Shoplinks.Asia

Tuesday, April 30, 2013

Subway Sandwich...

yum yum..
lunch hari nie....
parmesan oregano IMT sandwich...
best!!
tapi...kan sandwich subway nie..memang large portion dia
so..agak semput gak nak habis kan sorang2...
so.....paksa kawan2..tolong abiskan..
boleh...
tak amik chips but amik nie..

dark choc chip cookies..2 pcs plak tu
best nya
plus..

lagi 2 pcs choc cookies..
nak bawak balik rumah..
layan esok sambil tgk cita korea..
yeah!!!!

Dinner weekend lepas

ahad lepas..
kami gie makan luar ...
dah lama dah aim nak makan kat restoran nie
but..bila gie jer..tutup la, org ramai la..
ahad tu..kuar awal sikit...
and..ok..
restoran kampung Lobak
kat Jalan Lobak, Seremban tu..
betul2 sebelah ngan petronas..
parking pun..disediakan..memang selesa la..
masuk2 jer....
wah...restoran thailand sungguh
deco2....nice
pic tu...deco kat ceiling restoran tu ..
cantik kan?
redup jer..
plus..siap ngan lagu thailand lagi
sawadikap...
Ian & Iris.....
sampai2...jer..
order dulu....
memang totaly thailand la..
see..menu pun dlm thailand..
Gai Hoh Baituey ~ Ayam Pandan..
oooo....
nie dia..
memang cedap....
1 set ada 3 jer
but dia siap ckp..leh jer nak tambah 1 lagi
so.tambah jer la..
Pla tu ikan..
Mummy Ayu pilih Pla masak apa tah...
tapi..dlm melayu nya...
ikan bakar sambal
inie dia..ikan nya besar...
mintak yg sederhana .. takde plak
so..ok jer..
ikan nie fresh2 diaorang tangkap..and masak
see....Ian & Iris...tengah tgk tukang masak tu tangkap ikan..
wah...
pas tu..order telur..
Kai Chamn..
telur dadar biasa jer
but..dia kata...daun2 salad yg letak dlm telur tu..dibawa dr thailand..
kat malaysia..takde
ok jer la...
nie dia rupa telur dadar thai style

pas tu...of coz ada tom yam kan
plus sayur kangkung goreng belacan
nasi putih untuk Mummy Ayu, Ian & Iris
and Didi .. makan Pat Thai...
Pat Thai nie..mcm keaw tiau pun ada
but Didi kata..nie memang mee Thai...
ok jer la...

Ian..."Mummy...ayam goreng kunyit takde ker?"
emm..ayam kuniyt..sowie..takde ye sayang..
nie restoran thailand...
tu yg ganti ngan ayam pandan tu
but..tu pun..Ian makan sikit jer...

kesimpulan nya..
memang sedap semua food kat situ
service pun tip top..cepat semua food sampai..
waiter pun peramah..
ada wi fi lagi
best la..
cuma..Ian ckp..tak nak la makan kat situ lagi..
sbb....takde ayam kunyit dia..
boleh?

Cheongdamdong Alice

okay..nak review cita korea plak..
cita nie..Mummy Ayu tgk 2 hari jer..sabtu & ahad lepas
memang best & memang layan
ada 16 episod...
"Cheongdamdong Alice "
cita nie..cerita yg simple & ringan jer..
pelakon..semua pun best2..
mengisahkan...heroin nie....
Se Gyung,,,seorang yg bercita2 nak jadi designer
tapi..sbb kemiskinan..dia tak dpt sambung belajar ke luar negara
juts dlm negara jer & selalu menang competition
....
base in that.......dia gie minta keja
mula2 tu..sipi2 dah  tak dapat
but..
disebabkan oleh minah nie...Yoon Joo
dia dapat gak keja tu
mula2 dia nie jahat..
but lama2...dia okay gak..
Yoon Joo nie musuh heroin masa sekolah dulu
dia buat2 mcm2 nak kalahkan keroin
but heroin still menang gak

and..bila dapat peluang mcm nie..dia nak kalahkan la heroin nie..
dia nie tak pandai but..disebabkan kelicikan dia..
dia dpt jadi isteri kepada big boss tempat heroin keja
and..heroin nie keja jadi org suruhan bini boss
boleh?

hero???
lum lagi...
tapi...heroin dah penat hidup susah
so..dia minta tolong ngan heroin jahat tu
minta ajar mcm mana nak masuk ke dunia org kaya...
heroin jahat pun ajar...
dia kena cari white rabbit..batu loncatan dia untuk masuk kedunia org kaya...
and white rabbit dia...
Tommy Hong..seorang fashion designer plus match maker yg terkenal
but..rupanya..Tommy Hong nie pun sama background mcm heroin
asal dr susah....
so..dia mcm tau jer taktik heroin..so..tak berjaya

and pas tu la..dia jumpa ngan hero...
hero ... Seong Joo...
ada kisah lampau yg tersendiri..
dibuang bapa dia, ditinggalkan kekasih..sampai hampir gila
and....dengan kisah tu,,
dia bangun..tekad nak berjaya sbb nak balas dendam
nak buktikan...pd bapak dia & ex girfriend dia..yg dia boleh berjaya
dia tak percaya pd cinta sbb
bagi dia..perempuan semuanya sama..
just pandang pd harta

mula2 ...heroin ingat hero nie secretary kepada boss besar
so..dia just deal ngan dia nie jer la
and...heroin mula suka ngan hero
but..bila dia sedar ..
misi dia..rapat ngan hero sbb nak big boss dia
heroin mula undur diri..
walaupu terluka
time tu..hero pun dah suka balik ngan heroin

and......bila hero admit..yg dia la big boss
heroin ..rasa bersalah & rasa diri dia jahat sgt
but..dia cuba teruskan juga
time nie...lagi mcm2 jadi..
sakit jantung gak la Mummy Ayu tgk..
but..nak tau gak..
apa jadi....

nie kakak ipar heroin jahat tu
dia nak dijodohkan ngan hero
sbb business
but..of coz la hero tak nak..
matchmaker dia..Tommy Hong tu la
disebabkan tommy Hong nie cuba nak gagalkan hubungan hero & heroin nie
ada 1 video...yg dirakamkan tak sengaja
and..sbb video tu la..
heroin & heroin jahat jadi baik
and..last2 Tommy Hong pun ..sama geng ngan heroin nie
time tu..Tommy Hong..baiknya dia..
and.hero..
ala..makin sweet, makin romantik
and..sian plak kat heroin ..sbb kena berpura2..
apadahal..dia memang baik pun
ending...
kena la tgk sendiri
but..memang confirm la korang suka punya
sbb memang best la cita nie..

antara scene2..yg comei.....
sweet...
sedih....
romantik...
suka la...

Bekalan for today...

Salam and morning kengkawan semua
salam selasa!!!!!
hari nie...request by Iris
"Mummy....esok kita nak bawak bekal nasi goreng hotdog"
emm.....semalam.....
siap2 kan bahan....masak nasi...
and this morning.....voila...
yg biru tu .... Ian punya
yg pink.....Iris punya of coz
yg tecik kuning tu....Mummy Ayu punya
and yg besar putih tu...
untuk Tok Umi & adik2 .....
sekali siapkan
so Ibu takyah la buat bfast....
so.....selamat bersarapan semua!!!!
♡♥♡♥

Monday, April 29, 2013

Stok dah sampai....

emmmm.....
selain dr baca novel....kumpul fm..
Mummy Ayu gak..minat giler ngan citer korea
cuma.....bab cita korea nie..ikut musim & ikut mood
kalau mood nak tgk cita korea..memang layan korea jer..sampai tak layan novel...
and..kena la ada bahannya...
so..minggu lepas...
ada 4 cerita...
and...
disebabkan mood tgh frust jumaat lepas kan...
Mummy Ayu merajuk baca novel..
:-(
boleh????
terus layan cita korea..
and....
jgn tak caya..
1 cita ..dah abis dlm masa 2 hari
emmm???

cita.....Cheongdongdam Alice tu...
dah abis......
:-)
ada 16 episod..2 hari jer layan..
cita nie..memang best..sekarang tgk on kat astro kan..
tapi time dia..kul 7 lebih
so..memang la susah kan
so..tgk cd..dah abis dah ..
nanti Mummy Ayu buat review key....
now..ada lagi 3 cerita...
emm...nak tgk mana dulu yer???

# novel.....dok diam2 dulu....

Sekejab jer...

baru jer last week dtg
this week dah bye bye..
mcm mana tu?
kejab jer ..
kenapa?


emmm...

kan minggu lepas Mummy Ayu update..dapat new BE
sekali....minggu nie..
dah jadi ME

Mr. Nuffnang dearie...
kasi la new BE kat sini
pleaseeeeeee...

Busy la pulak hari nie....but I have something for you....

tetiba la plak busy..

so..maybe petang sikit la baru Mummy Ayu BW blog kengkawan yer
pagi nie..busy la..

but...
Mummy Ayu ada something untuk kengkawan
nak tau..kena la jengah ke sini..
kul 12 nanti


ok???

Teduhan kasih

okay...review novel time
novel yg gigih Mummy Ayu abiskan dlm masa 2 hari jer...
sbb....nak gak abiskan novel nie...before gie boof fair jumaat lepas
sbb bila dah beli novel kak Melur Jelita..
novel lain..stop dulu
(tapi....tak dpt plak novek yg diidamkan)
but..novel Teduhan Kasih nie..memang best
and...layan la..
Teduhan Kasih
keluaran Karya Seni
hasil karya ... Marissa


sinopsis belakang novel

"Kau ingat dengan anak ni kau boleh paksa aku ubah keputusan aku? Kau nak ugut aku dengan anak kau ni? Eh! Kau jangan haraplah aku akan ikut kehendak kau. Aku tetap ceraikan kau!" -RYZAL.
Sampainya hati Ryzal, hanya kasihnya sudah tertumpah buat Ayu teman baikku sendiri, tergamak dia menyingkirkan aku dalam keadaan begini. Ketika aku mengandungkan anaknya, dia melafazkan talak.
Dan ketika aku merasakan aku sudah tiada siapa-siapa lagi di dunia ini dan jalan yang bakal aku lalui sangat gelap, dia hadir menyuluh kegelapan itu. Sekali gus meletakkan aku di tengah-tengah persimpangan di antara keikhlasan dan kenangan semalam.
"Sebab kita ada Adam. Kita nikah sebab Adam. Apapun yang berlaku, kita hanya fikirkan tentang Adam. Lagipun abang dah bosan hidup begini. Hidup abang benar-benar kosong. Tapi sejak abang kenal Adam, seperti hidup abang terisi dengan sesuatu. Abang mahu kita hidup sebagai sebuah keluarga. Abang tahu pintu hari Iffa tidak akan terbuka untuk mana-mana lelaki lagi, tapi tolong fikirkan cadangan abang ini." -EHSAN.
Aku benar-benar terperangkap. Sedangkan lelaki yang aku cintai separuh nyawa juga dengan mudah berlaku curang. Inikan pula dia, lelaki yang aku sendiri sedia maklum akan masa lampaunya yang kotor. Kelak akan adakah bahagia untuk aku dan anakku? Namun aku tahu hanya dengan Ehsan saja kami menumpang teduh.

and sinopsis versi Mummy Ayu.......
Iffa....heroin dlm novel nie..
seorang isteri yg baik & setia...and..sebatang kara..
sian...
diceraikan suaminya .. Ryzal 
sbb nak kawin ngan BFF Iffa tu...nama Ayu (emm..nama sama la plak)
dah la kena cerai..kena halau dr rumah lagi
sbb tu rumah Ryzal tu..and dia nak duduk ngan Ayu
sian...
time kena cerai tu..Iffa nie mengandung
sian lagi..
lepas tu...try la ngadu nasib ngan mak mentua..tak boleh harap
last2 sbb tak tau nak gie mana.
Iffa pun bawa diri ke rumah mak tiri dia..yg garang & jahat giler
tapi sbb tak tau nak gie mana & terpaksa
maka..bermula la episod duka..
jadi orang gaji...kena jaga anak2 kakak tiri dia
sampai la saat Iffa nak lahirkan anak
takde sapa pun nak hantar gie sepital
tengah2 dok tunggu teksi
ada la sorang mamat nie nampak...
and tolong hantarkan Iffa ..
emm..hero la nie....yup..memang hero pun..
Ehsan..dia tolong Iffa dr awal sampai akhir
sampai dlm bilik bersalin pun..dia temankan sbb misi & doktor ingat..husband Iffa
maka lahirlah Adam....

lepas dah bersalin...dia nak balik la rumah mak tiri dia
but Ehsan ajak tinggal ngan dia
Ehsan jaga Iffa & Adam dgn baik
dgn bantuan Makcik Hanim...
sampai abis pantang..
Iffa balik ke rumah mak tiri dia balik
but Iffa dah tak tahan
dia nekad..tinggalkan rumah tu
& mula kan hidup baru di rumah Ehsan
hingga la .. Ehsam ambil Iffa sbg isteri yg sah
happy.....
Ehsan..romantik sgt, baik sgt, kaya, kacak
but
dia ada sejarah silam
emmm...
boleh kan Iffa terima sejarah silam Ehsan?
and...Ayu...perampas tu.dtg balik..try nak rampas Ehsan plak?
berjaya kah Ayu?

nak tau..kena la baca novel Teduhan Kasih nie
atau pun..
kalau malas nak baca novel
tunggu jer...kat TV 3
tak lama lagi..
kuar la cita nie...
emm......pelakon pun..mantap2...
hero & heroin....
Ehsan & Iffa
lakonan Adi Putra & Sherry Iskandar

and...
bagi watak jahat plak
Ayu & Ryzal
lakonan Nabila Huda & Shah Iskandar

memang kena sgt..
tak sabar gak nak layan cita nie
tapi ..sbb drama kan...
sambung2..alahai...
cita Dan Sebenarnya Saya Isterinya pun..layan episod 1 jer
pas tu........
takpe la..try tgk tonton pun..ok gak kan?
:-)

New week again!!!!

Salam n morning kengkawan semua...
selamat hari isnin...
minggu baru...
so.....nak b'fast duly...
than buat keja mana yg perlu
and will continue jab lagi....

Friday, April 26, 2013

Restoran Warisan Pak Engku

lepas balik dr PWTC..
kami pun dok pikir2..nak lunch kat mana?
kalau gie MV..dah sure jam & susah dpt parking
sekali Net ajak try kat restoran Pak engku..kat dataran jer
Mummy Ayu..ok jer..
pusing2....
kejab jer..dah sampai
parking pun senang..
restoran Warisan Pak Engku..
Mummy Ayu & Notti Netti...
kat sini..just ada buffet jer
and..100% masakan tradisional
see...deco2 kat dalam restoran tu..tradisional..
even pelayan pun pakai..ala2 tradisional
and..lagu2 yg dipasang..lagu2 lama..
nie..makanan utama/ main course...
nasi putih plus lauk pauk
Mummy Ayu makan..lemak nangka, kari daging cikit, sambal tempe, telur asin
plus kerabu perut,...memang sedap2 semuanya
lauk..mcm2 ada...
nie .... kerabu, sambla belacam, lauk tempoyak, lauk lemak telur itik,
pergh..semua nya rasa nak makan jer...
than nie counter air..
air sirap or air anggur
and ..ada air panas gak..teh raik & kopi kalu tak silap
sebab....kita org tak amik pun air panas..
see....termos stail lama pun ada diaorang buat deco
nie plak counter dessert..
and..ada gak makanan..
ada laksa..Net makan..Mummy Ayu rasa skt..memang cedap
Mummy Ayu plak try lontong..pun cedap..
than kami makan pengat pisang
pun cedap....manis & lemak..
pas tu..
ada kaunter kuih tradisional...
ada kuih lapis, kuih kesui.....
ada diaorang tgh buat kuih ketayap...
kuih lapis yg ala2 rainbow...
pun cedapppppp..
pendek kata.memang sedap2 la food kat sini
harga pun berpatutan..
untuk lunch & dinner..
cuma RM 25 nett..takde tax pun
so..harus la kami dtg sini lagi kalu terasa nak makan makanan melayu
so....sapa2 nak layan lauk pauk melayu & sedap..kuih pun sedap
semua sedap
boleh la ke Restoran Warisan Pak Engku nie
kat Dataran Merdeka jer....

dah kuar tu....
sebelum balik..
sempat lagi kami posing2..
jauh la..tak nampak sgt
and...
Net......
okay dah..jom balik...

happy weekend kengkawan!!

Kuala Lumpur International Book Fair 2013

walaupun cedih2..
happy of oc happy
sbb berjaya gak menjejakkan kaki ke PWTC tahun nie
utk book fair...
ma acih to Nett!!!!
entrance..
dr luar lagi nak nampak org ramai
emm...
sampai2 jer..
Mummy Ayu & Nett terjah cari karya seni punya booth..
kat dewan melaka....
sekali tgk..lum masuk pun dah ramai org...see....
memang pack & padat sgt..
nak jalan pun susah
bt kitaorn masuk gak & meneruskan misi...
cari2..kat rak2 buku yg ada...
memang banyak novel & novel2 baru pun ada...
but...yg dicari ..still tak jumpa
and..ada rak yg dah kosong
ala......dah abis ker?
sekali Net suruh Mummy Ayu tanya ada sorang tu..dia tengah pegang novel yg Mummy Ayu cari tu..
"amik kat mana yer novel tu?"
"kat bawah sana, but time saya amik pun tinggal satu nie"
ala.........
but still tak nak putus asa..
gie tanya staff kat situ plak...
and jawapan yg dterima..
"novel My Precious Iris dah abis stok utk hari nie"
"esok?"
"esok....kena tunggu boss cakap apa dulu"
"bila boleh start order online?"
"maybe dlm minggu ke 3 bulan mei"
OMG..lambat lagi tu..
but..what to do...
ramai yg lagi awal
nak beli novel karya seni
but.....
as you all can see..
ramai sgt org
and bilik melaka tu tak besar mana..
plus dgn yg nak dapatkan tandatangan Melur Jelita lagi..
memang ramai sgt
so...kami pun kuar jer..
dapat la nampak Kak Melur Jelita dr jauh
but..orang memang ramai
so..kami just pandang novel karya seni yg melambai2.
and..kuar...
merawat hati di booth..
kaki novel...
Mummy Ayu.....
dok pilih2..mana nak beli..
kak novel...kasi diskaun yg menariks..
ada novel2 lama...just RM 10
bagi novel baru...diskaun RM 6 
and..ada novel yg baru tak baru, lama tak lama.....diskaun RM 7
Net......pilih jgn tak pilih..
pas dah bayar..
kami ke hall karangkraf plak...
banyak gak novel kat sini
tapi Mummy Ayu memang slow skt ngan karangkraf sekarang nie
plus kali nie..takde diskaun
diaorang kasi pakej..4 buah novel RM 80
and..ada yg 4 buah novel RM 67
so..kena betul2 pilih 
takut terbeli yg tak best plak
so.....Mummy Ayu tak beli pun..

and..hasil shoppingan novel tahun nie
agak merosot berbanding tahun lepas...
1 bag plastik jer

sebelum pegi..
Mummy Ayu memang target nak beli..
My Precious Iris from Karya Seni
and...from Kaki Novel....Giler Kau? & Gadis Edisi Terhad
and...
hasilnya...
dua2 novel dr Kaki Seni ... Mummy Ayu dapat
less RM 6 each..memang jimat la
sbb kalau beli online dpt less RM 4 each
plus sebuah lagi novel baru from kaki seni
and....from Karya Seni...none..

kesimpulannya..memang best
cuma..to karya seni..next year buatkan kat bilik besar skt
sbb bilik you all...memang hot & sambutan yg panas..
esok..ada artis2 dtg..lagi panas tu..

harap2 tahun depan leh terjah lagi...
:-)

pas balik dr situ..
Mummy Ayu & Net gie lunch plak
tempat..best sgt
will update later..
:-)






Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno