Shoplinks.Asia

Friday, August 30, 2013

Restoran Dim Sum ....halal & sedap & affordable

okay...nak review details pasal lunch kami tadi...
kan Mummy Ayu dok mengidam makan dim sum
dr last week dah mention kat Net
and....oleh kerana BFF Mummy Ayu nie baik + rajin + sweet sngat
dia pun tolong la google kan...kat mana nak makan dim sum..
and..pagi tadi...dia jumpa satu tempat nie
and..Mummy Ayu plak kebetulan tau area tu
sbb dulu biasa gak kat area tu
so....kami pun gie la tadi..
senang cari tempat, jalan pun tak jam..parking jer..salah bangun
but still okay..sbb tak jauh pun jalan..
Mummy Ayu & Nett.....sebelum makan...

sampai2 jer..kami dihidangkan kacang nie..buat kudap2..
sos untuk dim sum
and...diaorang tanya ..nak tea apa..chinese tea, jasmine tea, chrysanthemum tea..
kami laju jer pilih teh bunga tu....

pas tu..mula la order
banyak sgt choices dim sum
emm..semua pun rasa nak order
but..kami order berpatutan la untuk kami berdua...

stir fried radish cake with egg  & beansprout..
cedap..rasa mcm keaw tiau guyeng pun ada..
RM 4.80
steamed stuffed scallop dumpling
pun cedap
RM 8.80

steamed dumpling with crab roe
RM 4.80

steamed 'siew mai' with crab roe 
pun cedap
(semua pun cedap la)
RM 4.80

steamed shark fin dumpling
RM 3.80

steamed chickens claws with herbal sauce
RM 3.80
nie ....Mummy Ayu tak makan & tak pernah makan
tapi..try gak la buat pertama kalinya..
sauce tu cedap but..memang tak leh la 
so...Net suka & kata..cedap...

emmmm....meja kami
takde la penuh sangat kan??

and last but not least...
nie Net yg pilih...
but...
tersangat la cedap..
apa nie???
deep fried crispy mixed mushroom in xihu style
cednawan goreng la kata kita..
but...sgt cedap..ada telur masin, rangup....best!!!
yg nie...RM 20 

okay kan harga dim sum2 tu
plus..sgt cedap...
kat mana???

kat sini....
restoran Min Max
kat Jalan Binjai...belakang PNB Darby Park, Jalan Ampang tu...
dekat ngan Hotel Continental (Nikko lama)
emmmm...
kami salah parking, kami parking kat PNB Sime Darby Park tu
tapi..kat bawah bangunan nie pun ada parking
kalau dr Jalan Ampang tu..masuk jer kat Jalan Binjai tu..
mesti nampak punya bangunan nie...kat belakang sikit

masuk bangunan nie...
tu...kat belah kiri atas..tingkat 1
tak susah la nak cari restoran nie..

and..leh jer google....taip Min Max Restaurant
mesti jumpa punya la..
so far..apa yg Mummy Ayu tau..restoran nie halal
and.ramai jer orang melayu makan kat situ tadi
plus sedap, harga yg sgt berpatutan..
mcm kami tadi..makan 2 orang..menu yg di atas..
baru RM 60 plus..
tak sampai RM 100 pun...
so..memang harus la kami ke sini lagi
korean foof ..dah
chinese food pun dah
japanese food ..pun dah.
western...dah selalu..
:-)
pas nie.kami nak try indian food plak
he he he....

Makan dim sum lunch tadi.......sgt berjaya!!

emm..yum yum..
alhamdulillah..
lunch tadi..
gie makan dim sum yg Mummy Ayu idam idamkan tu...
sgt success......sgt cedap....sgt seronok..
tq so much to Nett..my BFF sbb berjaya menemui satu lagi port makan kita yg cedap!!!!
meh layan pic...
nanti Mummy Ayu review semua2nya..
kat mana?
di mana?
berapa harga?
apa menu?
tapi nie....entry posing kami.....
sbb banyak sgt kami posing..seronoks..
dlm restoran..
emm..kami dpt table..dekat ngan tingkap..tapi mukan table tu la...
table sebelah dia..
me.....

Nett...

sampai2 jer dapat kacang....ngan air...ngan sos untuk dim sum tu
serius....service sgt tip top..
terpegun kami

and kami pun order & order & order...
tak tentu arah gak..
sbb semua rasa nak
but..ok la...
takde la sampai penuh meja..
kan????
(he he he...)
detail....entry pas nie yer..

serius....memang cedap..
memang puas hati...

cayala Net....
best!!

timun dia pun cedap tau

tengok Net.....
hah...cedap punya pasal la nie..
:-)

and..sampai berebut la kami last dim sum tu
(acah jer)

and...dah kenyang
kami pun ..gerak balik..
dengan azam...."kami akan kembali"

jalan nak ke restoran tu pun cun..
so..kami pun posing2....
Mummy Ayu..ala2 sopan

Nett..memang selamba..
dulu dpt offer jadi model..tak nak...:-)

and..last but not least..
us...

emmm....lunch yg sgt cedap, best & success!!
ok..nak buat entry review restoran plak..
tungguuuu...

13 Jam A380

okay....
jom review novel..
lepas raya nie...here are my 1st novel yg dah abis Mummy Ayu baca
(ada 2 buah lagi lum baca)

novel nie...Mummy Ayu order sebelum raya
but...lepas raya baru dpt..sbb semua staff pun busy cuti raya kan

okay..novel terbaru nie..
keluaran Karya Seni
hasil karya...Evelyn Rose
penulis yg sama menulis novel "The Wedding Breaker"
which is..memang best..
novel yg jalan ceritanya..lain dr yg lain
and.....same goes to this novel...
best sesangat
baca sinopsis pun..dah tau best & tak sabar nak baca..
(pinjam pic novel Net..sbb terlupa nak snap pic novel Mummy Ayu)
sinopis belakang novel...
13 jam di dalam penerbangan ke London menaiki MAS A380, takdir menemukan HANA SOFEA danSyed HAYDAR, jejaka idamannya. Mencipta kenangan terindah di langit biru.
Mereka bergelar kekasih kayangan untuk empat jam, menari tango bersama, menjelajah seluruh pesawat bersama, merasai enaknya Caramel Latte bersama... Tap i tatkala MAS A380 mencecah lantai bumi,, segalanya pergi bagai wap di udara.
"Hana, thank you for last night... but i can't have cocaine all the time."- SYED HAYDAR
Melihatkan sendiri kemesraan SYED HAYDAR dan kekasih realitinya, si model jelita membangkitkanHANA SOFEA daripada mimpi indah.
Di kota London, A380 juga akhirnya menerbangkan HANA SOFEA kepada FAWWAZ HUSSAINI, jutawan kacukan Melayu-Inggeris-Arab. Tanpa sebarang sebab, Emmel, anak angkat Fawwaz menyangkakan Hana Sofea sebagai ibunya.
"My daughter likes you. If you're willing to let her call you mommy... i will pay you fifty buck per hour..."-FAWWAZ HUSSAINI
"Dapat hadiah tak?" -HANA SOFEA
"A pink Audi TT, is that okay?"-FAWWAZ HUSSAINI
"Saya nak Audi TT yang latest version aje. yang lain saya tak nak."-HANA SOFEA
Hadirnya HANA SOFEA menghiasi kehidupan mereka sekeluarga bagaikan indahnya bunga popi mekar, munculnya sang jutawan bermata ambar yang kuat pegangan agamanya itu dalam hidup Hana Sofea pula bagai menyedarkan HANA SOFEA tentang kasih sayang Tuhan. Dan saat semuanya bagaikan baru bermula, SYED HAYDAR datang menuntut sebuah cinta...
“Saya rindu awak, Hana… Jangan cakap awak dah kahwin dan budak ni anak tiri awak, Hana.” – SYED HAYDARAdakah  mimpi  akan  kekal  sebagai  mimpi  setelah  waktu  berlalu  dan  hari  berganti?
and of coz...
sinopsis versi Mummy Ayu...

Hana Sofea - heroin dlm cerita nie...
dia dok la berangan2 ngan adik dia..nak kawin ngan Haydar...(one of the hero dlm novel nie)
Haydar...seorang jutawan muda..yg encem
adik Hana nie pun dok kutuk la..
takkan dpt punya la

but...takdir kan..
on the way Hana..dlm flight nak gie oversea..sambung belajar
dia terserempak dgn Haydar
and..diaorang punya la mesra...sementara dlm flight ... selama 13 jam tu
but.....after turun flight tu..semuanya back to normal...

dlm flight yg sama jugak..dia terserempak ngan Fido & nenek dia...
yg sama gak on the way..ke London
dan disebabkan Fido & nenek dia..Hana berjumpa plak ngan Fawwan (abg Fido) & Emmel (anak Fawwaz)

Emmel..once nampak jer Hana..dia terus panggil Hana ...Mommy
and...Fawwaz plak offer kat Hana..
kalau Hana..sanggup jadi mommy kepada Emmel..dia dapat apa yg dia nak...
and..Hana pun..setuju
so..dia dpt kereta....dapat tinggal kat situ...
plus ..dapat anak yg sgt comel...
:-)

and..makin lama..Hana makin rapat ngan Fawwaz
Fido & nenek pun suka
Emmel..lagi la suka
Haydar...hilang dah nama dia

but lepas 3 tahun..Hana terserempak ngan Haydar..
what??
Haydar ingat dia dah kawin
but..dia find out gak yg Hana lum kawin

Hana pun..dah berubah..
makin mendalami agama
dia banyak belajar ngan Fawwaz
and..finally ..Fawwaz propose Hana
so sweet.....

but...belum happy ending lagi
sbb...pada masa yg sama
Haydar pun nak Hana juga
and..he is willing to do so many things to get Hana 

bayangkan...
Hana balik Malaysia..nak kasi tau family dia..
yg Hana nak kawin dgn Fawwaz
but..pada masa yg sama..
Haydar pun ada kat airport masa Hana sampai
and..family Hana ingat..Hana nak kawin dgn Haydar
and..Haydar siap panggil mak & abah lagi kat parents Hana
and adik Hana...punya la tak caya

jenuhla Hana nak explain..dia nak kawin 
but bukan ngan Haydar but dgn Fawwaz
and..Fawwaz plak..lum sampai lagi

and....something happen
Fawwaz dpt tau hubungan Hana & Haydar 
walaupun dah lama jadi
but..Fawwaz still tak leh nak terima

sian sangat Hana time tu
sbb sedih...
Haydar plak..mcm amik kesempatan
but at the same time
Haydar ni pun..sweet & romantik sgt

and..endingnya...
emmm.....
....adakahn Fawwaz boleh maafkan Hana & terima Hana kembali?
...mcm mana plak ngan Haydar?

uuuiiii...best kan?
menariks kan?
kalau nak tau..kena la baca novel 13 Jam A380 nie
serius..memang best...
ada Islamik jugak
and.....best sgt la....
:-)

congrats to penulis....Evelyn Rose
sbb berjaya tulis 2 buah novel ni..yg best & lain dr novel2 yg lain!!!
terbaik!!!!

Mengidam 'dim sum'

salam and morning kengkawan semua..
salam jumaat..

lambat skt update kat sini hari nie
busy apa2 tah pagi2 jumaat nie...
apa pun..yg penting..
hari jumaat..hari ngedate ngan BFF..
lunch...
and today....nak gie makan nie...
"dim sum"
yum yum..lama tak makan nie
tu yg mengidam tu
bukan sbb nak dapat baby yer..
ngidam sesaja jer..

ma acih sbb carikan tempat untuk kita lunch hari nie...
so sweet!!
petang nanti Mummy Ayu update...
jadi ker kami makan dim sum?
di mana?
cedap tak?
ok..
kengkawan..lunch kat mana hari nie??

Thursday, August 29, 2013

Cover yg sangat meletops!!! Novel limited edition Acik Lana.

masih ingat kah lagi pada novel nie...
Perempuan Yang Paling Aku Cintai
novel nie..takde jual kat mana2 kedai buku
cuma secara online sahaja...di group Acik Lana kat FB
and..harus la Mummy Ayu dah ada...and dah abis baca pun..
more than 1 time
sbb best sangat..
kalau nak tau ..best ke tak best..
and..kalau nak tau..
good news..
Acik Lana dah reprint sekali lagi...
and..dengan cover yg baru..
tu dia....lebih meletops kan?
emm..mcm nak beli gak but...cerita sama jer
so...tak yah la kan...
(kasi peluang kat org lain plak)

and..to kengkawan yg tak sempat beli hari tu..
leh la gie terjah and order cepat2..
:-)
serius..novel nie memang best sgt2 plus sgt sweet..

Sehingga kita berjumpa lagi....

semalam..last day sorang geng opis Mummy Ayu
pangkat adik la.
but kami keja dah lama gak..lebih 5 tahun rasanya..sama2..
dari opis lama, sampai ke opis baru
dari dia anak dara, sampai la le 2 orang anak dah sekarang nie..
cedih la..of coz kan...
dia nie orang kelate..
of coz la nak balik kelate
but...dia punya hubby pun keja ngan pak dia..di kelate
so..tu yg dia minta tukar tu
tu pun..dah 2 tahun lebih..baru dapat
tau2 la keja kerajaan nie..
memang susah nak tukar kalau takde alasan yg kukuh..
so.....semalam....
kasi la hadiah........a little something
sebagai tanda kenang kenangan...

posing2 dulu ngan hadiah..

sebelum balik..
kasi2 hadiah
mata dah bergenang dah..
but control plus cover...

to my dear sis..Linda
selamat bekerja di tempat baru..
harap dpt sesuaikan diri kat sana
and..jangan lupa kami di sini..!!!

:-)


Good morning!!

salam and morning kengkawan semua!!
selamat hari khamis..
:-)

tengah layan kopi +  mee guyeng jab..
kengkawan sarapan apa yer??

Wednesday, August 28, 2013

Model Poney

malam semalam la nie....
siap2 nak gie raya
bukan raya jauh pun, raya rumah jiran Tok Umi & Tok Abah jer
but..baju raya kan tak abis pakai lagi
so..melaram jer la...

both..Ian & Iris..pakai baju poney..
kemeja Ian & gown Iris
suar Ian jer bukan Poney
and..masing2 plak in good mood
tu yg dah mcm model dah posing
Ian & Iris

in white...

love this last pic....
kena frame nie...

suka tengok diaorang pakai baju color putih mcm nie
tapi.....kena jaga2 sgt
sbb takut kotor kan
nie sbb kejab..ok la...
kan?

Dah merdeka dah!!

kan opis Mummy Ayu mengadap dataran merdeka
so..apa 2 jadi kat dataran, Mummy Ayu mesti tau & dapat tengok punya la..
so..
kan hari merdeka dah dekat
apa lagi..
since dr jumaat lepas lagi
Mummy Ayu dah rasa mcm hari merdeka dah
he he he..

nie pic hari isnin

nie hari selasa..semalam

and nie plak hari nie..

rasa2 nya hari nie full rehearsal kot
sbb dah ada parade semua dah

pagi tadi pun..selalu jalan..nak lintas jalan tengok kereta..
pagi nie..lintas jalan..tengok kuda..
kan ada polis berkuda semua
nak amik gambar jer..segan la ...

sian tengok bebudak sekolah yg buat bendera semua tu
dr pagi..sampai kul 3,4 petang
dok la kat tengah dataran tu
yg intructor diaorang plak..dok jerit..
ye la..of coz dia nak buat yg terbaik kan

jalan..jgn cakap la..
of coz la jam giler..
sbb jalan banyak yg tutup..
semalam pun..my boss sampai opis dekat nak kul 10..
sebab stuck dlm jam
nasib baik boss..takde la yg nak marah
kalau kita..confirm dah kena dah tu
so..optional tak nak sangkut dlm jam..
kena la kuar awal..

Selamat menjoinkan diri!!!!!

salam and morning kengkawan semua..
selamat hari rabu!!

hari nie..mood ceria..
dah tengah2 minggu kan
keja 2 hari lagi..dah hujung minggu plak..
best best!

hari nie...my SIL....adik lelaki Mummy Ayu yg kawin hari tu punya wife..
akan menjoinkan diri ke.....tempat kerja Mummy Ayu
he he he..
so...welcome!!!
dia lapor diri under KDN
but penempatan di PDRM ....bukit aman
yeah..
Mummy Ayu keja kat bukit yg selalu aman..
emm...
and now..
adik ipar pun sama
tapi..sowie la..kalu nak lepak lunch hari2..
memang la tak dapat
sbb Mummy Ayu nie jaga bos...
hari jumaat jer pun yg selalu kuar lunch
hari2 lain..kalau ada peluang
selalunya...kirim tapau jer..
and now...dia tengah dengar taklimat and baru tau..dia kena keja kat bahagian mana
emm...to Lyla...welcome welcome!!

nanti kita jumpa2 ek...
:-)
selamat menjalankan tugas
selamat berkhidmat untuk negara
chewah!!

Tuesday, August 27, 2013

Goldy & Ninjago.......

busy la plak pagi nie...
biasa la kan..
tak leh nak jangka, bila busy, bila tak busy

okay...sambung citer weekend..
last saturday..
pagi tu....gie la kedai ikan ngan Ibu & Iris
Ian tak ikut sebab dia sekolah ganti
okay la pun..dia takde 
sbb memang nak cari hadiah untuk Ian
Ibu/ Tok Umi la..memang dah janji ngan Ian
nak kasi hadiah..sbb Ian puasa penuh..
so...here you are..
2 ekor ikan ..
ikan laga jer..senang
sbb tak yah oksigen bagai..
balik sekolah tu..
kasi la kat Ian..
suka la hero sorang tu...
dapat 2 ekor ikan
and..laju jer nak kasi nama kat ikan2 tu..
yg kuning tu..nama dia Goldy..
and yg hitam tu Ninjago
emm..ada jer idea tu
Ian.....ngan Goldy & Ninjago..
letak kat rak buku....dlm bilik diaorang
emm..sila la jaga yer..
Mummy cuma tolong tukar air jer...2,3 hari sekali..
yg lain..Ian jaga sendiri
ini kali pertama la Ian ada binatang peliharaan..
Ian...memang mcm Daddy dia..suka ngan animals...

to Tok Umi...ma acih sbb belikan Ian kawan..Goldy & Ninjago!!
:-)

Sapa punya lagi besar????

salam and morning kengkawan
salam selasa!!!

pagi ...as usual..
dtg keja..
mengantuk sikit2..
emm..rasa malas2..
jab lagi tengah hari...baru ok sikit..

layan pic ..tak ingat bila snap..
sapa punya spek lagi besar???
Iris ke Mummy?
he he he
:-)

Monday, August 26, 2013

Shopping frame di petang raya

hari tu..masa otw balik Nilai..petang raya..
dok la layan insta..sekali..
aik...ada promo best petang raya..
so..laju jer order 1 set
tapi..lepas balik raya..baru teringat balik & baru baya ..
:-)
and...minggu lepas..dah selamat dah sampai....
emm..frame apa yer?

jeng jeng jeng..
besar jugak..
and..isi dalam nya...
v
v
v
v
v
v
v
tu dia...
satu set
Allah & Muhammad
plus
Ayat Kursi

nie moden style..
nampak ceria, menariks...

emm..Mummy Ayu beli kat mana?
kat sini..Airis Wall Deco
nie kali yg kedua Mummy Ayu shopping ngan Kak Ayu..
actually kali ketiga
tapi...order yg kali kedua tu..
lum ada gambar lagi
so.....dok dlm list lagi...

yg first tu..yg kat sini & kat sini
emm..now pun ada banyak promo..
but..Mummy Ayu tengok jer
sbb yg dah beli pun..takde pic yg sesuai lagi
..kengkawan..apa lagi..
jengah jom!!

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno