Friday, April 30, 2010

Update pasal contest...

okies....entry di lewat ptg
(sementara nak tunggu nak pegi dinner)
update sikit pasal contest...
sepatutnya hari last hari niekan
disebabkan Mummy Ayu online cuma hari keja
so..diextendkan 2 hari lagi
kira hari Sabtu & Ahad nie
kalu ada sesapa yg nak join
masih diterima
so...hari Isnin pagi TUTUP....
ok...jom join!!!!

Seperti biasa....

seperti biasa..
balik lunch hari Jumaat
buat entry mamam kami
ari nie gie Mid Valley jugak
deco cantik
tapi rasa tak siap lagi tu
pas tu kami gie mamam
kat Delicious jugak
(tpt last week)
tapi try menu lain
me...makan Braised Lamb Stew Pie ke Tart
(tak ingat plak)
best tapi tak leh lawan Pastis
Ne...Nasi Kerabu
sedap gak
plus Net try Butter Cupcake dia
tomei je...but tak abis pun kami mamam
air..Net sungguh sungguh minum air putih hari ini
jaga kesihatan sungguh
me..watermelon laici blast
ter'blast' la tadi Mummy Ayu
---
lepas order Mummy Ayu gie bank jab
(jab ker??...lama gak Net dok sorang..sowie ye)
balik dr bank yg lama tu
food baru sampai
dah la tu
waitress tu tak friendly langsung
walaupun time kami order tu
kami siap buat lawak
but still masam jer
adei....
even nak mintak bill
punya la lambat
hangin gak Mummy Ayu ngan Net
dah la Diva memanggil manggil
DIVA??
kedai aksesori..he he he
so....lepas makan
kami ke Diva
ada sale
chewah...
inilah hasil rembatan Mummy Ayu
gelang tu 1 set...but banyak giler
so..kami bahagi la dua
BFF la katakan
harus together gether
plus rantai labuh manik manik tu
he he he
nak glam la katakan malam nie
he he he....
entry yg panjang
sila ke blog Notti Netti
sebab dia pun snap banyak pic meletop

Souvenir

dengan suka hatinya buat entry nie
he he he
nie la souvenir from my boss dr London
tq so much Dato'
minggu depan nak gie oversea lagi
sian my boss travel jer
agak agak dapat lagi tak souvenir?
he he he
---
sambil sambil tu nak share pic
my souvenir yg ada
dapat dari member member ofis
my boss boss
sepanjang masuk 6 tahun kerja opis nie
ha..letak kat opis jer
kalu letak kat umah..bersepah
plus abis Ian buat main
suka bear bear tu
yg kambing biri biri tu frm my 2nd boss
dari Australia..last year tak silap
patung corak corak color ijau oren tu from Japan
dari boss lama gak
yg paling banyak key chain
merata rata ada
ada satu menda je yg Mummy Ayu bawak balik
fridge magnet
emmmm...letak kat fridge kat umah
tu pun ada 3 lagi tak bawak balik
---
sebenarnya nak kuar lunch nie
tapi tadi mamam donut dr kawan my boss datang
bawa donut
yum yum...
banyaks...
sedap
tq...lain kali datang sini bawak lagi ye...
he he he
jumpa ptg nanti
entry mamam ngan Net plak....
sekian...entry senang hati!!!

Secretary Dinner

Salam di pagi jumaat yg indah ini
malam tadi ujan (malam jumaat ujan???...)
pagi nie pun ujan
sejuk sikit..best!!
so...today is friday
emmm..nak mamam apa ye lunch nie
Net...kita nak pi mana??
Fida...jom...lama tak gossip together gether...
but malam ni
Mummy Ayu ada dinner
he he he
dinner kat sini jer
diaorang buat function untuk semua secretary pengarah
plus secretary PERKEP
kira mcm Secretary Night la gitu
tema.."Red Carpet Glamour"
glamour ke Mummy Ayu
tunggu nanti ek...
ajak Net join..Net tak nak plak
so...just me..ngan secretary Perkep my office
so..tunggu story minggu depan ek..
* p/s...entry lepas nie
souviner dr my boss from London..
suke...

Thursday, April 29, 2010

Entry dikala perutku sakit

hai semua
di kala ni perut ku masih sakit
walaupun dah telan dekat nak sebtotol ubat di bawah nie
he he he
tak de la sebotol
mengikut sukatan yg ditetapkan
pas tu siap dah tido kat sofa boss lagi
tumpang ye boss
tapi ada la rasa kurang cikit
nie ubat gastrik
memang berkesan
tapi time nie perut ku still sakit
coz 2 sakit
gastrik + senggugut
---
layankan pic Ian & Iris
malam semalam
sambung esok yer....

Sakit perut.....

salam dipagi khamis
aduiii..pagi nie Mummy Ayu kureng sihat sikit
malam tadi sakit pinggang & perut
coz senggugut
this morning still sakit pinggang & perut
plus gastrik
emmm..tak selesa sangat
so..pagi nie bfast makan bubur je
kata orng utara
nasi air/ moi
telan aje....

Wednesday, April 28, 2010

Malam semalam

meh kita tgk aktiviti Ian & Iris
malam semalam
nie lepas dah mandi
dah mamam
semua dah
tinggal tido jer...
semua menda diaorang nak main
tgk....Ian..
dok susun susun buku
ingat nak buat apa
pas tu dia letak plak binatang atas buku
bantai je la Ian
nie plak posing untuk Mummy
ala encem nya hero Mummy nie...
Iris...mula kacau Abang Ian
pas tu..baca buku
lepas tu koyak buku plak...
alahai dik.....

Lunch ku...alhamdulillah!!

baru balik dr lunch..
tadi ler
hari nie me & Net
gie lunch kat mid valley
he he he
boss ku takde
sooo...leh la kuar awal cikit
emmm..ari nie kami mamam kat
Madam Kwan
sampai sampai jer Mid
terus gie mamam
lapar sgt...
kami mamam...
me..nasi ayam + ice lemon tea
Net..nasi bukhari + mango juice
pas abis makan
gie JJ jab beli brg untuk opis sikit
than tapau lunch for Lin
pas tu tapau dessert plak
he he he
di...

jeng jeng jeng...
pretzels yg sgt yummy...
dalam keta gak dah abis kami bedal...
alhamdulillah.....!!

On the way balik umah

ari nie nak cita pasal Ian & Iris plak
semalam cita pasal tension Mummy je
tak cita pun pasal Ian & Iris
so...for starting layn pic
diaorang dalam keta
time nak balik teja ptg semalam
diaorang nie kalu balik teja
ada je aktiviti dalam keta
tgk Ian dok main hp Mummy
hantar msg kosong kat orang
kekadang miss call kat org
pas tu buka internet la plak
sambil sambil dia layan lagu
Iris pulak
time Mummy tak drive
dia meriah lebih sikit
bebas..tak kena duduk dalam car seat
tak nak duduk diam
ada je dia nak buat
layankan aje la karenah diaorang...

Today is....

salam di pagi wednesday...
bestnya...dah hari rabu
lagi 2 hari teja
pas tu weekends!!
so...harap hari ini tak seperti semalam
(coklat cadbury ku ada lagi kalu tension ..he he he) HAPPY WEDNESDAY kengkawan!!!!

Tuesday, April 27, 2010

Mmmuuuuaaaaahhhh!!!!

mmmuuuuaaahhhh!!!
bukan kat org
kat choc yang didam idamkan
(bukan ngidam ye)
tq so much kepada adikku terchinta
(dan dan jadi)
SHAHRIZA
kira penyelamat gitu
dah la tapau lunch
dapat lak choc cadbury
yum yum!!!
hilang tension..hilang stress!!
to all my beloved friends...
tq coz kata kata semangat
chewah..mcm nak pie perang je
padahal tension keja je
orang lain keja gak
tak de ... biasa la tu
kenkadang ok..bersemangat
kenkadang ... cam nie la kan...
ok..nak mamam choc lagi
sapa nak.....???

I wish....

don't know tension sgt hari nie
why...????
program boss dah settle dah
kerja...adalah jugak
busy..boss tak de so tak busy pun
but..me..still mcm tension jer...
i just wish i get a CADBURY choc bar
yummy...
semalam tak de mood nak makan choc
hari nie teringin plak
Mummy Ayu nie kalu tension suka makan
terutama CHOC....
i LOVE choc so much!!!
* dah kirim tadi kat member
harap dapat la.......

tension!!!!

keja...tak la busy
just buat filing surat backdated jer
but penin....nak arrangekan jadual my boss
semalam kena sound
hari nie kena gak sipi sipi
esok belum tau lagi
ini la nasib jadi PA
tipon org sana
tipon org sini
still ada yg salah no lagi
boleh migrain mcm nie....
windu keja kitchen duluuuuu!!!!
hope semua akan ok
apa yg dirancang akan berjalan ngan lancar
aminnnn!!!!

Monday, April 26, 2010

Sowie....

salam dipagi selasa
nie cita semalam...
harap harap tak berulang lagi hari nie
start cita mcm nie
my office buat petukaraan no ex
semua phone
but ada yg lum tukar
tapi buku phone baru dah diedarkan
so...1st tu dah pelik
but ingat salah no
sekali tu dah berulang ulang kali
so....tanyalah
rupanya my phone number sekarang nie
kalu ikut buku baru
pejabat komunikasi patutla pagi tu
"cik..saya buat report kerosakan telefon kat sapa?"
ha...telefon rosak
apa kes...
petang tu kena lagi
dan kena dan kena dan kena
(not me yer..from mr google)
so..petang tu sekali lagi kena
sama je
"nie komunikasi ker?"
"bukan..nie pejabat Dato' ....."
"o....sorrie...nak tanya no..... nie kat sana jugak ker?"
"tu no faks saya"
"ok sorie yer"
"takpe..kita org blm tukar no baru lagi..
cuba try call no lama pejabat komunikasi tu"
"tima kasih"
oooooo
patutla faks machine tu bunyi
but tak kuar faks
rupanya org try call
alahai..
mcm mcm hal
disebabkan nak tukar phone number

My little princess

he he he
nak cita pasal Iris plak
nie pic hari sabtu malam
pagi tu Mummy ikatkan rambut Iris cam tu comel tak saya???
yg pic bawah kiri tu
dia tgh minta camera kat Mummy
dia pun snap pic gak
---
pas tu masa before AF
dia dok jgk jgk bawah cabinet tv tu
ingat amende rupanya ball masuk bawak tu
pas tu AF start dia pun leka tgk AF....
---
sunday morning
Mummy bukak la rambut tu
Abang Ian plak...
"Mummy, jangan la bukak rambut Iris
cantik ikat mcm tu"
ha..rambut dah after bgn tido..
dah mcm apa dah
pas tu suruh Mummy ikat lagi mcm tu
dia suka la tgk adik dia ikat rambut mcm tu
next time ye dear...

Petang Jumaat yg lepas..

salam di pagi Isnin
best nya dapat cuti 2 hari
rasa macam nak cuti lagi dan lagi dan lagi
he he he
boss ku tak ada lagi
petang jumaat yg lepas balik awal
so Mummy Ayu pun amik kesempatan balik awal sikit
awal sikit je..kul 4
bukan apa
Cik daddy off so...
amik kesempatan la bawak Ian & Iris
gie main kat playground
lama dah gie playground
bukan main suka lagi Abang Ian
Iris..mcm tak ok je mood
but ok je main
cuma susah sikit nak senyum ptg tu
Ian..semua menda nak dipanjatnye
hero la katakan....
Iris...macam je muka
apsal tu.....????
---
macam mana weekends kenkawan...

Saturday, April 24, 2010

Semuanya kena dua

(entry aouto publish yer..)
sekarang kalu nak beli apa pun semua kena beli 2
satu for Ian
satu for Iris
baru baru nie beli bola
adoi...!!
bola kat umah tu dah byk dah
Ian punya..ye la boys
dia nampak bola nie
nak jugak...
puas pujuk
Iris pun dah siap peluk satu
so...beli jugak
nasib murah
jam....
Ian tu dah masuk jam yg ke lima dah rasa nie
(tapi jam murah je..)
bukan dia reti tgk pun
sbb jam tu ada lampu
time beli tu
Iris pun dah tgk dah
so..beli gak 1 untuk Iris
jam $5...
kelakar..ada gak jam $5 yer...
nie toys yg beli kat Mid valley last week
Iris suka main
coz dalam tu ada macam biji biji tu
yg nie pun beli kat Mid
time lunch ngan Net dulu
yg nie pun Iris suka
(girls memang suka toys)
letak dlm keta
naik je keta
Iris akan cari patung nie
pas tu dia amik Ian punya
kasi kat Abang dia
selagi Ian tak amik
dia akan terus hulur

Friday, April 23, 2010

Delicious

baru balik dr lunchhari nie balik cepat sikit
sebab Cik Notti Netti kiter ada tugasan khas
he he he
tapi sempat gak aktiviti makan makan kami
setiap Jumaat
try call Fida
sebab we miss her so much
but dia tgh meeting
sian dia...
we try next week plak yer
to..hari nie try makan kat cafe baru
kat sebelah kedai fav Nett
Charles & Keith
"delicious"
memang delicious sesangat!!!
yum yum....
mula mula takut gak nak try
sedap ker?
ye la tak pernah try
plus menu dia no pic
so..gamble ajer...
sila terliur ye..
this is mine....
Beef Bacan Quiche
(lebih kurang la nama dia ek..
nama dlm menu tak ingat plak)
tapi memang yum yum
and this Net's
Chicken Burger
pun yum yum
sos burger tu pun cedap
dressing salad tu yum yum
even fries dia pun yum yum
licin la kami berdua makan tadi
kami minum....
air putih jer..
biar betul?
he he he...
tak la
iced mocha for me
ice blended for Net...
pun yum yum
----
so sesapa jenjalan kat Mid
leh la try makan kat delicious
menu dia punj variety....
kami harus ke situ lagi

Princess Iris

salam.....di pagi Jumaat yg indah
harap harap leh la kuar lunch nie
Fida..jom Pastis!!!
pagi nie cik Daddy yg hantar gie teja
dia off ari nie
so..relax sikit
---
ha..jari sapa yg tecik dan bam bam nie?
dah nampak tangan dah.....
!
!
!
!
!
!
!
!
!
jari and tangan sayalah...!
saya dah cihat...alhamdulillah...
tinggal flu n batuk cikit jer
semalam pun ok...
tidak nangis nangis lagi.....
©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno