Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Friday, September 28, 2012

I Love You... ILUS!!

dulu mood ASST..
sekarang mood ILUS plak
memang angau betul dibuatnya
Cukuplah Allah ada, Dia ada untukku
cukup indah kan?
Mummy Ayu...
gigih la..bawak ILUS gi opis hari nie
dah siap brlut cun cun dah..
ingat kan nak layan
tapi..busy..
semalam...layan sikit..ngantuk...
harus weekend nie layan sampai abis...
see...
tebal tak tebal ILUS....
dulu ASST....1056..pun dah tebal dah
ILUS....1389..lagi tebal...
and..tak sabar nak baca sampai abis....
uwahhhh...

happy weekend kengkawan!

"Cinta itu fitrah. Cintu itu anugerah dari Allah"

Lunch hari nie....

hari nie lunch..
plan...memang nak gather2...
semalam dah msg2 ngan Net
nak gie KLCC...
ngedate ngan Amy & Suziey
(nie pic lama yer..bukan pic hari nie)
tapi....

last minit cancel...
~ Net..ada tugas luar
so memang tak leh la 
~ Mummy Ayu..dah call dah Suziey..
ingat nak gie ngan dia
but..tetiba boss hulur report
suruh siapkan
dia balik Solat Jumaat nanti nak tgk
alamak....
esok dia nak gie outstation
tu yg busy kena siapkan gak
so..memang tak boleh gak la
nasib hari nie ada buat potluck untuk lunch
so..dah kenyang la
so...
To Amy & Suziey
sorry sangat2 sbb tak leh nak join
memang nak..tapi...tak boleh
minggu depan ek....boss takde

(sempat lagi update tu sambil taip report..he he he)
ptg nie pembentangan budget
harap2 ada good news untuk kita kakitangan awam....

Big Brother & Lil Sister...

pic..snap by Untie Wanie...
(ma acih!)
Ian..big brother
&
Iris...little sister

emm....
mcm terbalik jer
sbb yg big tu Iris...bam bam kan
Abang Ian..kurus jer
he he he....

YES...novel yg ku tunggu2....


YES!!
ramasi yg teka betul..
dah sampai....
suka..suka sangat!!!
tq Kak Melur Jelita
tq admin fanpage ASST!!!
sbb pos novel nie cepat2...
:-)
itu dia...
and ..sambil bukak pun senyum tau..
(dah la tudung pun tak bukak lagi..excited punya pasal la nie)
wah.......
suka nya..
dapat pegang, dapat peluk
hari tu tgk kat PC jer...
itu dia...
dpt sticker..Awak Suka Saya Tak?
and...
bukan itu ajer..
dapat sign gak dr Kak Melur..
muah muah..tq so much kak!!
and..laju jer
panggil model Mummy Ayu posing2 ngan novel nie
sebab..
nama heroin dlm ILUS nie pun Iris
sama mcm Iris
emm..nanti besar..leh baca novel nie tau..
and..harus la..
tuan empunya novel..
ILUS..dah dlm genggaman Mummy Ayu
tebalkan???
novel nie yg paling tebal so far.....

sapa2 nak order leh order kat sini..Karya Seni

SMILE...

salam and morning kengkawan
salam jumaat

semalam petang...balik keja
nampak bungkusan nie
:-)
terus buat Mummy Ayu senyum
terus hilang penat
and laju jer gie peluk bungkusan nie
walaupun belum bukak lagi
tapi tetap suka & happy
belum buka..tapi dah tau isi dalam
and laju jer snap2....
tak bukak tudung lagi nie

emm....
apa isi dalam yer?

Thursday, September 27, 2012

Dah mula dah....

busy la sikit hari nie..
tu yg slow jer tu

ok....
rasa mcm lama jer lagi
but pejam celik, pejam celik..
dah nak masuk bulan okt
bila masuk bulan okt...
maksud nya
dah dekat november gak tu
so...
Mummy Ayu..
dah mula dah
(actually dah mula sikit2 lama dah)
tapi now...kena cepat2 la... 
kotak ajaib
dan lain2 bahan..
emm..pelbagai saiz gunting
pelbagai tape
and ribbon
gam, stapler dll....
untuk apa???
v
v
v
v
v
v
v
:-)
bila dia nampak Mummy Ayu buat nie kan..
dia cakap...
"Mummy...nak birthday Iris yer? bila? lambatnya..."
mentang2 la dah besar..excited lebih sikit la...

Postponed la pulak....

salam and morning kengkawan!!
lambat lagi update blog pagi nie....
busy busy..
so..apa yg postponed?
semalam Ian kasi surat nie
"Cikgu kasi nie Mummy.."
oooooo...
concert & graduation day yg sepatutnya sabtu nie...
dipostponedkan ke sabtu depan
1 minggu lagi
lega & syukur alhamdulillah
sbb....
~ Ian still batuk2 lagi
harap2 minggu depan dia dah sihat
~ Mummy Ayu pun tak ready lagi untuk speech tu
(nervous)
~ Daddy pun..kalu sabtu nie memang tak leh cuti
sbb ada function
so..harap2 minggu depan ok la

"setiap apa yg berlaku ada hikmahnya"

kan??

happy working kengkawan!!!

Wednesday, September 26, 2012

Lunch tadi.......mamam burger.....

semalam..ajak ngedate..busy
hari nie.....jadi pulak
Mummy Ayu ok jer......
so...hari nie turn dia pilih tempat lunch
sfor two person please
nie kira untuk kudap2 sebelum makanan sampai..
roti ngan herbs butter
layan kan jer
and..kami berdua tu.........
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Mummy Ayu ngan Notti Netti la
sapa lagi kan
sekarang nie..kitaorg jarang2 ngedate dah
hari nie..kebetulan boss takde
so..jadi jer la...
Mummy Ayu
Notti Netti...
our drinks
as usual...
ice lemon tea
and....
foods...
seperti tajuk entry
burger
besar kan?
jenuh gak la nak abiskan
(roti & fries .. tak larat nak abis pun)
Mummy Ayu punya..
Fiery Cajun Burger
cedapppppp...
Net punya..
Memphis Burger
pun cedappppp

kat mana?
Tony Roma's @ Mid Valley

Penantian itu satu penyiksaan

apa yg Mummy Ayu dok tunggu2....???
ingatkan sampai semalam
tapi..
v
v
v
v
takde pun
:-(
harap2 hari ni sampai la
sbb ada geng2 yg dah dapat dah
and...dah mula pun baca..
apa tu
he he he..
novel la..
Mummy Ayu kan giler novel
yg terbaru
and yg dinanti2kan
I Love You Stupid
hasil karya....
yes..penulis Awak Suka Saya Tak
yg Mummy Ayu angau2 baca tu, sampai nangis2...
sampai mood ASST la
(dah 3 kali dah baca ASST tu but still tak boring & still leh nangis2 baca)
ASST..novel yg paling best koleksi Mummy Ayu 
so..pas nie..angau ngan ILUS plak
~ Abg Pedas or Firman
emmmmm
sapa2 nak order secara online (dpt diskaun tau & free postage)
leh order kat Karya Seni
sbb diaorang dah buka order
Mummy Ayu...bulan lepas lagi dah order..
tu yg dok tunggu2 nie
and....pd sapa yg nak baca..
boleh jengah blog Kak Melur Jelita..
dia post kat situ dari Bab 1 hingga Bab 31

and..jom baca sikit sinopsis ILUS
KISAH KEMANUSIAAN YANG PENUH DENGAN KASIH SAYANG. Perjalanan hidup Iris mencari jawapan kepada rasa sepi dan tidak berpunya yang sering bertandang dalam hatinya.
Aku Iris the diva. Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang! I’m bad and I’m dangerous!
Aidan? My main course yang sangat menyelerakan!
“Saya nak Inspektor Iris digari dan dihukum kerana telah mencuri hati saya. Saya dah X-ray tubuh Inspektor Iris, saya nampak hati saya berada dalam hati Inspektor Iris… – Aidan 
Abang pedas? Eye Mo aku!
“Apalah sangat dengan saman yang setakat 300 ringgit tu? Lebih dari tu I boleh bayar. Berbaloi dapat love letter dengan hot guy ni.Handsome dan pedasss!” - Iris
“Kesalahan keempat, cuba menggoda polis. Kesalahan kelima, menghina kerja polis, kesalahan keenam cuba menghalang polis dari menjalankan tugas...”  – Abang pedas
Inspektor Ebrahim? My parfait, perfect!
“Sir! How could you! Menggoda seorang gadis di bawah umur?” - Iris
“Bukan di bawah umur, gadis di bawah sedar, di bawah pengaruh kurang cerdik!” - Ebrahim
Firman? Yucks! Mulutnya, ya Rabbi! Lebih pedas dari segalanya!
“Untuk bodyguard saya… yang sangat macho, stylo… dan…”
“Dan apa?” - Firman
“Ermmm… satu hari nanti dan apa, akan terjawab. So biarkan saja tempat kosong itu.” - Iris
Lara, Farina dan Violet, my divas. We’re hot, sexy and naughty. Bukan sembarangan lelaki boleh mendampingi kami dan kami juga tidak mendampingi sembarangan lelaki.
Kegembiraan aku dan divas tidak berpanjangan apabila berlaku satu peristiwa yang tak dapat aku lupakan sampai bila-bila. Demi memenuhi hasrat terakhirnya, aku membawa misi yang besar dengan mengharung hidup di tempat asing yang sangat mencabar.
“Anakku, di mana anakku. Saya sanggup buat apa saja asalkan anak saya dikembalikan… Tolonglah, saya merayu.”
Semua yang berlaku mematangkan aku tentang kehidupan… tentang Islam, agamaku… tentang rasa cinta yang sebenar-benarnya cinta…
“Selama ini saya merasa sepi dan tidak berpunya. Tiba-tiba saja rasa itu menghilang bila saya mula beristighfar…

alahai..
bila baca nie..lagi tak sabar..
and yg lagi best..
heroin dlm ILUS nie..nama dia IRIS gak...
he he he
sama nama ngan my princess kan?
suka..suka

Wordless la sangat

salam and morning kengkawan!!
hari nie..
boss takde
:-)
and
pagi nie...
tetiba jer
idea pun takde
emm...
nak update pasal apa ek?
kena pikir jab

Tuesday, September 25, 2012

Sebab nie la....

ingat lagi tak entry nie?
Cikgu tadika Ian suruh Mummy Ayu call dia..
sbbnya..
sabtu nie ada concert + graduation day tadika Ian
apa kena mengenanya ngan Mummy Ayu???
of coz la...
sbb Ian masuk 3 acara
nyanyi & 2 tarian
emmm..
sbb tu la Mummy Ayu tak nak Ian demam
kan dah dekat nie
plus....
Mummy Ayu kena bagi ucapan...
bagi pihak parents
boleh ker?
scary gak..but bukan berucap lama2 pun
so..nie dia teks ucapan Mummy Ayu
cantik kan tulisan dia..
emmm...
tq yer Net!!
minta tlog dia buatkan...
Mummy Ayu....malas plus busy la..nak pikir2 ni
boleh?




Jangan la demam yer....

semalam dia dah flu sikit
suap ubat dah
pas tu..
kat sekolah pun..demam sikit
balik ..makan ubat..
ok dah but flu still ada la sikit
hari ni..dia tak gie sekolah
sbb batuk plak
alahai..
Ian..jgn demam tau
jgn la tak sihat
sbb.......

to be continued....

Ke sini plak......

lepas gie Galena Lake Park

kami pun gerak ke tempat lain..
mula2 gie umah Tok Umi
amik geng2.. (Untie Syhra, Untie Wanie & Acu)
pas tu...
gie City Park....
3 of us...
apa lagi..
suka la masing2..
tapi kali nie pegi..tak kasi ikan makan pun
just main2 jer...
Ian...panjat2..
Iris....main gelongsor
kesayangan Mummy..
and last but not least..
Iris ngan Untie Shyra

(tak banyak amik gambar sbb...bateri hp abis and lagi best..bateri camera pun abis..boleh)