Shoplinks.Asia

Friday, June 28, 2013

Happening giler!!

ok..cita sikit jer dulu
full story & more pics..next week key
sbb nie pun baru jer masuk opis..
:-)
nasib baik boss memang takde.

ok..lunch di Halia Sime Darby Convention Centre...Bukit Kiara
entrance...
6 of us..
memang happening giler..
memang gempak gempita kami kerjakan kat situ...
sakit2 pipi kami gelak .
best sgt..bila gather2 mcm nie...
plus foods pun cedap2...
:-)

happy weekend kengkawan!



Yeah..today it the day!!

dah lama sangat rasanya kami tak lepak sama2..
and..tak berparty
and..after long long time..
today its the day
(tu pun jenuh gak nak cari date semua free)
hari nie kami ada lunchdate

and..destinasi..
pun lain2 dr yg lain...
(nie pun jenuh gak cari tempat)

plus...selain dr party biasa
ada gak tujuan lain kami gather2..
full story and of coz with alots of pic & story mory..
petang sikit key..
emm...kengkawan..lunch ke mana nie?


Its friday!!

salam and morning.
salam jumaat semua!!!

yeah.hari nie jumaat dah
and..esok dah weekend..
best best best!!!

Thursday, June 27, 2013

Lunch hari nie.....

emm..nampak sgt Mummy Ayu tgh takde idea sekarang nie kan?
jarang2 sgt update blog..
semalam..1 entry jer
hari nie pun...masuk nie baru 2 entry
emmm...what to do kan?
apa pun..tq so much sb ada gak yg masih jengah blog picisan Mummy Ayu nie
:-)

hari nie..lunch..sempat kuat ngan Net jab..
teman dia gie urusan kat bank jab
than gie...mamam..

kami makan..kat kenny rogers jer
but sebab Mummy Ayu lambat bfast
(kat lift rosak)
so..kenyang lagi..
tapi sbb nak teman Net..
jgn tak caya Mummy Ayu layan caesar salad hari nie..
emm...
our foods & drinks..

and....sebelum balik...
Mummy Ayu tapau nie...
choc ice cream kat McD...
yum yum..
choc jer abis.ice cream tak abis pun
he he he..


Alamak....lift rosak?

Salam n morning kengkawan semua....
Selamat hari khamis..

Pagi nie....
sampai2 opis..tgk ramai lepak kat bawah...
apsal plak nie?
rupa2nya...lift rosak...sabar je la
kalau takat tingkat 2....tingkat 5 pun
leh la ...paksa2 naik tangga
nie opis Mummy  Ayu. ..tingkat...
Tingkat 24
kalau naik tangga....uii..mengigil lutut
So......kami pun dok la melepak kat bawah ni...dok tunggu diaorg siap repair lift...
agak2 ....bila la siap nie?

Wednesday, June 26, 2013

No idea...

Salam n mornig semua....
Selamat hari rabu..

Lambat ckt buat entry pagi nie
Plus..

Takde idea la
emmmmmm

Tuesday, June 25, 2013

Makin okay....


Nampak gaya...makin ok jerubu hari ni dr semalam
And harap2....
Cepat la kembali mcm biasa..
Amin...

Early in the morning.


Salam and morning kengkawan semua...
Salam selasa....
Hari nie entry awal giler kot...
emmm....baru pukul 6.18 am...
melapor kan live dlm bas pagi nie...

nie la rutin harian Mummy Ayu
bangun kul 5...
siapkan bekalan for Ian & Iris
mandi...siap2
kejut & siapkan  Ian plak
kul 5.45 atau palung lambat kul 6..kena kuar rumah

Hantar Ian & Iris ke rumah Ibu
than....gie terminal 1 seremban
ready nak naik bas.....
nie la bas yg Mummy Ayu naik hari2....
pic pinjam dr mr.google
kul 6.15 punya bas..just nice la
sampai kl dlm 7.25  atau pun awal lagi...
kalau naik bas 6.30...kadang2 ok..
sampai dlm 7.45
tapi  kadang2 sangkut dlm jam
end up...lambat
so....memang save naik  bas awal

tak penat ker ulang alik kl-seremban hari2?
tipu la kata tak penat
org yg duduk kl gie keja hari2 drive pun penat....
bg Mummy Ayu. .. ok la
dlm bas...pegi balik...selalunya Mummy Ayu. .tido jab...time tu...memang rehat
So...ok la kan dr drive...jam..tension..
memang ok la...

so far....dah 1 tahun lebih dah...
masih bertahan
and takde plak rasa nak hantar borang transfer
:-)
plus....ramai tau yg buat mcm nie
ulang kl-seremban...hari2
and. .....lagi dah lama





Monday, June 24, 2013

Jerubu..makin teruk nie..

makin teruk rasanya jerubu ni..
kat KL pun...dah makin kabur.
kalau bukak tingkap jer..siap leh bau benda terbakar lagi
pedih2 dah mata & hidung
(bukan saja bukak la..sbb tak snap gambar)
tgk pic nie..
pagi tadi..masa sampai..oka lagi la..
but sekarang..dah makin teruks...

pagi tadi kat seremban..
masa nak gie keja
walaupun gelap
still nampak mcm kabus
but sebenarnya jerubu tu..

and..nie IPU hri nie..
emmm...
kat KL, Selangor..sekolah dah tutup dah
harap2..seremban pun..tutp la sekolah
risau la kalau cuaca mcm nie..anak2 gie sekolah

nie semalam kat seremban..
pun nampak kabur jer kan
Mummy Ayu memang tak ke mana pun
jusr pagi tu..hantar Daddy gie work
pas tu gie beli breakfast & lauk..
pas tu..duduk dlm rumah..tutup pintu tingkap semua
Ian & Iris pun Mummy Ayu suruh pakai nie...
nasib dua2 nak dengar jer...

nie plak...petang..
nak gie rumah Tok Umi kejab
:-)

M.O.N.D.A.Y.....

salam and morning kengkawan semua
selalamt hari isnin.....
sebut isnin jer..1st yg terfikir..
ala..malasnya nak keja..
dah start keja dah?
what to do kan..
dah tanggungjawab
so..here I am..
at my opis...
layan blog jab
before mulakan keja

selamat bekerja semua!!

Friday, June 21, 2013

Lunch hari ini.....

lama gak tak ngedat2 berdua dgn Net
so..hari nie..masing2 free..
so..kami pun kuar lunch sama..

mula2 plan nak makan tempat lain
tapi..gie tempat lain
biasa la kami kan?
so..destinasi....Mid Valley..as usual
mula nak makan keaw tiau kat Madam kwan
sekali..teringat sushi
so..sushi King it is!!
emm....

hari nie ramai sgt oranga kat Sushi King
nak kata ada offer..takde pun
but kami makan gak.
sembang punya sembang........
lupa kami nak snap2..
so..nie pic hari tu..
masa makan sushi gak
boleh la tepek kat sini..
lepas makan sushi..
jenjalan jab
and before balik
harus la tapau..
extreme choc..
yum yum...
:-)

happy weekend kengkawan!!

Its Friday!!

salam and morning semua
salam jumaat
yeah...dah hari jumaat

tak sabar nak weekend
nak rehat2...
minggu nie..tak de plan nak ke mana2..
juts nak rehat2..
kemas rumah..as usual
settle kan mana yg perlu
and..nak suruh Ian study untuk exam KAFA dia....minggu depan

kengkawan..ada plan?

Thursday, June 20, 2013

Sampul surat misteri...emm..(ma acih Lily)

hari  isnin lepas..
dapat sampul surat nie..
aik..dr siapa nie?
takde plak rasanya menang mana2 giveaway
emmm..
buka2..

ooooo..baru ingat ada Lily minta alamat sbb nak pos fm birthday Zara & Zareef hari tu
and...itu dia..
FM plus ada sand art yg comel for Ian & Iris
tq Lily..Iris suka sangat
sibuk nak buat
but Mummy Ayu kata ..buat time weekend la
:-)

She is getting better...alhamdulillah.

salam and morning kengkawan semua
selamat hari khamis!!

hari nie..back at my office..as usual
selepas..EL 1 hari semalam
and..
alhamdulillah..
Iris is getting better

semalam pagi jer la.lembik sikit
and lapar..sian dia
gie 7 eleven..beli roti
Mummy Ayu beli nasi lemak..dia nak jugak..but tak kasi sambal la
pas tu nak cekodok plak

sampai rumah....makan..but semua sikit2 la
takuit perut terkejut plak
Iris nie ..memang pemakan
dia memang kuat makan
so..bila dia muntah2..dia jadi takut nak makan la
sbb apa yg dia makan..semua kuar balik
but..lepas jumpa doktor..makan ubat..
baru ok..
semalam..dah tak muntah..
cuma lembik sikit sbb kelmarinnya tak makan
but..lepas tengah hari..dia back to normal
makan..pun ok...
main ..lagi la ok
cuma susu jer dia tak nak
pagi nie baru dia mula minum susu balik...
nie pic semalam petang..
ikut Mummy gie beli barang
sempat lagi dia main..
:-)

try pujuk Iris tukar tadika lain (tadika Ian dulu ker)
"tak nak la Mummy, kita takut"
emmm....

Wednesday, June 19, 2013

The Apprentice Asia ..sapa suka tengok?

minggun nie dah masuk minggu ke 4 dah ...
The Apprentice Asia
so far...Mummy Ayu belum miss lagi la
sbb every weekend.
nie antara cita yg Mummy Ayu akan rekod siap2..
(selain dr Teduhan Kasih, Kisah Cinta & Dan Sebenarnya Saya Isteri Dia)

dulu masa The Apprentice ngan Donald Trump pun Mummy Ayu suka layan
but season yg awal2 jer la..
masuk banyak2 season..malas dah
nie..1st season kat Asia..ok gak la layan
boss dia...Mr. Tony Fernandes
and..diassist oleh assistant dia.Kathleen Tan & Mark Larkester..
and....ada 2 team..
Apex ~ team perempuan
&
Mavericks ~ team lelaki
but now..dah mula campur2 dah..
ada 3 orang dr Malaysia......Nik, Henza (dah terkeluar) & Nazril
yg lain..dr merata2 ..ada dr Indonesa, Thailand, Singapura dll

and so far dah 4 orang terkeluar
3 kena fired & sorang resigned

minggu nie...tinggal 4 orang perempuan & 4 orang lelaki
mungkinkah Andrea masuk balik team Apex 
selepas bertukar ke team Mavericks untuk 2 minggu yg lepas?
emmm

kena tunggu malam nie la

setiap Rabu
jam 9 malam
channel 701 ~ AXN

Exam sekolah KAFA...minggu depan.

minggu depan...
Abang Ian akan menghadapi exam pertama dia 
untuk sekolah agama KAFA
emmm..
Isnin, Selasa, Khamis... 3 hari
and....ada 6 subjek gak .kalu tak silap..
scary gak la
sbb Ian quite week untuk subjek2 yg melibatkan jawi nie
dah la tu..
tulisan jawi dia pun..
ya ampun..memang scary
harap2 ok la..
good luck yer sayang!!
and..kena start belajar nie...
:-)

Geramnya Mummy Ayu

geram sgt rasanya
dr semalam lagi nak share
but...
semalam petang...ingat nak balik awal
but banyak keja plak kat opis
ramai yg dtg jumpa boss...
tapi..memang banyak kali Mummy Ayu call Ibu tanya pasal Iris
eeeeiiii...

meh nak story tau
semalam tengah hari Ibu call kasi tau
bila Ibu amik Iris balik sekolah
cikgu tadika dia leh selamba jer 
tanpa minta maaf  ..boleh cakap
"tadi Iris muntah... 3,4 kali jugak la"
what?
muntah? 3, 4 kali?
kenapa tak call Ibu (yg sah2 dia ada ada phone number)
kalau tak..call parents ker..
inform..anak kita tak sihat
boleh la kita gie amik
dah la 3, 4 kali...sabar jer la..

Ibu pun marah sampai tak leh nak ckp apa2...
so..Ibu bawa balik..kasi Iris mandi..
time tu Ibu dah call..
Mummy Ayu pun of coz la kan..marah + geram
emmmmm...
pas tu...Ibu kata Iris muntah sikit jer lepas Ibu suap makan nasi & sup
Mummy Ayu pun kata..kalau tak ok, 
minta Ibu bawa Iris gie klinik dulu
and Mummy Ayu akan try minta balik awal
nasib baik la Iris tinggal ngan Tok Umi dia..so...takde la kelam kabut sgt
kalau ngan bbsitter..harus la Mummy Ayu dah pecut

after lunch.keja dah siap
so..ingat nak balik
call Ibu..Iris dah tak muntah dah
okay..lega sikit
but..tak lama tu
my sis plak msg
Iris sibuk tanya..bila Mummy nak balik?
alahai...
dah la Iris memang manja
bila dia tak sihat..
maja dia tu berganda2...

nak minta izin la ngan boss nak balik
tapi.
boleh plak..ramai yg dtg jumpa boss
lepas sorang, sorang dtg
nak masuk minta izin pun...tak sempat
time..dah kul 4..baru okay..
call Ibu..Ibu kata..
Iris siap gie ikut my sis gie cuci keta
dah okay la ingat
so..alang2.kul 4..baik balik mcm biasa jer kul 5
so..tak jadi la balik awal...

sampai rumah...
of coz la ..Iris manja la
she looks week..
ye la..dah muntah2 kan..
belikan bubur mc d jer
suap Iris makan..
but sikit jer la...
sbb perut dia dah tak sedap kan
sekali....tak lama lepas tu..
dia muntah lagi
okay..tak leh tunggu dah..
klinik jom..
gie kinik..amik ubat..makan ubat
and suap bubur sikit
Iris pun lena....

pagi nie...she is more better
cuma still makan ubat & jaga makan dia

punca Iris boleh muntah2..
nie lagi buat Mummy Ayu geram...

semalam.Iris gie tadika lain.
sbb amik gabar ngan baju bunga2 tu
masa berlakon hair tu.cikgu dia tak amik gambar
so....bila gie tadika lain tu...
bag tak bawak and of coz la bekalan tak bawak
kat sana..cikgu kasi makan
but.... as usual Iris tak makan
so..apa lagi..perut masuk angin
tu la yg buat dia muntah2...
but yet..cikgu dia yg salah (bagi pandangan Mummy Ayu la)

1st ~ dah la bawa Iris keluar dr tadika tu.tanpa maklum & minta izin parents
(which is dia dah biasa buat)
2~dia memang dah tau Iris tak makan makanan yg lain selain dr bekalan dia,
bawa la bekal Iris tu...tak pun.beli la roti ker apa ker...
3~ dah muntah 3,4 kali..pun tak call parents inform anak kita tak sihat,
sah2 rumah Ibu Mummy Ayu tu dekat jer.
boleh la dtg amik ker, nie tak..tunggu sampai balik..

geram sgt rasa...
yang Didi..dah ngamuk2 nak call cikgu nak marah2

bukn tak nak marah2
but bila marah2 or ngamuk
Iris still sekolah kat situ..
nanti dia pulaukan Iris ker....lain plak jadi

Mummy Ayu nak tukarkan Iris tadika lain
but Iris tak nak
time nak mula tadika dulu pun..2 minggu lebih kan berteman
so.nak mula balik semua tu.memang la adventure

so my plan..
just nak minta Ibu tegur esok...
"cikgu, kalau Iris tak sihat ker, apa ker..
minta tolong telifon inform kami yer...terima kasih"
boleh?

MC & EL

salam and morning kengkawan 
selamat hari rabu!!

hari nie....Mummy Ayu EL 1 hari 
sbb semalam Iris muntah2...
(nak story jab lagi sbb Iris muntah2..geram)
so..malam semalam..gie klinik dah
and..hari nie..Iris rehat 1 hari (MC) kat rumah
and..bila Iris tak sihat
manja dia melebih2 la.
nak merap jer
plus.....kalau gie keja pun
Mummy Ay risau kan Iris kat rumah
better cuti jer
lagi senang hati
cuba sowie la kat boss sbb adik yg biasa ganti Mummy Ayu tu cuti exam
so...tak de sapa yg ganti Mummy Ayu kat opis
minta tolong ngan anggota jer
tolong cover2 & call kalau tak tau apa2..
harap2 ok la hari nie kat opis

happy working kengkawan!!!!


Tuesday, June 18, 2013

Yeah....kita dapat rantai

Semalam...Iris bawa balik la hadiah yg dia menang 
masa dia jadi bunga weekend lepas...
suka dia sbb dpt medal but Iris panggil rantai
he he he....

selain dr medal...
dia dpt botol air gak....
caya la..
1st experience utk Iris

"kalau senyum hari tu mesti dpt no 1"
Mummy Ayu saja nyakat Iris ....



Main-main dihujung minggu

dah lama tak main2 kat playground..
nama jer depan rumah
but ..bila weekend..ada jer program lain
so..weekend lepas..hari ahad.tak ke mana2...
suruh diaorang tido awal....
bangun dlm kul 5 lebih..
siap2....
kuar main..
Ian main basikal...
pas jumpa geng dia kat taman tu..lagi la seronok dia...
see.....snap pic pun dr jauh
but..sempat lagi senyum
good boy la encem boy Mummy nie..

and Iris
as usual la..
dok berkepit jer ngan Mummy Ayu
siap ajak Mummy Ayu main buai sekali ngan dia
nasib taman tu memang tak ramai orang
so...apa lagi
Mummy Ayu pun join sekali la..
:-)

Confirm hari nie la...

rupa2nya.....tak
tapi..ending..saja jer kasi tunjuk sikit kan
(lupa nak capture)
"makcik boleh tak saya nikah lain kali" ~ Ehsan
sabar jer la
but he look so handsome in baju melayu putih......
he he he...
and Iffa pun..cantik sangat baju akad nikah dia..
sekali...bersambung
alahai....
sambung hari nie
sure..majlis akad nikah plus majlis bersanding
pun cantik jugak....
tak sabar..tak sabar..

Word, Moment & Time

salam and morning kengkawan semua
salam selasa!!!

pagi nie..sampai opis awal
plus..pagi nie boss ke putrajaya
so..leh la relax2 sikit..
emmm...


Monday, June 17, 2013

Kamsahamnida...

FM yg terbaru Mummy Ayu dapat last friday..
one of my officer baru balik dr holiday kat Korea
and..dia yg kasi FM ni
comel sgt kan
color pink biru
plus ada la wording 
" I love Korea" yg tergantung tu..
cute!!
tq Tuan!!!




Bunga Iris Mummy

nie la dia..
bunga Iris Mummy Ayu..sbtu lepas..
dr my princess dah bertukar jadi my flower dah..
dah siap make up & dah siap in costume
tu pun jenuh 3 kali tukar..
mula2 bunga kuning sbb tgk pic latihan..Iris pakai color kuning
sekali cikgu kata color merah..tukar la
dah pakai color merah..cikgu kata..oren plak..
emmmmm...mcm2 la cikgu nie...
Mummy Ayu with my flower
jenuh la pujuk & bodek dia...suruh senyum
emm..senyum mcm tu jer la....

pagi tu memang kelam kabut
kami sampai..agak lambat
but..lum mula lagi la
bila sampai..tgk ada budak yg lum make up lagi
ada ker cikgu tu suruh Mummy Ayu make up kan..memang tak la kan
last2 Ibu yg jadi bidan terjun..tolong make up kan bebudak yg tak siap lagi..
ada la kot 2, 3 orang
Mummy Ayu dok layan  Iris la..kena jaga mood my flower hari tu
sbb muka dia dah lain bila sampai tgk..org ramai
emmm...
Ian..nasib baik la ada geng dia.Ainul, kakak pada Auni tu
so..dia memang pandai bawa diri..good boy
and..ada gak dia tolong kipas kan Iris...takut peluh2 kan...
tq sayang!!!

nie Iris ngan geng2 tadika dia...sebelum mula
nasib baik gak Iris punya tadika..yg 1st kena perform
so..tak yah la lama2 tunggu..
tu pun kelam kabut
sbb...suppose ada 4 bunga, 
but last minit..sorang bunga dah nangis2..ngamuk2...tak nak join
so..tinggal la 3 bunga

tu pun..mula2...Iris kata tak nak..
nak Mummy..
aii..takkan la Mummy pun nak join kot
(ganti bunga yg sorang tu leh?)
nasib baik..ada kawan dia...tarik tangan Iris
amik tempat..baru ok....
see....3 flowers...
mula2 kuncup la nie konon..
lepas tu..kena siram ngan tukang kebun..bangun..
goyang2 tangan..

butterfly pun datang


main2 ngan butterfly
semua pun muka masam jer..
my flower Iris .. lagi la

lepas tu..buta takut plak..
(takut ker tu?)

sbb...lebah, spider & sekor lagi tu.. tak tau la ulat apa..
datang..buat kacau la konon..

pas tu..gaduh2 ngan tukang kebun
of coz la tukang kebun menang

bunga2 pun happy....

ala tomei nya my flower yg masam tu....

dah abis..

overall....ok la ...

pas tu...ada 3 lagi persembahan dr 3 tadika
jalan cerita lain2 sikit jer
but semuanya..ada bunga, ada butterfly...pokok2....

yg tadika nie..siap ada monyet, rimau bagai...

masuk tadika yg last nie
Mummy Ayu dah tak larat nak bangun dah..
snap dr tepi jer
yg nie..takde lakonan..just tarian jer

selain dr persembahan nie..
ada mcm2 lagi..
ada sukaneka, ada futsal, ada netball, ada mewarna
siap ada galah panjang lagi
semuanya budak2 tadika
but majoriti acara berjalan serentak
so..tak leh la nak tengok sangat
plus cuaca panas...
and..paling Mummy Ayu tak puas hati..
kenapa la tak buat dlm dewan persembahan nie..
ada jer balai raya kat sebelah tu
but..tak guna
buat la..kat badminton court tu
dgn panas jer..ibu bapa yg dtg tgk..dok la kat tepi2..
and mcm kami nie..nasib baik la ada tikar cikgu Iris bawa
dah macam berpicnic dah...
memang panas..
what to do kan?

settle jer persembahan..Mummy Ayu pun balik
malas nak tunggu sampai abis..
dah petang sikit baru msg2...dapat tau tadika Iris dapat no 3...ok la ..
:-)

seronok la
sbb masa Ian dulu..takde pun mcm nie
just masa gradution day tu la..memang happening
tgk Ian menari India...
kali nie Iris plak.jadi bunga..
emm..pas nie..apa la pulak kan?

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno