Friday, October 29, 2010

Negeri Sembilan atau Kelantan???

malam esok...final piala malaysia
Mummy Ayu tak minat pun bola sepak
saja jer nie...
he he he...
but rasa rasa korang sapa yg menang???
Negeri Sembilan
ataupun
Kelantan
?
?
?
?
?
?
Mummy Ayu nak gak buat ramalan
rasanye NEgeri Sembilan menang
3-2
boleh?
apa pun..pesanan kepada penyokong penyokong
yang gie stadium
jangan la...gaduh gaduh...
jangan la baling baling
elok elok yer...
to kengkawan lain...
happy weekend!!!

Lunchdate kami.....kurang sorang ahli.....to u dear...we miss u!!!

allloooo..kengkawan..
dah masuk opis lum..
almaklum la today is friday
so..panjang la kaki..
he he he..
ari nie..Mummy Ayu as usual...
gie lunchdate ngan Net
ke mana lagi..
as usual ke umah No 2 Net..MV
tapi before tu..kami singgah Amcorp Mall jab
teman Net amik brg...
pas tu baru ke MV...
sampai je...
kami gie mamam...
ari nie mula mula plan nak mamam Sushi King
sekali tengok menu...tak jadi...
pas tu ingat nak makan pizza...pun tak jadi gak
last last kami ke....
Madam Kwan's
me.....buat prmotion jag tecik tu
sgt sesuai untuk letak air gula, susu...dll la...
and ....
Net...
bukan sakit tau....
saja jer..gatal mata plak...
ice lemon tea....Mummy Ayu
vanilla milk shakes....Net
side dishes...
Net punye...
and
Mummy Ayu punyer...
sama je kami mamam ari nie
Char Keow Tiow..
sgt cedap..yum yum...
pas mamam kami ke....
Braun Buffel....
collect gift sempena b'day Net hari tu
ha...apa tu...
dapat nie...
dah agak dah waktu bukak tu...
key chain Braun Buffel
siap dpt mineral water
pas tu..kami ke MPH
jenjajalan...
than ke kedai fav..kedai pink...
beli nie for Ian & Iris
dr dulu mcm berkenan jer...
tapi dok nanti nanti
ari nie..tak beli yg lain
so...beli yg nie...
and beli nie...
saja suka suka..
before balik tapau
ice blended kat San Francisco...
Extreme Mocha..
buy 1 free 1 tu
yummy....
-----
and dr time sampai..
sampai ke time mamam..
sampai time jenjalan
Mummy Ayu & Net
dok la sebut nama geng kami yg sorang nie
yg dah terbang jauh meninggalkan kami..
"kalu Fida ada..mesti dia join kan..."
miss you dear!!!
and we did plan nak mamam ice cream celup celup
ngan Amy, Suziey....12 nov nie..ok tak???
Ina...nak follow tak..tapi area Pavi or KLCC la...
harap harap jadi la apa yg dirancang..amin...

Am I sexy?

allooo....morning kengkawan...
dah mamam b'fast?
Mummy Ayu baru nak gie b'fast...
tapi update blog jab...
meh nengok pic Iris sexy...
sexy ker?
he he he....
tak de la sexy mana...
gambar dia bad mood
ari tu tunjuk pic Iris in good mood
nie tengok in bad mood lak...
pic snap balik keja semalam
by Mummy
tapi time nie dah sampai umah
sajer jer snap
pas tu dia nak gak main camera...
tu yg dia marah Mummy snap pic dia tu
sbb dia nak jugak...
bukan nangis betul pun...
merengek je lebih
tengok..air mata ...
ada la sikit...
Mummy nyakat yer...
--------
yg bawah ni pic snap by Abang Ian
time Mummy tgh drive....
see...dia good mood semalam
tapi sampai umah
kena sakat ngan Mummy
senyum...konon dia snap pic dia ngan camera hp Mummy
godek godek hp Mummy....
percubaan untuk buat peace
still tak dapat lagi...
cuba lagi yer sayang..
-----
pic Ian ..tak de..
sbb dia dok snap pic Iris jer...

Thursday, October 28, 2010

Jom solat!!

entry last for today...
nie pic semalam..
lepas solat magrib...
sekarang nie Ian & Iris selalu gak join time solat
tapi dah besar nie jrg la kacau..
Iris pun kenkadang
tapi Ian pun leh diharap jaga Iris
so..time solat
kalu diaorng tak layan kartun
kasi tikar sejadah kecik..
sorang satu...kasi Ian songkok..
Iris..kadang kadang nak pakai tudung..
kadang kadang dia pun nak songkok mcm Ian
but dia panggil songkok tu topi...
tapi mlm tadi..
Iris dah ok dah..sekali leka main hp Ian...
tapi time nie saja jer suruh diaorang pose
nak snap
tapi Iris tak pandang depan lak
Ian siap nak wirid
sbb dia selalu nampak Tok Abah dia buat..
moga sampai ke besar la macm nie..
amin..!!

Lunch @ opis ajer ari nie...tak dpt nak join Net :-(

baru lepas mamam lunch
hari nie tak leh la ikut Net gie shopping JJ card
sbb boss ada so..takut terlajak
so...Mummy Ayu order je lunch...
mamam nie...
yum yum gak....
terpengaruh tgk Ayu ngan Nana mamam dominos ari tu
so..kul 11.45 dah order
kul 12.20 mcm tu sampai
so...ini dia....
kami ngan makanan...
Mummy Ayu mamam ngan adik adik kat opis nie....
posing lagi..jangan tak posing
actually kami 5 org
but sorang lagi lum join
so...kami berempat posing posing dulu
ha..pastu yg best
ari nie dapat makan ice cream yg diidamkan semalam
ice cream sundae double choc..mc'd
yum yum...
ha..tu geng ke 5 kami
baru balik dr beli ice cream
actually dia ada hal lain
so..kirim kan sekali..
ma acih!!!
makan makan sambil gossip gossip
sangat sedap & seronok....

pssttt...Net..seronok shopping?
jumpa geng kita yer..siap amik cuti lagi member tu...
he he he..
tengah tunggu entry dr member kita pasal JJ card day....

Di Mana Kan Ku Cari Ganti...

hah..entry lain dr yg lain ari nie
pasal lagenda kita
Tan Sri Dr. P. Ramlee.....
tak de apa...
last week tgk the making of...
Di Manakan Ku Cari Ganti
ramai artis yg terlibat...
antaranya KRU, Stacy, Ning Baizura, Jacklyn Victor,
Aizat, Misha Omar,dan ramai lagi...
konsertnya last week sama ngan anugerah FFM
tayangan kat Astro Ria esok malam 29 Oktober 2010
kul 9.30 malam
nak nengok....mesti best..
sebab ari tu...tgk & dengar diaorang nyanyi pun best
tapi tak leh lawan suara P. Ramlee la...
boleh meremang bulu roma....
he is really a legend...
sapa yg tak kenal P. Ramlee...
memang la.....
antara cerita ceritanya.....
Seniman Bujang Lapok


antara dialog yg paling suka & tak leh lupa...
"heiiii...hang jebat....baik ko turun sekarang....
kalu ko tak turun aku naik,
ko bukan tak tau berapa kali aku dah buang air
nie pun ada rasa nak terkucil"
&
"walaupun wajahmu tidak ku kenal,
tetapi lubang idung mu tetap menjadi pujaan hatiku"
&
"jolok motosikal bang..."

Pendekar Bujang Lapok
"ani..angkat jemuran..ujan dah turun....."
&
"oooo...saya kenal huruf ni cikgu, nie jin pakai toncit"
&
"cobaaaannnnn..."
Laksamana Do Re Me
"zam zam ala kazam"
Nujum Pak Belalang
"ooiiii manusia....aku anak jin...aku mau makan darah"

Madu Tiga
"pah..butang baju melayu aku mana pah?"
&
"sudah mati pun mau pegang mennela"
Ibu Mertuaku
"siapa itu Kassim, doktor, manager,majistret, lawyer"
&
"ala kassim....ampunkan mak kassim"
&
"sedangkan binatang sayangkan anaknya"
Anakku Sazali
"kau bina istana..akan ku robohkan"
----
itu la antara filem filem lakonannya..
dan banyak lagi..
semuanya best best..
dan banyak dialog dialog yg best and lawak...
tengok banyak kali pun tak bosan...kan...????

Apa maksudnya......

salam....morning....
kengkawan...dah minum b'fast?
Mummy Ayu lum lagi...
pagi nie mood mcm kureng cikit la....
kenapa???
actually tak de menda pun
but....macam teringat ingat sesikit la punca nye pasal mimpi....
remeh je kan?
bukan mimpi yg buruk buruk pun
but mimpikan someone yg pernah
be someone in my life
bukan sekejab...5 tahun...
so..of coz banyak kenangan kan...
pas tu berpisah...
nak jadi kan cita
we meet again...
but..kalu dah bukan jodoh..bukan jugak..
but 2 kali berpisah tu...
memang my false...
so....rasa bersalah sgt menebal.....
(wah dah panjang la cita nie..rahsia)
so....selalu gak mimpi pasal 'dia'
tak tahu kenapa????
tapi ada org kata kalu mimpi kan seseorang
maksudnya dia tgh ingatkan kita
try cari 'dia' kat FB..tak jumpa pun
bukan apa....
just wanna say I'm sorry
walaupun dah say sorry dulu....
yg tak suka tu
bila dah mimpi mcm nie
teringat ingat la plak
and dah ingat tu
lagi rasa bersalah...
but..tak nak pikir sangat...
past is past...
me..now..happy with my hubby... Didi
and a couple of lovely kids..Ian & Iris
and hope his also happy with his life...
amin!!!
but still pray that he already forgive me...
pssttt..entry jiwang lak rasa...

Wednesday, October 27, 2010

tadi b'fast, nie lunch pulak...alhamdulillah..

ok..tadi tayang pic b'fast
nie nak tayang pic lunch plak
boss Mummy Ayu ada function lunch
PA dia pun..
he he he..
function lunch ngan KSS...Net
kami mamam nie....
tgk..ice lemon tea ngan muffin jer...
kami diet...
bagus tak?
mcm la korang nak percaya...
ha..ini dia..main coursenya...
yg depan tu Net punya..
yg belakang tu Mummy Ayu punya....
muffin tu tak makan pun..tapau jer...
pas tu tuan umah..nak gak posing
sekali tu lalu lak adik waiter tu..
siap buat peace..
"akak ..nak join jugak"
malu jer...
Net..tak nak amik gambar sbb dia low profile
he he he...
dia ada sebab musabab yg munasabah gitu
pas tu kami jenjalan ...tapau Mc'd kengkawan opis
so..ingat nak la makan ice cream mc'd
jadi la..sbb nak makan Basket Robin..
tak de la plak kat KL sentral tu
so...tgk je la kat entry Amy...
sekali tu ice cream mc'd pun tak dpt
sbb mesin ice cream tu rosak
tak de la rezeki nak makan ice cream ari nie...
ooo....tapau nie pun untuk geng opis..
kemas kan take away kenny rogers?
sekarang dah ada delivery lagi...
Net ada no dia...
he he he....

semuanya pink...pink and pink...

nie nak story pasal anak dara tecik Mummy Ayu nie la...
semua brg barg dia color pink...
nengok pagi nie...
baju tido color pink...
mood tak bagus
sbb dia cuma dpt pegang garfu..
Abang Ian pegang pan cake
eh..tak la..
sebab dia nak main camera
bila nampak Mummy snap snap.....
sandal pun color pink....
getah rambut pun color pink
beg mainan pun color pink....
balik nanti baju pun color pink...
he he he..girl la katakan....
btw disebabkan Mummy Ayu dah selalu belikan barang dia color pink
Iris pun mcm dah tau..
apa apa yg color pink..dia punya...
hari tu gi giant beli socks color pink
untuk Mummy Ayu..(sock tido)
dia pun aju je ckp..
"adik unye..."
dia ingat dia punya la tu
bila bangun..dia bukak socks dia..nak pakai socks Mummy
pulak dah.....

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno