Shoplinks.Asia

Thursday, March 31, 2016

Good morning!!!


good morning semua
selamat hari khamis
kejab jer.. esok dah jumaat kan?

:-)

senyum selalu
senyum walaupun mcm2 masalah yg kita hadapi
senyum ... walaupun kita sedang sedih
senyum...walaupun susah kita paksa
senyum itu satu sedekah
:-)

# kredit to azhafizah (BlogSihatimerahjambu)
for the "assalamualaikum" freebies

Wednesday, March 30, 2016

Bermula sudah..busy, busy, busy!!!

weekend lepas..
mula dah

semua balik weekend lepas
so..kami pun buat la apa yg boleh buat
and..kerah tenaga...siapa yg patut
he he he
see..budak2 tecik nie pun sama busy...
Iris & Qiqi..

tolong kira coklat bola tu
tolong jangan makan yer
satu dua tu..boleh la...upah sbb tolong!!

Abang Ian....
tolong tampal sticker...

coklat bola dalam mangkuk bola
Mummy Ayu punya part..
ikat riben
emmm......
layan ..

tak settle lagi ni..... sambung lagi weekend nie..

* 1 month to go!!


Great wednesday!!

assalamualaikum and morning semua
selamat hari rabu!!!

:-)

Tuesday, March 29, 2016

Menu hari ni kat opis......

hari ni...
boss takde..outstation..

so..kami dpt la relax2 sikit
sikit jer..
surat & fail banyak jer
but..takde la kelam kabut...

so..kami makan ontime & lengkap...
:-)

see.......
menu breakfast...
nasi goreng cina
ayam goreng s
salad

menu lunch ...
pecal...

menu minum petang...
tahu sumbat

he he he....
complete kan?

actually...tahu sumbat tu...sekali ngan lunch jer
saja suka2..
sbb bahan yang sama
:-)

Lunch...Jumaat lepas

cerita Jumaat lepas..
as usual..kalau sama2 free..kami kuar lunch sama2..
destinasi...Seoul Garden
kali nie..takyah jauh2 ke Festival City, Setapak
sbb..kami dah jumpa port baru
kat Sunway Putra..

kat sini Seoul Garden dia lagi besar
so..lagi selesa
plus...tak jauh sgt
:-)

yum yum...

masak2 dulu...
pas tu..bismillah....
makan time!!

nak jadi cerita
jumpa geng kami..
emm...jumpa siapa yer??
v
v
v
v
v
suspen tak?
he he he..
v
v
v
tu dia..jumpa geng bachelor.. Suziey
serius..lama giler kami tak lepak2 mcm dulu
masing2 busy
so..bila jumpa nie..seronok nya
jumpa tak leh sembang lama2
sbb kami tengah makan
plus Suziey plak dtg ngan kawan2 opis dia
so..bertegur sapa ..sembang sikit2.. sepmat gak gelak besar
and..sempat gak posing2
:-)

rindu nak lepak2 mcm dulu..kan?











LUCOZADE SPORT™ memberikan lebih penghidratan!!!

Minuman isotonik Nombor 1 di United Kingdom (UK), Lucozade Sport™, 
memberikan lebih penghidratan untuk meningkatkan prestasi rakyat Malaysia! 
Peminat-peminat sukan di seluruh negara kini boleh merasai sendiri minuman sukan 
yang ternyata hebat dengan formula elektrolit dan karbohidrat yang terbukti berkesan!
Sebagai menyahut seruan Kementerian Belia dan Sukan yang mahukan rakyat Malaysia mengamalkan gaya hidup sihat dalam usaha untuk menjadi negara bersukan, 
Lucozade Sport™ baru-baru ini telah mengumumkan kerjasamanya sebagai 
Pembekal Rasmi The Reebok Spartan Race Malaysia
Acara World’s Best Obstacle Race versi Malaysia ini 
telah diadakan baru-baru ini di Bandar Bestari, Klang
 yang menyaksikan lebih 8,000 peserta berdepan lebih 20 halangan 
dengan jarak sejauh 13km untuk memperoleh pingat Spartan Finisher yang menjadi rebutan.

“Kami berbangga dapat menjadi sebahagian daripada acara ultra-aktif seumpama ini 
selain daripada maraton, dualton dan triatlon yang semakin digemari rakyat Malaysia,” 
kata Lee Hon Tong, Pengurus Besar Serantau, Suntory Beverage & Food Malaysia Sdn Bhd (SBFM). “Lucozade Sport™ membekalkan tenaga dalam bentuk cecair kepada atlet 
untuk beraksi lebih kuat, cepat dan lama kerana 
ia bukan sahaja mengekalkan penghidratan, 
malah turut menggantikan elektrolit dan karbohidrat yang hilang
 untuk mengekalkan daya tahan dan prestasi mereka semasa latihan dan senaman intensif. 
Kami teruja untuk memperkenalkan minuman isotonic 
yang dipercayai ini kepada lebih ramai lagi peminat sukan di Malaysia 
pada tahun ini dan pada tahun-tahun akan datang.”


Bagi mencapai matlamatnya untuk berinteraksi dengan lebih ramai atlet di seluruh Malaysia,
 Lucozade Sport™ aktif membekalkan formulasinya yang terbukti secara saintifik 
kepada para pelumba di acara-acara sukan yang popular. 
Setakat ini pada tahun 2016, jenama ini telah menyertai Compressport Trail Run, 
Twincity Marathon dan Malaysia Women Marathon 
serta banyak lagi acara pada masa akan datang.
 Nantikan kemunculan pasukan Lucozade Sport™ di acara sukan berhampiran anda, 
untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Tahniah kepada semua pemenang!!!

Tentang Lucozade
Jenama Lucozade™ telah dicipta pada tahun 1927 oleh ahli kimia William Owen. Lucozade Sport™ telah dihasilkan pada tahun 1980-an. 
Dilancarkan pada 1987, Lucozade Sport™ Orange
 adalah minuman sukan nombor 1 di United Kingdom.
 Diformulasikan berdasarkan bukti saintifik, Lucozade Sport™ Orange 
disokong oleh para atlit dan persatuan-persatuan sukan antarabangsa 
dan merupakan penaja yang dipercayai untuk acara sukan di seluruh dunia. 
Tambahan lagi, The Lucozade Sport Science Academy 
turut membantu membangunkan nutrisi sukan, berkongsi kepakaran
 dan membantu memperbaiki prestasi. 
Ini membolehkan kami membekalkan prestasi terbaik kepada 
semua peserta sukan dan latihan, tanpa mengira tahap mereka.

* selalu minum 100 plus  atau Gatorade jer..
kena try Lucozade plak pas nie.....

Jom sarapan dulu....

assalamualaikum and morning semua
salam selasa...

jom sarapan dulu..
nasi horeng cina
ayam goreng
salads...

yum yum,,,,

:-)

Monday, March 28, 2016

Its Monday!!!

assalamualaikum and morning semua
selamat hari Isnin!!!
ngantuks & penat sangat...
:-(

Friday, March 25, 2016

Sampai dah....from Zawara

hari Rabu lepas..
sampai dah yang ditunggu2...
from Zawara
first time gak nie..beli ngan Zawara Online..

emm..satu tu kasut, yg kecik tu..apa ek?
Mummy Ayu pun pelik
sbb..memang beli kasut dua2..
sekali bukak kotak tu..
alahai...comeinya
leh lipat2 lagi...
zawara twist
suka..suka..
satu lagi..wedges
:-)
kebetulan..ada promo hari tu..terjumpa
tu yg terbeli tu
semua pun ter..
serius..tak dirancang
he he he...

My next project.... bermula sudah

weekend lepas...
dah mula dah
project terbaru .... Mummy Ayu
memang tak siap lagi la
sbb banyaks..

so....bawak balik rumah
sambil2 tgk cita korea tu
dok la potong riben2 ni...
weekend nanti..balik rumah Ibu...
baru la sambung lagi

buat apa?
emm..kena la tunggu
tak leh la reveal awal..hilang seri nanti
he he he...
:-)

Lunch......

nie bukan pic hari nie..
pic lunch semalam...
menu utama

tom yam
memang dah plan..the day before
dah pakat2..sapa bawak apa
so..bahan2 nya...
tu dia....
ayam, daging, serai, cili padi, daun limau purut, bawang
and..mcm2 sayur

basuh2..potong2..
siap dah..

jom masak!!!!
masak dlm rice cooker jer....
main campak2 jer
sbb tom yam paste tu dah sedap
cedap jer...

tu dia..siap dah
tom yam + telur dadar
memang layan..makan nasi sikit jer...

alhamdulillah

Cuti peristiwa

hari ni.... Ian & Iris tak sekolah
hari Rabu lepas..Iris kasi surat nie
cuti peristiwa..sbb good friday
emm..pulak
tak kisah la..janji ada surat
so..gamat la rumah Tok Umi hari nie....
semalam..siap2 beli sarapan...
emm..mcm2 ada
tak yah Tok Umi pening2 nak buat sarapan
:-)

Selamat Hari Polis!!!

assalamualaikum and morning semua
salam jumaat!!!

hari nie..ulantahuan hari polis yg ke 209 tahun
so..Mummy Ayu nak wish
Selamat Hari Polis..kepada semua polis2..
special to..
Abah... my father in law
Net.. my BFF
my bos... my ex boss
kawan2 Mummy Ayu.. emm.. memang ramai polis pun
yer la..keja ngan polis

tq so much sbb berkerja tanpa mengira masa
demi menjaga keamanan negara kita

Thursday, March 24, 2016

Have a great day!!

assalamualaikum and morning semua
selamat hari khamis!!!

:-)

Wednesday, March 23, 2016

Have a good day!!!

assalamualaikum....
morning semua.. 
selamat hari rabu!!
:-)

Tuesday, March 22, 2016

Descendants of the Sun - K-Drama baru yg tengah hangat!!!

semalam review novel
hari ni...revie cita korea plak
:-)

drama korea yg terbaru..Mummy Ayu tgh layan
sampai nak cair dah dibuatnya nie..
"Descendants of the Sun"
cerita nie..dah lama dah hangat diperkatakan..
since tahun lepas lagi
but..baru la kuar nie.
kat Korea..dah sampai ep 8
kat Astro (channel 392)..baru sampai ep 6
Mummy Ayu tgk kat Astro jer..rekod siap2
but..kalau tak tahan nanti...layan gak online..cepat sikit.

sbb utama yg hangat sgt cita ni..
sbb pelakon utamanya.. Jong Ki
dia kan baru abis traning tentera
so..ni drama pertama dia..lepas kuar training
mm kena jer..dlm drama ni..
dia pegang watak askar
memang sesuai sgt..

antara barisan pelakon utama....


cerita mengisahkan..
Jong ki...sbg Shi Jin
dia nie..terserempak & berkenalan dgn heroin....Mo Yeon 
first time jumpa..
dah jatuh hati
love at first sight gitu
(kalau Mummy Ayu pun.. bukan takat jatuh hati, jatuh tergolek kot.. ha ha)
heroin ni .. doktor
hero plak askar
masing2 busy ngan komitmen

tapi askar bukan sebarang askar,....Shi jin ni...ketua utk special team
so..bila2 masa jer kena standby
1st date jer...dah kena cancel
sbb Shi Jin kena panggil bertugas...
so...dia ajak tgk wayang..utk 2nd date

dah la main hilang mcm tu jer..
takde sms, takde call...

2nd date..gie tgk wayang

wayang belum mula....hero dah kena panggil balik lagi
kena tinggal lagi heroin..
apa lagi.merajuk la cik doktor..

dlm cerita ni..bukan 1 hero 1 heroin jer
ada satu couple lagi..
2nd hero..kawan baik ngan hero..tapi pangkat rendah sikit la
yg hero..big boss

yg 2nd heroin plak..anak kpr boss besar diaorang semua..mcm director gitu
and..pangkat tinggi lagi dr 2nd hero ni
so..bapak dia tak suka la
bapak dia..nak kenenkan 2nd heroin ni..ngan 1st hero
mcm padan la..
so..mcm cinta terhalang gitu

heroin..cik doktor merajuk
masing2 diam mcm tu jer....
cik doktor kena posting kat Uruk....
punya la jauh..

sekali..nak jadi cerita...
jumpa hero plak kat sana...
wah......hangat kan?
hero punya la berlagak...mcm tak kenal jer

tapi dia ingat

and..masa kat sana..diaorang makin rapat
and..cuma memahami 
but..of coz la .. banyak halangan
ada kelakar, ada romantik...ada sweet
kejab2 cair..kejab2 cair..

plus tak boring
sbb bukan cerita pasal satu couple ni jer
ada gak cerita pasal 2nd couple tu

suka sangat ngan Jong Ki
dia nampak cool jer ..dlm uniform tu
actually...memang suka ngan dia..since Innocent Man lagi
but dlm cerita ni..dia lagi matang
and..cerita nie..memang paling top kat Korea
trending gitu

jumpa ni dlm FB..
sampai mcm nie sekali..

Mummy Ayu pun terjebak gak..
letak la wall paper hp
sekali Iris komen..
"Mummy, kenapa Mummy letak gambar lelaki tu..
selalu kan gambar Iris ngan Abang Ian"
ha ha ha..boleh tak?

and my sis .. semalam...
alahai...lagi cair...

but..semua nie..for fun
buat cuci mata gitu...
he he he..


apa pun..layan drama ni
memang best
plus romantik gitu
leh sama2 cair ngan Mummy Ayu
:-)

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno