Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Wednesday, June 30, 2010

Posing di mana mana....

alllooo...selamat pagi
hari ini hari rabu sudah
kejab ajer kan?
pagi nie b'fast awal
sbb kuar awal
sbb my cik daddy kena masuk keja awal
sbb ada banyak b'fast function
sbb tu Mummy Ayu pun b'fast awal
...ha ha ha..dah mcm pantun dah..
oklah..tak nak melalut lagi
tadi sat baru tgk my ex-boss masuk tv
he he he..kuar MHI..
my ex boss tu tak lain tak bukan
my BFF punya hubby..yes..Notti Netti...
he he he....related to each other kan?
---
dah meh layan pic kami time balik keja
monday lepas
kami nie asal boleh..mana mana pun eh snap snap
3 of us...
mula tu gula gula tu Ian punye...
so..dia pun bukan..makan sikit
adik pun minta..
"nak..nak...!"
nasib la Abang Ian nie mengalah
so sweet la hero Mummy nie
seee....beria anak dara tecik tu makan...
ala..dia buat muka comel plak..
kalu tak dapat tu
mau ngamuk samapi ke rumah...
nasib la Abang Ian nie good boy sangat
plus Iris plak saja jer makan penuh perasaan
kasi terliur je Abang tu..ish ish ish...
nie hero Mummy yang good boy sangat tu...
* now Iris pun kenkadang panggil Ian, Ian jer
sbb dengar Mummy panggil Ian
pas tu tegur suruh dia panggil Abang
baru dia panggil Abang

Tuesday, June 29, 2010

Dah kujangka....

baru abis taklimat
and seperti yang dah dijangka
memang ngantuks....
dah la sejuk bilik tu
pas tu lama plak
sooooo..penat gak la nguap kat dalam tu tadi
tapi dah settle gak
dekat kul 2 baru abis
tak leh la kuar ...

Hadiah for Iris

(auto publish yer...sbb tengah taklimat
mesti ngantuk taklimat)
okies ....smabungan story ari sabtu lepas
nie pic pagi tu
kami gie ke satu tempat rahsia
ha ha ha...
tengok..Ian merajuk sbb tak leh bermanja manja ngan Mummy
asyik Iris jer...alahai
sabar ye abang...Ian kan abang, kena la mengalah
Iris...enjoy sbb dapat gula gula
-----
semalam ada story pasal Iris dapar hadiah kena tinggal kan
ha...ini dia
waktu Mummy Ayu balik dari tgk wayang
Iris tak de kat umah
Tok Umi & Tok Abah bawak jalan
so..gie la kuar jumpa diaorang kat kedai
rupanya Iris dapat kasut
Tok Umi & Tok Abah belikan
bukan sepasang..2 pasang
tengok la aksi anak dara tecik nie
dok busy try try kasut
tak nak orang tolong
nak buat sendiri
dok...."shu..shu..." (shoes)
yela dik....pakai la sendiri
satu pink...satu putih
tq Tok Umi & Tok Abah
hari tu balik Tok Umi dah beli untuk Abang Ian
tu yg beli untuk Iris plak
tapi Abang Ian pun dapat sepasang lagi
kalu tak merajuk plak cik abang tu

Rajinnye saya pagi ini....

good morning!!
mood ceria jes sepanjang 2 minggu ini
kenapa? mengapa?
he he he
lupa nak story telling semalam
my boss....gie outstation
he he he
so...me as her PA yg baik
akan menjaga ofis boss dengan baik dan berhemah
---
tu yg rajin je pagi ini
tapau bahan bahan dr umah
sampai Ian pun heran
"kenapa Mummy bawak roti Mummy?"
tergezut gamaknya anak bujangku
yelah..before ni tak pernah pun
selalu tapau je
hari ini rajin terlebih
ini la bahan bahannya
dah leh agak kan.....nak buat apa
ini la rupa sandwich tuna express Mummy Ayu
sedap tau!!!
sapa nak leh order...
sila msg kepada 01X- XXX XXXX
ha ha ha
sat lagi ada taklimat
so...sambung lagi nanti yer....
kengkawan b'fast apa pagi nie???

Monday, June 28, 2010

Upah kena tinggal...

allloooo...
ini dia budak yg kena tinggal
Mummy, Daddy, Abang Ian gie tgk Toy Story
tinggal Iris nagn Tok Umi
ala sian....so..petang tu
Abang Ian tido...
Mummy bawak Iris gie kedai kat belakang
beli ice cream
yum yum....sedap mula mula sorang satu
pas tu kena share share plak
nengok..Mummy tacau ye lah..Iris tecik lagi
mana leh mamam ice cream banyak banyak
he he he...upah kena tinggal yer
tak pe..tinggal ngan Tok Umi
Tok Umi pun kasi hadiah
hadiah apa..nanti ek?

Dah tengok dah!!!

selamat pagi....
and happy monday!!!
baru je lepas makan mee hoon goreng
air lum minum lagi
nak update cita best dulu..
he he he
mcm mana weekends kenkawan?
best?
Mummy Ayu seronok sangat weekend nie
sebab....jumpa Edward Cullen
dah tgh dah cita Twilight...
bestsssss sesangat sangat best!!!
aik? cam ne tu?
kan twilight kuar 8 julai?
ye la..memang twilight kuar 8 julai...
Mummy Ayu tgk twilight new moon
tgk DVD semalam kat umah
ha ha ha....
gurau jer ye...
pic atas tu waktu tgk wayang on saturday ngan my hero
cita Toy Story 3....
sesangat sangat best!!!
5 bintang tambah lagi 1 sebab best seangat!!!
jumaat malam balik s'ban
memang dah plan nak tgk Toy Story
gie tgk ngan Ian, Daddy, Acu & Wanie
as usual Daddy tak minat nak snap snap nie
so..kami aje la
Ian seronok sangat
sbb memang dia nak tgk cita nie
since tgk Shrek ari tu
siap explain kat Acu
"wayang tu gelap tau, ada tv besar..
kuat tau suara dia"
mcm la Acu dia tak pernah tgk wayang
betul kata you Fida..
cita tu ada sikit touching waktu nak ending tu
waktu Andy nak masuk kolej
masuk abuk mata Mummy Ayu time tu sbb tu berair
bukan nangis tau
nasib Daddy duduk jauh
kalu tak kena ejek..
he he he
Mummy Ayu kan sensitif ...
apa pun
bila Ian nampak jer poster twilight besar tu
laju jer
"Mummy...nie cita Mummy kan?"
so clever my hero...
pandai Ian..tu memang Edward Cullen Mummy
he he he
tak sabar nak tengok..next week!!!!!!
so...sbb seronok sangat tgk Toy Story
gie tesco rembat bag tu
he he he..
Iris mana?
tak de cita dia???
ada..of coz ada..tungguuuuu!!!!

Friday, June 25, 2010

Kali ini kami gegarkan Pizza Hut pulak!!!

allooo..
busy.....tu yg lambat buat entry lunchdate nie
so...ari nie as usual
friday..is lunchdate time
ari nie...kami
Mummy Ayu & Fida
dan juga
Suziey & Net
gie makan makan kat Pizza hut di Mid Valley
Mummy Ayu & Net lambat sampai
so...Fia & Suziey dah siap orderkan food
kami sampai jer terus serang...
macam macam yg diaorang order..
tengok....
sampai penuh meja
semuanya sedap sesangat
and lastly dessert..
yum yum..
tapi yg chilis ari tu lagi sepurb.....
apa pun tq so much to Fida sbb belanja we all
and CONGRATES to dear Fida!!!!!
and good luck to dear Suziey!!!!
jumpa lagi minggu depan and HAPPY HOLIDAY!!!!

Jom la ramai ramai undi Iris.....ma acih!!

(sticy mode until 25 Jun 2010)
he he he...baru free
so...baru leh buat entry lagi
so..entry panas....
Iris berjaya jadi top 6 untuk contest Anje
suka suka....tapi saingan senget tu...
tgk pic top 6 tu kat bawah nie...
so..to kenkawan jom la vote for Iris..
senget kan???
so.....sapa yg nak vote tu
sila taip "VOTE 06" and tinggalkan komen kat entry nie
sistem pemarkahan adalah 30% dari vote
dan 70 % dari juri
so...harap harap ada la rezeki Iris
sbb kalu guna sistem vote 100 % susah sikit
sistem vote nie mula dari hari nei sampai 25 Jun 2010
sorang leh vote sekali je
and cik anon tak leh sbb tak de blog
so..please vote for Iris!!!
semua vote anda amatlah dihargai
dan didahului dengan ucapan..ma acih!!!!!
muah ...muah...!!!

Baru la semangat nak buat kerja....

okies..kali nie nak cita pasal opis plak
as u all know Mummy Ayu nie keja as PA
kepada Pengarah aka Dato'
so..keja as usual
rekod surat kuar masuk,
jaga appoitment boss,
taip surat ada la jugak,
dan macam macam lagi
so...untuk melancarkan keja keja nie
mcm mcm buku diperlukan
so...kalu dah ekja seharian tu
of coz la buku buku tu hari hari
Mummy Ayu guna
so...Mummy Ayu pun decolah
he he he
mcm nie...
cantik tak?
ini buku rekod surat baru
lum guna lagi..next mont baru guna
yg nie yg sedang guna..
dah nak abis
so..tu yg buat buku baru tu
sebenarnya buku nie simple jer
so..boring tgk
tu yg Mummy Ayu balut, hias cantik cantik tu
baru la best tgk...
yg nie pun buku rekod surat
tapi tecik jer...
yg nie buku despatch...
selalunye Mummy Ayu akan rekod surat untuk dihantar
than pas kat sorang mamat nie untuk dihantar
than dia selalu komplen
ada ker buku katun..tak macho la
he he he
ini buku Mummy Ayu tulis nombor telefon
pelbagai org dr macam macam tempat
so..bila nak cari or call balik senang

yg nie plak buku Mummy Ayu amik trengkas

bila boss suruh buat surat

buku trengkas yg ada tu kecik

so...guna buku nie besar sikit..senang

ada satu lagi buku tu

(tak snap plak)

untuk rekod program program my boss

kira mcm diary gitu

so...semuanya teratur...senang nak buat keja... tgk sapa yg jaga buku buku tu

he he he...

*p/s~ ari tu jumaat...kenkawan gie mana?

Thursday, June 24, 2010

Tag 20 Perkara About Me

hallloooo!!!
entry di pagi hari jumaat ini
adalah TAG
semalam kena TAG dr MommyYen
mcm best gak
so..meh kita layan so..here are 20 things about me...
1. emmmm...berbintang Scorpio
2. ex-chef...dulu study & kerja dalam bidang chef,
bila nak kawin tukar bidang ofice plak
3. Mummy to lovely kids..Ian & Iris
4. anak sulong dr 8 beradik
5. baru setahun jagung berjinak jinak ngan dunia blog nie
but seriously seronok sgt...
6. emmm..boleh dikatakan blogger tegar kot
sbb..everyday 1st thing yg jengah is my blog
and camera memang dlm handbag
sbb senang nak amik gambar leh buat entry blog..
7. i love cooking (ex-chefkan), reading
8. choc lover...suka sangat makan anything yg berperisa coklat
ice cream coklat, waffle chocolate, kek coklat dll
9. amik driving lesen after pantang
waktu dapt Ian..he he he..kira baru jugak la abis 'P'
10. suka sangat ngan laut, tenang jer rasa
11. fav color....pink
12. fav movie ....suka cita yg romantik, sedih..tak suka sgt action movie
13. sgt sensitif...sgt penyayang...
14. very friendly, tapi kalu orang tak kenal..
1st impression diaorang..diaorang kata Ayu nampak sombong
15. peramah...bila dah kenal..banyak cakap plak..he he he
16. suka ngan kids...
17. suka gie holiday ngan family
but daddy busy..so jarang jarang dapat gie
18. manje sebenarnya..tapi cover
19. a bit pemarah/ garang rasanya
sbb kalu baik sgt pun tak leh gak kan
20. suka berangan..he he he..tak tau kenapa
ok..done!!!
nak tag kenkawan gak kali nie...
tapi tak paksa pun...
so..here u go...
1. my BFF..Net (walaupun dia memang tak suka buat TAG)
2. Fida....
4. Anje
7. Oyat
10. dah cukup la tu
so...selamat buat TAG!!!

A Milionaire's First Love

okies review movie lagi
baru baru nie pinjam cita korea ni dr my sis
dia pun kawan dia kasi pinjam
my sis kata...sedih..mesti Along suka punye
so..last weekend layan la
time Ian & Iris tido A Milionaire's First Love
best gak..mula mula tu cam slow sikit
lama lama tu baru ok.... nie hero dia..
Jae Kyung
dia anak org kaya
mak bapak baru mati
tapi untuk mewarisi harta kekayaaan tu
dia kena abiskan sekolah & grad
di sekolah lama bapak dia kat satu kampung nie...
kalu tak, dia cuma akan dapat 0.1% drp harta tu
so..of coz dia nak kan..
dia pun gie la kampung tu
kat kg tu dia jumpa heroin.... Eun Whan
dia ni anak yatim piatu
seorang gadis yg sgt berdikari
dia buat mcm mcm keja untuk dpt duit
tolong umah anak yatim kat kg tu
dia pun satu sekolah & satu kelas ngan hero
nak dijadikan cerita...
diaorang jatuh cinta....
tapi yg sedih tu
awek tu sakit rupanya
dia sakit jantung...
dia tak leh happy sangat, tak leh sedih sangat,
tak leh terkejut...bahaya... so..kalu ikut kata doc dia
dia tak leh bercinta pun
sbb takut dia punya jantung terkejut and leh stop tetiba jer
but cinta kan...
diaorang tak kisah pun hero nie pun bertukar watak
dr seorang kaya yg sombong
jadi baik, caring..
rupa rupanya hero & heroin nie kenal each other dr kecik
mamat nie je yg lupa
kirta cinta dr kecik gitu so.....cinta semua ok
heroin selalu wish...dia akan hidup until 1st salji turun
time nie diaorang dinner
mamat nie kasi one bottle
ada nota atas kertas kecik kecik...
mamat nie kata bukak & baca 1 hari 1
so...awek ni masuk bilik
baca banyak banyak
semua note tu romantik sgt
so..mamat nie kata kenapa buka banyak
awek nie kata...dia takut tak sempat habis baca
tu yg sedih tu.... ending dia
memang awek tu mati time 1st salji turun
sedih sangat
and mamat tu pun berjaya dapat harta semua
but yelah..sedih...awek dah mati...
tu jer citanya..
ri tu cita jepun boyfriend mati..
nie cita korea girlfriend lak mati...
so..sapa yg minat and layan cita korea
leh la tgk citer nie....
sesuai untuk cuci mata (nangis..he he he)

Sian Iris.....

selamat pagi...
dah mamam?
Mummy Ayu sedang b'fast nie sambil buat entry blog
semalam after lunch dalam kul 3 lebih
dapat call dari my baby sitter
tergezut gak..ingat apa hal la
rupanya dia inform Iris berak berak
'cepret' or bahasa mudah difahami..cirits
ala siannya dia..kata kak tu dah 3 kali dah
cairs sesangat...bxxtxt pun dah melecet
so....semalam balik teja terus gie kilik
doc plak lum sampai...so..balik umah dulu..
masak..mandi...baru kuar gie kilik balik
so..doc check....demam pun ada sikit
perut masuk angin katanya
entahlah...sbb doc tu kureng sikit
tapi kinik tu ok..doc yg lain ada 2, 3 org memang ok
plus ubat kat situ ok jer ngan Ian & Iris
apa pun Iris aktif jer
siap lari lari keliling bilik doc
tapi yg heran tu doc kata
jangan bagi Iris makan dulu
kasi perut dia rehat
pulak???
dah la semua dah kuar abis
tak yah kasi makan?
emmmm...
balik tu we all baru nak dinner
Iris pun tau time makan
so...dia pun nak mamam gak
Mummy kasi jer....
yelah budak nak makan
tak kan tak kasi
Iris pun makan nasi ngan sup jer..
bukan pedas pedas pun
pas makan..makan ubat
semua ok
dia tak plak ceprets kat umah
cuma bxxtxt dia memang meecet
so..sapu cream doc kasi tu
mcm pedih je dia..sian...
so...nie pic pagi tadi before gie teja....
emmmm..tengok apa tu sayang?

aik...buat mulut comel plak?
and as always...happy jer...
harap harap hari nie tidak ceprets lagi
sian dia....

Wednesday, June 23, 2010

Kenapa Iris???

pic semalam petang...
time balik teja
aik..Iris nangis ker?
kenapa?
ooooooo...main bucak...
cak!!!!
Daddy tgh drive...Mummy dok belakang
Iris sekarang dah pandai duduk diam dalam car seat
senang sikit Mummy nak drive
good girl!!!