Shoplinks.Asia

Monday, March 31, 2014

Chocolate untuk wedding..hampir siap.

sabtu lepas punya projek nie...
balik Nilai....dok la membalut nya..ramai2..
nie.yg dah siap
so far..dah siap ...
2137 pcs
wow..
tu pun...tak cukup lagi
minggu nie..nak beli and buat lagi..dlm 1200 pcs lagi
balut...jangan tak balut
buat ramai2..kejab jer..
kul 3 lebih start..kul 8 lebih dah siap
:-)

pas tu..nie plak group yg mengira
ketua...kakak  Alis

and..yg nie plak..bekas2 yg nak diisi choc tu
nie projek... 1 day before kenduri tu
nie baru 500 pcs
Mak kata..nak beli lagi nanti

choc2... before dibalut tu
penuh semua bekas...

letak dlm kotak elok...
sebelum balik Nilai tu..
takut cair...out of shape plak ..
kan?

hari nie.nak start buat lagi
and..nak kena siap..before sabtu nie
:-)

Lunchdate yg express

jumaat lepas..
kuar lunch..as usual ngan Net..
tapi..lunch yg express
mula2 .... kami gie kedai bahan kek jab..Bake With Yen
beli brg sikit..
pas tu,...baru gie makan...
menu hari tu...Secret Recipe..
kami order yg simple2 jer..
3 layer cheese lasagne
plus
black paper lamb pie
kami share2 jer...
pas tu....order gak choc lava..as dessert 
but tak snap2 pun..sebab lupa
and..yg best..pic kami pin..lupa nak snap2
boleh?



Birthday Ayah pun...ada goodies??

he he he...
nie..saja suka2..
:-)
sempena birthday Ayah tahun nie..
Mummy Ayu kan dok layan buat choc.
so..sekali jalan..beli extra2 sikit and..buat la choc mcm nie
packing2..dlm bekas 
plus Ibu plak buat choc cake kecik
and.print out label..
siap untuk kengkawan tadika Iris..ngan utk bebudak mengaji

nak buat utk kengkawan kelas Ian..but Ian tak nak plak
(utk Ian..letak dlm bekas makan dia)
yang nie..utk Iris bawak ke tadika
2 pcs choc & 2 pcs mini choc cupcakes
:-)
harap diaorang suka la

Happy birthday Ayah!!!

asslamualaikum and morning semua!!!
selamat hari isnin!!

hari nie..last day bulan march and..hari nie jugak..
birthday Ayah Mummy Ayu yg ke 60 tahun

:-)
happy birthday Ayah!!
semoga panjang umur, sihat selalu, di panjangkan umur,
dimurah rezeki...
Along sayang Ayah sangah2 tau!!


* busy sikit hari nie..biasa la kan..Isnin

Friday, March 28, 2014

Sewa & main basikal..petang semalam

petang semalam la nie..
Tok Umi aka my Ibu plus my sis...Shyra & Wanie
bawak la Ian & Iris memain...
sian kan..cuti kali nie, kat rumah jer
Mummy Ayu pun dah lupa dah tempat ni
dulu...masa kecik..kami selalu gak dtg sini
sebab..senang..
datang..leh main basikal
tak yah bawak basikal pun
sbb leh sewa jer kat sana
yes..tempat nie..ada sediakan kemudahan sewa basikal...
basikal besar, kecik...2 tayar, 4 tayar
semua ada
and....kat sini gak
diaorang sediakan kawasan mcm jalan raya..
ada traffic light semua
but now..dah ada shell, ada pejabat pos, ada jejantas
wah..nak kena gie gak nie
see...konon2 isi minyak la..

Abang Ian...suka la of coz
aik..Wanie pun sama...
he have so much fun
:-)
Iris..tak naik basikal
so...dia just lepak ngan Tok Umi jer
or
jadi penumpang..
he he he
:-)

ada gak tempat main2 kat situ
so..sempat gak la main diaorang
:-)
peace
dah penat main..
kita minum dulu..

thanks to Ibu & Shyra & Wanie
sbb bawak Ian & Iris jenjalan..
main2 & have fun kat luar
Mummy & Daddy..keja
esok baru Daddy off..
and nak balik Nila
sbb ada meeting lagi pasal wedding Acu Faizal plak
and..nak hantar choc2 yg dah siap buat tu
(will update later..of coz)

Dok bertapa...

assalamualaikum and morning semua
salam jumaat!!!

pagi nie..share pic Ian dok bertapa kat atas batu besar nie
ha...nie dok bertapa untuk apa plak nie/
ntah la

ada jer idea dia nak pose mcm mana
:-)
pic nie snap by Untie Syra...masa gie jogging petang hari rabu (kalu tak silap)
cuti nie..kami tak jenjalan ke mana pun
sbb tengah simpan cuti..utk next month... adik ipar nak kawin kan
so...Daddy tak boleh la cuti
so..Ibu & Untie Shyra la yg banyak bawak jenjalan..(dekat2 jer la)
tq yer!!

pas nie pun entry Ian & Iris gie jenjalan ngan Tok Umi

Thursday, March 27, 2014

Green morning....

assalamualaikum and morning kengkawan semua
selamat hari khamis!!!
pagi yg hijau

nak sarapan dulu..
pagi nie pun beli roti pandan jer
pun hijau
:-)

happy working kengkawan!!!

Wednesday, March 26, 2014

Dah rasa dah!!!

semalam petang..balik keja
singgah speedmart kejab
nak beli bahan2 nak masak dinner
sambil2 tu..sempat la capai ice cream baru nie

magnum gold
yum yum
kan baru kuar nie
so..nak gak la try

rasa caramel plus..ada thin layer choc..kat dalam tu
 
rasanya?
best ker tak?

emmm...
bagi Mummy Ayu
"choc lover"
okay2 la
sbb rasa caramel kan
makan semalam pun share2 ..
tak abis pun kalu makan sorang
tapi..kalau magnum choc truffle 
or magnum choc 

ha...boleh abis sorang
yum yum
:-)

Ditinggalkan...

sedih..
:-(
sbb kena tinggal
ngan sapa?
ngan geng2 bachelor
actually..bukan kena tinggal la
but..tak dapat nak join
(saja jer tajuk..kasi sedih sikit)

hari nie..tika dan saat ini..
Net, Amy & Suziey..sedang bergumbira
lunchdate kat Seoul Garden di Festival
uwah....
nak nangis rasa
sb tak leh nak join

Mummy Ayu..memang mcm nie
kalau bos betul2 takde..out station..baru free nak kuar lunch
kalau mcm hari nie..boss takde kat opis,
ada meeting & majlis kat luar
but..orang still cari dia, cal tanya,
surat masuk..biasa la kan
kadang2..kalu tak betul.boss pun tipon..cari
tu yg susah nak gerak mana tu
unless..hari jumaat..
waktu rehat pun lama....memang seronok la
free la nak kuar lunch ngan Net
kan???

apa pun..have fun yer Net, Amy & Suziey..
makan kan bagi pihak aku sekali yer
:-(

Fresh day!!!

:-)

Hentikan spekulasi!!

assalamualaikum and morning semua!!
selamat hari rabu!!!

pagi nie..mood masih bersedih
Johor dah pun turunkan bendera separuh tiang...
:-(
semua pun sedih dengan tragedi MH370 nie
but..yg tak bestnya...
mcm2 cita timbul..
ada kata mcm nie, ada kata mcm tu...
kita semua tak tau apa yg jadi....
so..mcm tak best je bila baca cita2 mcm nie
diaorang semua pun dah takde lagi
just tunggu jer penemuan kotak hitam tu
or..kalau tak jumpa pun..
fikir yang baik2 jer la
respect perasaan keluarga & kawan2 mereka
cuba letakkan diri kita kat tempat mereka..
mcm mana? 
sure sedih kan?

Tuesday, March 25, 2014

Selamat Hari Polis!!!!

just nak wish...
selamat hari polis...
 to my dearest BFF..
to my boss...
to my officemate
dan
utk semua pegawai polis...anggota polis ngan semua2 yg kerja ngan polis la
:-)
# sowie sbb dah petang baru nak wish


Buat choc lagi dan lagi....

actually..projek choc nie dah mula dr minggu lepas lagi...
nie kira 2nd round nie gie beli choc...
1st round dulu..beli 6 kotak jer
kali nie..beli 12 kotak sekali gus
emmm..banyak nya...
 buat choc...buat choc..
kali nie buat utk adik ipar Mummy Ayu..
(hubby punya adik lelaki ..yg bungsu)
emmmmm...weekend lepas....
memang pulun buat habis habisan..
yg dulu utk adik Mummy Ayu buat lolichoc
kali nie..buat choc mcm nie..
Mummy Ayu guna 2 bentuk..
love & shell
and..nak tau banyak mana Mummy Ayu dah siap buat????
v
v
v
v
v
v
tu dia..dah penuh dah 2 tingkat peti ais Mummy Ayu
ngan bekas2 yg full of choc..

1 kotak tu dpt buat 100 pcs choc
so far Mummy Ayu dah siap buat 16 kotak
rasa2..lebih kurang 1600 pcs dah siap kot
Mummy Ayu nak kena buat dlm 3000 pcs
so...ada lagi 1400 kena buat la..
nak guna pertengahan bulan april nanti..
ada lebih kurang 2 minggu lagi
sempat punya la...
cuma yg remeh nanti..
bab nak membalutnya..
mcm nie...
nie yg dah siap..
ada 100 pcs jer baru
:-)
weekend ni...nak balik Nilai
bawak balik choc2 nie...sbb dah penuh peti ais dah
kat sana nanti..balut choc..ramai2
baru la meriah

kat umah..ada lagi 2 kotak lagi choc
nak kena gie borong lagi nie..
:-)

Gie UTC Puduraya semalam...

semalam pagi.dlm kul 10 lebih..
gie UTC Puduraya kejab
sbb..nak amik kad pengenalan baru..
dah siap
cepat kan....seminggu lebih jer..
dah siap
:-)
kad pengenalan sementara & kad pengenalan lama
and..now..
kad pengenalan baru
:-)

banyak beza nya ngan kp lama
but.....standard la kan
umur pun dah banyak beza
apa pun..lega sbb dah settle 1 bab
now..tinggal nak buat driving licence baru jer plak..



MH370 dalam kenangan............

sayu, sedih, sebak..
semua pun ada
berat mata memandang..berat lagi bahu yang memikul
apa lagi la family members & kenalan mereka kan?
Allahuakbar...
apa pun...takziah dr kami..rakyat Malaysia
kepada ahli keluarga & sahabat handai ...krew MH370
Al Fatihah kepada mangsa yang beragama Islam
dan
untuk mangsa yang bukan beragama Islam...may them rest in peace
=============
pas nie...tunggu 13 hari lagi utk kesan black box tu..

jom baca nie..Mummy Ayu jumpa kat FB..
sedih sangat..
:-(

Tanggal 8 Mac 2014,
Di dingin subuh hari,
Kami diusik dengan kehilangmu,
Usikan itu pelik,
kerana,
usikan ini penuh misteri,
pelbagai manusia,
membuat andaian,
kononya itu,
dan ini puncanya,
semua megah dengan tekno dunia,
tanpa sedar teknoMu
Ya Allah yang terhebat,

Wahai ratu awan,
Untuk mencarimu,
kami kerahkan segala kudrat,
dari laut cina selatan,
sehingga ke Vietnam,
Pelbagai,
Layardan sayap dikerah,
untuk mencarimu,
ratu awanku,

Di khabar,
Engkau berada di laut andaman,
Puas kami meneropong,
puas kami menyeru seluruh alam,
supaya berkata atau berkicau,
supaya kami tahu dimana engkau berada...
Puas kami doa,
supaya hijab kami dibuka,
supaya kami melihatmu dimana,

Ratu hati kami,
Baru sebentar,
Kami diusik dengan duka,
kami terusik dengan air mata,
usikan yg penuh tamparan,
Usikan kedukaan,

Apabila,
Sang Nakhoda Negara,
Memalukan berita pilu,
seluruh dunia,
MH370 ratu awanku telah tiada,
Sedihnya kami kerna jauh engkau meninggalkan kami,
tanpa sebarang berita,
atau sepatah kata,

Ya Allah,
Kami memanjatkan kesyukuran,
kerna segala ketidakpastian,
kita terjwab sudah,
ratu awan kami,
sudah tiada,
Lautan Hindi ditujuinya,
Walaupun,
berat hati ini menerimanya,
tapi ,
kami redha,
kami terima,
kami sedar,
supaya kami semua kembali kepadaMu,
Allah Yang Esa,
Terima Ya Allah,
Engkau makbulkan doa kami..
Engkau temuikan kami,
Walaupun dengan khabar duka,
tapi,
kami percaya semuanya ada hikmah...
Al-fatihah..

Nukilan : ak47 Anuar Haji Kassim



Cuti sekolah dah mula pun...

assalamualaikum and mornin semua!!
salam selasa!!

minggu yg tenang ..
jalan pun tak jam
kuar lambat but still sampai opis awal
bestnya...
sbb nya
cuti sekolah..

emm.....kali nie cuti..takde plan nak ke mana2 pun
just weekend jer la..nak balik Nilai hujung minggu nie
so..seronok la Ian & Iris..gather2 ngan cousin2 diaorang
:-)
kengkawan...ada plan ke mana cuti nie???
morning semua!!
dah sarapan????

Monday, March 24, 2014

Wedding + keta lembu

semalam..ikut Ibu & Ayah gie kenduri kawin kat Melaka...
anak kawan lama Ayah....yg kawin nya..
us....Ibu, Wanie, Mummy Ayu, Shyra
and of coz...Ian & Iris

3 of us...as usual..Daddy work

nie tak tahu nak kata selfie ker apa...
bukan main lagi budak 2 org nie berposing dpn hp...
dah abis makan kenduri..kami jenjalan plak...
and...sempat la..naik keta lembu seround
he he he...
Ian & Iris tak pandang plak...
masing2 excited sbb dapat naik keta lembu
:-)
bak kata Iris..
"kita suka la naik keta kembu nie"
ha ha ha...kembu as in lembu

and Abang Ian
as usual....control macho
:-)

ma acih Tok Umi & Tok Abah..bawak kami jenjalan!!!

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno