Shoplinks.Asia

Friday, November 29, 2013

Hantaran warna biru

semalam kan tunjuk sikit..
hari nie.....dah siap
and..rombongan pun dah gerak dah..
(sbb akad nikah ptg nie...)

dah mcm rumah kitaorg nak kenduri..
tadi...mcm nie la hidup berjiran kan..
sama2 tolong menolong..
:-)

yg nak kawin nie..anak jiran Ibu..
kira geng sepermainan Mummy Ayu jugak la
cuma pangkat adik...
dulu dia bertunang pun..
Mummy Ayu ngan Ibu tolong buat
kali nie...kawin plak..
so...ini la hasil yg takde la cun sgt ...

tema biru....sama mcm adik Mummy Ayu hari tu
so...senang la..
9 dulang semuanya..

choc..yg semalam Mummy Ayu share tu..

nie mas kawin plus..ada gula2 sikit..

emm...RM 200 .. mas kawin nya
jenuh la gulung2 duit tu..jgn hilang segulung sudah la

tuala mandi
Ibu gubah jadi kek

set wangian..+ kain buat baju

handbag + kasut

cincin + bunga rampai

sejadah + telekung

sireh junjung

kek choc...ini pun Ibu yg buat

siap dah.....
:-)
harap majid akad nikah nya..berjalan dgn lancar petang nie

minggu depan...kenduri kat belah lelaki plak..
emm.rumah Ibu jadi rumah persinggahan rombongan pengantin perempuan
& tempat pengantin perempuan siap2 & make up
emm..busy la kami...as a tuan rumah
:-)

Rose Hair Perfumes

okay..nak review product plak kali nie..
(asyik revie novel & cita korea jer)

okay..product nie..
Mummy Ayu baru jer guna 1 minggu..
Rose Hair Perfumes 
nie dia..rupa bentuknya...
Rose Hair Perfumes from Produk Rambut

selalu perfume badan jer kan...
ha nie..perfume utk rambut plak

selain dr mewangikan rambut...
(serius wangi..bau bunga rose)
Rose Hair Perfumes juga baik untuk:-
* masalah rambut gugur
* masalah rambut berbau
* masalah gatal kulit kepala
* masalah rambut kusam
* membantu menyokong pertumbuhan rambut

cara nak guna dia..senang jer...
letak kan sikit kat tangan..mcm nie
than ratakan kat rambut
bukanla guna sikit nie
but....sapu sikit2 la..
bahagian2 by bahagian kepala kita la..
guna lepas mandi,
mcm Mummy Ayu...Mummy Ayu sapu kat rambut..
sekali ...lepas mandi....balik keja tu
and..
sekali lagi...lepas mandi pagi..sebelum pakai tudung nak gie keja

so far..alhamdulillah..
memang rasa perbezaannya..lepas guna seminggu nie
mcm..kadang2 kan kita gatal2 kepala.
pakai tudung kan
sejak pakai RHP nie....kurang la gatal2 tu

satu lagi....rambut gugur...pun dah makin kurang
kalau tak dulu..
manjang gugur je bila time sikat & shampoo rambut tu

bila Mummy Ayu dah guna, baru la berani rekomen kan kat kengkawan kat sini..

okay..kalau nak try..
jom ramai2 jengah ke fanpage dia..

pm kat inbox dia..kat sini..
ataupun..
order terus melalui SMS
HP6" ke 013-2662769

harganya..RM 25 sebotol plus kos penghantaran..RM 30
sangat berpatutan..
so..
jom ramai2 terjah dapatkan Produk Rambut nie..
untuk sentiasa wangi..

:-)

Hari ini hari jumaat...

assalamualaikum..
and..morning semua!!!
salam jumaat..


nak breakfast jab..
pas tu..banyak keja dok tunggu ni...

Thursday, November 28, 2013

Birthday Ian & Iris.....

sambungan entry sebelum nie....
emmmm..cita birthday Ian & Iris ..yg lepas2...hingga la yg terbaru..tahun nie...

okay..jom layan pic...
nie masa birthday Ian & Iris.... 1tahun
1st birthday..of coz la semua pun excited
Ian .. biru... buat kat Mc Donald
Iris .. pink... buat kat KFC
emmm...color standard la for boy & girl
dua2 pun montel lagi time nie
(Mummy Ayu..ala sedih tgk pic nie)

nie masa 2nd birthday...Ian & Iris
dua2 birthday nie..Mummy pilih team..MERAH,
saja jer....kasi sama
time nie pun...masih montel dua2...
masa nie...dua2 pun sambut kat rumah lama..kat KL

3rd birthday for Ian & Iris
Ian..time nie..baru abis pantang Iris
semua pun buat last minit
sambut kat KFC jer...semua pun simple
tak tempah cake, tak buat goodies..
baru dpt baby la katakan...
and..for Iris..
breakfast birthday party..buat kat tepi tasik titiwangsa
pun sambut simple2..just family jer
but..lain dr yg lain
sbb buat time pagi & kat tepi tasik..

4th birthday Ian & Iris
Ian....buat kat rumah lama kat KL....tema white & jeans but cake..BEN 10 gak
yg Iris.....buat kat rumah Tok Umi..tema Hello Kitty

5th birthday..Ian & Iris
Ian........buat kat rumah Tok Wan, kat Nilai .tema Ben 10
and Iris....buat kat tadika..tema, Princess Sofia
tahun nie..Ian dah nampak kurus kan?
dah besar la katakan..dah kuat main, dah pandai pilih makan
dah lasak...emm.kurus la dia
Iris....still bam bam..but tak la bam bam mcm kecik2..dia pun dah start sekolah..

6th birthday & 7th birthday for Ian
Ian kan tua 2 tahun dr Iris
so..extra 2 years birthday for Ian
time 6 tahun nie....actually...sambut 2 kali untuk Ian,
sekali kat tadika..on the actual date..tema Angry Bird
and..
sekali lagi..kat our new house....tema Chef
meriah Ian tahun tu
and..untuk 7 tahun..buat simple2 jer..kat rumah Ibu..ngan budak2 mengaji
tema..spiderman

last but not least..
pic Mummy Ayu ngan Ian & Iris..
masa birthday2 tu..

both pic tahun nie...

nie tahun lepas & tahun sebelumnya
yg nie pun tahun lepas & tahun sebelum2 nya..
Ian & Iris....4th birthday

emm..itu la kenangan birthday Ian & Iris..yg lepas2..
coming soon...wallahualam
tak tau la tema apa plak request nya
Ian....dah ada dah request untuk tahun depan
dok perah idea la nie Mummy Ayu
sbb tak tau lagi nak buat mcm mana
Iris..jauh lagi, belum ada request lagi
plus..dok seronok lagi ngan birthday dia yg baru lepas

bagi pandangan Mummy Ayu..
sambutan birthday nie.tak kisah la sambut ker tak, besar ker kecil sambutannya
yg penting...kasih sayang kita pada mereka, perhatian kita pada anak2..
itu yg penting
but...mcm Mummy Ayu..
memang dr kecik...sampai la ke tahun nie pun 
memang dah biasa ngan family..
every year...beli or buat..janji ada kek la..
wish happy birthday...sesama family
hadiah...simple2 jer...
sebagai tanda ingatan....bertambahnya umur kita 1 tahun lagi

tu yg bila ada anak.....Mummy Ayu pun buat juga mcm tu
and..diaorang pun seronok 
walaupun simple2 jer
janji..diaorang happy..
:-)
kita as a parents..of coz la happy sama....

Birthday cake Ian & Iris

nie namanya..takde keja & takde idea
but..seronok plak bila tengok balik pic2 nie...

okay..tadi la..dok godek2 kat FB..
tgk pic2 masa birthday Ian & Iris yg lepas2...
kumpul pic2 cake & pic2 diaorang masa bday tu
emm.......sweet memory kan?
so..mula2..meh layan pic cake dulu....

nie birthday cake Ian & Iris untuk 1st & 2nd birthday..
cake Ian..dua2 pun tempah
and
cake Iris plak...dua2 Cik Net yg buat
:-)

nie masa 3rd & 4th birthday
kek Ian 3 tahun la yg paling simple....sbb masa tu..baru abis pantang Iris
so..semua pun last minit..tak sempat nak tempah kek..
buat kat KFC..so, just cake dr KFC tu jer
yang lain....semua tempah

nie masa 5th birthday Ian & Iris
plus..
dua yg bawah tu...birthday Ian 6 & 7 tahun

cake Ian waktu birthday 6 tahun tu..by Cik Net
so far..kalau tak silap la..
persamaan untuk semua kek2 nie..
ialah....semua pun flavor choc
sama ada choc sponge or choc moist
but..still choc
he he he
sbb Mummy diaorang suka choc
so..tempah pun ...shoc jer..
:-)

Homemade choc untuk hantaran by me...

siap dah..
:-)

simple jer....
semalam la..tolong Ibu buat hantaran..
lum siap lagi sepenuhnya..
maybe malam nie la siap, 
esok Mummy Ayu sharekan kat sini..
and..antaranya...
satu dulang is....
blue heart choc 
choc tu..Mummy Ayu dah siapkan weekend lepas..
so..malam semalam..
just letak dlm bekas kaca tu..
plus..ada la diamond tu...
than..untuk naikkan 
Mummy Ayu letak 5 pcs choc merah tu..
"I Love You So Much.."
5 kan..

than..letak butterfly pink tu
suka... :-)
nie untuk anak jiran Ibu punya wedding
dia akad nikah..jumaat petang
so..jumaat pagi tu Ibu nak gie..
tu yg mlm nie.kena siapkan semua2..
nie belah perempuan

minggu depan, belah lelaki
pengantin perempuan tu siap kat rumah Ibu
emm..busy la..

Jemur pokok

hari nie ..boss cuti 1 hari
so..amik kesempatan..
jemur pokok2 dlm bilik boss...

what?
jemur pokok?
yup..
sbb..dlm bilik boss air cond
tingkap2 semua ..tutup of coz
so..semua pokok2 tu...tak kena matahari
emm..tu yg Mummy Ayu jemur hari nie..kasi kena matahari..
v
v
v
v
ha..sunbath la pokok2 hari nie..

sbb..
see....daun2 dia dah mula kuning & nak mati
sebelum pokok tu mati..
baik Mummy Ayu kasi dia kena matahari..

:-)

To everyone!!!

assalamualaikum..
and....
selamat pagi semua!!
selamat hari khamis

esok dah jumaat..
yeah!!!!!

Wednesday, November 27, 2013

Siap utk dipos.....

semua hadiah2 utk pemenang giveaway birthday Iris tu..
dah siap dibungkus2..
and ready nak pos jer..
emm..
kalau tak sempat hari nie,
esok Mummy Ayu poskan..

tunggu yer & harap suka hadiah2 simple tu..
:-)

Suka hero jahat..boleh tak?

sekarang nie dok layan cita korea nie..
The Heirs 
kat astro baru episod 7 ..mlm nie
but kat online..dah episod 14
dok tunggu episod 15 la nie..
punya la tak sabar..tunggu kat tv, Mummy Ayu pun layan kat online

memang best..suka sangat2..
but..bukan suka kat hero
suka kat hero yg jahat tu..boleh?
hero cita nie..
Kim Tan lakonan Min Ho

and..heroin dia..
Eun Sang lakonan Park  Shin Hye

diaorang nie kira jatuh cinta pandang pertama gitu
sbb..masa mula2 jumpa kat oversea lagi.
diaornag dah suka..but dlm diam la
bila Eun Sang tahu Kim Tan nie dah bertunang
dia pun back off la..

but..nak jadi cerita..rupa2nya...
mak Eun sang keja org gaji kat rumah Kim Tan
makanya..jumpa lagi la..

pas tu..baru masuk 2nd hero..hero jahat...
Young Do lakonan Woo Bin
emm...dia nie la yg Mummy Ayu suka
he he he..

dia 1st jumpa Eun Sang nie..masa nie la..
masa Eun Sang tido kat depan kedai
time tu..dia dah minat dah

nak jadi cita jugak..
bapa Kim Tan..tempat mak dia keja tu sponsor Eun Sang sekolah 
kat sekolah dia..sekolah org kaya2..
which is..Kim Tam gie, Young Do nie gie
so..satu sekolah la diaorang

Young Do nie pun..makin suka la
dia ingat..senang la dia nak ngurat
rupa2nya...Eun Sang dah suka ngan Kim Tam
lagi la dia suka nak rampas Eun Sang
sbb Young Do ni memang musuh ngan Kim Tan
sbb diaorng bermusuh...adalah...

so...jadila cinta 3 segi
nak kata 4 segi tak leh..
sbb Kim Tan memang tak suka ngan tunang dia...
Rachel....
Rachel bertunang dgn Kim Tan sbb family, sbb business, sbb nama
so...Rachel syok sendiri jer..

nak jadi cita lagi best..
Rachel nie bakal jadi adik tiri Young Do
mak Rachel nak kawin dgn bapa Young Do
so..diaorang pun memang tak ngam...

but masing2 nak pisahkan Kim Tan ngan Eun Sang
so..satu misi..

mula2 memang Mummy Ayu tak suka ngan Young Do ni
sbb dia suka kacau Eun Sang
suka buli...

and..bila dia tau dah rahsia Eun Sang
(anak org gaji)

dia still rahsiakan
and.lagi dia nak tolong cover Eun Sang
tu yg sweet tu
sbb dia jadi baik sbb Eun Sang

walaupun dia tau..mustahil dia dpt Eun Sang
but dia still suka & still cuba nak dpt Eun Sang..
plus dia take care Eun Sang

suka la...
walaupun dia nampak jahat
but...dia sebenarnya baik
chewah..dah suka tu

time ni...mula2 Young Do tu tolak Eun Sang
pas tu..dia tolong sambut
last..dia jatuhkan jugak...
dtg Kim Tan..dia plak tolak Young Do jugak

he he he..
suka tgk dia serius mcm nie
tenungan dia..tajam tu
serius...
garang jer muka dia
but..sweet jer bila dia senyum mcm nie..

plot cita The Heirs nie
nak buat sinopis..cita pun tak abis lagi
so....cita sikit2 dulu la..
sapa yg layan..tau la...

pelakon2 the The Heirs ni ada gak jadi tetamu jemputan kat Running Man
and...Woo Bin pun ada jugak

memang lawak

jauh beza dia dlm cita tu
sbb manjang senyum & gelak jer...
plus..its running man..
memang lawak pun..

best!!!

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno