Shoplinks.Asia

Friday, October 31, 2014

Lunch yg tak diplan.....

semalam punya cerita...
tak plan apa2 pun.

just main whatsapp2 ngan Net..
tetiba...kami lunch sama...

menu kami.... 
both makan nasi pun..tapi lauk yg beza2..
plus teh o ais limau


and di mana pun kami
still nak snap2...
he he he
kalau ada org tgk..
mesti heran..nak makan pun nak amik gambar 
sorang pegang telur masin

sorang dok pegang pinggan

ha ha ha..mcm2 pose.
:-)

apa pun..still we have fun..
walau di mana pun kami..

Salam jumaat!!

assalamualaikum and selamat pagi
salam jumaat!!!!
:-)

Thursday, October 30, 2014

Jom sarapan!!

assalamualaikum and morning semua!!!
selamat khamis!!   

sebelum mula kerja..
kita minum dulu
sarapan pagi nie..
lontong + neslo ais
bismillah...

Wednesday, October 29, 2014

Congratulations!!!!

nak wish congrats to our geng bachelor...Fida
di atas kelahiran..baby baru dia..semalam..
congrats Fida!!!
suka tgk pic nie...
bukan main excited lagi Farihin aka Abang Long ngan  Kakak Farisha
jumpa baby baru

nie kalau Iris...tak de harap la mcm nie..
kalau Ian ..yes..dia memang suka baby
alahai..chumels sgt baby...
nak gie sepital la..jengah Fida & baby..
leh kiss baby..
emm...

and..congrats satu lagi..for my sis kat opis ni..
for her pregnancy...
happy for her...sbb ni 2nd pregnancy dia
but..1st pregnancy dia...she had misscarriage
actually..bukan misscariage pun..on her 6th month..
sbb dia dah deliver secara normal but Allah lebih sayangkan baby dia
and..sampai situ jer..Allah pinjamkan
cedih sgt time tu..sbb dah 6 bulan kan
baby girl...and..tak dpt diselamatkan
so..ni kali kedua
and..Kak Ayu doakan semuanya selamat ... amin!!

# tumpang gembira dgn berita gembira kengkawan..
:-)

Selamat pagi!!!

assalamulaikum and...selamat pagi semua
selamat hari rabu!!

:-)
happy working kengkawan!!

Tuesday, October 28, 2014

Kek lapis sarawak ....... Daddy beli

minggu lepas...Didi kena outstation kat Sarawak...3 hari
and..3 hari gak la..Mummy Ayu berkampung kat umah Ibu
ahad lepas..Didi balik
and..bawak buah tangan...
Kek Lapis Sarawak...

macam2 warna ada..
wah..suka anak dara nie tengok
selalu..kalau Mummy Ayu bawak balik dr opis...1 pesen jer..
kali ni dia tengok...mcm2 pesen..mcm2 warna

so..lepas mandi & tukar baju tido petang tu
"Iris..awak nak kek lapis nie ker? Mummy potongkan?"
"nak Mummy...kita nak rasa kesemuanya..Mummy potongkan"
emmm....ayat buku yer..kesemuanya
gelak Mummy Ayu dengar

so..Mummy Ayu pun potong la as requested ..kesemuanya..
serba sikit..sbb dia nak rasa kesemuanya..
suka...warna warni...
:-)

# tq Didi!!

Lunch....jumaat lepas

cita lunch jumaat lepas..
as usual..minggu ni baru nak update..

jumaat..as usual..kuar lunch ngan Net
and...menu kami last friday..western
yum yum
sbb dah lambat kuar
kami pilih makan kat sini....
TGI Fridays

our drinks..
as usual..
ice lemon tea

posing2 dulu sebelum makan...
Mummy Ayu

Notti Netti

nie Mummy Ayu punya...
grilled chic with mashed potato & grilled vege

and..nie Net punya..
mac & cheese with grilled chicken..

so far...dua2 pun best but portion besar sangat
kenyang sgt kami berdua
but..leh lagi layan dessert
choc lava cake
nie kami share...
cedap tapi tak leh lawan kat Chillis punya la..

as usual....
we have so much fun!!!
lunch together..laugh together.....
while chit chat
and..laugh again and again!!

:-)

How are you friends???

assalamualaikum and morning semua
salam selasa!!

apa khabar semua?
okay?
happy?
sad?
frust?
tired?
semalam..tak sempat nak update blog or even jengah ke sini
ntah apa2 ntah yg dibusykan..Mummy Ayu pun tak tau

today..pagi2 lagi dah jengah..
sebelum busy..update sikit & siap2 entry autopublish..
:-)

Friday, October 24, 2014

Wow..banyaknya!!

sekarang nie..
memang musim kot
sbb..bila jengah kat sini jer
mesti senyum & suka sangat
sbb..
banyaknya..

apa yg banyak???
BE..
currently...Mummy Ayu ada 16 BE yg tengah running
suka..suka..suka!!
walaupun amount tecik2 jer..but ini membuatkan Mummy Ayu bersemangat nak update selalu
but..apa kan daya..lately nie Mummy Ayu quite busy
so..mana yg termampu jer la..

apa pun....tak lupa & tak pernah lupa...
ma acih Mr Nuff!!
sayang awak banyak sangat alots!!!
muah muah muah!!!

Espresso lab....selasa lepas

nie lunch..selasa lepas
dah jumaat baru nak update..
he he he..

selasa tu..kami sama2 free..so kuar lunch kejab...
sambil teman Net gie amik barang2 dia kat Pos Laju
pas tu..gie makan..kat Nu Sentral..
lepak kat....
our drinks...
iced mocha...plus iced caramel mochiato

and...our foods..
both...amik pasta
Mummy Ayu amik lamb pasta
Net amik bolognese

as usual..
mesti snap2...
Mummy Ayu

Notti Netti
we are happy
:-)

makan cepat2..
than..balik opis

# hari nie..tak tau nak lepak kat mana & nak makan apa?
any idea????

Salam jumaat

assalamulaikum and morning semua...
salam jumaat!!

:-)

Thursday, October 23, 2014

Kek Batik

sabtu malam ...weekend lepas....
mood rajin plus mood nak makan 
plus nak bawa buah tangah ke rumah Mama Liza..(tgk baby)
Mummy Ayu pun buat kek batik

tiap kali nak buat..tiap kali tu la cari resepi
:-)

resepi kali ni....lain sikit
(sikit jer sbb banyak yg sama)
bahan2nya..
biskut marie..secukupnya
1/2 cawan air suam
1/2 tin susu pekat
1 ketul butter (250gm)
2 biji telur (kalau besar guna 1 biji jer)
1 cawan milo
2 susu besar nescafe (kalau tak suka..guna koko pun boleh)

cara2nya..
masak kesemua bahan..kecuali bikut marie...
baul sehingga rata..
api jgn besar sangat..nanti hangit plak

bila dah masak..
patah2kan biskut marie..
leh jer susun..and layerkan biskut marie ngan adunan tu
but..Mummy Ayu nak cepat (plus malas)
gaul jer biskut marie dlm adunan yg dimasak tadi..sampai rata
jgn banyak sgt biskut..sampai kering..nanti tak sedap plak
biar moist2 sikit gitu

see...kan senang..dah siap

masukkan dlm bekas...
and..tekan kan biar padat2..

dah siap..masuk dlm peti ais..
bila dah sejuk..
baru la potong2..and siap utk dimakan

cedap..sbb rasa nescafe tu sikit..
yum yum!

# selamat mencuba!!!

So much more .... with dugrostar!!


lagi mengenai Dugrostar...
pencarian  Dugrostar...masih belum berakhir 
seramai 280 orang finalis Dugrostar akan disenaraipendekkan utk ke peringkat akhir..
Utk itu..Dugrostar akan mengadakan Roadshow di 7 buah pusat mebeli belah terpilih..
dari 26 Oktober hingga 16 November
 tarikh & tempat seperti di bawah...

so...jom ramai2..
dtg ke  Dugrostar Roadshow
utk menyokong finalis yg terpilih..
plus...berhibur
sbb kat DDugrostar Roadshow itu nanti..
mcm2 yg best menanti...
antaranya...
* ada permainan
* promosi yang hebat2..
* hadiah2 menarik
* and of coz...ada persembahan Dugrostar kita
plus......acara pentas
* boleh amik gambar kat...Dugrostar Studio
dan macam2 lagi

Terdapat juga program di pusat membeli-belah, yang dijadualkan 
setiap hari 10.00 pagi-10.00malam, juga termasuk promosi yang menarik, 
Pelbagai aktiviti-aktiviti seperti Langkah Tarian Dugrostar™, Beat Dugrostar™, dan aktiviti mengambil gambar sekeluarga serta booth video Dugrostar ™ di mana anak anda masih boleh mendaftar untuk menyertai kempen ini dan memenangi hadiah-hadiah menarik yang lain!

wah....masih boleh join...emm..menarik kan?

Di setiap lokasi, pemenang Hadiah Pertama, Kedua dan Ketiga bagi setiap kategori umur akan memenangi hadiah yang hebat, manakala kesemua finalis akan menerima hadiah menarik sebagai tanda penghargaan di atas hasil usaha mereka!

so..apa tunggu lagi..
pastikan dtg ramai2 ke Dugrostar Roadshow pada tarikh , masa di atas..
di pusat2 membeli belah terpilih..

jom layan Dugrostar dance oleh anak2 Mummy Ayu..
video
they have so much fun..
anak2 anda pun boleh...di Dugrostar Roadshow  nanti..
:-)


for information bersama....

FAKTA-FAKTA  DUGROSTAR..

Dengan Dugrostar™, setiap kanak-kanak berpeluang menjadi bintang! 
Peluang ini terbuka kepada kanak-kanak dalam dua kategori berasaskan umur: 
tiga hingga enam tahun dan enam tahun lebih hingga 10 tahun
Peserta dalam setiap kategori umur boleh menyertai dalam tiga segmen ini
 – menyanyi, menari, bermain alat muzik atau gabungan kesemua bakat ini, 
serta membuat persembahan secara individu atau berkumpulan sehingga seramai enam 

Dari sekarang hingga 12 Oktober, sertailah ibu bapa di seluruh Malaysia 
untuk menonjolkan bakat istimewa anak mereka 
dengan menyertai peluang yang unik ini. 
Ibu bapa boleh mendaftarkan anak mereka dalam tiga cara:-

~ dengan memuat naik video persembahan anak mereka di www.dugro.com.
dengan mengunjungi siri jelajah terpilih di seluruh negara 
di mana rakaman langsung boleh dibuat di Gerai Rakaman Dugrostar™; 
~  dengan menyerahkan borang pendaftaran yang telah lengkap diisi 
bersama rakaman persembahan anak mereka 
dan menghantarkannya ke alamat yang dinyatakan pada borang 

Penyertaan dalam Dugrostar™ adalah percuma tanpa memerlukan bukti 

Kanak-kanak juga boleh menikmati koleksi eksklusif barangan Dugrostar™ 
dengan pembelian Dugro® bungkusan 900g dalam tempoh kempen, 
seperti beg piano atau gitar, jaket eksklusif dan jam tangan, serta banyak 


Untuk maklumat lanjut tentang Dugro® dan Dugrostar™,
 layari www.dugro.com.my atau hubungi Dumex CareLine di 1-800-38-1038.

# jumpa anda di sana!!!

Morning morning!!!

assalamualaikum and morning semua
selamat hari khamis!!!

# malas jer rasa nak gie keja kan..
best cuti semalam..relax2..

Tuesday, October 21, 2014

Sabtu lepas.....mood kureng plak anak dara Mummy ni

sabtu malam  .. kuar jab gie Palm Mall..
jumpa nie....yg mcm kat JJ tu
suka la masing2...
but bila suruh amik gambar..masam plak
emm..mcm 2 la princess Mummy ni
moody tetiba jer...

deco kat palm mall..besar

Iris tak nak amik gambar..
Abang Ian yg nak posing plak
layan jer...

:-)

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno