Thursday, March 31, 2011

Slurpee...7 Eleven

lagi pic semalam petang

balik keja..

Ian request nak slurpee plak

actually dah 2, 3 kali dia request

but malas nak layan

punca nya..Daddy la ajar layan slurpee kat Nilai ari tu

dia suka plak

so...semalam singgah jugak la...

sekali dia nak besar punya...

dgn syarat share2...

sekali adik pun nak jugak

tapi dua2 pun tak abis...

hijau..Ian punya

purple..Iris punya sampai umah..terus layan slurpee.....
Mummy best la......
Iris ...buat muka tomei...
Ian....sedap layan slurpee...
peace Mummy..stail Iris
Ian...always peace

rock pulak.....

lepas Mummy tak kasi ikut stail Iris...

stail apa???

stail kakak Balqis....

he he he...

Ajar Iris posing stail Kakak Balqis....

pic snap semalam..

balik keja...

as usual....

sambil layan jam...(balik lambat semalam)

snap2...

model..of coz la yg paling dekat..

Iris...sekali teringat anak Anje..Balqis

suka tgk dia posing letak tangan kat pipi

so..try la ajar Iris...

jom tgk....jadi ke tak? v

v

v

v

v

v

v

1st try..mcm tak jadi sgt

yg 2nd nie rasa ok kot... yg 3rd nie ..mcm over jer dik....
apa pun geram tgk dia..

mood tgh ok..

tu yg ikut jer ckp Mummy tu

and tak abis2 ngan baby dia...

dah 3 hari dia dok ke hulu ke hilir ngan baby

ari nie je..dia tak nak baby..dia bawak bear bear pulak

while busy snap ngan Iris

Ian...buat apa tu kat belakang

dok main ngan segala anak patung dlm keta...

patut la senyap je kat belakang......

yeah yeah!!! menang!!!

suka! suka!

sbbnya Mummy Ayu memang jarang menang

bab2 giveaway luckydraw nie

sekali semalam..menang kat sini....


Khas untukmu...lelaki pertama yg menyayangiku...

wah..siap buat entry untuk kekasih pertama..

berani tu..

bab nie memang tak nak nafikan

dan tak nak sorok pun... entry nie Mummy Ayu tujukan khas

untuk lelaki yg pertama menyayangi diri ini..seadanya

seikhlas hati, seluruh jiwa dan raga..(wah..)

lelaki yg pertama juga yg ku kenali,

ku sayangi sehingga ke hari ini dan selama-lamanya

lelaki yg amat ku sanjungi, ku hormati, ku kasihi, ku cintai.....

lelaki itu ialah......

v

v

v

v

v

v

Ayah saya......En. Alwi Bin Hj. Ali

Happy birthday Ayah!!!!


semoga panjang umur, murah rezeki, sihat & gembira selalu


semoga apa yg dihajati akan tercapai...


Along sayang Ayah tau!!



yg nie from Ian & Iris....
from Ian


from Iris
my Ayah nei memang tak suka bab2 bergambar nie

tu yg tak banyak sgt gambar dia

but....ada satu gambar best...

me & Ayah...kalu tak silap...dlm tahun 1980 la

sbb tgk pic tu mcm lum 1 tahun lagi pun...

~~~

betul kan Ayah?

Ayah lelaki pertama yg sayang kat Along?

and Ayah juga lelaki pertama yg Along sayang..

dan it's remain forever....

we are not so close......

we are not so ideal.....

we argue alots...while I'm growing..

I'm maybe use to hurt ur feelings...I'm so sorry but deep deep in my heart

I do really love you,

I do really respect you,

and I do really admire you...

coz you are the first man I love

and I'll love so much forever...

I'm proud to be me...

NUR IDAYU BINTI ALWI

Ayah....

Along sayang Ayah

Selamat Ulangtahun Kelahiran Yang ke 57!!!

RM 0.00..???

aik...
BE tak de...
RM pun dah tak de...
gatai tangan last monday
tekan cash out
he he he..
tak de la banyak mana pun..
saja2 jer...
so..tunggu la kehadiran cek pertama ku..bulan depan...
:-)

MC'D b'fast vs Malay b'fast..mana yg menang pagi nie?

as salam...

selamat pagi kengkawan....

dah sarapan?

Mummy Ayu dah eli tapi lum mamam lagi

as usual..jengah sini jab..update..BW sikit

pas tu boss sampai..tgk yg mana patut

pas tu baru la leh layan sarapan....

~~~

pagi ni plan dr semalam

ingat nak layan b'fast MC'D pagi nie

ye la last day kan redeem voucar nie

hari tu pun print 2 jer baucar nie


tinggal satu lagi..

sekali sampai Mc'D tgk..... penuh.....parking...
kat dalam...pun panjang beratur

so..ingat nak drive tru je mcm ari tu

sekali drive tru pun panjang beratur

so..tak jadi la.

sian Ian..esok la ye sayang..

so..pagi nie Malay b'fast yg menang...

nie la b'fast Mummy Ayu.....

kengkawa...jom sarapan!!!

Wednesday, March 30, 2011

Colek colek...sedapnya..

malam semalam

makan nie..

colek colek..

balik keja beli je buah potong2 nie.... nenas, jambu air, mangga muda & kedondong
dah siap basuh & potong
kuah cicah dia

my MIL buat sendiri tau

balik Nilai ari tu dia kasi.....

sedappppp..

ari ni bawak gie opis sikit..nanti leh gak layan...

Ian konon nak join gak

at last dia makan buah jambu air tu jer...

tak ebrani nak colek..

korang suka tak makan colek colek nie?

Pagi tadi nampak time tgk BW, sekali dah dapat jugak..alhamdulillah..

pagi tadi BW nampak kek lapis sarawak kat blog somebody

cedapnya..sekali boss dtg keja..

kasi...

alhamdulillah..

yg ijau nie potong makan2 kat opis ngan kengkawan yg nie bawak balik umah

me today in blue..tgh layan kek ijau...

Ian dah boleh sunat dah mcm nie...

he he he..

nie la rupanya hero Mummy berkain pelikat


tu yg dia suka sangat

pic nie Mummy suruh dia pose mcm baru lepas sunat


dia dok senyum..


Mummy cakap buat la muka sakit..


tu je la yg terbaik dia buat.. nie belum ready lagi


ada gak pic kain terlondeh..tapi sensored la


nie dah ready..


pose tak tahan tu


siap silang kaki


tak payah ajar... nie pun ..tak ajar pun..


ada je pose dia kasi..


lawak la...


1st kain pelikat Ian...seawal 5 tahun..


Mummy dulu 1st kain batik...


emmmm time umur 12 ke 13 tahun kalu tak silap


color purple..cantik sgt....


kengkawan...berapa umur masa dpt & pakai kain batik/ pelikat???

dua dua pun zzzzzz......

pic snap pagi tadi....

on the way dtg keja

dua dua pun sleep....lena

kat luar ujan...sedapnya tido...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ian..lena peluk bear2 kat belakang Iris pulak kat depan peluk baby dalam car seat ~~~ sian je tgk anak2 tido mcm nie.... pagi2 kena bangun.. ikut Mummy & Daddy pegi work

Wordless wednesday....

as salam..

morning kengkawan..

dah sarapan? Mummy Ayu tgh layan nasi guyeng sambil2 nie...

pagi nie boss ada so kena la cepat2 semuanya..

layan kan pic Iris nie ek...

~~~~

bu.....

bu bu cak!!!!

~~~

happy working & happy breakfast!!

Tuesday, March 29, 2011

Souvenir...ma acih!!!

ha..dpt nie dr Acu
yg baru balik dr langkawi mlm tu...
yg Ian paling suka...
yg nie...
kain pelikat tuk budak tecik...
(nanti share ngan korang pic Ian berkain pelikat)
and this choc..yum yum..tq Acu..
and dpt nie dr To Wan & Mak Tok.....
souvenir dr Mekah lagi..
yg botol air besar gold tu..Acu gak kasi..
jubah for Daddy & Iris
sejadah dua...satu for Ian..yg biru tu
kes dia jelous sbb Iris dpt jubah
padahal..dia dah dpt dah jubah ari tu..muncung2 muka....
jenuh Tok Wan cari nak kasi apa la nak pujuk balik..
dapat sejadah tu ngan kopiah..baru ok..Ian..Ian..
nie jubah for Iris
yg mcm Mummy tu...suka..
tak sabar nak kasi Iris pakai..
tapi tak tau bila nak kasi pakai..
maybe tunggu kenduri apa2 time malam..leh la kan?
©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno