Shoplinks.Asia

Wednesday, November 20, 2013

USS Part 3 ~ Revenge of the Mummy

assalamualaikum....and morning semua
selamat hari rabu!!!!

okay...jom sambung balik cita USS semalam..
jgn boring yer...
destinasi kami seterusnya..
ke sini..

makan time..
bab makan2 nie..Mummy Ayu follow jer..janji halal
so...Abah ajak gie makan kat sini...
mcm makanan Arab pun ada..macam makanan Indian punada
apa pun..restoran nie cantiks
and..foods pun ok..
ada nasi..ayam..ok la kan..
Oasis Spice Cafe nie kat area Mummy Returns tu.

emm..Mummy Ayu punya..
tak tau la apa nama..makan er..
suap Iris
Ian..makan nugget & potato wedges jer..

hah....lupa nak cerita..
time kat restoran nie baru kami combine balik..
jumpa Daddy & yg lain2..
tu pun sbb Acu Faizal call ngan Mak
nasib baik ada yg buat roaming
kalu tak.lagi susah nak jumpa..


nak jadi lagi best..
time makan tu..hujan plak..
alahai..
mcm mana nak jalan
sbb semuanya open kan
emm..lepak jab kat dlm tu
makan ...slow2..
org dah mula ramai
bebudak pun dah tak duduk diam
last2...Babah aka my BIL Iqbal..belikan baju hujan USS tu sorang satu
emm..satu SD 2..boleh tahan gak la bila dah tukar RM kan
but...kalau tak beli..takkan nak duduk jer..
tq Babah!!
than dah pakau baju hujan..kecuali Iris..sbb dia tak nak pakai 
kami pun kuar..gie rehat jab kat tepi tu..
plus gie solat semua..

bebudak..as usual..main..
main hujan mcm budak sorang nie
nasib Ian bawak sweather nie
boleh la pakai cover kepala Iris..
plus hujan dah tak lebat sgt la...
Mummy & Ian...
dok layan air biru tu..mcm slurpee la...
Daddy la beli..bukan sbb apa..
sbb nak bekas air tinggi tu..
Mummy Ayu berposing jab ngan baju hujan USS nie..
nie pic posing2 sebelum gie makan tu...
terjumpa lak group nie
yg bebudak takut nak amik gambar
tambah2 Iris..takut sgt ngan org kaki panjang nie..
so....Mummy Ayu posing ngan Mama Liza jer..
:-)
and..guest what....masa terpisah tu
Daddy ngan yg lain2 tu..
masuk dlm nie...Revenge of the Mummy 
mainan yg kat area Egypt tu..
Ian pun masuk
Ian kata..gelap sangat & takut..
Daddy pun kata..memang scary la..Ian pun dah nak nangis dah
nasib baik..Mummy Ayu tak join masuk
kalau tak..confirm2 Iris nangis punya la..

aik..nie mamat kaki panjang tu..dah normal dah..

Babah, Mia, Daddy & Acu Faizal

Mummy Ayu lagi...

Daddy ...
konon2 tiru la patung batu besar tu..

:-)
alhamdulillah..hujan dah berenti..
leh jenjalan balik..

2 comments:

msredcheesecake said...

seronoklah...tp time cuti sekolah biasanya hujan kan...takpelah janji happy...

zarena heeney said...

HUJUNG2 THN NIE SELALU HUJAN KAN

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno