Monday, May 31, 2010

Model di hatiku....

allooo again
nak share pic weekends baru nie
balik teja ari khamis
terus balik ke Nilai
umah my MIL & FIL
tak de sapa yg lain balik
kat sana pun just my MIL & FIL jer
so..takde banyak pic sgt pun Mummy Ayu snap
apa pun love this two pic
(after diedit guna Photoscape)
my hencem hero...Ian
bukan main lagi posing
time nie nak balik KL dah..petang hari Sabtu
& this...
my princess bam bam...Iris
bukan main lagi posing manje
time nie tgh layan cartoon
pagi hari Sabtu
sambil makan raisin
----
macam tak caya je
me...mummy to Ian & Iris
love you both sooooooo much dear!!!!
muah muah!!

Layan cita Jepun plak dah....

salam di pagi Isnin...
seronok kan lepas cuti 3 hari
pas tu as usual malas je nak pegi keja...
pagi nak story pasal cita jepun plak
ari jumaat malam lepas
layan cite nie kat channel citra (Astro)
umah Mummy Ayu tak langgan channel nie
tapi kat umah MIL ada
so...tertengokla
ingat kan biasa biasa...sekali best sesangat..
sampaikan Mummy Ayu nak cari CD dia
SKY OF LOVE
(punya la lama cita nie..tapi baru Mummy Ayu tengok)
so..sweet!!!
sinopsis sikit yer...
awek nie..Mika hilang hp dia
sekali cari punya cari jumpa kat library
bila dah jumpa
mamat nie..Hiro plak dok asyik call dia
Mika pun layan
so...on Mika punya birthday
diaorang jumpa for the 1st time
mula Mika tak nak layan
sbb Hiro nie kira samseng besar la kat sekolah diaorang tu
tapi sekali Hiro kasi hadiah pelangi
(dia buat pakai air & cahaya mata hari)
so romantik..so Mika pun cair
so...diaorang pun couple
happy sangat...
tapi masa happy tak lama
sbb ex girl Hiro upah geng jahat kacau Mika
alamak..tapi tak de apa jadi pun
tapi diaorang berdua yg buat hal
sampai Mika nie pregnant
time Mika kasi tau kat Hiro tu pun best
time tu kat coffee shop
Mika kasi tau Hiro
Hiro terus lari
ingat kan abisla...
rupanya Hiro lari belikan gift for Mika
so sweet!!!
so...Hiro jumpa parents dia & parents Mika
so...semua ok but..biasala
happy tak lama
sedih lagi
Mika gugur...
so...diaorang buat mcm kubur kecik for baby tu
diaorng janji akan dtg situ every 24 dec every year
but lepas dr Mika gugur tu
Hiro berubah...
sekali tu Hiro minta putus sian Mika...
sedih sangat
sian Mika
so..kawan Mika kenalkan sorang mamat nie
Nozumu
budak U..baik sangat
so...diaorang couple lama gak
bila tiba 24 Dec, mamat nie akan temankan Mika
pegi kubur tu
kat situ jumpa ngan Hiro
after 2 tahun...masuk tahun ke 3
Mika still gie kubur tu but jumpa kawan baik Hiro jer
so..kawab Hiro tu yg bocor rahsia
rupanya Hiro nie sakit kanser
sbb tu la dia minta putus ngan Mika
so...Mika minta ngan Nozumu
untuk pegi balik kat Hiro
Nozumu nie kan baik
dia pun kasi...
so...Mika baik balik ngan Hiro
Hiro ckp bila Hiro mati
Hiro nak jadi langit sbb boleh tgk Mika selalu
(sweet jer..)
Mika amik cuti jaga Hiro
Hiro time sakit tu
dia curi curi amik gambar Mika
Mika tak tau
but satu hari before dia gie treatment dia
Hiro kasi camera nie kat Mika
suruh Mika cuci gambar gambar tu
Mika terkejut (dah dpt agak dah)
so..lepas cuci
Mika terkejut sbb semua pic dalam camera tu
pic Mika..mcm mcm aksi
Mika tido, Mika senyum, Mika termenung
dan mcm mcm lagi
sekali tu..kakak Hiro call
minta Mika cepat dtg hospital
sedih sgt
kaka Hiro buat 3G call dr hp Hiro ke hp Mika
so...Mika jerit jerit panggil Hiro
Mika tanya Hiro kenapa semua pic dlm camera tu pic dia
sekali tu Hiro suruh Mika senyum
Mika pun senyum..Hiro mati
sedih sangat!!!
pas tu Mika lagi la sedih...
Mika baca diary Hiro
sedih sgt...
but Mummy Ayu nangis sedu sedan
bila tgk pic cartoon
kononnya..
Mika , baby & Hiro
sedih...
so...Mummy Ayu nak gie cari CD cita Jepun nie...
he he he
ok la entry dah panjang nie
sambung lagi nanti ek...

Thursday, May 27, 2010

Domino's

enrty pendek jer nie..
saja nak story tadi lunch Mummy Ayu ngan my BFF
as usual ke rumah no 2 Net
Mid Valley
tujuan utama antar kek kepada Amy @ Mama Suri
pas tu gie mamam lunch
pikir punya pikir punya pikir nak makan apa
last last lau depan Domino's
so..mamam Domino's
kami mamam personal set
sorang satu plus chicken wings
emm...alhamdulillah
ari nie pakai skirt kembang
ingat nak snap pic kat MV
tapi tak sempat
so posing kat opis je...
sekian entry...
sambung minggu depan
HAPPY HOLIDAY!!

Steamboat & mandi kolam

sambung cita weekend lagi
(final nie)
ok la..dr last week kan
Mummy Ayu teringin (bukan ngidam tau)
nak makan steamboat
pas tu nak makan kat seoul garden OU
- tutup renovation plak (friday lunch date)
so..balik seremban..buat sendiri..
tapi simple simple jer lah
tu pun kangkung tak de
alamak..tapi ok je la.. ini la hasilnya
beria Ian & Iris makan...
(lepas makan malam nie la
Ian & Iris cabut undi pemenang
Mother' s Day Giveway tu
entry nie)
----
hari selasa plak
pagi pagi lagi dah gie jalan
kali nie gie Pasar Tani kat Ampangan Ian..posing ngan spek mata hitam dia
lepas tu ...dia nak amik gambar plak
ha...ini dia Iris ngan spek mata pinjam dia
(spek mata pink tinggal kat umah)
dia nampak Abang Ian pakai
dia pun nak jugak
tu yg sibuk amik Mummy punya
---
ingat nak amik baju tempah hari tu
lum siap plak
so..jenjalan jer
plus beli barang cikit
----
petang tu plak
kuar lagi gie beli susu & pampers Iris
for rumah babysitter
Ian tido..so kena tinggal
pas tu tgh beli barang
Ian call (Acu dia callkan)
so..nak pujuk
suruh dia pasang kolam
balik leh mandi ngan Iris
suka hati la Ian
sampai je rumah
Iris dah tak tentu arah dah
terus nak terjun kolam
sampai nak tukar baju pun
dia ngamuk ingat Mumy tak kasi mandi
bila masukkan je
happy sesangat la dia ha..tengok tu....
Daddy ajak gi mandi laut
but petang panas kan..
nanti sun burn plak
tu yg malas tu tengok Ian...
tak cukup banyak ke air tu
dia siap tambah lagi
lepas tu dah lama berendam
Mummy pun ajak kuar
tengok la si tecik Iris nie punya ngamuk... he he he..beria dia ngamuk
Ian .. ok je plak
tu pun malam Ian demam cikit..
lama sgt berendam kot
tapi sikit je..kasi ubat ok dah
----
lepas siap semua
Mummy tolong Tok Umi masak
prepare sambal tumis
Mummy Ayu cuma masak nie jer
untuk bawak opis esoknye...
pas tu pagi Rabu tu gie teja dr Seremban....
enjoy sgt cuti 4 ari tu
---
balik teja nie
terus balik Nilai plak
esok balik KL
sebab Sabtu cik Daddy dah start keja

Malam Jasamu Dikenang

ok...skip jab cita weekend
selit sikit cita pasal dinner opis Mummy Ayu
last Friday tu
Dinner "Malam Jasamu Dikenang"
dinner nie buat untuk pegawai pegawi yg dah pencen,
tukar opis & sambung belajar
so..meh kita layan pic pic
tapi jgn boring or muntah dah
sbb banyak sgt pic posing posing
he he he dinner tu buat kat Dynasty Hotel
deco cantiks & simple
foods..ok la
teringat zaman zaman kerja chef dulu
semua nie Mummy Ayu kena buat
bila function cam nie..busyla
kena stayback..jaga function
sebenarnya Mummy Ayu tak de bertugas
apa apa pun malam tu
tapi sampai awal
so..tolong tolong jab kat meja penyambut tetamu
tolong cop tiket parking
he he he
pas tu kami pun posing posing gak
ha....tgk kami posing...
mcm mcm
yg 2 org tu ok la anak dara remaja
yg lagi 2 org nie dah jadi mak dara
tapi layankan aje la...
ops lupa lak nak promote
yg geng Mummy Ayu baju hitam tu
baru join gak blog nie
so..jom ramai ramai terjah blog nie
menambahkan sahabat blog...
klik kat sini...FADZLIN IRINA pas tu sampai plak 3 lagi anak dara nie
lagi la kaki posing
...so..kami posing lagi
ha ha ha
tema malam tu BATIK
so..kelam kabut gak nak cari baju batik yg glam
nasib la kebaya batik tu muat lagi
ok la..cukup cukup layan pic kami
meh layan pic org lain plak
geng geng opis Mummy Ayu
plus ada gak selit pic boss Mummy Ayu
teka sendiri la yer..
pas tu ada sesi nyanyi nyanyi
sedap sedap gak suara artis geng geng opis Mummy Ayu nie
ye la...tak pernah lak dengar diaorang nyanyi before nie
pas tu ada gak yg kena paksa naik stage nyanyi
nasib tak kena panggil
sbb boss Mummy Ayu kena...
lega!!
tapi bab nie tak leh lari
kena poco poco...
awal awal lagi my boss dah panggil
alamak....
belasah je la..janji join
tu pun dok belakang belakang
he he he...
---
pukul 11 lebih sikit Mummy Ayu dah balik
tak tunggu sampai abis pun
sebab cik daddy dah sampai
ingat nak dating tgk wayang
sekali tak jadi..
merajuk.....
tapi ganti tgk wayang on tuesday tu
ok la....

Dating ngan Ian

selamat pagi
bestnya pagi nie...
esok dah cuti lagi
plus ari nie pun boss tak de
lagi la best..
he he he
nak gi mamam
but jengah sini jab
buat entry sikit (pic dah edit semalam)
so...pagi nie nak story pasal
gie dating ngan Ian
salah satu dalam senarai list to do last week
tgk Shrek ngan Ian
but dear my little princess
sowie ye..kena tinggal ngan Tok Umi
sbb Iris tecik lagi
tgk dapat upah bantal merah
before kena tinggl...
Isnin pagi..lepas siap masak
gie JJ, jenjalan jab
pas tu booking tiket
dapat tiket kul 1.10
so..lepas Iris balik ngan Tok Umi
me, Ian & my sis Shira
mamam dulu
tgk..Ian sibuk nak tgk cita gergasi ijau
mula masuk dalam wayang..gelap je
Ian dah suspen...
"Mummy..kenapa gelap?"
"belum start lagi, gelap la"
ada la kejab, dia dok ngan Mummy
bila dah mula tu..dia ok jer
plus lupa nak bawa jaket dia
nasib dia tak sejuk plak
apa pun cita Shrek tu memang best sesangat
Ian pun cakap kelakar sangat
harus nanti kuar DVD beli
sapa sapa yg lum tgk,
gie la tgk..bawak kids..mesti enjoy punya!!
ha...ni lagi satu cita yg nak tgk pas ni...
TOY STORY 3
tgk dia punya trailer
tersangat la best!!!
Ian pun kata
"Mummy, nak tgk cita nie lepas nie"
ala dear..cita nie bulan depan baru kuar..
nanti kita gie tgk lagi yer...
----
ok la..nak gi mamam jab
sambung lagi nanti yer...

Wednesday, May 26, 2010

Cream Caramel

seperti yang Mummy Ayu plan
before cuti tu kat sini
salah satu list to do yang berjaya Mummy Ayu buat
he he he
buat cream caramel ini dia...
resepi amik dr Ati @ Mummy Dasy
(tqsm!!)
sedap sangat...bila sejuk
lagi sedap....
nak resepinya....
klik kat sini...
sangat la digalakkan mencuba...
yum yum!!

Fish & Wedding

aktiviti kami kat seremban
bermula petang tu jugak
petang tu Tok Abah bawak gie jenjalan
kat City Park (area Sban 2)
ada tasik...ada tpt joging
tapi kami gie situ kasi ikan makan
beria je Ian kasi ikan tu makan
yg Iris mcm hairan je
ada gak dia nak try kasi fish tu makan
tu pun Mummy pesan
"Iris, jangan makan plak tau..kasi fish jer"
yelah..sat lagi dia plak makan roti kering tu
baru satu hal
-----
hari ahad plak
ikut Tok Abah & Tok Umi
gie wedding anak kawan Tok Abah
Ian..memang suka gie kenduri
katanya..."nak gie org kawin"
and dia suka tgk org main kompang
sekali tu wedding kali nie
kat golf club..tepi pool...
Ian dah hebon nak mandi kolam
pulak!!
tu pun ada nampak satu budak nie..
siap mak dia peluk
dia dah nangis....
"nak mandi!!"
nasib Ian tak mcm tu
so..kali nie nyer wedding tak de kompang
Ian sudah tanya
"mummy..mana kompang?"
sebab kami sampai serentak ngan pengantin
"Ian..tak de kompang la"
"ala..."
sekali tu dgr bunyi cak lempong
nasib dia ok ajer
Iris..macam ngantuk jer....
sbb time nak pegi tu
Mummy kacau dia tido....
balik sambung tido yer sayang...

Balik Seremban

seperti yang diwar warkan...
banyak story nak di story kan
so..mula ngan Saturday morning
(nie pun skip cite dinner..nanti ek)
sabtu pagi
lepas bfast..kami bertolak balik Sban ngan Tok Abah
Daddy off but tak ikut
Ian punya la excited nak balik Sban
sampai malam tu
bila Mummy balik dr dinner kul 11 lebih dia tak tido lagi
so..ingat pagi tu dia bangun lambat
but dia bangun lagi awal dr Iris
nie pic before bertolak
Iris pun tak reti duduk diam...
ada je diaorang berdua nie

Mummy Ayu accident?

i'm back!!!
from holiday 4 hari...
tapi yg cedihnya..last day cuti accident plak...
accident apa? di mana? bagaimana?
meh..Mummy Ayu story kan...
tapi 1stly nak kasi tau..takde la cedera mana pun
cedera ciput je....cpt pic bawah nie
kisah bermula mcm nie..
ingat tak entry last week...
kononnya nak gie dating tgk Robin Hood
balik dr dinner malam Jumaat lepas
dating tu tak jadi sbb Cik Daddy tak dapat beli tiket midnight
so..frust gak Mummy Ayu malam tu
merajuk??? of coz...
masam je muka balik dari dinner tu
but what to do...
so...semalam malam
Cik Daddy pujuk la
so..gie dating ngan Cik Daddy malam semalam
(Selasa malam)
kat MBO seremban 2...
ngan Cik Daddy & my bro ..Apiq
3 orang tgk cita Bounty Hounter
(hero..Gerald Butler
heroin..Jenifer Aniston)
best gak...
Robin Hood..tak tgk pun...
pas tu..tgh tgk wayang tu
handbag Mummy Ayu terjatuh...
so..dok la tunduk cari apa yg jatuh ker..cicir ker
tu yg terantuk kat kerusi dalam wayang tu
adoi!!! sakit...!!!
waktu kat dalam tu, tak nampak la luka ke apa
kuar tu tanya kat Didi..luka sikit
tapi pedih sampai sekarang
coz kat kening tu kan lembut
tu yang atit tu..
itu la kisah accident last day cuti...
----
tapi pagi ini ok ajer
pegi kerja dari Seremban
dengan buah tangan dari Sban...
breakfast dr Seremban...
Ibu masak nasi lemak
sambal tumis ikan bilis
rendang ayam cili padi
(yg nie Mummy Ayu masak)
pas tu untuk Ian ada extra cikit
ayam goreng & ikan bilis goreng
coz Ian tak makan pedas sangat
so...tapau untuk geng kat opis
satu bekas untuk my BFF..Net
and for my baby sitter & sekali ngan Ian
----
ok..banyak nak story lagi
but nanti sambung ek...
©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno