Wednesday, November 30, 2011

hari nie kurang la update...

hari nie mood kureng jer
dah la busy...
:-(
hopefully
tomorrow is better than today..
amin....
nak balik.....!!!

Doktor Cinta...satu hari je dah abis....

semalam pagi....mula baca..
pagi tadi..baru jab nie abis baca....
Doktor Cinta..best sangat
Mummy Ayu memang minat baca novel..
dar dulu...
masa sekolah rendah..minat sgt baca buku penyiasatan
Hardy boys...
pas tu bila meningkat remaja..
suka baca novel..
akadiat akashah...
now dah dewasa...
suka lagi baca novel..
but more ke novel yg matang la...
paling suka..Alaf 21 & Kaki Novel..of coz....
and...yg the latest...Doktor Cinta
best sgt...
tu yg laju je baca..
semalam pun tido kul 12 lebih....
sbb layan novel nie...
:-)

mengisahkan Mazliana nie...
kena berlakon jadi tunang sementara kepada Tengku Iskandar
mula2 tak suka...
tapi lepas mcm2 berlaku..
halangan dr Tasha & Julia Hana
parents meninggal dunia
diperangkap tangkap basah
merajuk bawa diri ke luar negara
hampir kawin dgn orang lain
hampir kena langgar..
dan macam2 lagi la..
baru la dia sedar dia suka & sayang kat Iskandar
& boleh terima Iskandar

bab pelbagai halangan tu yg buat best tu....
so..sapa2 lum baca..leh la baca..
Doktor Cinta

Busy morning

assalamualaikum & morning kengkawan

pagi nie....dah la lambat sikit pagi nie....
ingatkan ok la sbb
suppose boss ada perhimpunan
sekali..boss tak gie perhimpunan
sbb ada tugas urgent
so....PA dia pun..terlibat gak la...
busy...
dok la photostat surat yg sama 3,4 kali
pas tu call sana, call sini
buat surat reply plak
check email...reply email urgent
:-(
tak sarapan lagi pun..
sempat sambar kuih 2 ketul jer...
nie dia dah masuk meeting
baru la bernafas kejab..
tipon plak bunyi..
lari plak cari surat...
nie baru la ok..
nak breakfast jab key..

Tuesday, November 29, 2011

Selamat Ulangtahun Perkahwinan yg ke 33 tahun!!!

dok la ingat2...
dari weekend lepas..
sekali bila sampai tarikh ..lupa gak
nasib tadi sembang ngan Ibu, Ibu cerita..
dia dah belikan ahdiah untuk Ayah
he he he.
so..baru ingat
~~~~
so...untuk Ibu & Ayah tercinta...
yg Along hormati,
kasihi, sayangi...
Selamat Ulangtahun Perkahwinan yg ke 33 tahun!!!

33 tahun..
wah..lama tu...
harap2 berkekalan selama2nya
and Along harap..
Along pun akan bahagia mcm Ibu & Ayah jugak..
amin..
suka duka sepanjang 33 tahun tu..
tak leh dinafikan ... adat la
sedangkan lidah lagi tergigit..inikan pula suami isteri
so..gaduh2 sayang tu biasa la...
senyum2 selalu
happy2 selalu..
sayang2 selalu key!!!
daripada anakandamu..Along & Zalmen
and ..Ian & Iris..
muah muah!!!

and ini la hasilnya.....


dan hasilnya.....
selama 1/2 hari kat rumah baru sabtu lepas....
cat satu bilik je pun...
gabungan pink + biru
untuk ....
bilik Mummy & Daddy..
aik..silap..
kalu dah awan2 tu
confirm la bilik Ian & Iris
simple2 jer...
yg penting nampak sweet
and menarik diaorang tido kat situ
so far..memang diaorang excited...
harap2 ok la nanti....
ruangan lain..
Daddy tak nak cat
Mummy...follow ajer...

Aktiviti kami weekend lepas

last weekend....
kami balik seremban jab..
satu hari jer..
sbb Daddy pun off satu hari jer
projek..
mengecat..
tu dia dah ready dah anak2 Mummy..
amboi..garang nya muka Iris..
apsal tu??
Ian....dah ready..
Iris...kita minum dulu
macam gie picnic
siap ngan tikar bagai..
he he he
itu dia....Ian busy..
cat sikit je pun
tak leh banyak2..
kang lain lak jadi..
Iris....tak usik pun
dia dok ngecat buku dia..
good girl.....
hasilnya...
tungguuuuu...

Novel Bila Cinta

dah lama dah abis baca novel nie
tapi asyik lupa jer nak buat review nya..
hari ni..tak lupa lagi..
pinjam kat adik kat opis nie
geng layan novel gak of co..
novel nie ta tebal sgt
tapi slow gal bacanya...
ntah la...

sinopsis...
Bila Cinta..
kisah novel biasa2 jer..
Fatin...dijodohkan oleh family ngan Hafez..
Acik...anak angkat kpd familynya
yg telah lama dia anggap sbg Abang
tapi..pilihan keluarga..so.kena la terima jugak..
(tapi masak kecik dulu..memang Fatin nie ada hati kat Hafez)
nak jadi cerita Hafez nie abang kandung kepada x boyfriend Fatin tu, Azlan
pulak...
malam Azlan melamar, Fatin minta nak fikir dulu
balik2 rumah..family dia dah tetapkan tarikh nak kawinkan
Fatin & Hafez
so.....kawin la
duduk satu rumah, bilik asing2...as usual la..
but lama2 makin suka..makin sayang...
and at last terima gak masing2
tu la kisah nya BILA CINTA

~~~
novel yg biasa2 jer..
boleh la

Masak bubur la plak..

gara-gara gigi hero Mummy patah semalam
Mummy yg baik & memahami nie pun..
masakkan la bubur nasi..
he he he..
alang2 masak...masak la extra
yum yum....
"cedap Mummy..
Mummy tak pernah pun masak bubur untuk Ian kan?"
la..pulak....
dulu time Ian Iris kecik..hari2 Mummy masak bubur
sampai ke Mummy pun..layan bubur time breakfast..
maybe sebab dah lama tak makan
sekali makan...
"cedap la Mummy masak bubur...pandai Mummy"
sabar je la..
dok layan bubur..kul 11 lebih....
pagi dah layan dah nasi lemak...
nie layan bubur plak..
pas tu makan nasi..lunch
cedappppp...

Aik..kenapa tu Ian???

assalamualaikum..
and selamat pagi kengkawan!!!
selamat kembali ke opis!!
after 3 hari bercuti!!!
malas je rasa nak keja kan..
best je cuti......
walaupun busy ngan macam2 keja rumah....
so..citer semalam pagi..
tengah mandi2..
Ian gosok gigi...
sekali..
"Mummy..darah"
pulak....kelam kabut gak la kejab
lepas mandi..
tengok2....
gigi dia patah...
nie gigi yg kedua patah..
gigi yg pertama..tak perasan & tak tahu bila & di mana
tengok2 dah takde
yg nie..kali kedua...berdarah..
yg 1st tu dah nak tumbah dah..
:-)
alhamdulillah.gigi anak Mummy..ok jer..
tak rosak..
patah sendiri jer..
bukan sakit pun
just dia panik nampak darah..
Mummy pun....panik la kejab..
Iris...pun..kelam kabut jer gigi abang Ian dia berdarah
pas mandi...main ngan baby...

Nuffnang oooo nuffnang!!

apa lagi citer nya kalu nampak logo nie
kalau bukan pasal dapat BE baru..
atau pun..
BE dah jadi ME
emm......
kali nie Mummy Ayu punya BE spritzer dah jadi ME..
:-(
so..tinggal satu je dah BE
iaitu...
Mamil Gold..
setia sungguh..
and harap terus setia
and Nuffnang ku sayang...
kasi la BE baru lagi..
:-)
saya sayyyyyyaaaang NUFFNANG!!!

Sunday, November 27, 2011

Selamat Menyambut Awal Muharam

tahun baru Islam
1 Muharam 1433

Friday, November 25, 2011

Twilight Breaking Down Part two bila ek????

chewah..
mentang2 la dah tgk breaking down part 1
laju jer nak tgk part 2..
mana tak?
tak puas hati ngan ending dia..
tetiba jer...Bella buka mata..
dah merah..
dah jadi vampire ke lum?
kasi la 2,3 scene Bella ngan anak dia yg tomei tu
tunjuk la dia happy2 ngan Edward semua
nie tak..
saje je tau..
buat we all tak sabar?
apa pun..
memang best la..tak sabar nak gie beli DVD plak
he he he..
nak tgk lagi dan lagi dan lagi
:-)
THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN-PART 1
sweet sangat Bella & Edward ku....
Jacob pun..macho la ada kumis cam tu
cair I tgk tau!!!
he he he..
and rumah honeymood diaorang sgt cantik...
pemandangan superb..
cuma tak suka..
sbb katil dia tak tahan yer???
abis patah riuh....katil....
he he he..
but Edward..tersangat la romantis....
apa pun suka..suka...
our ticket...
Tq net..sbb booking kan, belikan & bayar kan..
and me..
tgh beratur nak gie beli foods & drinks...
ngan2 jer sampai.
masuk2...sempat la tgk iklan..
pas tu..layan..
:-)
tersenyum la sensorang
best..
dah abis...
sempat lak tapau tart...
and posing2 jab kat situ
cantik deco kat situ
and harus la datang lagi nanti...
happy weekend kengkawan!!!

Love it!!!

suka pakai gelang nie plak sekarang
tapi boleh my hubby kata
"dah macam key chain dah"
semua dia kata key chain...sabar je la..

Senyum.....


emmmmm..
harap2 takde halangan la tengah hari nanti...
:-)


Syukur..alhamdulillah..

assalamualaikum..and selamat pagi semua..
salam di pagi jumaat...
pagi yg indah..
what a good day..
tengok..
cantik je cuaca kan?
pemandangan ... sedap je mata memandang ..
dataran pun..aman jer
sekali..
aik...ada sotong atas bangunan???

maskot CIMB
he he he..
happy breakfast kengkawan!!
happy working!!
happy friday!!

Thursday, November 24, 2011

Anak2 Mummy..kaki posing sungguh....

nie plak..
pic posing2 malam semalam....
bila cakap nak amik gambar tak???
laju je masing2 nak..
kaki posing sungguh..
yg Mummy pun..memang la suka
he he he
tengok tau...
1st pic...elok jer berdua....
pas tu..
Mummy nak snap lagi...
Iris tak nak amik gambar berdua plak
nak sorang2..
so..dia lnak lari la konon
tapi bila tgk pic..
sempat lagi dia senyum tu..
ha ha ha..lawak tu
and...
yg nie plak
masing2 berebut nak amik gambar
sekali bila tgk..
elok jer dua2..
sorang kat depan..sorang kat belakang
and senyum..
:-)
pas tu
baru snap2 sorang2....
Ian......layan roti plak
Iris..
gan dua2 baby dia....

Mummy love you both sooooo much!!!!

Dah lama tak buat aktiviti ni.....

dah lama rasanya tak snap2 & posing2 dlm keta
time balik keja
so...semalam..
saja la...
buat aktiviti lama
sambil jam2 tu..
Ian..ada je pose dia kasi
nie muka garang plak
rambut dah panjang..
bila nak potong tu???
nie muka comel ker??
and yang sorang nie
sekarang dia je la duduk depan
dah la kejab jer nak pakai seatbelt
selalunya..tak nak
kena marah, baru nak pakai
pas tu buat muka tomei mcm nie
mcm mana nak marah lama2???
nie....pose apa plak nie..???
nganga2

semalam...dua2 in purple...
Mummy je tak...

dah 4 hari dah...

dah 4 hari dah...
isnin - khamis..
lunch tak luar pun
kat opis jer
tak kuar ngan BFF pun
hari nie dia ajak teman dia
pun tak leh..
:-(

esok jumaat..
of coz la leh kuar lunch..
harap2 leh la kuar awal sikit
and harap2 dapat la apa yg diidamkan..
amin...

Secret tau!!!

semalam...
dapat nie..
secret recepi...
cedap..
ma acih!!!
©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno