Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Friday, December 31, 2010

Nak gie holiday tapi tak tau nak ke mana???

(entry autopublish lagi)
kira entry last day of the year la gitu...
so...as usual bulan jan..
Mummy Ayu akan gie holiday ngan family
mcm last year...
Mummy Ayu gie A Famosa Resort
kat Melaka
stay 3 hari 2 malam
sgt seronok...
so......next year tak tau lagi nak gie mana
1st plan nak gie cameron
pas tu Daddy cakap
tak gie mana?
Mummy pun jawab..
leh tgk ladang teh,ladang strawberry...
emm..dia pikir ..
pas tu dia cakap
jom gie bukit merah..
emmm...mcm ok gak
sbb last pegi dulu pun masa honeymoon
pas tu member kata...
bukit gambang pun best gak
so..apa kata kengkawan...?
mana tempat paling best gie holiday..
sesuai untuk family...
kids suka....
ada cadangan tak???

Thursday, December 30, 2010

Happy New Year 2011!!

tak nak tulis panjang2...
nak dedicate this card
untuk semua yg baca blog Mummy Ayu
happy holiday!!!
happy weekend!!!
happy new year!!
gie mana weekend nie?
Mummy Ayu just lepak kat umah
sbb cik Daddy busy
so..just me, my hero & my princess...
tgk bunga api kat tv jer...
so..jumpa tahun depan.....!!!!

Yang mana satu, pilihan kalbu?

nie azam last year
yg di carry foward ke tahun nie
apa tu...?
nak tukar hp..
baru2 ni nampak iklan hp nie kat tv
nokia C7
cantik tu
so..google tgk
sekali tu fully touch screen
emm..tak minat sgt
pas tu member cakap c6 pun lawa
emm....cantik gak
tapi bila tgk memory dia
tak leh lawan idaman hati
so.....tak leh lawan idaman hatiku
sony aino..
kalu kawan2....pilih yg mana yer?
atau pun ada yg lain lagi best?

Update Peserta Giveaway Just For One Day

ok..nak update plak
untuk giveaway for just one day


so...ini dia nama2 yg join
1. Huda
2. Mama Tisya
3. Alawiyah Raji
4. Mama Balqis
5. Suziey
6. Notti Netti
7. Nur
8. cikkanna
9. Pn. Zana
10. Cute Mum
11. @lyci@
12. adeq
13. mama rifqy
14. Flora Fana
----
ada 14 org semuanya
ma acih diatas komen2 membina kengkawan semua
so..Mummy Ayu akan baca & telek2
minggu depan Mummy Ayu akan umumkan
ok...tq so much!!!

Hadiah for you.....yes you!!

hadiah for you and you and you
ini hadiah untuk pemenang
yg dah pun ditutup tadi kul 9.29 am
hadiah apa..suprise..
but something cute
and yang 2 lagi ni pulak untuk
2 pemenang
yg dah jugak ditutup tengah malam tadi...
so...jab lagi Mummy Ayu update kan nama peserta2..
kedua-dua giveaway nie
separuh dah update dah..
tinggal sikit2 je lagi....
and malam nanti suruh Ian & Iris cabut undi
ingat esok Mummy Ayu akan umumkan pas tu
weekend...email me..address..
minggu depan leh pos
tapi..disebabkan esok cuti
so..minggu depan Isnin....
Mummy Ayu akan umumkan
penerima hadiah comel tu..ok.....

Giveaway for just one day!!!!

ok....spt yg dikatakan tadi..
hari nie ada entry suprise & entry special
ini dia entry suprise nya....
khas untuk semua follower Mummy Ayu yg tercayang
Mummy Ayu nak buat giveaway..hari nie je
sbb apa..tunggu entry lepas nie...
cara2 & syarat2 nya:-
1. open for all my follower..
2. sila tinggalkan komen kengkawan
for Mummy Ayu di entry nie..
dalam komen tu...
sila komen apa yg best & apa yg tak bestnya
(apa yg disukai & apa yg tak disukai)
blog Mummy Ayu nie
& apa yg perlu diubahsuai (kalu ada)
secara kreatif
3. itu je...
4. tarikh tutup contest nie...pukul 9.29 pagi esok...
kira 24 jam ..ok?
5. pemenang akan dipilih oleh Mummy Ayu
berdasarkan komen yg best & kreatif
and keputusannya akan diumumkan sekali
(hari nie last day giveaway new year tu)
and hadiah pun akan diposkan sekali
hadiah apa....?
tak de la hadiah mahal2..
just simple gift but for me...its cute
(pstt... thank Mama Tiysa & Mama Balqis sbb tegur Ayu,
tak perasan silap tadi..he he he)
so...jom join!

Ian & Iris pun tgk bola semalam....suka sbb esok cuti!!!

rata2 blog ari nie cita pasal Malaysia menang semalam
and kita semua dpt cuti esok..yahoooo!!!
TAHNIAH!!! pd team Malaysia kita
and tq to our PM sbb kasi cuti esok....
and kami pun tak terlepas tgk bola semalam
tapi 1st half..tgk betul la
second half tu..dah tukar2 chanel dah
sbb tgk AMNT
tapi yg part best tu...
last2...dua2 Mummy Ayu tak tgk abis mcm ne
sbb..tertido...
tapi bab bola tu tgk2..dah abis...dah nak penyampaian hadiah
yg AMNT tu ..tak tau sapa kuar pun
kena tunggu minggu dpn
he he he
pas tubaru layan CSIso..jom layan pic2....
Ian...yg begitu bersemangat...
siap jerit MALAYSIA!!
tu yg mulut cam tu
plus with topi Malaysia..
comel jer...
and both of them in yellow....
tanda sokong MALAYSIA
see....begitu bersemangat hero Mummy
kalu bawak gie padang..
tah mcm mana plak rupa
nie dah berjoget lak 2 beradik nie
Iris pun..ikut aje..
walaupun tak paham sgt....
pas tu..topi Malaysia tu ada satu jer
so..Iris pun nak jugak..
tu yg kasi dia pakai topi baby dia jer..
suka ajer
Ian tak leh tinggal sign peace tu..
muka serius jer...
ha..baru senyum
pas tu kul 9.05..tukan chanel
marah gak Ian
sbb dia dah best layan bola
tapi yg tak tahan
"Mummy ..dah gol ker?
Malaysia dah menang ker?"
"lum lagi Ian..kalu gol..org jerit"
sekali gol.kami tak tgk
he he he
tapi pagi tadi dia dgt radio
dia tahu Malaysia menang
suka dia...
and ini budak tecik pun suka gak
sbb....
esok cuti...
selamat bercuti untie2 semua
and happy new year!!!

Tak nangis pun potong rambut...

as salam..
selamat pagi kengkawan...
tapau sarapan apa pagi nie?
hah..lain sikit kan soalan?..he he he..
so..semalam layan aktiviti hari Isni petang
pagi nie layan aktiviti Selasa petang plak...
kami gie Carrefour..nak beli brg dapur
singgah jab kedai gunting rambut...
sapa yg nak gunting rambut..
hah..ken baca sampai abis dulu
sbb 'dia' baik sgt..tak nangis pun...
sampai2 je..kena tunggu sbb ada customer tgh gunting rambut
so..Ian & Iris main dulu...
beria ia Iris bawak keta tu...
nak ke mana dik?
Ian .. peace tak sudah2..
Mummy pun layankan ajer...
Mummy snap guna cermin
Iris lagi..
dia memang suka kalu dgn cermin
love this pic..
brother & sister
main lagi 2 beradik nie..
lama plak kena tunggu..
tau tadi gie jenjalan dulu
ok...dah abis dah..
my turn...
ya..Mummy Ayu yg potong rambut
nampak tak...?
panjang mana rambut Mummy Ayu before potong tu
hah...panjang kan?
last potong..masa lepas pantang Iris....
kira2 dkt nak 2 tahun gak la..
potong mcm mana?
hah..macam tu..
potong simple je..takat bahu..
so...senang sikit nak jaga
mula2 Daddy tak kasi
but after kasi 1001 alasan..Daddy kasi
tapi tak leh pendek sgt..
so..ini la hasilnya
sbb Mummy Ayu yg potong rambut
confirm la tak nangis..
he he h..
tapi lama sgt..ngantuk tunggu
mamat cina tu pun mcm tak pro sgt
Mummy Ayu tak pernah potong rambut kat cini
selalu bawak Ian & Iris je
tapi selalu pun ada sorang girlyg potong
memang ok..
kali ni mamat cina plak
tapi ok ajer la...
sbb bukan nak pesen2 pun...
nak sarapan jab..sambung jab lagi..
Happy New Year Giveaway...ditutup dgn rasminya..
ma acih sbb join
sat lagi Mummy Ayu buat update peserta yg join!!

Wednesday, December 29, 2010

Posing2 di playground versi Ian & Iris

sambung cikit lagi pic2 kat playground ptg isnin lepas...
sampai2 je Ian layan buai..
Iris pun..but buai yg kat situ tinggi cikit
so..dia tak nak..
Iris main gelongsor la
tapi tak aci..sbb dia tak nak tangga
Mummy yg angkatkan..
than layan Ian posing2..
as usual hero sorang nie
kalu mood ok...posing leh tahan gak...
love this pic...
buat muka manja plak
lagi dan lagi..
dia dah start nak manjat dah...
see....muka Ian jer..
pelbagai aksi....
and tak leh tinggal aksi peace dia...
Iris plak..bila suruh muka comel
hah..nie la muka tomei dia..
tomei sgt la tu sampaitak nampak mata..

and nak buat peace
tak jadi2...
he he he...
pas tu Mummy suruh posing kat cini
telentok2 kepala...
lawak tul..
love this pic....
last pose....
* baru balik kuar lunch dgn Net & Suziey....
tapi kami berdua tak amik gambar
kasi change Net buat entry....
so..tunggu entry dr Net...

Playground time with Daddy & Mummy..

ok...abis dah suprise & special punya story
masuk balik story biasa
story biasanya..as usual
pasal buah hati pengarang jantung Mummy Ayu
budak 2 org nie lah...
Isnin & Selasa Daddy diaorg off
(dr Ahad la actually)
so..bila Daddy off..panjang la kaki
so...petang Isnin..
bawak diaorang main kat playgroun kat area umah tu
suka sangat Ian & Iris...
jom layan pic...
Ian & Iris..main gelongsor...
Daddy with Ian & Iris
time ni dah nak balik
tu yg dapat upah ice cream sorang satu tu...
tadi ngan Daddy..
nie ngan Mummy plak
tgk la Iris..buat muka
si tecik nie dah pandai gak buat muka time amik gambar
tapi kena mood dia ok
tengok..bukan main Iris sengih
Ian..leka ngan ice cream dia
nie percubaan buat peace
yg still tak jadi2 lagi...
berdua ngan Daddy plak...
princess Daddy nie
Ian ngan Mummy
hero Mummy muka dah masam
sbb nak balik dah
----
ada pic Ian & Iris posing2 kat playground
jab lagi ek...
dah banya dah komen2 kat giveaway for one day tu..
tapi Ayu tak reply lagi tau..
esok baru reply balik semua
tq so much sbb join!!
and sgt mengiburkan
and sgt membina teguran2 tu
terutama dr geng bachelor..he he he..
ma acih semua!!!