Shoplinks.Asia

Thursday, November 28, 2013

Birthday Ian & Iris.....

sambungan entry sebelum nie....
emmmm..cita birthday Ian & Iris ..yg lepas2...hingga la yg terbaru..tahun nie...

okay..jom layan pic...
nie masa birthday Ian & Iris.... 1tahun
1st birthday..of coz la semua pun excited
Ian .. biru... buat kat Mc Donald
Iris .. pink... buat kat KFC
emmm...color standard la for boy & girl
dua2 pun montel lagi time nie
(Mummy Ayu..ala sedih tgk pic nie)

nie masa 2nd birthday...Ian & Iris
dua2 birthday nie..Mummy pilih team..MERAH,
saja jer....kasi sama
time nie pun...masih montel dua2...
masa nie...dua2 pun sambut kat rumah lama..kat KL

3rd birthday for Ian & Iris
Ian..time nie..baru abis pantang Iris
semua pun buat last minit
sambut kat KFC jer...semua pun simple
tak tempah cake, tak buat goodies..
baru dpt baby la katakan...
and..for Iris..
breakfast birthday party..buat kat tepi tasik titiwangsa
pun sambut simple2..just family jer
but..lain dr yg lain
sbb buat time pagi & kat tepi tasik..

4th birthday Ian & Iris
Ian....buat kat rumah lama kat KL....tema white & jeans but cake..BEN 10 gak
yg Iris.....buat kat rumah Tok Umi..tema Hello Kitty

5th birthday..Ian & Iris
Ian........buat kat rumah Tok Wan, kat Nilai .tema Ben 10
and Iris....buat kat tadika..tema, Princess Sofia
tahun nie..Ian dah nampak kurus kan?
dah besar la katakan..dah kuat main, dah pandai pilih makan
dah lasak...emm.kurus la dia
Iris....still bam bam..but tak la bam bam mcm kecik2..dia pun dah start sekolah..

6th birthday & 7th birthday for Ian
Ian kan tua 2 tahun dr Iris
so..extra 2 years birthday for Ian
time 6 tahun nie....actually...sambut 2 kali untuk Ian,
sekali kat tadika..on the actual date..tema Angry Bird
and..
sekali lagi..kat our new house....tema Chef
meriah Ian tahun tu
and..untuk 7 tahun..buat simple2 jer..kat rumah Ibu..ngan budak2 mengaji
tema..spiderman

last but not least..
pic Mummy Ayu ngan Ian & Iris..
masa birthday2 tu..

both pic tahun nie...

nie tahun lepas & tahun sebelumnya
yg nie pun tahun lepas & tahun sebelum2 nya..
Ian & Iris....4th birthday

emm..itu la kenangan birthday Ian & Iris..yg lepas2..
coming soon...wallahualam
tak tau la tema apa plak request nya
Ian....dah ada dah request untuk tahun depan
dok perah idea la nie Mummy Ayu
sbb tak tau lagi nak buat mcm mana
Iris..jauh lagi, belum ada request lagi
plus..dok seronok lagi ngan birthday dia yg baru lepas

bagi pandangan Mummy Ayu..
sambutan birthday nie.tak kisah la sambut ker tak, besar ker kecil sambutannya
yg penting...kasih sayang kita pada mereka, perhatian kita pada anak2..
itu yg penting
but...mcm Mummy Ayu..
memang dr kecik...sampai la ke tahun nie pun 
memang dah biasa ngan family..
every year...beli or buat..janji ada kek la..
wish happy birthday...sesama family
hadiah...simple2 jer...
sebagai tanda ingatan....bertambahnya umur kita 1 tahun lagi

tu yg bila ada anak.....Mummy Ayu pun buat juga mcm tu
and..diaorang pun seronok 
walaupun simple2 jer
janji..diaorang happy..
:-)
kita as a parents..of coz la happy sama....

3 comments:

tenku butang said...

mata depa cantik2 lahh

msredcheesecake said...

Rajinnya cari pic lama.... Sweet pulak entry ni...

mama lieyna said...

Seronok tgk anak2 happy kan... :-)
Semuanya ada kenangan tersendiri...

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno