Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Thursday, May 31, 2012

dah siap dah...

malam semalam...
dah siap dah..
choc bunga ros
kali nie tak letak riben
sbb
nak letak dlm bag
malam nie..packing2 time....

Khemah dah sampai....

mencuri masa nak update kat sini
sowie sbb tak dpt nak BW ke rumah kengkawan
maybe malam..kalu ada masa
pagi nie..lepas kemas rumah..
settlekan lipat baju 3 bakul
terus ke rumah Ibu
tgk..khemah dah sampai
diaorg tgh pasang
emmmm..biru putih of coz
ad 6 khemah semuanya
kerusi meja....sabtu pagi la kot...
emmm...busy busy....

Busy..busy..busy..

salam and morning semua
hari nie ngan esok
Mummy Ayu cuti
2 hari nie
so...selamat bekerja la kat kengkawan semua
nama jer cuti
tapi ....
confirm la tak dapat nak rehat sgt
sbb
mulai hari nie
confirm busy punya la
mcm2 nak disettlekan sebelum kenduri sabtu nie
harap2 semuanya berjalan dgn lancar...
kalu berkesempatan Mummy Ayu akan update la kat sini
kalu tak...minggu depan la
tapi..Mummy Ayu akan cuba update gak
mana leh tak berblog...
so..kepada kengkawan yg free sabtu nie
mana tau ada ke arah seremban
sudi2 kan singgah ke rumah parents Mummy Ayu
leh kenal2..
leh posing2
sambil makan kenduri

Wednesday, May 30, 2012

Ian & Iris bela burung .. tapi takyah kasi makan pun..

sekarang sampai jer rumah
masing2 sibuk nak main burung
tak lama pun
kejab jer...
yg best tu..
burung nie tak yah kasi makan
tak yah bersihkan
senang la..
suka Mummy
Ian & Iris ngan burung diaorang
Ian suka
Iris..takut2 sikit bila burng tu bunyi & gerak2..

burung nie..
kena tukar bateri jer kalu dah abis
he he he..
burung mainan la katakan....
:-)

Hasil 'paw' Mummy kat Air Hitam ari tu...

last weekend kan kami sempat gak singgah kat air hitam
pagi sebelum gie wedding adik Mummy Ayu tu
(time ni baru kul 10 lebih pagi)
kalu gie sana..
confirm la mcm2 mainan yg Ian & Iris nak
and after ditapis2..
yg dapat nie...
Ian..game apa tah
and burung tu..emmmm.nanti story tau
Iris nak mainan pink nie
mainan make up
burung nie..Ian mula2 nak
tapi bila dia nampak game tu
dia terus nak game
tapi ..
Mummy dah berkenan ngan burung nie
so...beli jugak la satu
tapi..Iris takut bila burung nie berbungyi & gerak2...
tengok..anak dara Mummy..
cincin kiri kanan
siap ngan anting2 lagi
suka la tu..

Walimatul Urus

okay..
nak amik kesempatan kat sini
nak jemput kengkawan blogger yg free weekend nie
yg ada jenjalan ke seremban weekend nie
sudi sudi kan la ke majlis kenduri kawin adik lelaki Mummy Ayu
(klik gambar untuk lebih besar)

sekian.....ma acih!

Chaine Des Rotisseurs

kan hari sabtu malam tu
Daddy tak dpt join
sbb dia dapat sijil & medal
ha..nie la sijil nya
medal..tak bawak balik
sbb simpat kat tempat keja
pulak...
jenuh la pesan..nati amik la gambar
suruh la kawan snap2 guna BB tu
emmmmm...
takde makna la Daddy.....
susah sungguh kalu bab2 bergambar nie
dia tak minat
tu yg Mummy Ayu dpt snap pic sijil jer..

Dapat goodies walaupun tak gie party....

semalam pagi time jumpa Net tu
Net pas kan nie untuk Ian & Iris
balik rumah...suka la masing2...
yg best tu..Ian la..tau jer
"Mummy ...cepat, nak amik gambar tak?"
he he he..
bagus kan?
anak memahami..Mummy nya seorang blogger
:-)
to Untie Adlin..tq so much sbb kasi goodies kat Ian & Iris
walalupun kami tak dpt join
sbb gie wedding Uncle Ewan
and sorrie gak
sbb Mummy Ayu lupa la nak kirim kan hadiah kat both..Kyra & Kyreen
busy kejar itu & ini
nie dia..
goodies yg comel & kreatif..
suka sgt..

pstt..Adlin...kat mana buat FM simple tu?
simple but nice la

yum yum..ma acih dear BFF!!

salam and morning semua
emm..
hari nie last keja..
esok dah mula cuti & mula la busy busy busy..
~~~~
pic & cerita semalam
dapat nie pagi semalam for breakfast dr my BFF
sapa lagi kalu bukan Notti Netti..
(lambat la share story)
macaroni bakar
lately masing2 sama2 busy
jarang sgt dpt kuar and ngedate sama2...
plus dia pun tgh diet
so..kalu kuar sama
takkan la Mummy Ayu nak makan sorang2 kan
so...tu one of the reason la
pas tu asyik tgk dia masak untuk geng opis jer
tu yg buat speacial request tu
he he he..
bila dapat..sukanya
:-)
ma acih & cedap sgt...
love u la..
muah muah!!

Tuesday, May 29, 2012

Last episod ~ wedding Ewan & Lyla di Batu Pahat

okies..last entry pasal wedding kat rumah pihak perempuan
emm..pas ni pic persiapan & kenduri kat rumah kami plak
ok..dah lepas kena 3 toll,
baru la dapat bersanding...
raja seharinya
bersama pengapit
time nie dah kul 2 petang
kat johor nie memang bersanding lambat
so..kami pun dah lapar
nasib takde tepung tawar bagai
just ..
aik...buka hadiah kat atas pelamin?
rupa2 nya bukan hadiah
tapi gula2 & duit syiling untuk kanak2...
oooooo....
so..berebut la budak2...
termasuk la Ian..
byk gak dia dapat tu
tapi
Iris tak nak berebut
so..Mummy la tolong amikkan sikit untuk Iris
and pas dah berebut gula gula tu
amik gambar plak
nie pic besar kami
Mummy Ayu ada 8 beradik
4 perempuan & 4 lelaki
Mummy Ayu yg sulung & yg bungsu baru form 1
yg dah kawin masuk Ewan nie..baru 3 orang
cucu pun baru 3 orang
hari tu..semua ada
8 anak, 3 menantu & 3 cucu
Ian & Iris ...kat pelamin yg cun
nak amik gambar family
tapi Daddy...dah kuar..
as usual..tak minat sgt bab bergambar nie
guest book corner
emmm.....
mula2 Mummy Ayu nak buat gak guest book untuk kat sini nanti
tapi..
guest book nie akan diguna pakai gak kat rumah kami
good idea gak
so..ada 1 guest book jer untuk kedua kenduri

makan time....
makan beradap
Ibu ajak gak Mummy Ayu join kat meja nie
tapi..
leceh la ngan Ian & Iris
so..kami makan kat meja biasa jer
wedding cake
cake cutting
pas tu dapat la rasa kek tu..
yum yum
4 of us with pengantin
Ian..tutup mata plak
and...
3 of us..
dah nak balik dah
bawak balik hantaran
sambung lagi cerita & pic
time wedding kat seremban plak
in turqoise of coz....
buah tangan time kenduri tu
bakul2 ni..pengantin perempuan yg buat sendiri
emm..menarik..leh la belajar ngan adik ipar pas nie....

3 kali kena tol, baru sampai....

ok...sambung lagi cita wedding
(kan dah ckp semalam..sehari dua nie..cita wedding jer la)
sampai jer depan rumah pengantin
diaorang letak belon2 plak
ingat apahal la....
rupa2 nya..kena bayar tol....
emm..pengantin perempuan memang dah pesan
and kami pun memang dah standby
so..ok je la..
mula2 kena pecahkan belon2 tu
emm..pecah...jgn tak pecahkan..
banyak tu belon
so..nak cepat..makcik2 pun boleh tolong sama
tu Mak Cu Mummy Ayu..sama join tlg pecahkan..
dah panas kan
ingat dah settle
sekali kat pintu nak masuk
ada satu lagi tol
adik Mummy Ayu yg sorang lagi nie..Dido
merangkap pengapit..
hulu2 la duit tol
dah tanya dah
tak boleh guna touch & go atau smart card ker
tak boleh plak
nasib dah siapkan byk gak...
masuk dlm rumah
tgk pelamin..dah penuh dah
emm..toll lagi..
hulur hulur la lagi....

last sekali...makcik pengantin perempuan yg duduk sebelah tu

time nie..Dido dah ugut dah
kalu tak kasi naik gak
kami balik nie
pas dah discuss & of coz hulur2..
baru la leh naik bersanding
kasi bunga dulu....
and salam
tanda hormat pada suami...

to be continued..
lagi...

Wedding day

ok..sambung lagi pasal wedding day adik lelaki Mummy Ayu
nie kira anak sulung lelaki dlm keluarga Mummy Ayu
kira nie menatu sulung perempuan la for Ibu & Ayah
Mummy Ayu sulung, pas tu Angah pun perempuan..
pas tu ada sorang adik lelaki..tapi umur tak panjang
(meninggal masa umur 3 tahun)
than Ewan
nie baru nak gerak....
masing2 encem & comel jer...
banner kat entrance simpang nak masuk tu
(banner yg sama akan digunakan kat rumah Mummy Ayu hujung minggu nie)
mcm semalam gak
kami tak terus gie rumah pengantin..
singgah bersiap kat rumah sebelah tu
and posing2 sikit..
raja seharinya...in purple & pink
all the time princess
aka
princess bam bam Mummy..
ha....yg nie..
Mummy to the bam bam princess..
boleh?
nak gak posing2 tu....
anak sulung perempuan with anak sulung lelaki
Ian & Iris with Uncle Ewan
3 of us...
Daddy..tak masuk
lepak kat luar jer..
ok..dah ready
pengantin perempuan pun dah siap
so..jom la...
rombongan kami
bawak sepokok bunga telur
kira mcm buah tangan la
pengantin lama..
3 of us
Wanie la nie
emm...sembang apa tu?
teringan zaman kita dulu ker?
he he he
Ian..dok follow Abg Asyraf..anak Paksu
sampai dah depan rumah pengantin
tapi......
tetiba lak diaorang bawak kuar belon2 nie
aik...? ada party ker?
emmmm..Mummy Ayu dah laju dah ke depan
nampak tak tepi pic tu?

sambung jab lagi ek....