Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Friday, July 30, 2010

Kembang dah...

okies..
tadi lunch duduk kat opis jenjalan umah kengkawan
ada yg tinggal jejak...
pas tu mamam KFC jer
hari ni suppose balik awal
sbb baby sitter half day
but keja banyak
so..kene la buat keja
nasib cik Daddy off
so..sekarang cik Daddy la kena entertain
Ian & Iris
harap harap ok je la
kalu ada apa apa
Iris kena la dtg opis
tolong Mummy
so...bunga ari tu
dah kembang..cantik jer
pas tu siap beranak sekumtum lagi
he he he
tak de la dpt satu lagi
tu yg jadi 3 tu
ok...
happy weekends to kenkawan
jumpa minggu depan!!!!

kalu la .....

kalau la Net tak busy
cantik sangat leh kuar
sebab my boss kuar awal...
alahai.....
so...hari nie plan
lepak opis
jenjalan umah kengkawan
so....tunggu kedatangan saya....

aku ditinggalkan...cedihnye...

tajuk..tak hengat punye drama...
he he he..
ok...salam siaran di pagi jumaat
yg indah tapi sepi..sunyi..senyap...
kenapa..mengapa..?
drama la plak Mummy Ayu pagi nie
bukan apa..sebenarnya...
ari jumaat...ari bergumbira
tapi ari nie...blm tau lagi
sebab ari Mummy Ayu keseorangan
ditinggalkan...
bukan dgn cik Daddy
tapi ditinggalkan oleh...my BFF...sapa lagi
the only Notti Netti
hari nie dia ...... busy bee...
dia pegi berkhidmat untuk negara
so...tak de lunchdate
tak de yak yak yea...
tak de la ngedate ngan Fida
(postpone yer Fida...windu...)
semua tak de
so..ari nie nak gie ngendeng ngan adik adik ku
kalu diaorang kuar..
leh la follow follow
tak pun lepak opis..
tapau mamam
boss pun ada
so..mesti boss suka ari nie
sbb PA dia baik je jaga opis..
kan...
to Net...
selamat bertugas yer!!!
jaga diri...hiasi peribadi..
he he he...
nak mamam b'fast jab...

Thursday, July 29, 2010

Sambungan yg terlambat..

ok...sambungan pasal weekend ari tu
sbb banya sgt story..lupa lak nak sambung pasal weekends
he he he..so...layan pic je la
tgk Ian nak main snoker...
tapi dah seksi ngan suar mandi
Iris..dah semangat dah ngan pelampung
Mia...cekci 2 pcs..posing pun ceksi la
Iris kali nie cover cikit..
tu yg terkedek ngan Acu sambil pakai pelampung tu
anak dara bam bam Mummy la....
Ian..belajar nyelam...
suka sangat dia
Iris pun good mood
sebab dah tido before tu
Mummy pun suka...
he he he
semua suka...
lepas makan..
mamam kek lagi
bukan main lagi bebudak nak cucuk lilin
kat atas kek tu
tapi tak de tiup tiup pun....
kalu sebut kek..Ian memang suka
tgk....
Iris..ok ok je la....
4 of us..mcm mcm rupa
yg nie plak
Ian & Mia
kejab gaduh kejab baik
kejab kejar kejar
kids.....
mcm mcm ragam
apa pun enjoyyyyy!!!!

Kena marah sampai salah jalan...hangin tul...!!!

sambung lagi....
nie story semalam petang
balik keja....
dari pagi semalam kan mood ok jer
pagi dapat parking dekat & senang...
dapat bunga...dapat keropok...dapat durian...
balik tu senang drive..
mood Ian & Iris pun ok...
so..happy jer
sekali tu tgh drive
dapat call
1st tu tak angkat sbb tgh drive
hp dalam bag
so..bila amik jer dah stop
bunyi sekali lagi terus angkat
sekali tu one of the small boss la
bising bising marah...
mana kunci opis?
kenapa kunci opis?
macam mana nak masuk?
macam mana nak amik faks?
helloooo....
mesti la kena kunci opis...
takkan nak biar terbuka jer pintu..
takkan la admin tak simpan kunci pendua
plus..tu faks untuk big boss
pakai la faks admin
than dah after 5 kan...
bising bising lagi
hangin tul...
kena marah sampai Ian jerit
"Mummy...Mummy salah jalan...."
alamak.....


salah masuk simpang...
tension tul
so...Mummy Ayu pun ye kan je lah
what ever he say
pas tu kena pusing u-turn
buang masa tul
balik umah pun mood dah spoil
tak best jer
kesimpulan semalam
mood yg ceria..kacau kejab...
pagi nie kalu kena marah lagi
tak tau la
dah la big boss tak de
nak ngadu nasib kat sapa......
ish ish ish...

RAJA

salam bersiaran di pagi khamis
kejab jer dah khamis
ari nie suka ada..tak suka sikit pun ada
sebab..my boss tak de gie main golf
tak suka sikit sebab surat banyak
nak kena filing kan
sbb bila boss ada susah sikit nak buat keja filing filing nie
so..bila dia tak de...senang sikit
tu la cita nye
semalam Mummy Ayu dapat mamam nie
yum yum...raja buah..durian
ha..asyik baca kat blog kenkawan jer
kali nie Mummy Ayu pun nak gak tepek gambar durian
he he he
abis satu opis bau
ada yg tak tahan tu
dah penin....
isi dia marbeles...
yum yum.....
nie Mummy Ayu posing sikit kat opis
tengok jam tu dekat nak pukul 3 petang....semalam
tu nampak tak bunga...
he he he....
i like...
ok nak sambung buat teja
nanti story lagi....

Wednesday, July 28, 2010

Tadi bunga..nie parcel pulak...

hari nie macam good day jer
best...
murah rezeki...alhamdulillah...
tadi dapat bunga
nie dapat parcel plak
suker....
nie dr jauh nie
dari akak kat terengganu
ma acih kak!!!
besau kotak tu
dah tau dah akak nie nie pos
but 2, 3 ari gak nak track kotak nie
akak tu sibuk tipon sana tipon sini
akhirnya dapat gak ke tangan Mummy Ayu
so..tadi dah call akak tu
cakap ma acih
ni isi dalam kotak tu
keropoks....alots ....
nasib yg belum goreng tu 2 peket je
sebab Mummy Ayu malas nak goreng goreng
so...kasi sorang sikit ngan kawan kat opis
sikit untuk baby sitter @ untuk Ian & Iris jugak la
and bawak balik sikit
and untuk Ibu sikit
banyak dah jadi tu
sikit + sikit + sikit
so..suka la...
ada lagi cita suka kat opis
but esok plak cita ye....
dah petang nie
sat lagi nak balik
so...sambung esok

Dapat bunga...

sejuk je mata memandang kan?
kat meja ada bunga...
suka sangat
bukan dr cik Daddy
dan bukan juga dari secret admire
sebenarnye ada mamat kat opis nie dapat
lelaki...nak buat apa bunga
so..dia kasi la kat kami kaum perempuan nie
yg memang suka bunga
itula hasilnya...
but..best la..
ada bunga atas meja
fresh flower la tu
mcm bersemangat je nak buat keja...
kalu tak de bunga..semangat gak..

Flirting with Forty

semalam tgk citer nie kat astro movie chanel 411
mula ingat biasa jer
tapi layan gak
movie tahun 2008
Flirting with Forty
tak tau kalu you all dah nengok
but Mummy Ayu baru tgk malam tadi
sinopsis sikit....
cerita nie pasal Heather Locklear as Jackie
ibu tunggal kepada 2 org anak
kerja as interior designer yg busy
celebrate b'day yg ke 40
so..sorang kawan baik dia kasi tiket percutian ke Hawai
dia pun pegi la bercuti kat Hawai
kat sana dia jumpa diver intructor nie
Robert Bukley as Kyle
Kyle nie dalam citer tu baru 27 tahun
uish...muda lagi tu
sebab Jackie nie cun
dia pun minat la

body cun tu
walaupun dah 40
kalu kat luar filem 48 tahun
so...diaorang couple la
kira cinta jarak jauh gitu
sebab Jackie nie keja Los Angeles
yg Kyle lak kat Hawai
so..Jackie selalu la ulang alik
kenkawan baik dia semua nasihat
takut la kalu Kyle nie mainkan dia
but dia tak kisah pun
x-husband pun mcm tak puas hati gitu

semua ok until one day
waktu Jackie kat Hawai

anak perempuan dia accident
tangan patah
since that day
dia mcm sedar...family come first
so....dia mcm break la ngan Kyle
walaupun still love each other

pas tu semua ok
dia pun mcm...life goes on
one time tu dia call Klye
ada girl angkat
so dia ingat Kyle dah ada awek baru
so...lagila dia buat dek jer
the next year punya Christmas
dia plan nak bawak anak anak dia gie Hawai

sekali tu Klye muncul depan pintu
dia pun suka
but Klye bawak sorang girl
so.....
rupa rupanya girl tu adik dia..yg angkat phone
...suka la...
happy ending gitu...
best...
dah la tgk ngan Cik Daddy
hero encem + macho
alamak...
Mimi pun nak kalu dapat abg body ketul ketul tu
macho tu..
he he he...
Didi...gie gim jom...
buat body ketul ketul

Grill, Great, Grudilishes..Gone...

salam di pagi rabu
story pagi di mulakan dengan G..
he he he...
sbb akhirnya
dapat gak try GCB yang hangat diperkatakan
semalam lunch Notti Netti ajak ngedate
but my boss ada so....dia curang
ajak orang lain ngedate
so..Mummy Ayu order je la Mc'D
bukan 1 tapi 3
amik...
tapi bukan untuk Mummy Ayu sorang
untuk 3 orang la....
adik adik kat opis nie join sekali
emmmmm...after mamam
my komen is...okla
but suka daging ayam tu..lembut
but betul gak kata yg lain -lain
prosperety 10 kali lagi sedap dr GCB
so....ok ok je lah GCB
but yg best semalam
is Sundae Chocolate...
yum yum....
sambung sat lagi nanti...

Tuesday, July 27, 2010

Mamam cup cake Notti Netti....nottinye!!

ingat lagi tak coklat gambar catun toy story & mickey mouse
yg semalam Mummy Ayu beli untuk Ian & Iris?
seperti yg dijangka
memang diaorang suka
sampai lum sampai dlm keta dah nak makan
nie kat depan lif
nak turun dr umah babysitter
dah mamam dah coklat tu
nasib baik cup cakes tu
sempat sampai umah
tapi...sampai jer...
masing masing nak kek...
seronok la dapat sorang satu....
sama je bulat mata
sama je aksi tangan tu
gelang pun sama je
comot pun sama
ha ha ha..
kebetulan tul 2 pic nie....
nie dah lain dah posing masing masing...
Iris badmood tul balik keja semalam
dalam keta dia tido jab
so...tak puas tido dah kena angkat
nak masak pun kena dukung dia
nasib dah siap bahan awal....
tu la ragam anak anak...
tak boleh dijangka

Shopping online

emmmm...rasanya lama gak tak beli baju online
last kalu tak silap...
masa buzzday Ian bulan 2 lepas
so..jenjalan ari tu kat blog nie & nie
terbekenanla baju gown untuk Iris nie
so..order la...
as usual kalu ada untuk Iris
mesti ada untuk Ian
barula adil & saksama
so..tanya la t-shirt color merah gak
sbb gown tu color merah
ada
so..order lah
semalam sampai...
yg gown tu mcm overoll skirt ....
yg Ian punya t-shirt
so...lepas mandi try la kat Ian & Iris
yg Iris punya ok
walaupun modelnya bad mood
he he he....ngantuk punya pasal la tu
just cari blous jer nanti
yg Ian punya je kecik
nak tukar tak leh la
so..tengah tanya nak order selai lagi
saiz besar sikit
harap harap ada la
kalu tak..cari t-shirt lain or kemeja gak
janji color merah
Ian..pesen baru la amik gambar
Iris...nangis..bad mood...

Raihan lagi....

salam dipagi selasa....
so...meh mula story pasal weekend kami
hari Sabtu lepas
Daddy off...
so...kami ke tgk konsert Raihan
eh..bukan..gie rumah kat Raihan
umah holiday tu...
makin kerap la ke sana
he he he
saja saja kumpul ramai ramai
mandi kolam lagi
seronok...
so...sampai sampai je pagi tu....
Ian & Daddy layan game...X-Box
ntah la ..Mummy Ayu bukan tau pun
Ian pun bantai tekan je...layan je la Ian
Daddy..tau la
Iris...kena paksa tido
sbb pagi tu dia belum tido
nanti ptg nak mandi kolam..confirm tak tido
lama gak golek golek ngan dia
baru dia lena....
zzzzzz
so..bila Iris tido
Mummy Ayu gie layan fishing...
seronok gak..
tengok.....Acu Faizal, Tok Wan, Daddy....
wah...dapat ikan besar...
Ian pun seronok ..
kasi ikan makan
Ian seronok sgt..
walaupun teruk gak kena gigit nyamuk
wah...Daddy ngan Acu macam pro jer
tapi yg best..dapat ikan
lepas balik...
he he he...sebab tak de siapa nak masak and makan
so...saja suka suka fishing
Ian memang la seronok sangat
jangan kata Ian
Mummy pun layan..
he he he..,
tgk dapat ikan...walaupun tecik jer...
banyak banyak pic
love this pic.....
cute jer my hero..Ian
bukan senang nak amik gambar ngan hero sorang nie....

Monday, July 26, 2010

Shopping tadi...

ok...sambung lagi
tadi gie jenjalan kat tempat Net bukak booth tu
time boss kuar jab
Mummy Ayu pun lari jab ke sana
tapi lupa plak bawak camera
so....tak leh la
mcm mcm ada jual
tapi yg sempat Mummy Ayu rembat
ni la dia....
baju sehelai for me...
coklat ada cartoon tu
for Ian..toystory
for Iris..Mickey Mouse
suka la diaorang nanti
and of coz....
cup cake Notti Netti
6 for us...yum yum
6 for my baby sitter
so...tu je la....
sambung esok lagi....

Hadiah untuk kenkawan....

so..mcm dijanjikan
nak update pasal hadiah untuk giveaway Mummy Ayu tu...
klik sini kalu nak join
sebelum 6 ogos 2010
so...hadiahnya adalah....
he he he...
semua mcm coklat kan?
tu yg Mummy Ayu buat Chocolate Giveaway tu
plus Mummy Ayu memang suke coklat
1st ....
pencil box coklat
2nd...
tempat letak ubat coklat
3rd....
cermin biskut coklat
and of coz..
plus real chocolate
but lum beli lagi
nanti dah dekat dekat baru beli coklatnya
ok..so..jom join kat sini
sapa yg dah join..tq so much!!