do!

Tarikh tutup contest : 04 Jan 2010 @ 12.00 tengahari
so..ini dia gambar yang dipertandingkan...
"Nama saya Iris Nur Delisha...umur 1 tahun 1 bulan
saya memang "drama queen cikit"
saya kuat merajuk..nangis, tengok time la
tapi merajuk memang champion..
time nie..saya nangis pasal nak main dvd player kat belakang saya tu
nak main tekan tekan ...
Mummy tak kasi..
tu pasal la saya nangis
tapi still tak dapat main..."
itu la ceritanya..pasal apa Iris nangis
dah la nampak gigi 2 batang tu...lawakla Iris nie...

so..as usual wish us lot's of luck!!!

Dah besar dah....!

salam hari selasa...!!!
sedar tak sedar
tak lama lagi my hero nak sambut b'daynya yang ke 4 tahun
macam tak caya ye....
so..planning mulanya nak celebrate kat umah coz
1st b'day buat Mc' D
2nd b'day buat kat umah
3rd b'day buat KFC
so 4th ni ingat nak buat umah
but nak tau apa b'day boy request..?
mentang mentang la dah besar, dah bijak cakap
"ala mummy, nak buat enday api (happy b'day la tu..) kat KFC..
ada ayam (maskot)"
siap request lagi..

Monday, December 21, 2009

Monday morning...

salam isnin semua...
Selamat Tahun Baru Islam....!!!
malas je nak datang keja pas 3 hari cuti
minggu nie pun 3 hari lagi cuti
minggu depan pun 3 hari lagi cutie
best nya kan???
entry no pic...
hari minggu baru nie tak gie mana pun
Daddy kerja
so..lepak lepak kat umah je...
Iris dah boleh jalan..jauh gak la
tapi manja lebih...
Ian...as usual..lasak
budak lelaki la katakan...
My Dato' will start keja Khamis nie
so..kerja semua dah settle...
just wiat for him aje...
alhamdulillah..
most of pemenang Mummy Ayu dah terima hadiah
harap berpuas hati dengan hadiah yang tak seberapa tu
emmm....hari tu shopping shopping organizer baru untuk next year
ada beli 3 extra note book
ingat nak buat contest but tak tau lagi apa nak dibuat
any idea????

Wednesday, December 16, 2009

PC ku...

he he he
ari nie tukar computer baru kat opis
ini la rupa lebih kurang my new pc
(kredit to mr google)
actually memang dah lama ngidam nak pakai pc flat screen
(kalu boleh nak yang touch screen...ada ker?)
tapi yang terdesak sangat tukar nie sebab
my old pc dah kena virus giler giler punya
sampai folder dalam hard disk pun ditelannya
dah la tu..melambak lambak kerja dalam tu
kerja tak pe lagi, boleh buat balik
yang tak tahan tu...gambar dari iris lahir sampai la nie
pun kena telan...ALAMAK!!!
nak giler rasanya..
silap nya tak burn dari dulu
ingatkan selamat dalam hard disk...
nasib adalah sikit dalam FB album
sedih sangat
minta mintakla dapat diselamatkan..AMIN!
HP L1710
dulu pakai IBM jer

so...harap harap new pc nie ok..tak de masalah..amin!!!!

Tuesday, December 15, 2009

Birthday Party at A&W

ha..hari nie cita pasal pegi birthday party plak
petang sabtu tu dapat invitation b'day party anak kawan lama
(my sis punya class mate sekolah rendah)
so..pegi la
Daddy tak ikut..so pegi ngan Tok Umi, Acu, my sis, Rifqi, me, Ian & Iris
ini la hasilnya...

my Ian..mula-mula takut gak nampak bear tu
but bila bera tu nak balik
baru dia berani nak salam,
siap kiss lagi (tak sempat nak snap)

my Iris..muka ngantuk
tu la, balik mandi laut dia tido kejab aje
apa pun dia pun enoy gak party petang tu...
us....at Iman b'day party...

ini dia b'day boy...
HAPPY 1st BIRTHDAY IMAN!!
sian dia, b'day boy demam....

Iris dah makin ngantuk...
Ian makin meriah...

Acu pun seronok siap main game lagi
mummy pun seronok coz jumpa kawan waktu sekolah dulu
Iris..at last..zzzzz..tido ngan Tok Umi
===
balik malam tu
posing ngan baju tido baru
lama tak shopping on line
so..baru baru nie belikan baju tido for Ian & Iris
suka sangat...
plus cepat je dapat
tq!!!

pas tu a bit frustated (tul ke aku eja nie)
sebab ahad lepas ada bloggers gathering kat Megakidz Mid Valley
anjuran E-Car & Stephanie
but sebab balik kampung tak leh nak join
kalu tak confirm Mummy Ayu heret Notti Netti




©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno