Shoplinks.Asia

Friday, January 29, 2016

Salam jumaat!!!

assalamualaikum 
good morning semua
salam jumaat!!!

 :-)

Thursday, January 28, 2016

Pakaian Wanita by Zalora.com

wanita & pakaian..tak boleh dipisahkan
so true...kan?

antara fesyen utk lelaki dengan fesyen utk wanita
fesyen utk wanita..jauh lebih luas skopnya...dr fesyen utk lelaki

utk itu... Zalora.com ~ destinasi fesyen online Asia
telah mempelbagaikan lagi koleksi pakaian wanita di laman web mereka
selaras dengan perkembangan dah perubahan yg mengikut trend terkini...
Koleksi Pakaian Wanita oleh Zalora menampilkan 
banyak rekaan yang lebih segar daripada sebelumnya.
 Sentuhan yang lebih moden telah diberikan untuk membuatkan koleksi dress wanita terkini lebih cantik untuk digayakan sesuai dengan trend yang sedang hangat dalam pasaran.


pelbagai faktor yg dinilai & diambil kira sebelum membeli pakaian..
antaranya:-

1.     Keselesaan
2.     Jenis tekstil
3.     Cita rasa
4.     Harga

Ini semua sangat penting kerana setiap pembelian yang anda pilih itu adalah ibarat satu bentuk pelaburan jangka panjang. Sekarang ini apakah antara jenis pakaian wanita yang sedang popular dalam kalangan wanita di Malaysia? Jom lihat di bawah.

Pakaian Muslimah moden yang sebenarnya berasal daripada koleksi pakaian tradisional wanita terdahulu telah diberikan sentuhan yang lebih segar. 
Pakaian ini telah dimodenkan dan diberikan sentuhan mengikut trend semasa
dan ia nampak lebih moden dan eksklusif...

Atas faktor perkembangan fesyen Muslimah kita boleh lihat banyak koleksi
 baju Muslimah dipasarkan hampir di mana-mana sahaja. 
Pakaian ini juga boleh dan sesuai digayakan oleh wanita-wanita yg bertudung.



Pakaian wanita yang lebih moden seperti dress wanita, blouse, skirt dan kaftan moden masih kekal popular sebagai antara baju wanita yang sering menjadi idaman ramai.

 Cukup mudah untuk dapatkan baju wanita ini kerana dipasarkan dengan cukup meluas.
Apa pun pilihan anda, dapatkan pakaian wanita online yang bersesuaian dengan cita rasa serta personaliti anda agar kelihatan lebih menonjol dan bergaya!

jom...ke Zalora.com
utk mendapatkan koleksi Pakaian Wanita yg baru dan tekini
dengan harga yg berpatutan...

It's going to be....

hari ni Mummy Ayu akan membusykan diri
emmmm..
boleh???
sbb nya...
Mummy Ayu ada hari ni & esok jer
utk siapkan semua laporan penilaian prestasi tahun 2015
alahai...
benda yg paling tak suka bila hujung tahun
and...di bawa ke awal tahun

dah la boss Mummy Ayu busy
dia dok tangguh2 buat
last2....sebelum dia gie outstation lagi
Mummy Ayu tahan dia...brief apa yg patut
and..minta izin utk Mummy Ayu siapkan..
dia pun ok..dia kasi markah & ulasan apa yg patut
so....Mummy Ayu kena key in & siap kan

wish me luck!!!

Good morning......

assalamualaikum and morning semua
selamat hari khamis!!!

have a nice day!!!

Wednesday, January 27, 2016

Iceskating......1st experience for Ian & Iris

ok......jom layan pic2 .. Ian & Iris main iceskating...weekend lepas...
masing2 dah siap dah...nak mula

Ian masuk dulu..
and..tak payah guna penguin pun
mula2 tu slow la...
lama2 dia ok..
Qays & Mia...memang dah pandai dah...

wah....ada gaya lagi
berani tul Abang Ian

Mummy pun tak berani..takut jatuh
Ian...ada la jatuh2 but dia bangun and mula balik..
caya lah!!

while..Iris plak
dok la ngan penguin tu..
Mia &  Ian ... ada gak tolong2 dia..
but Iris takut nak lepas penguin tu..
mula2..dia main kat tepi2 jer
Mummy Ayu suruh gie tengah
baru dia nak ke tengah

time ni dah ok sikit
but still ngan penguin..

Ian...dah seronok dah..

Mia nak ngan Iris...tapi Iris takut nak lepas penguin tu
sayang sangat
dia seronok..
but nak penguin
1 jam dah abis..
penguin dah abis masa
dia nak penguin lagi..
ok....2nd penguin...
Iris still tak cuba tanpa penguin....
time ni dah kul 1 lebih
orang dah makin ramai..
bila dah masuk dlm nie..bebudak tak leh kuar..dr kawasan iceskating tu
kalau kuar..tak leh masuk balik
kecuali..visitor/ guardian...
Mummy Ayu boleh la kuar masuk..just scan tag kat tangan dulu..

so..masing2..makan n minum kat dalam tu jer

dah penat main .. berenti rehat jab..
makan n minum
Ian & Mia

Iris & Qays..

3 of us...

pas dah rehat..
main lagi...
time ni... Iris dah ebrani main kat tengah2 sikit
and..sorang2..
sbb yg lain dah laju..
tapi still ngan penguin dia..
yg ketiga..ok
total.. 3 ekor penguin utk Iris hari tu..
tak kisah la....janji dia happy
4 of them...
seronok nya....



buah hati Mummy....
feeling2 main snow la..

kat dalam tempat skating tu.tak boleh nak amik gambar
so..ada la yg pekerja kat situ bawak camera & snap sana sini and kasi no kat bebudak tu..
dah kat luar tu... ada kaunter..
tgk la no gambar tu
and..boleh la pilih .. yg mana nak beli
2 keping RM 50
Tok Wan beli 2 keping..
pic cucu2 dia ni....

kuar dari ice skating kul 4 lebih
masing2 dah penat & sakit kaki dah
puas main...dr kul 11 lebih sampai kul 4 lebih..
terus gie makan
than baru balik

ma acih to Tok Wan & Mak Tok..
bawa Ian & Iris main iceskating
they have so much fun & learn how to skating!!

nanti kita gie lagi yer...

Icescape Ice Rink, IOI City Mall Putrajaya

hah...
nie la sbb kami ke IOI City Mal... ahad lepas
sbb Tok Wan & Mak Tok ..... nak bawak Ian & Iris
yeah!!
suka la budak dua orang tu
nie kali pertama Ian & Iris main ice skating..
Tok  Wan & Mak Tok ajak Mia & Qays sekali...
sbb diaorang dah pernah 2,3 kali gak dtg sini
plus..boleh la main sama..meriah lagi..

kami sampai dalma kul 11 lebih
orang pun tak ramai sangat..

beli tiket dulu..

sekali masuk..RM 35
takde ikut jam pun..leh main sampai tutup nanti pun..boleh
and..utk visitor/ guardian..mcm Mummy Ayu..kena RM 5 jer..
sbb tak main..just temankan dlm kawasan tu..
wajib pakai stokin & gloves..
kalau tak bawa... boleh jer beli kat sini
Mummy Ayu.dah siap2 beli kat daiso...the day before tu
dulu beli masa nak gie Cameron Highland..ntah mana tah..diaorang buat main
kali nie..dah pesan dah..jgn kasi hilang..sbb nanti leh dtg sini main lagi..

rules & regulations.....

and......jom skating!!!
ops..penguin..
lupa plak
penguin tu kena sewa...1 jam RM 30
penguin ni...utk yg tak biasa & tak tau main
mcm Iris...dia punya la takut
masa mula2 tu..nak jalan kat luar tu pun..punya la adventure dgn kasut skating tu
Ian....ok jer..tak pakai penguin pun...
so..Tok Wan sewa kan sekor penguin ni..utk Iris

emm...sekor yer..
tunggu next entry yer..Mummy Ayu cita lagi
and..more and more and more pic...

nak buat keja jab...

IOI Mall....ahad lepas

ahad lepas..
Tok Wan & Mak Tok bawa gie IOI City Mall Putrajaya
tu dia...hero & princess Mummy Ayu
Qays, Ian, Mia, Iris
seronok la masing2..sbb ada geng..

sementara tunggu Tok Wan parking keta..
sempat posing2 jab..
Ian & Qays
bukan main lagi...

yg dua orang nie..
alahai...malu2 yer..

kami ke sini... sbb..
v
v
v
v
v
to be continued....

Good morning semua!!!

assalamualaikum and morning semua
selamat hari rabu!!!

melayan princess yg tgh ceria..pagi tadi
mood tgh bagus
cukup tidur semua la tu..
suruh posing sekali
.. nak lagi
tu yg snap sekali 4 ..siap kasi pose lagi
he he he..

Abang Ian???
alahai...apsal hero Mummy nampak letih jer...
tahun nie Ian dah darjah 4..
makin penuh jaduah dia..
Isnin, Selasa, Khamis.....ada kelas KAFA
Rabu plak..ada Koko
Jumaat....as usual..ikut Tok Abah gie solat Jumaat
tu la rutin dia seminggu
sabtu & ahad jer la leh rest
nak buat mcm mana kan..
dah besar
so..kena la biasa kan diri dgn rutin yg makin busy...

Tuesday, January 26, 2016

Iris potong rambut...lagi

rasa baru jer bawa Iris gie potong rambut...
nie Mummy Ayu bawa lagi sekali gie potong rambut....

emm...kali nie potong pendek abis..
tapi takde la mcm lelaki tu
pendek stail perempuan la...
meh kita tgk..
mcm mana hasilnya..
Mummy Ayu request...
pendek but tak mcm lelaki
ini dia...
mew look my princess...
suka dia...
makin bulat
but kemas & selesa nampak..
Iris kata..."handsome kan kita?"
boleh??

before and after....
Iris suka.. sbb leh basuh rambut selalu..
takyah nak ikat rambut bagai..
sikat guna tangan pun boleh

nak tgk la mcm mana..pas ni
kalau tak ok gak..
Mummy Ayu kata..botak jer
Ian yg laju nak botak
alahai...

Ian .... 1st trial for foot ball

sabtu lepas..
pagi2 .. bangun awal gak..mcm nak gie keja
tapi...bukan gie keja...gie padang 

bawak Ian gie main bola sepak..
tu dia...bukan main lagi hero Mummy Ayu
gaya dah ada dah..

adik Mummy Ayu la...kasi tau
ada pemilihan utk team bola sepak kanak2 bawah 12 tahun
Tunas Harapan Negeri Sembilan
so.....jom cuba nasib
dah agak dah tak dapat  .. sbb Ian tak pernah main bola sepak betul2..
main suka2..kat padang bola rumah tu..ada lah
tapi....kira pendedahan awal gitu
sbb dia minat sukan

tu dia...
boot bola pun baru beli
cari stokin panjang tak jumpa plak..belasah jer la yg mana ada..

so..jom kita layan bola..
ramainya bebudak yg datang..
tambah2 lagi yg tahap 2

darjah 4, 5, 6
see....

Ian kena main 1st game lagi
dia ok...lari sana, kejar bola semua
cuma..dia tak biasa...tak tau rules semua
and ramai lagi yg dah memang biasa main
tu dia..Ian tengah main kat tengah padang..

settle semua dalam kul 10 lebih gak
panas nya..
Mummy Ayu pun ajak la balik
Ian cedih..sbb dia tak terpilih
sensitif tul hero Mummy Ayu ni
its ok.lain kali kita cuba lagi..key...

Hadiah giveaway dah sampai....

tahun lepas.... (chewah..mcm dah lama sgt jer)
saja suka2 sambil support kengkawan blogger..join giveaway kat blog Amy Hilmirda
alhamdulillah..
(ma acih to.. Ameer Irfan, Ameer Faris dan Ameer Nasiim...sbb pilih nama Mummy Ayu)

and...tu dia.dah sampai dah hadiahnya...
yeah!!!
hadiah yg sgt berguna
sbb..jam kat dinding umah Mummy Ayu tu..dah 2,3 hari dah tak berjalan
tukar bateri pun tak jalan2
memang plan nak cari jam baru
memang rezeki la...
apa lagi..letak bateri..angkat tangga
gantung..
tu dia...
ma acih Amy...
sbb kasi hadiah yg sgt berguna
di saat2 amat diperlukan..

:-)

Assalamualaikum semua...

assalamualaikum and morning semua...

jom kita doa yg baik2....pagi2 nie..
semoga semua doa kita dimakmulkan Allah
aminn...

weekend nie...cuti extra sehari kan
so..banyak aktiviti Mummy Ayu & anak2..
emm.. berderet dalam draft nie
tunggu ek....


:-)



Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno