Saturday, March 31, 2012

Ayah.....today is your day!!

hari nie buzzday Ayah saya
emmmm...
semalam dah plan ngan Ibu dan nak celebrate mcm mana hari nie
harap2 semuanya berjalan dgn lancar
nanti hari isnin will update kat sini
tahun nie..buat entry biasa2 je la yer

Ayah...
selamat menyambut ulangtahun kelahiran yg ke 58
semoga panjang umur,
murah rezeki,
sihat selalu,
gembira selalu,

walaupun Along tak pernah cakap
tak pernah luahkan
dengan kata-kata
tapi
Along nak & harap Ayah tahu
yang
Along sayang sangat kat Ayah
Along hormat & kagum sangat ngan Ayah
and
you are the man!!!!

Friday, March 30, 2012

Jom join ramai2.....sabtu ni

sabtu nie...esok....31 march 2012
jom ramai2 join
bukan party
tapi....
Earth hour
satu jam setahun
ramai2 tutup semua lampu
(kipas & tv kena tutup gak ker?)
8.30 - 9.30 malam
selamatkan bumi kita
dari pemanasan global
emmmm..
leh pasang lilin ramai2....
:-)
jom join!!!

Malaysia International Shoe Festival 2012 ~ here we come!

ok...mcm dah kasi tau awal2 tadi
lunch hari nie kami gie tgk shoe festival
yg dinanti2 oleh Net..of coz
so...here we are
ke PWTC..
alhamdulillah..tak jam, parking pun senang
suma jalan je jauh sikit
orang..takde la ramai sgt
ok la
mcm kasut ada
yg terkenal
yg tak terkenal
dari dalam malaysia & luar negara
mcm2 jenis kasut ada
rambang mata jugak la kami
and of coz..Net
Mummy Ayu bukan tak minat kasut
minat
tapi kaki Mummy Ayu nie american size
so..susah sikit
tu yg biasa2 je bila masuk bab kasut nie
kalu ada size
mau jugak mcm Net kot...
princess pun ada
memang ada size besar
tapi tak minat plak design dia

bukan kasut perempuan jer ada
handbag pun ada
wedding shoes...
cantiks2 kan?
and ada diskaun plak tu
and..
kasut untuk lelaki pun ada
dan juga..
kasut untuk kanak2....
for Mummy Ayu..tak beli apa2
and for Net
Mummy Ayu sbg pengawas...
sgt memuji la Net hari nie
kerana...
dia cuma membeli sepasang kasut sahaja
i'm impress!!!
but kasut yg dia beli tu
emmmmm..
memang cun...
memang comel and
sweet sangat-sangat......
nak tgk ker???
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
kena tunggu dia update dulu
:-)
more pic..more story....

p/s Iduraz..kenapa tak tegur?
leh kenal2 and posing2
Ayu ngan Net kalu berjumpa
memang sembang tak ingat dunia
macam lama tak jumpa la

3 hari....Ian tak gie sekolah

nak update pasal gie festival kasut tadi..
tapi dok upload gambar
and banyak gambar kat camera yuna yuni Net
so..update sikit pasal budak ponteng tadika nie
hari nie pun Ian tak gie sekolah lagi
semalam call cikgu tadika dia dah
maklum kan Ian tak sihat
and cikgu dia kata ok..
biar Ian sihat betul2
emm....tu yg betul2 Ian rehat tu
hari nie actually dah ok dah..sikit2 jer
tapi Tok Umi kata..ala hari nie jumaat
kul 1.30 dah balik...tak yah la
emmm....
nie dia muka budak tak sihat tu
tapi nampak ok jer
and..
bam bam Mummy yg nak nyibuk gak
sekarang,.....tak takut makan ubat lagi
tiap kali Ian makan ubat, Iris pun nak jugak
mcm mana tu?
emmmmm

Congrats dear!!!!

berita hangat.....
baru jer dapat msg dari one of our geng blogger

dia dah selamat pun melahirkan seorang baby boy pagi tadi..
kul 9.43 am di hospital putrajaya
emmm..agak2 kengkawan sapa yer...??
kan ramai geng blogger yg tengah preggy kan
beliau ialah...
v
v
v
v
v
congrats Ila & hubby
and congrats gak tu Kak Syafiqah & Abang Irfan
(dah jadi abang dah Irfan)
baby boy normal 3.85 kg
semangat gak tu
nak tgk pic baby Ilah?
hah..nie speacial nie
sbb Mummy Ayu minta izin dulu ngan Ila
nank share pic baby kat sini
Mummy Ayu pun tgk kat FB..adik Ilah yg update kan
so...laju jer sms Ila minta izin
and Ila kasi
so..here are...

baby Imran
tomei kan?
emm..gebu's...
nie yg lagi rasa nak baby nie
apa pun to Ila..
congrats!
rehat key
and...selamat berpantang!!!
nanti update key..
hug & kisses for Ilah & baby Imran

* nama anak2 Ila sama ngan nama anak2 Net
Irfan & Imran
senang ingat.

Net suka sesangat hari nie....

hari yg ditunggu2 telah tiba
tahun lepas dia tak miss,
tahun nie..of coz la
destinasi kami lunch nie
PWTC ~ MISF
dari minggu lepas dah Net dah plan
and dah tunggu2...
agak2 berapa pasang kasut la dia berjaya borong hari nie?
apa pun..harus la posing2 ngan kasut2 kat sana nanti
sapa nak follow or nak ngedate ker?
kalu jumpa kami..tegur2 la yer
kami nie pemalu...
he he he...

RM 25 jer....?

paper semalam....

paper hari nie...

dua2 Mummy Ayu tak baca pun
tapi baca tajuk pun....
la..RM 25 jer
nanti org lain pun boleh buat lagi
sbb denda murah sgt...
entah la....

Hujan di pagi jumaat....how i wish i am on my bed..bestnya!!!

assalamualaikum
morning kengkawan
salam jumaat
and its raining outside there
emmm...kalau la kat umah
bestnya
golek2 atas katil
emm..lagi best!!!
Ayu (Sidratul) cuti kan? aku tau
baca kat FB dia
Aimi...dapat bonus..apa lagi..open table la..

Thursday, March 29, 2012

Hasil coloring Ian & Iris

ok..meh tgk hasil tangan Ian & Iris
Ian...
takde la cantik mana
still gak comot situ sini
tapi ok la...
but Iris...
bendera malaysia color purple
tgk..yg india tu muka pun color pink
rambut color hijau
awan pun pink
lawak la Iris tau
tapi..dia still gak nak hantar masa tamat tu
bantai la..janji dia suka
emmm..kena ajar lagi diaorang coloring nie
:-)

Ian & Iris join pertandingan mewarna

sambungan entry nie
kan hari tu Mummy Ayu nak cita details
tapi pic dlm camera
nak transfer....mula2 camera lost & found
pas tu card reader rosak pulak
nie..baru la dapat tranfer
ahad lepas..
ada pemeriksaan kesihatan
kat balai raya taman Tok Umi & Tok Abah
so..as usual...laju jer menjoinkan diri
tapi buakn nak check pun
ada pertandingan mewarna
so....harus la Ian nak join
bersemangat dah..
siap ngan beg lagi
and..tak ketinggalan
Iris pun...nak gak join
masing2 amik tempat dah
dengar arahan dr pengadil
tak ramai mula2 sbb pagi
ada la..dalam 9 orang
but dah 1/2 jam
baru la ramai sikit
ada 15 orang
dah mula dah
perasan tak?
Iris takde sebelah Ian
Ian leka color
Iris mana?
tarik diri ker?
tak...
tapi dia special kes
sbb nak ngan Mummy
so..duduk la meja belakang tu
bukan Mummy jer
semua pun ada teman
beg yg Ian bawak tu
set coloring Acu
konon2 nak pinjam
tapi bial sampai situ
diaorang kasi pencil color
so..tak guna pun
yg guna...


Untie Syhra dia
nak gak color..
Iris...tgk..
1st colro dah color pink
nak tgk hasilnya?
tungguuuu...
3 of us..in red
Ian & Iris tak menang pun
saja2 jer join
suka2....

pas nie..tgk hasil color Ian & Iris

Cantiknya Si Comot

baru abis baca novel nie
pinjam kat adik kat opis..
keluaran Karya Seni
ok ok la novel nie
cerita dia panjang & complete
dr kisah mengurat, bercinta, kawin..ada problem
sampai ada anak
semua kisah cinta nie berjalan di cameron highlands
mula2...Farid Ammar singgah kedai bunga Rosmina nie..pengusaha kedai bungan
& sayur-sayuran di cameron highland
Ammar belikan bungan untuk mak dia
mula2 jumpa Mina nie..comot jer
sbb Mina baru terjatuh
tapi...malam yg sama
Ammar jumpa Mina kat wedding
Mina cantik sgt
and..lepas tu mereka makin kerap berjumpa
sbb Ammar amik Mina
untuk hiaskan hotel Ammar yg baru nak dirasmikan
sehingga la masing2 jatuh cinta
tapi.muncul plak Suraya..cousin Ammar yg ada hati & nak ngurat Ammar
so..dia pun cucuk jarun..buat cerita kat Mina
hingga Mina tarik diri
pada masa yg sama..Mina ada fibroid kat rahim
kena operate
so..dia rasa itu satu kelemahab bagi dia
sbb doc kata mungkin fibroid tu akan dtg balik
and kalau teruk..mungkin kena buang rahim
tapi sbb Ammar nie bersungguh
dpt gak ngurat Mina
and diaorg pun kawin
and nak jadi cita lagi..
Abang Mina pulak kawin dgn adik Ammar
mula2 semua ok
tapi bila adik Ammar yg kawin kemudian dr Mina & Ammar pregnant
pas tu muncuk plak Sofea.. x GF Ammar
time tu Mina pun dah pregnant
so..mcm2 konflik la pulak
but at last semuanya ok
Mina dapat anak kembar
and semuanya berjalan dgn lancar...

emm..mcm panjang gak novel kali nie
ok ok la bagi Mummy Ayu

Peneman setia kat opis sekarang nie

sekarang nie kat opis
Mummy Ayu ada temans etia
(dulu pun ada)
tapi sekarang lain sikit
agak2 la
sapa teman setia Mummy Ayu tu?
pc..of coz la
tapi sekarang nie
seawal kul 9 or 10
Mummy Ayu dah bertukar
laju jer pakai sweater nie
sejuks....nak beku kadang2 tu rasanya
pas dah bersweater tu
berpeluk lak ngan bantal pink tu
uuiiihh..best..
kalu boss takde..lena gak la kejab
sejuk2 kan sedap tido...
cuma tak selesa jer
ye la tido duduk kan..
lain la kalu ada sofa ker kat opis
confirm lagi lena
he he he
kadang2 pegawai kata...
Mummy Ayu dah mcm org eskimo
ada ker?
sejukssssss......

Tak ada law degree pun, boleh jadi lawyer.....

mulai minggu nie
Mummy Ayu ada satu lagi cerita yg mesti tengok...
emmm...
dulu kan...
suka layan CSI..tambah2 CSI Miami
tapi new season ..hujung minggu nie kalu tak silap
pas tu layan la mcm2 lagi...
tapi isnin baru nie
baru start
new drawa, new season...

Suits.....
tgk iklan dia pun dah best
and mesti tengok...
isnin lepas tengok..tapi separuh jer
and malam semalam baru tgk dr mula
(astro kan banyak ulangan)
sinopsis sikit ~
Fancy a handsome man in a sharp suit?
Then this hot new legal drama is just the thing for you.
Indulge in back to back episodes of the sharpest men in Suits and their hotter legal eagle minds.
Mike Ross (Patrick J. Adams) is a college dropout who accidentally lands a job
in the law firm of New York’s legal eagle Harvey Specter (Gabriel Macht).
Without a law degree, Mike must rely on his brilliant mind
and street smarts to protect his new job—
and guard his secrets—
from his hard-nosed boss and the legal sharks who are circling him, hungry for blood.
sinopsis versi Mummy Ayu ~
Mike Ross (Patricks J. Adams) nie seorang yg pandai..
dia pernah belajar nak jadi lawyer tapi kena buang sbb dia kantoi jual soalan exam
sbb dia perlukan duit untuk bayar perubatan nenek dia
pas tu dia amik upah gie exam untuk budak2 nak masuk law school
pun hampir kantoi
last2 dia terpaksa join member dia edar dadah
nak jadi cita..
tengah dia hantar dadah tu kat hotel,
dia nampak polis
so..dia lari..masuk kat dalam bilik
yg tengah adakan interview untuk ambil lawyer
so..dia jumpa dengan Harvey Specter (Gabriel Macht)
boleh plak time tu dadah yg dia bawa tu berterabur depan Harvey
so..nak tak nak..dia kena explain semua kat Harvey nie
Harvey nie lawyer yg tebaik kat law firm yg terkenal kat situ
Mike pun cabar Harvey..tanya apa2 soalan pasal law
and semuanya Mike boleh jawab
so..dia pun dapat jawatan tu...
sempoi jer
pas tu 1st kes yg diaorang berdua handle..hampir gagal
tapi sbb gabungan dua org mamat nie..berjaya
and...bermula la career Mike sbg pembantu peguam
walaupun takde apa2 kelulusan but he is very genius....
plus hansem & smart tu
he he he
so..cerita Suits nie...every monday 10 pm
kat channel diva..702..astro

kalu sapa2 lum tgk 1st episod...
leh tgk pada...

29 Mar 11:55 am
or
31 Mar 1:45 am
or
31 Mar 10:05 pm
or
1 Apr 11:45 pm

emmm...banyak kali lagi ulangan
untuk episod pertama nie..tayangan dia 1 1/2 jam
sbb premiere kan
pas tu..baru 1 jam seminggu
plus ulangan yg berkali2..
so...boleh la layan

cita nei dah popular kat luar negara rasanya
cuma kat malaysia jer baru mula

Coffee or tea???

assalamualaikum and morning kengkawan semua
selamat hari khamis!!!
esok dah jumaat
pas tu weekend
best!!!

soalan cepu emas
untuk breakfast
kengkawan suka minum apa
coffee or tea?
ataupun
milo
horlicks
neslo
teh tarik
fresh milk
fresh orange
ataupun........?????
untuk Mummy Ayu..
suka nescafe
tapi tak elok kan kopi hari2
so..Mummy tukar2 la ngan teh o
tak suka teh tarik
nescafe tarik...ok
neslo ais..kadang2

Wednesday, March 28, 2012

"Ian tak nak ponteng tadika.."

minggu lepas Mummy mc
minggu nie anak Mummy plak
kalu dah mc tu..confirm2 la bukan Iris
sbb Iris tak sekolah lagi
Ian...kurang sihat sikit
batuk + selsema
semalam bawak Ian gie klinik
semua ok..
tak demam
tak astma
just batuk & selsema biasa jer
so..hari nie buat pertama kali
Ian tak gie tadika
tu pun jenuh pujuk la
sbb dia tak nak ponteng
tapi kena jugak
sbb dia batuk...selsema
kang berjangkit lak kat bebudak lain
tak best la kan
pujuk punya pujuk..baru dia ok
(tak snap2 plak semalam...petang kang la snap2)
harap2 dia dah sihat la nie
pagi tadi..kul 3 lebih....terjaga gak..
suap Ian ubat, sapu vicks kat dia
takut dia tak selesa kan
to my encem hero..get well soon key
esok leh gie tadika..
:-)

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno