Shoplinks.Asia

Friday, August 29, 2014

assalamualaikum....
selamat pagi & salam jumaat....

# selamat bersarapan!!!
:-)

Wednesday, August 27, 2014

Macam2 hal....

start dr isnin nie...
mcm2 hal jadi..kat office mostly nya
bukan Mummy Ayu kena marah or kena tengking2
but....
ada la..
tak leh nak cita kat sini
but..
apa yg terjadi ni..sikit sebanyak...ada kena mengena ngan Mummy Ayu
:-(
sedih...serba salah...kesian...
semua ada

pada yg berkenaan..
semoga tabah hadapi dugaan ni
and..fikir positif
and..believe..
apa yg terjadi..pasti ada hikmahnya
key...

Rehearsal merdeka day...tahun nie

sama mcm tahun2 yg lepas...
seminggu sebelum hari merdeka
bising & meriah la kat dataran tu...
ngan pelbagai warna..pelbagai muzik
and....ramainya orang..
see...

cuma beza tahun nie ngan tahun lepas..
tahun lepas..view dr tingkat 24, tahun ni..view dr tingkat 30
sayup sikit la..

nie ... tahun lepas punya merdeka...

yg nie plak..tahum 2011 punya merdeka..

tahun 2012..takde plak pic nya..maybe takde kot..tak ingat plak..
sbb kalau ada .. mesti Mummy Ayu snap punya..

sian bebudak tu..dr awal pagi berlatih..
semalam...sampai kul 3 lebih baru diaorang balik...
hari nie..tah kul berapa plak..
sabar yer dik..

Exam PKBS

semalam ngan hari ni..
my hero..Ian ada exam PKBS...
2 hari jer...
Mummy Ayu pun kurang faham..apa tu PKBS
yg Mummy Ayu tau...exam...exam la
wish Ian all the best..
baca bismillah sebelum mula
baca arahan betul2 sebelum jawab
and..jawab dengan tenang..tamau laju2 jawab
tu yg bila dapat result...simple mistake..
sbb nak cepat siap
good luck yer sayang...!!!


Selamat pagi!!

assalamualaikum and morning semua
selamat hari rabu!!!!

# intro sikit jer dulu
jab lagi sambung yer..

Tuesday, August 26, 2014

Saat Hilang Cintamu ~ Acik Lana

okay..kan dah janji nak nak update pasal novel terbaru Mummy Ayu..
dah sampai dah..
suka..suka..
and...dah abis baca dah pun..

memang best & terbaik!!
hasil karya Acik Lana..tak pernah menghampakan
and..bila dah start baca..memang tak nak  letak
nak baca laju jer..
Saat Hilang Cintamu..

sinopsis belakang novel.....
Izzara Helina – Tujuh tahun hidup di negara orang, kini dia kembali dengan semangat baru. Biarpun hati masih terluka, masih tercalar, namun Izzara tetap cuba untuk berdiri teguh di negara sendiri. Tapi malang kerana ketenangan yang dicari dirosakkan oleh pertemuan dengan seorang lelaki yang tinggal di kondo sebelah. Dan ya, ini bukan jiran mithali atau juga jiran pilihan. Jiran ini jiran hantu. Jiran yang suka membuat bising dan perasan handsome!

“Muzik you adalah muzik paling buruk, paling busuk, paling gila pernah I dengar seumur hidup I. So please stop playing that stupid guitar, I nak tidur!”~ Izzara.

Dayyan Idraqi – Sudah terbiasa hidup dalam kemahsyuran dan populariti yang tinggi menggunung, ego di dada tiba-tiba saja tercalar apabila Izzara langsung tidak mengenali siapa dirinya. Dia adalah Dayyan Idraqi, penyanyi tersohor yang sudah gah mencipta nama di beberapa negara. Mana mungkin ada perempuan di sini tidak mengenali dia! Namun demi menjaga privasi, identiti sebenar disembunyikan daripada pengetahuan Izzara. Dia kini bukan lagi Dayyan Idraqi, dia muncul sebagai lelaki biasa di mata gadis itu.

Perang dingin antara mereka berlanjutan sehinggalah pada satu peringkat hati mula saling jatuh cinta. Meluah kata sayang, melamar dan berkahwin, semua itu dilakukan penuh gaya oleh Dayyan Idraqi demi memiliki Izzara sepenuhnya. Dan menjelang malam perkahwinan, satu kemalangan tidak diduga mengubah perjalanan indah antara mereka. Izzara terluka, Dayyan Idraqi sengsara, tidak ada sesiapa yang mengecap bahagia.


Antara dua pilihan, Dayyan Idraqi memilih untuk berkorban. Tapi benarkah jalan yang dipilih ini tegak dan lurus? Jika benar mengapa hati Izzara masih terluka? Dan mengapa pula jiwa sendiri masih sakit dan menderita?

and..sebelum sinopsis versi Mummy Ayu
kalu kengkawan nak baca sikit dulu..ada kat blog Acik Lana..
yes..leh baca online..
ada dr part 1...sampai part 44
kalau dah mula baca.sure excited punya la..
klik kat colum novel...cari tajuk..Saat hilang Cintamu..
ada part 1 - part 25..but....kalau cari dan cari lagi (google pun bole)
ada sampai part 44...memang terbaik sgt!!

mcm Mummy Ayu..baca online pagi..ptg terus order
novel ni..hasil cetakan Booku Enterprise..Acik Lana punya syarikat percetakan
so far..novel nie lum ada jual kat mana2 kedai buku...
so..kalau berminat..kena order terus dr Acik Lana (kat Fb)
or..kat blog pun ada tulis cara2 nak order..klik sini
or as stated..bawah ni
(Mummy Ayu tlg promo plak yer) 

SAAT HILANG CINTAMU BUKAN NOVEL LIMITED. STOK BANYAK!!

1)  Harga Buku   :  RM35 (Free pos) - Semenanjung Malaysia
                             RM40 (Termasuk pos) - Sabah/Sarawak

2) Bayaran hendaklah dibuat ke akaun CIMB. Sorry sebab MBB susah sangat nk bukak acct dia.
    Acct No :  8602031024
    Name     :  Booku Enterprise
    Bahagian Payment details (online banking sahaja) Sila letak nama masing2 ya.

3) Emelkan bukti bayaran ke langgan.booku@gmail.com.

kalau tak ada scanner boleh screenshot atau jugak ambil gambar slip tu dengan jelas. Email yang tak ada bukti bayaran TIDAK AKAN DIREKOD okay? jangan lupa, ini paling penting.  :)

3)  Copy paste butiran di bawah dalam email.

     Nama                 :
     Alamat                :
     No. Tel               :
     Email                  :
     Jumlah Buku       :

4)  Selepas email, anda akan terima auto-reply dari pihak Booku Enterprise. kalau tunggu sejam dua tak ada reply jugak, tolong email sekali lagi okay.

5)  Yang bank in guna cash deposit machine, tolong note sekali dalam email kalau ada baki bayaran.

okay..
jom layan sinopsis versi Mummy Ayu
(kalau ada yg nak layan la)

novel nie mengisahkan..heroin..Izzara Herlina
nie watak Izzara yg digambarkan oleh Acik..

Izzara nie baru balik dr US...7 tahun dia duduk kat sana
bawa diri + merajuk + kecewa gitu
sbb boyfriend dia..kawin ngan kakak tiri dia
sian..

so...dah 7 tahun merantau..dia pun balik
beli rumah...sebelah sorang mamat ni....Dayyan Idraqi
nie watak Dayyan/ Raqi....gambaran Acik ..
(encemnya..Jang Geun Suk)
nak jadi cita... Dayyan/ Raqi nie..penyanyi polular yg meletup2..
tapi..sbb Izzara ni kan baru balik dr luar negar
so...dia tak kenal la 
bila terserempak pun...Dayyan nie heran la..sbb Izzara tak keja2 dia..minta autograph bagai
and..Izzara  plak heran..sbb ada perempuan semua kejar2 Dayyan nie..

and..nak lagi best..diaorang nie berjiran
emm..
mula2 gaduh...
Dayyan ni bising..nyanyi2 semua
pas tu..ok..
sbb Izzara minta tlg..siap kasi upah
and..dr situ..diaorang mula ok
Dayyan suka sbb bila dgn Izaara..dia leh jadi diri dia sendiri..
sbb Izzara tak kenal dia siapa....artis popular
but..lama2..Izzara dapat tau juga
and..nak lagi best..Izzara digossipkan dgn Dayyan
kononya diaorang bercinta

mula2...masing2 nak nafikan
tapi..
atas sebab2.. tertentu...
masing2 mengakui..kononnya diaorang bercinta..
couple olok2...

pas tu muncul plak..Hazim..x-boyfriend Izzara merangkap abg ipar
pas tu...Faril....opis mate Izzara
masing2 try nak dapatkan Izzara
Dayyan..mula2 buat dek
tapi..lama2..dia mula marah & jelous

ending nya..????
kena la baca novel ni...
and..nak baca..kena la dapatkan  novel ni
gerenti puas hati punya la...

:-)
♡♥♡♥♡♥♡♥♡

Weekend kami..minggu lepas

weekend kali nie..kami tak ke mana2 pun....
just malam hari sabtu tu
Wanie aak lepak kat Palm Mall..
sbb ada kengkawan sekolah dia buat  persembahan
so....lepak Palm Mall la kami malam tu
sempena Merdeka Raya..

us..
Mummy Ayu..Ian..Iris & Ibu
plus
my sis...wanie

ada teater...tapi tak snap plak

ada tarian..
ada nyanyi2 jugak..
sekali tgk jam..dah kul 9..
so..kami turun...gie makan plak

emm...dah mcm kat I City plak
ada pokok lampu2..

my princess.suka plak nak amik gambar juga..

us....bermonopod plak..
layan dinner..

yum yum..

Iris ..manja bushuk Tok Umi

and of coz...3 of us..

lepas makan...balik la...
cinta hati Mummy ..
♥ you both so much alots banyak sangat!!!








Good morning!!!!

assalamualaikum....
good morning pretty people!!!
hope we all have a great & wonderful day...today!!!

.....nak sarapan jab....

Monday, August 25, 2014

Lunchdate...with bff..jumaat lepas

still cita hari jumaat lepas...
as usual..tengahari..kalu takde apa2 hal..
memang ngedate ngan BFF la Mummy Ayu
destinasi mingu nie..
as usual.. MV...

mula2 plan nak makan korean food
sekali lalu depan Pasties...nampak ada promotion dessert
yum yum..
terus tukar..makan kat pasties jer..

nie dessert Mummy Ayu....
choc mousse..
yum yum..


nie plak dessert Net plak
creme brulee..
pun sedap

and our maincourse..1 jer..kami share
sharing is caring kan
share2 nie pun..dah kenyang dah..

us..
Mummy Ayu
in black
muka sedih la konon2..
but..memang sedih pun pagi tu tau..

and...
Notti Netti
pun in black..

pas makan.jenjalan jab..
pas tu..posing2...

dan posing2 jugak dlm lift

overall...we have fun lunch tu..
:-)

MH17....welcome home!!!

jumaat lepas .... hari yg sgt beremosi bagi kita semua....rakyat Malaysia
di mana kita semua menyambut kepulangan jenazah mangsa korban tragedi MH17
and...jumaat tu juga..telah diumumkan sbg hari berkabung Malaysia..

Mummy Ayu pun...pagi2..dah buka yv online kat pc opis

lebih kurang jam 10 lebih..
kapal terbang yg membawa 20 jenazah pun tiba di KLIA selepas 12 jam penerbangan
perasaan makin sayu...
 
dan bila keranda yg membawa jenazah kelihatan...
bendera jalur gemilang membaluti keranda..
majlis berjalan dgn lancar
alhamdulillah
penuh istiadat 
dan bila pintu kereta jenazah ke 20 ditutup...
2 minit...rakyat Malaysia diminta bertakafur ...
Al Fatihah disedekahkan bagi jenazah yg beragama Islam
kereta2 pun diminta berhenti sbg tanda hormat...

tak puas tgk kat pc.....tgk kat tv bilik boss kejab
apa pun..memang sedih...

and me..all black hari tu

Assalamualaikum.....

assalamualaikum and morning semua....
selamat hari isnin!!!

pagi ni...panas skt kat opis...
nak layan coffee dulu..

jab lagi sambung yer....
happy working!!!

Friday, August 22, 2014

Lunch with bff ... Rabu lepas

hari rabu tu...boss takde..
Net pun kebetulan free...
so..kami pun kuar lunch...
emmm..tak sempat friday..kami dah lunchdate...
menu semalam...
chinese..
as usual...restoran pilihan kami..kat Ampang tu

me...
Mummy Ayu

and...
Notti Netti

menu's...
nie Net punya fav and menu wajib
tu yg sekali 2 dia order

and yg lain2 nie..
kami share2..

plus deepfried mushrooms
alhamdulillah....
best & kenyang sgt.....
seronok..sbb lama gak tak jumpa (2 ke 3 minggu..lama tak?)
chit chat..gossip....gelak2...
:-)

 kami kuar lunch awal
so balik opis pun awal
sbb Net ada meeting kul 2.30

emm...jumaat ni nak makan apa plak yer??????

MH17 dalam kenangan

assalamualaikum and morning semua
salam jumaat..

hari ni diumumkan sebagai ......
ini bersempena dengan ketibaan jenazah mangsa2 tragedi MH17 ditanah air kita..
satu majlis penuh istiadat telah diatur dan diadakan di KLIA bagi menyambut mereka

takziah kepada semua ahli keluarga dan kawan2 mangsa MH17
marilah kita sama2 sedekahkan Al fatihah kepada mangsa2 yg beragama Islam...
moga roh mereka dicucuri rahmat....

AL FATIHAH


Thursday, August 21, 2014

Mummy Ayu meet Zhena

entry saja suka suka namanya nie...
selasa lepas kan jumpa Zhena kat event dugrostar tu..
and..saja godek2...
entry lama2....
jumpa pic ni..
he he he..
Zhena nampak sama jer
Mummy Ayu..emmm...banyak beza dah ni
he he he
apa pun...seronok jumpa Ena..malam tu...
:-)
and.harap leh jumpa lagi dan lagi
and..leh jumpa ramai lagi rakan alam maya.... di alam realti
chewah!!

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno