Shoplinks.Asia

Thursday, October 31, 2013

Ikan berenang2..

kelmarin dapat ikan comel nie..
dr one of officer Mummy Ayu yg baru balik dr outstation di filipina
key chain ikan yg tomei
dia ada zip kat tepi tu..
boleh letak lipstick kata dia or coins...
tomei..
and..spt biasa
dah selamat Mummy Ayu gantungkan bersama keychain2 yg lain..
:-)
Tq tuan!!!




Ngantuknya...

assalamualaikum..
good morning kengkawan semua!!
selamat hari khamis...............

pagi nie Mummy Ayu sleepy sesangat
malam semalam...takde la tido lambat sangat
but..
tido tak lena
sbb..
jaga cik hubby yg demam
:-(
since hari selasa hari tu dia demam
but dia gie keja gak but..halfday jer
pas tu..balik..
gie klinik semua dah,
but still tak ok lagi
semalam..mc but hari nie sambung lagi 
hari nie suppose tak keja
but..ada surat urgent yg Mummy Ayu kena settlekan
so..keja la jugak
and...maybe...halfday jer kot
nak try minta ngan boss..nak balik cepat
emmm..harap2 ok la
and..harap2 cik hubby ku cepat sembuh 

Wednesday, October 30, 2013

Greeting cards

as usual..
rutin Mummy Ayu selama 2 tahun nie
setiap kali perayaan datang
tak kira la..hari raya ker, raya cina ker, hari natal ker and now..deepavali
Mummy Ayu akan busy...siapkan kad2 raya nie..on behalf my boss
nasib baik time deepavali tak banyak sgt
dalam 70 pcs jer...
semua dah siap.....list2 nama, balas kad raya yg kawan2 boss yg sambut deepavali
and...nama2 yg dia sebut

pas tu tepek2 atas sampul, kasi boss sign
and..ciap!
semalam dah siap dlm 40 ++ 
maybe hari and esok2 ada lagi kot tambah
sbb card banyak lagi tu...

Good morning!!!

assalamualaikum and good morning semua!!
selamat hari rabu!!!
pagi nie..boss gie meeting kat putrajaya
so..
nak cepat2 buat filing surat2 yg dah melangit tingginya..
lepas sarapan
:-)


Tuesday, October 29, 2013

K-Drama ~ The Strange Housekeeper

entry yg sama ngan entry my BFF...
he he he..
pasal cita korea baru nie...The Strange Housekeeper
cuma yg bezanya..
Net dah tgk episod 3
Mummy Ayu baru start episod 1
and..malam nie nak sambung lagi episod 2,3 & 4
emm....
cita nie..memang best so far
mengisahkan..4 beradik nie..
baru kematian mak diaorang
plus kematian mak diaorang mcm misteri jer
jatuh sungai???

bapa dia plak ada scandal ngan officemate dia

lepas 49 hari kematian mak diaorang
bapak diaorng amik maid....nie...
memang pelik sesangat maid diaorang nie..Park Bok Nyeo
dia kana ikut apa saja arahan yg mereka beri
and..dia nie mcm takde perasaan

tapi..kerja ..memang tip top

dah mcm robot pun ada

and..kalau perasan...dia nie heroin cita winter sonato dulu

still cantiks kan?

nak cita panjang2 pun, Mummy Ayu baru tgh 1 episod
nanti dah habis, baru leh buat review key..

kalau nak tgk...layan drama nie kat channel 393 Astro One HD
setiap isnin & selasa jam 9 malam
Mummy Ayu ..rekod jer, 
bila dah 2,3 episod..baru layan sekali..
:-)




Ian...kemalangan kecil di sekolah

okay...nak cita pasal Ian plak
yg kes Mummy Ayu balik cepat semalam petang tu...

lepas dpt call dr Ibu..
kelam kabut settlekan kerja mana yg perlu
than kemas2..balik..
memang risau sepanjang jalan tu
jauh sgt rasa..
time2 tu la..fikir..
"ala..jauhnya tempat kerja ngan rumah"
but...tawakal..and..harap2 takde apa yg serius..

and sampai2 rumah jer...
Ian tgh tido..
so Mummy Ayu pun snap2 la 
bukan pic nie of coz
pic nie..yg baju merah tu pic semalam petang
time tu..dah siap nak gie klinik..
nampak tak..beza dagu Ian?
yg baju merah semalam, yg baju kuning .hari ahad

and...nie pic yg Mummy Ayu snap masa Ian tido tu..
senang nak zoom sikit
nampak kan bengkak dia..
senget dah dagu hero encem Mummy
:-(
bak kata my sis...tumbuh dagu satu lagi
sabar jer la...
and kat bawah dagu tu..ada calar2 sikit
time tengok nie..memang Mummy Ayu rasa marah sgt
ye la..anak kita, anak orang lain buat sampai bengkak dagu mcm nie
memang rasa..emm..esok nak gie sekolah...
nak sound la budak yg buat tu, bukan nak marah
ye la...Mummy Ayu tau..budak2...main..plus lelaki plak tu
memang lasak la
but...takyah la sampai jadi mcm nie..

lepas Ian bangun tu
dia nampak Mummy Ayu jer...hujan air mata la dia
hero Mummy Ayu nie memang sensitif
pujuk2..suruh dia cerita..sambil nangis2..
dia kata sakit...nak kunyah pun rasa sakit kat rahang tu
ala sian..
so..siap2 terus gie klinik
risau gak kalau serius
sampai klinik..orang takde
so..laju la semua proses...alhamdulillah
and..doktor pun check semua
okay..alhamdulillah..just bengkak biasa jer
tak perlu nak x-tra semua
lega..
so..doktor kasi ubat
ubat tahan sakit
ubat susut bengkak
ngan ubat krim untuk luka tu

balik rumah..beli kan bubur mc'd untuk Ian
sbb dia sakit kan bila mengunyah tu
and...ready nak mengadap Daddy plak
emmm..scary
sbb Daddy memang marah kalau org lain buat anak dia
sapa tak marah kan
Mummy Ayu pun marah
but..kita sbg orang dewasa kena la berfikiran mcm org dewasa
Mummy Ayu pun..kalau serius sampai patah or retak bagai
memang harus la Mummy Ayu gie sekolah
nie..takat bengkak sikit..takpe la
plus..Ian pun tak sekolah
and..budak tu pun..Mummy Ayu rasa tak gie sekolah
sbb semalam dah kena pukul kat tangan dah ngan cikgu Ian
plus..cikgu tu kata esok (hari nie) cikgu disiplin nak jumpa dia
emm..mau budak tu pun tak gie sekolah
budak yg buat Ian tu..budak india, budak kelas sebelah ...tahun 1 jugak
Mummy Ayu pun tak tau ..sapa yg salah
maybe tak sengaja or maybe main2...
entah la..
tapi Ian cakap, Ian jalan elok jer but 
budak tu yg halang Ian dengan kaki dia sampai Ian tersadung &  tersembam
pas tu Ian nangis..cikgu bahasa inggeris ...time tu...
bawa Ian ke bilik guru, letak ubat & tuam ngan ice
baik cikgu dia
but..Mummy Ayu frust gak sbb suppose pihak sekolah hubungi la parents kan?
mana tau...ada apa2 serius ker
sbb time baru jadi tu..for sure bengkak giler
plus Ian pun nangis

ala..siannya hero Mummy
but apa pun..alhamdulillah..takde apa yg serius
plus pagi nie pun..
Mummy Ayu tengok..bengkak tu dah mula kurang
curi2 snap time Ian tido lagi
beza kan dr semalam..
emm..tadi call Ian pun..tanya Ibu..bengkak dah kurang
tanya Ian..Ian kata dia dah boleh kunyah roti pelan2..
makin ok la tu
maybe esok pun kasi Ian rehat 1 hari lagi
plus..Cikgu dia kata..
tak datang sekolah pun tak pe dah
sbb dah tak belajar 
exam dah abis
just nak pulang buku2 teks saja
and..amik result exam nanti

emm...to my encem hero..cepat baik yer sayang!!!

Salam selasa!!!

assalamualaikum..and good morning!!
salam selasa
:-)
kat opis dah
bos tak jadi outstation
so..kelam kabut sikit pagi nie

pasal Ian..semalam
will update kejab lagi 
apa pun..syukur alhamdulillah..
takde apa yg serius

Monday, October 28, 2013

Ne no ne no.....

Mummy Ayu nak balik nie
terkejar2 siapkan keja sikit
and..update jab kat sini
and....now dah balik dah...
Ibu call tadi..cakap Ian jatuh kat sekolah kena tolak ngan kawan dia
and..
dagu dia berdarah & bengkak..
subhanallah..
harap2 takde yg serius..
emm....sedih & risau
sbb ini kali pertama jadi kat Ian & Mummy Ayu

nie kalau Daddy tau..mau mengamuk dia
nasib baik boss takde
so..Mummy Ayu nak balik & bawa hero Mummy Ayu tu gie klinik
will update apa2 nanti yer..
:-(

# baru happy2 tadi update pasal Ian kat sini
now..jadi mcm nie plak....

Petang Sabtu ..... rugby la plak

hari sabtu tu..memang padat aktiviti..
dr tengahari..sampai ke petang

petang tu plak....Mummy Ayu follow Ibu ke padang MPS
ada rugby tournoment......anjuran sekolah KGV
bukan adik Mummy Ayu main pun
just..dia tolong kawan dia couching kan bebudak sekolah under 14
so....Ibu Mummy Ayu siap buatkan minum petang lagi untuk bebudak tu..
emmm....kek + cucur + air teh o
jadi la kan..
minum petang
tu dia....yg tshirt merah tu....adik lelaki Mummy Ayu yg no 4....Dido
yg kus semangat tu..kawan dia..Dilo
dua2 nie jadi coach la untuk team diaorang

and..utk kali pertama gak la Mummy Ayu tgk org main rugby secara live....
wah..ganas + kasar giler kot
Ian pun....bukan main leka lagi tgk...
and.....Ian...kamu besar nanti tak payah la main rugby dia
takut Mummy tengok...
:-)
hero encem Mummy.....
and of coz....3 of us
but Iris...takde mood nak snap2...
see....Mummy ngan Abang Ian jer la...
:-)

Iris berinai lagi

lepas balik  dr tak jadi join pertandingan mewarna tu..
kami menyinggah ke terminal 1 kejab
bukan apa pun, 
jumaat lepas Mummy Ayu balik ekja
tengok kat situ...ada yg lukis2 inai tu
Iris memang sibuk nak lukis2 inai
so..tu yg menyinggah tu..
and..Iris seronok sgt la...
see...princess tecik sedang diinaikan..
nie 2nd time la Iris pakai inai lukis2 mcm nie
1st time hari tu..masa nak raya
and..sebelah tangan jer
kali nie..
dua2 belah tangan tau..
and...cantik sgt design dia
ada dua color plak tu
bukan main suka la Iris
and...dia punya excited nak gie school hari nie
selain dr nak kasi goodies kat kengkawan
"emm..mesti cikgu ngan kengkawan kata inai kita cantik"
boleh???

dah nama pun perempuan, mesti la nak melawa jer ..kan???

Lain plan, lain yg jadi

nie aktiviti kami sabtu lepas..
Ian dah daftar kat sekolah dia
nak join pertandiangan mewarna kat pasaraya Rapid Seremban 2..
so....sabtu tengahari tu kami pun pegi la...
(sbb Ian nya kategori kul 12)
emm..dah siap dah dua2 nie..

sampai2...
ooo..pertandingan mewarna teramai ker
emmm...
memang ramai pun...
sampai kakitangan kat situ pun .. tak terhandle
se........2 orang jer urusetia
mcm mana nak handle yg dtg beramai ramai tu..
memang tak terhandle la
ramai yg complain...

see..dah daftar....hantar keratan borang & cop
pas tu masuk dlm amik kertas yg nak diwarnakan..
mcm mana nak masuk kalu pintu masuk dah mcm nie?
see......
punya la ramai

nie kat dalam tu
kaunter nya..punya jauh
plus..ramai sangat orang

dah la tu..
kata dlm borang, tak perlu bawa meja semua..
tempat mewarna..semua disediakan
just bawa pensil warna jer
sekali..ramai gak yg bawak meja utk mewarna
yg lagi tak best, ada yg mewarna dlm kereta..sbb selesa..boleh mcm tu?

tak cukup tu, ada plak yg Mummy Ayu nampak
bukan anak yg warna
tapi mak pak ngan warna
anak dok tepi..tengok jer
mcm mana tu?

so...apa lagi
Mummy Ayu pun..ajak Ian balik
"nanti Mummy belikan buku warna, Ian warna la puas2..
pas tu Mummy kasi hadiah..okay"

ian masam muka jugak la
tapi lepas pujuk2..Ian pun nak balik
balik..kami menyimpang ke tempat lain jab...
ke mana? 
tungguuuu..

Ke Daiso Mid Valley last friday

jumaat lepas..
after lunch ngan Net tu..
jenjalan ke Daiso jab..
emm....dah 2, 3 kali dah ke sini
memang best
sbb barang2 kat situ..semuanya cute2..
emm....rasa nak borong jer
but...hari jumaat lepas..
beli 3 barang jer...
and..yes..
semua barang kat situ..RM 5 
lagi la best kan..
Mummy Ayu belikan....
dah nampak kat resit tu kan...
gloves..
saja suka2 sbb cute sgt..
and..saja suka2 jugak..
balut kan..mcm nie..
hadiah la konon2..
bila balik keja tu
suka la masing2 dapat hadiah
:-)
and..ini dia..gloves for Ian & Iris

dua2 pun besar sikit kan
takpe la..

and..yg boleh nak beli gloves nie
sbb...Mummy Ayu pun beli satu 
he he he..
tu yg betul tu
nie dia....my second gloves
:-)
kali nie...pink biru plak

but .. yg 2nd nie lagi best
sbb..dia tak full cover semua jari
so..bila nak guna hp tu..senang la
sbb touch screen kan
yg pink tu...kalu nak guna hp, kena buka dulu
baru leh touch
:-)

dulu beli yg pink tu...
kan Ian & Iris pun suka
tu yg kali nie beli..
beli sekali for Ian & Iris
:-)
tak snap plak pic Ian & Iris bersarung tangan baru tu
next time la yer

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno