Friday, December 30, 2011

Dapat hamper....

balik dari lunch tadi..
dapat hamper..
bukan satu tapi tiga
tapi semua bukan untuk Mummy Ayu
satu untuk 1st boss, 1 for 2nd boss
and satu tu baru share ramai2...
sempena tahun baru nie...

Menu hujung minggu...

sabtu malam...
kena buat karipap..
ahad malam plak
kena buat sandwich
weekend nie
nak buat apa plak yer?
emmm....
plan dah ada..
kalu jadi..will update minggu depan...
happy weekends kengkawan
&..
happy new year!!
jumpa tahun depan key...
muah muah!!

Hari nie kami ke jepun kejab......yum yum..

lunch tadi punya aktiviti
kami berdua..
mana lagi
kalu tak jalan2 cari makan
hari nie kami ke Jepun
arikato....
yum yum
dah lama tak makan sushi
so..hari nie kami makan sushi..
tapi bukan sushi king
and bukan ke mid valley
ari nie..jauh sikit
and tempat baru..
Mummy Ayu
Notti Netti...
minum..
dua2 pun ice lemon tea
nie kira mcm appertizer la
complimentary katanya..
yg satu tu macam salsa..honeydew..
and satu lagi tu macam cekodok je rasa
Mummy Ayu makan nie and plus2..of coz
Net mamam nie and also plus2...
nie..4 pinggan tecik.Mummy Ayu makan
kat sini pun harga ikut pinggan
hah..kami gie sini la...
festival kat area danau kota, setapak
kan shopping kompleks nie baru bukak..
kami mencari satu kedai ni
and jumpa..
and ada la shopping2 sikit..
emmm...nanti tunjuk key...

Celebrate birthday Ibu semalam...

semalam kan buzzday Ibu Mummy Ayu
so..malam semalam..
sambut la..biasa2 jer..
Ayah ada baca yassin...
so..pas Ayah balik baru potong kek
kek ..cedap....
amik gambar dulu..
nyanyi2 dulu
Iris ... napa kat belakang plak tu....?
merajuk apa yer..
pas Tok Umi pujuk2..baru ok..
tapi taknak senyum gak..
tengok..
potong kek pun macam je..
emmmm...

Makeover sempena tahun baru...

kan nak masuk tahun baru dah
so...Mummy Ayu nak buat make over sikit kat opis
mula2..
semalam petang
make over 2 buku nie
tahun baru...
buku rekod & diari baru..
pas dah make over
dua2 dah pink
:-)
kan comel...
pagi nie..
nak makeover opis plak
nak kemas2 mana yg patut..
baru la semangat baru
kengkawan..macam mana?

Last friday of this year...

assalamualaikum..
salam di pagi jumaat yang indah
:-)
sekejab je jumaat
ye la sbb minggu nie keja 4 hari je
and minggu depan pun..
and sedar tak sedar
hari ni hari jumaat terakhir dalam tahun nie
minggu depan dah jumaat tahun depan
so...happy friday yer kengkawan
happy working
jab lagi sambung cerita lagi
nak gie mamam b'fast jab...

Thursday, December 29, 2011

SKS or Suasana Edaran???

dah 2 minggu dah
Mummy Ayu ulang alik gie keja
Seremban - KL - Seremban
so far..so good
ok jer bagi Mummy Ayu
pagi naik bas kul 6.30 am
sampai KL dalam kul 7.20 mcm tu
tapau b'fast jalan kaki
sampai opis 7.45 am

kalu kat KL dulu..
kuar umah dlm 6.45 - 7.00 am
hantar Ian & Iris
cari parking semua
sampai opis dalam 7.50

so..tak banyak sgt beza
cuma
....kalu kat KL dulu
kena drive..hadap jam...
sekarang..
naik bas.....zzzzzzz...
leh la pejam mata dalam 1 jam
rehat gak kan?

and balik pulak...
kalu sharp2 kul 5 pm
Mummy Ayu kuar opis
memang dah ada bas dah kat depan pejabat pos tu
so..just naik bas...
dalam 5.25 or 5.30 bas gerak
sampai seremban dalam kul 6.15 - 6.25 pm

kalu duduk KL dulu
kuar opis kul 5..amik keta
amik Ian & Iris
drive..jalam jam...
sampai umah pun lebih kurang gak..
6.15 paling awal..
biasanya..memang lambat....dalam 6.45 pm

sekarang..naik bas...zzzz
rehat lagi 1 jam

so..nak kata penat ulang alik KL-Seremban
rasanya lum lagi la
kalu lama2 nanti ..tak tau la kan...

cuma masalah timbul sekarang nie...
bila hari jumaat...
ramai sgt orang yg nak ke seremban..
jumaat 1st tu..
Mummy Ayu sampai seremban kul 7 lebih
ok lagi
last week...jumaat
Mummy Ayu sampai seremban
dekat nak kul 9 malam
boleh??
2 jam lebih tunggu bas
penat..jgn cakap la
nie esok..tak tau la macam mana
tu je masalah the problemnya
nak kuar awal..takkan la tiap2 jumaat nak balik awal kan

Yum yum..lunchdate tadi...

lunch hari nie
kami gei dekat2 jer..
kang gie jejauh kantoi lagi plak
so..kami gie mamam kat MC'D
yg dekat ngan Puduraya tu
kalu ke MC'D time2 mcm nie
tak lain tak bukan..
harus la mamam set nie..
yum yum.....

tak snap2 lak pic kami
sbb orang ramai
so...seganla..
apa pun..kami sama2 in blue today..
:-)

kami = Mummy Ayu + Notti Netti

Lagi 2 hari jer............

sekejab jer rasa masa berlalu
pejam celik pejam celik
dah hujung tahun
and lagi 2 hari jer..tahun 2011 sampai ke hujung
and weekend nie dah 2012
emmm..
azam tahun nie..
alhamdulillah...banyak yang dah tercapai
ada la sikit2 jer yg lum tercapai
and leh di carry foward kan ke tahun depan
and now..tengah pikir2....
apa azam tahun depan kan...
????????

Happy birthday in advance semalam petang...

semalam masa kuar lunch..
Net tapau..
Mummy Ayu pun...
tapau nie..
for my beloved Ibu
kira advance cup cakes gitu...
and its RV..red velvet
di make over kan oleh Mummy yg over..
(over ker?)
and sampai seremban..balik keja tu
terus kasi
tak best la simpan2...
Ian & Tok Umi
Iris..tak nak lak snap sama
nak sorang2..
bantai la dik...
and Ibu suka
me plus Ian & Iris..
memang tak suka sgt kek yg ada rasa cheese nie
choc...layan
for birthday present...emmmm..ada la..
so semalam petang kira pre celebration gitu
and glad Ibu suka rv tu..yum yum..

Happy birthday IBU.....!!!

hari nie..
birthday Ibu Mummy Ayu..
so.to my beloved Ibu
Happy birthday!!!
Along saaaaaayyyyyyaaaannngggg IBU!!!
and....
from Ian & Iris too!!!
pic terbaru Ibu Mummy Ayu
masa gie PD last weekend
tak tau la bila dia posing2..
tak ajak pun..
:-(
actually plan tahun nie nak buat suprise kat Ibu
Mummy Ayu kan suka bab suprise2 nie
plan yang tak jadi
nak order cupcakes & delivery kat rumah....suprise la kan
so...
cari2 la kat area seremban
dah jumpa kat FB
dah tinggalkan komen & tanya dah
leh tak nak delivery..sbb sama2 area seremban kan
dia kata ok & tanya bila..
Mummy Ayu pun reply..hari nie..and tanya la details..
sampai ke semalam dia tak reply
frust jer
apa pun..semalam masa lunch ngan Net..
tapau gak little something for Ibu
in advance la kira nie....
apa tu???
tunggu next entry..
and for Ibu
selamat ulangtahun kelahiran Ibu yang ke....tut..
(biarlah rahsia)
semoga Ibu panjang umur, murah rezeki,
sihat & gembira selalu..
nanti kita celebrate weekend nie key!!
Along ngan adik2 sayang Ibu sangat tau!!
plus menantu & menantu (2 menantu)
also..cucu, cucu, cucu (3 cucu)
muah muah!!

Wanie.....Ombak Rindu dah kuar kat Astro First!!!

tadi baca kat paper....
Ombak Rindu dah kuar.....
kat Astro First..
emmmm..
bila nak tgk nie..
weekend nie la kot..
leh tgk 2 hari 2 malam
he he he.....
Wanie.....ada beran?
lepak rumah Along
marathon Ombak Rindu siang malam.....

Ian...my encem hero..

assalamualaikum..
and selamat pagi kenkawan semua!!
mcm mana pagi nie..cihat?
harap semua pun cihat..
nak cita pasal Ian pulaks
minggu depan Ian akan mula sekolah..
so.....Mummy Ayu harus la nak cuti
tapi tak tau lagi berapa hari
sbb baru ari tu cuti panjang
pindah rumah
pas tu..boss pulak MC..lama gak
so..minggu depan dia baru naik opis
macam busy lah gak kan
banyak nak catch up
so..tak tau lagi la
borang cuti pun tak isi lagi
and barang2 Ian sekolah pun..
weekend nie baru nak gie beli
last minit kna?
tapi beg sekolah..awal2 lagi Mummy dah beli
and for alat2 tulis
kalu tak beli pun..tak apa
sbb..
pencil box....rasa2..ada 3,4 kat rumah
pencil color..nak panjang, nak pendek.semua ada
tapi...Mummy & Daddy la over
semua nak beli
he he he ..
excited je anak nak gie school..
:-)

Wednesday, December 28, 2011

Lunch yang terkantoi....emmmm..

lunch tadi punya cerita
memang dah plan nak ke bangsar village
sbb Net dah ada misi & visi
he he he
so..mula2 kami lunch kat The Loaf
yum yum...cedap..
menu Mummy Ayu..
Mix Mushroom Panini
ala2 sandwich gitu
simple & cedap
RM 12.80
Net punya
Mushroom Soup
pun cedap..
dalam roti...
RM 18.00
and drinks..
Mummy Ayu mula2 nak order cappucino
sekali mcm dah lama je tak layan coke
so..order la diet coke
chewah
and Net...caramel.
konon2 mcm semalam
sekali...caramel latte
alamak..
Net dah la tak minum kopi
latte plak..kopi yg memang pahit
emmm...nasib la ada diet coke..penyelamat...
tengok....dok tutup2 hidung paksa nak telan
last2 ...memang tak abis
coke je yg abis..
so....kuar2 the loaf tu
ingat nak snap la pic restoran tu dr depan..
sekali..
kantoi..
hah..nie la cita kantoi
alamak.....
kantoi..ooo..boss mc..PA lunch sampai ke Bangsar
he he he..
so..tak leh lari
tegur gak la...
dia siap tanya..dah makan ker?
kalu tak, dia nak belanja
terlambat la..tapi kalu nak belanja dessert ok jer..(dalam hati la)
so....kami pun blah je pas tu
pas tu kami gelak sakan la
sbb Net ingat Mummy Ayu buat lawak
sekali..betul2..
dah la boss Mummy Ayu kenal Net
he he he
pas tu kami terus gie tapau dessert
misi & visi Net ke Bangsar Village tu
ptg nie dia nak party kat kelas...
tu la kisah nya lunch kami..
~~~~

Projek hantaran last weekend......

last week kan Mummy Ayu ada mention
yg weekend lepas baru nie
untuk anak jiran kar rumah Ibu
so......alhamdulilllah..success!!
pagi2 ahad tu..gie la hantar brg2 hantarannya
Mummy Ayu posing ngan sireh junjung
and hantarannya..
6 dulang yg Ibu & Mummy Ayu buat
1 lagi kek.....
total 7 dulang la..
nie dr pihak lelaki
tema ~ hijau kuning
Mummy Ayu yg pilih sunflower tu
sbb kalu rose kuning mcm dah biasa jer
so..untuk sireh junjung pun..
Mummy Ayu pilih bunga matahari jugak..
tapi semua Ibu yg buat
Mummy Ayu just kasi idea & tolong sikit2 jer..
tapi....
hah..ada tapi2 tu
satu dulang nie memang Mummy Ayu yg buat
Ibu tolong buat bunga dia jer..
emmm....apa tu..?
ini dia...
chocolate..
ada huruf2 kat atas tu...
tap tak nampak sgt plak
jenuh la dok make over kotak tu
sbb kotak tu untuk cupcakes..tinggi
so..Ibu kasi idea letak kabus kat bawah dia
than..ok..
ok tak?
simple jer....
and pagi tu gak rombongan peminanga
yg diketuai oleh..
hah...Ayah Mummy Ayu bertolak ke palong
Mummy Ayu tak ikut pun
sbb jauh.....leceh la ngan Ian & Iris
so..just lepak kat umah jer
apa pun..semuanya berjalan dgn lancar..
itu la kisahnya..

Potty training Iris berjaya!!!!

satu lagi azam tahun nie yang berjaya dicapai
disaat2 hujung tahun nie
semalam..Iris berjaya dalam potty training nya
he he he..
ma acih to Tok Umi
sbb berjaya mem'potty training' kan Iris
(bukan Mummy yer)
nie princess bam bam Mummy yang manja sgt nie
semalam pagi
satu beg dia bawak...
apa tau..
segala macam panties dia bawak
tapi...
dia nak pakai panties dora jer
boleh???
"Mummy, Icha nak pender dora je tau"
ok sayang..weekend nanti kita cari panties dora, princess jer ok..

Ibu kata semalam ada la sekali dua terlepas kat dapur..
tapi petang semalam masa Mummy Ayu balik
2 kali dia gie toilet ngan Mummy...
pandainya..
and malam nak tido..
jenuh paksa dia pakai pampers
maybe sbb dia dah selesa tak pakai pampers..
dia mula2 tak nak pakai
pujuk2 baru nak..
suka..suka..
:-)

Iris lambat sikit la..now dah 3 years plus
sbb Ian dulu 2 years plus
(masa dapat Iris)
Ian dah potty training
(by Ibu gak)
he he he....
©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno