Monday, February 28, 2011

I love books!!!! so..ke MPH lagi la...

last friday
kami berdua ke MPH lagi
cri novel lain
tapi jumpa banyak novel yg best2..
tapi beli satu jer...
yg nie...
kuaran Kaki Novel lagi
mcm best jer...
and beli nie for Ian & Iris
buku traffic light..
mcm best kan?
suka2....

New toys lagi .....

sebenarnya gie kedai mainan
(saja je simpan story tuk minggu nie...)
so..gie kedai mainan..of coz la beli mainan lagi
for Ian & for Iris
and of coz beli hadiah untuk gie b'day party ujung minggu nie...
tapi tak siap balut lagi la hadiah....
will share later ngan kengkawan key..
meh layan Ian & Iris dulu
suka dua2 dpt mainan baru
tak sempat tukar baju nak main dah
for Iris..lego.....padahal dah banyak...
tapis emua Ian punya
asyik berebut jer..beli sastu set tuk Iris
for Ian...robot Toy Story tu
bukan ori la..tapi still leh jalan & kuar lampu2..suka ajer dia
wah...excited nak bukak dah
Ian..."ma acih Mummy" suka dia
dah main dah..
tapi Mummy la tolong buatkan
Ian..suka sbb kuar lampu than leh jalan2 robot tu
tapi yg awak tu..
Iris takut robot tu
bila mula2 tgk robot tu jalan & kuar lampu
ha ha ha...
tapi mula2 jer..lama2 dah ok
dia pun join main

Saya cuti 2 hari nie....sbb....

as salam...
selamat pagi kenkawan semua
this is entry autopublish
sbb nya hari nie ngan esok Mummy Ayu cuti

1st cuti sbb..ari ni kami akan ke KLIA
ha...kami nak pegi.....
hantar Tok Wan, Mak Tok, Mama, Babah, Mak Mas & Acu Faizal gie umrah
(bukan kami gie holiday pun)
actually my FIL nak bawak semua anak2 dia gie umrah
but Daddy tak dpt nak join sbb dia baru naik pangkat
so..tak leh nak cuti panjang2..and tak de asisstant
so..tu yg tak dpt join sekali
maybe tahun depan kot daddy plak gie
so..tu pasal la cuti
Ian & Iris suka sbb nak gie KLIA lagi
fav tul..
2nd reason sbb cuti 2nd day tu.....
sbb bbsitter Mummy Ayu nak cuti 1hb Mac tu
esok...so...sbb tu la cuti2 hari
my boss dah risau dah
sbb me cuti
nasib la, nak buat mcm mana
apa pun..kalu cuti2 mcm nie..tipon kena dekat je
sbb..mesti banyak kali dpt panggilan dr opis
tapi tak kisah sbb dah memang tanggungjawab kita kan
tu pun nasib ada yg ganti...
so...sepanjang cuti nie....
dah siap entry autopublish dah sikit
sbb pc kat umah Sban..demam
tapi harap2 la dah ok by the time Mummy Ayu balik sban nanti
so..leh la update lagi nati
to semua..
Happy working yer!!!
jgn lupa jengah kat sini....

Saturday, February 26, 2011

She is lucky..

siyes
rasa memang dia lucky
siapa? nanti jab ek... tapi seronok sbb suka baca pasal dia menang
dan menang dan menang
tak kira la contest bergambar ke lucky draw ker
plus dia memang rajin pun join contest or giveaway
so...berbaloi la dgn usaha dia tu
sapa yg Mummy Ayu maksudkan tu.....
rasa korang pun dah tau dah..
bila sebut selalu memang tu
tak lain tak bukan..ratu contest/ga kita...
v
v
v
v
Nana pinjam banner jab ye Nana
~~~
sbb yg Mummy Ayu leh buat entry nie
time cabut undi malam tu..Ian yg cabut
just nombor jer....so masuk opis tengok list baru tau sapa yg menang
sekali tgk..No. 17..aik..Nana
tersenyum Mummy Ayu sensorang
ye lah..sbb memang Nana nie murah rezeki...apa pun tahniah dear!!!

Senarai penuh keputusan & hadiah

semalam Mummy Ayu dah kuarkan semua keputusan
bagi Ian's 5th Birthday Giveaway
kat entry nie dan nie...
so..tahniah diucapkan pd semua pemenang...
and jgn lupa emailkan alamat ke
idayualwi@yahoo.com
untuk proses pengeposan hadiah..
ma acih!!

Friday, February 25, 2011

Just two of us....

siap sudah...entry friday lunch
mesti balik dr lunch kelam kabut sikit
sbb dgn keja
sambil curi2 update lunchdate...
so..meh layan..
kata2 ini...
best kan?
amik dr menu tempat kami lunch tadi
Gardens kat mid valley
restoran baru
cantik sgt deco kat situ
tapi nak snap banyak2 sgt malu
sbb orag ramai
tapi bila balik...tgk banyak gak kami snap
he he he...
me...tgh pilih..
emm....nak makan apa yer?
Net....pun tgh tgk menu...
me..tgk order makan....
kami amik set lunch je..
senang..complete ngan sup, salad, main course & air sekali
dessert je tak de..
sambil tunggu2..kami pun menikmati keindahan deco kat situ
semua putih...bersih...suci...
pasu2 pun cantik kan?
ada tempat makan kat atas tu
nie ada family cina ke jepun
pun snap ajer...
mana makanan tak sampai nie?
kenapa pokok nie mcm nak mati jer?
salad & sup kami sampai dulu
wah..ada daun dlm sup?
bay leaf....
sesekali makan salad..mcm diet jer...
air kami..
ice lemon tea..me
hot lemon tea + warm water....Net
(sakit tekak punya pasal)
mine...chic teriyaki
cedap....
Net...baramundi fish
pun cedap
~~~
pinggan cantik
deco simple & nice
semua best la
harus dtg lagi nanti..
bukti foods kami cedap....
pinggan Net ..licin...
and mine....
pun hampir licin la
siap buat muka smiley lagi
suka...
so kengkawan Happy weekend!!!

Bachelor party takde la ari nie..just ngedate berdua jer....

friday lunch is bachelor party bagi kami2 nie
tapi minggu nie ngak ada part sbb Suziey takde,
so..mcm kurang korum jer
so..just me...
and Net...
posing2 kat depan memory lane
entry intro...
jab lagi sambung entry makan2...cedap..

Malam tadi Ian mengundi..aik???

malam semalam minta tolong Ian
tuk mengundi
mengundi???
Iris tak puas hati jer sbb tak leh join...
ah ah..cabut undi tuk 3 org pemenang lucky draw
sempena b'day dia ari tu
so......kpd semua yg join
tunggu keputusannya..hari nie
ptg nanti...Mummy Ayu dah siap autopublish
kul 2.00 & 2.30 pm,
than entry hadiah kul 3.00 & 3.15 pm
so..meh tgk gelagat Ian
dia memang suka bab cabut2 undi ni
goncang2 dulu..baru sama rata
dah goncang..gaul pulak
hah..nie mangkuk azimat nie
dr sarawak lagi
so...tunggukan keputusannya..ptg nanti....

Famous tul Amos nie..

morning...selamat pagi
suka2 sbb hari nie dah friday
meaning hari bergumbira..
pagi nie layan biskut famous nie
semalam Net belikan
tak makan sbb banyak sgt makanan
so..pagi nie baru layan..
sapa nak????
angkat mouse....

Thursday, February 24, 2011

Beli FM lagi, Each A Cup lagi...

tadi lunch kuar ngan Net kejab
emm..kejab ker..lama gak la
mula2 gie kedai ....
beli .....
(rahsia..nanti will share jugak)
pas tu lintas jalan jumpa satu kedai nie
masuk jenjalan..jumpa FM
wah suka2....
terus beli nie....
untuk sapa tu banyak2?
ada lah...nanti story gak
and cube bulan for my bro...Apiq..dia suka main cube
jumpa yg nie bulat, dia lum ada..terus beli tuk dia
pas tu gie Sogo jab...
ingat nak makan tapi mcm tak sempat so..just tapau
and beli nie...
dah mcm air fav kami lak sekarang...
pas tu tapau nie jugak pretzel Auntie Anne
than Net kasi cookies plak
mcm mana nak diet nie...

Masak di mana2 pun boleh.....terror kan?

pic nie snap semalam petang
time balik keja
as usual..rutin Mummy
snap sambil drive..
keta sebelah or belakang kalu nampak pun mesti heran
ha ha ha...
tapi yg tertarik nak snap semalam
sbb nie...
leh lak princess bam bam nie
bantai main masak2 dlm keta...
semalam memang bawak toys masak2...
see...tg masak hotdog
aik..dia perasan la Mummy snap...
biarla..
memang Mummy suka snap2..
nak bancuh air minum jab
yg cik abang mana yer?
apa lagi...
game dia la..
sekarang dah terror...
siap nak ajar Mummy lagi
ye la..Mummy tak terror...
he he he
tapi bagus gak sbb kalu tak dia suka kacau adik dia
plus Iris sekarang pun..kalu balik keja tak nak duduk sgt kat depan
selalu nak duduk belakang ngan Ian
semalam balik awal
sharp kul 5..
sbb boss pun balik awal..
suka suka
sbb dekat kul 6...dah nak sampai umah dah...
kalu selalu mcm nie kan bagus.
©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno