Monday, January 31, 2011

Heartbeat dah ok dah...

tq to Anje & Kak Suzie
sbb tinggalkam komen kat komen box Mummy Ayu
inform pasal HB nie
so....dah jengah & dah copy pun
so,,kalu kengkawan nak tepek gak
or nak tukar iklan HB yg tak de valentine
meh copy code kat blog Deqlis..kat sini...

Nak balik dah...

ok....last entry pasal holiday kami..
lepas siap mandi, packing semua..
dalam kul 12 lebih..kami check out
1246 ..apt kami kat situ
sgt seronok walaupun kejab sgt..
Iris yg sgt happy..sgt have fun except bab kat beach and pasir laut
she don't like sgt..
adik suka kolam jer..
Ian muka monyok
sbb kalu leh..tak nak balik lagi
tak leh la sayang..
Daddy dpt one night jer
lain kali kita dtg lagi...
nak amik pic penuh
tak dpt plak...
Bayu Beach Resort
-----
sebelum balik seremban
kami singgah jab kat teluk kemang
saja jenjalan..
beli baju PD sorang sepasang for Ian & Iris
pas tu tapau burger..lapa la plak..
tgk kami nampak apa tu....
beria Ian & Iris tgk...
apa tu?
ada kuda kat situ
leh naik..
kanak2 RM 5
dewasa RM 10
mula tu Ian beria la nak naik
bila dah sampai dekat
tak nak plak
Iris...awal2 lagi
"adik atut..."
so..kami lepak jab
ingat nak makan kat situ
sekali ujan turun lebat gak
berlari2 naik keta
makan dlm keta jer....
abis la cita holiday kami
so..happy holiday lagi esok..
Selamat Hari Wilayah!!!!!

Pas tu....bercanda di tepian pantai la pulak...

dah puas mandi kolam
harus la gie bercanda kat tepian pantai...
Ian..dah tenung mcm nak terjun laut lagi
udah la tu
Iris....mula ok
tapi bila kaki kena pasir laut sikit..
"Mummy..." nangis...
so..kami naik bilik dulu
otw nak naik bilik
nampak one group korean nie dok main volley ball
lalu kat situ...dah mcm kat korea dah rasa
tapi tak dela yg encem2 or cun mcm dalam drama korea tu
masuk bilik
berendam jab dlm bath tub...
pas tu siap2....turub balik ngan Shira jer
Daddy & Apiq tak join pun
Ian suka la...
main pasir...
Iris..mcm tu la
nasib Mummy dah siapkan tikar
dah tau dah Iris takkan nak punya dok atas pasir
princess la katakan....
tapi nak jugak main pasir
so...dok la cedok2 dr atas pasir tu
bila pasir masuk atas tikar tu..
jerit la dia..."Mummy..."
Mummy pun kuarkan la pasir tu
princess sungguh...
Ian..bina istana pasir...ngan..
Mummy..
Mummy bina istana pasir sambil layan choc..
yum yum...
istana Mummy...cun tak?
Iris...dok la tenung laut
tapi takut..
Ian..conteng2 atas pasir...
Iris..nak main tapi tu la...dr atas tikar
Ian...suka sgt la dpt main pasir
posing...harus la....
ngan Mummy plak....
layan princess plak
tertonggeng2 main pasir
nie dah mencangkung plak
mcm2 gaya dah Iris main pasir...
aik..takkan nak snorkeling plak hero ni
Mummy..jenjalan main air laut jab
air kat situ bersih & jernih gak
see...nampak batu tu
tapi nie kan tepi2 je la..kat tgh tau tau
Shira.dah jadi duyung plak
sambil layan ice cream..
Ian pun
sapa belanja ...sbb Mummy tak bawak duit pun
Apiq yg belanja
dia turun jab...belanja ice cream
pas tu..kemas2..nak naik bilik dah
snorkeling set Ian
pau kat Mummy kat uptowm mlm semalam tu
Mummy pun nak gak conteng2 atas pasir.....

Bachelor party tak cukup korum...

selit jab citer kuar lunch tadi
ekoran entry nie dan nie...
mula2 plan nak lunch dekat dayabumi jer
sekali tukar plan gie KL Sentral
so..ikut ajer la....mamam kat Raja Burger..yum yum..
hah..burger 3...
so of coz la bukan Ayu & Net ajer..
sapakah tuan punya burger tu???
fries & sos yg banyak...
tuan empunya blog
tangan still berbalut
tapi dah ok banyak dah
saja balut kasi baik betul2...
Net..mengikut tema restoran Raja Burger tu
and sorang lagi..
3 org nie pun dah cukup meriah dah KL Sentral tu tadi
kalu cuku korum..lagila happening
jumpa tadi mcm dah lama sgt tak jumpa..
semua citer kuar..siap paksa2 cita pasal entry lagi
penat gelak.....sgt meriah...
tu la Amy..bak kata Net, kenapa la opis ko jauh sgt
meh pindah dekat2 sini...

Mandi kolam lagie...

pagi sabtu
dapat voucar b'fast untuk 2 org..
tapi tak gie pun
just tapau nasi lemat & roti anai..b'fast kat bilik ramai lagi best
pas b'fast..siap2...
Ian...dr bilik dah pakai google..semangat tu...
ini budak...lagi bersemangat
nak mandi olam......
sukanya Iris...
sampai jer...masing2 terus terjun
Ian ngan kelampung dia
Iris pun...
2 beradik ...
sukanya mandi pool
Iris..tak kasi Ian pegang kelampung dia
pagi tu ramai gak org
semalam ptg..tak ramai
Mummy kasi la Iris kuar pelampung
jalan dlm pool je
suka dia
siap tak kasi pegang dia
nak jalan sendiri..
tapi dia pegang la pelampung dia
chewah...Mummy pun nak posing jugak
aik...sapa jaga Ian & Iris?
Daddy jaga Iris
sukanya dia




nak mandi sendiri...
Apiq...jaga Ian
dah abis mandi dah
tangan saemua dah kecut.....so cukup la tu
Ian still tgk pool...
tak kan nak terjun lagi kot...
©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno