Shoplinks.Asia

Monday, October 31, 2016

Hampir hampir...

assalamualaikum and morning semua
selamat hari isnin!!

sowie.... as usual.. lama tak update
busy..busy..
last week..cuti 2 hari,
weekend..busy bawak anak jenjalan
and..today..back to office
walaupun .. penat sangat

ok...baru jer selesai discuss....
and..almost done
hampir sangat settle...
Image result for ALMOST
pasport... dah siap!
visa...pun dah siap!!
(suppose..utk ke thailand tak perlu visa,
 tapi kes Mummy Ayu perlu visa sbb Mummy Ayu bekerja di sana...)
kelulusan utk packers (barang2 nak bawak ke sana) .. pun dah settle!!

just...
nak confirm tarikh..
bila packers nak angkat barang2
and
bila nak fly?

emm...lagi 2 perkara jer

suspen,, berdebar2, risau, takut
semua pun ada
at the same time..
seronok & excited gak...

doakan semuanya berjalan dengan lancar yer kawan2

Monday, October 24, 2016

Sukaneka Taman Permai ~ 2016

hari Ahad lepas....
ada sukaneka kat taman rumah Ibu

as usual..bebudak suka la..
masing2 bangun pagi.. sbb nak gie sukaneka tu

kul 8 lebih..dah start dah
ada la senan robik sebelum tu
pas tu...ucapan sikit..than mula dah

acara pertama.. tiup belon sampai pecah

Ian dapat no 1.. yeah!!!!

pas tu...utk girl pulak

Iris dapat no 3 jer..
jadi lah..janji menang kan?

pas tu..acara kedua..
isi air dlm botol guna span
time ni.. tiga2 hero ni masuk
Ian...Qiqi.. Putra
elok plak..share 1 baldi tu

yg acara ni..Ian dapat no 3

and..utk girl....
Iris pun dapat no 3 jugak

settle acara bebudak...
masuk acara remaja & dewasa...

kami..kaum mak-mak ni..
dok bawah khemah
my SIL....Lyla & Eija, Mummy Ayu, my sis...Angah & my love... ibu
Dedeq...dok la berkepit jer ngan Ibu dia

acara dewasa..sebab ramai geng tahun nie
kami berempat..pakat join semua acara

1st..bowling klasik
bowling..guna kelapa tua
adventure gak ni..
yg ni... Angah dpt no 1..dia dapat jatuhkan semua botol mineral tu.. 2 kali baling jer

Mummy Ayu dpt jatuhkan 8..tu pun.. 3 kali baling
tak menang la..
Ija & Lyla pun senasib..tak menang

pas tu..acara baling bola pingpong ke dalam bekas telur
tak ingat apa nama dia
nie pun..kami 4 orang masuk...
Lya & Eija
Mummy Ayu ngan Angah

utk acara nie..Lyla dapat no 2
caya lah..

kami2 yg lain nie...takde harap lah.

Angah dah menang
Lyla dah menang..
emm...tak leh jadi nie

utk acara cubit2 sayang
Angah & Lyla.. tak masuk
kasi peluang kat Mummy Ayu & Eija
so..kami try lagi sekali... last acara ni
tu dia ... Mummy Ayu
acara ni..kena koyak2 surat khabar tu..jgn kasi putus
and..siapa punya surat khabar..paling panjang.. memang
Eija....koyak..jgn tak koyak

akhirnya..berjaya gak kami
Mummy Ayu dapat no 2 & Eija dapat no 3..
yeah!!!!

settle semua acara
kul 12 lebih..baru mula acara penyampaian hadiah
suka...sbb semua pun dapat hadiah

Ian & Iris dapat hadiah sorang 2

3 of us...kat tepi padang

yg nie..ramai2..
dengan hadiah2 yg kami menangi
semua hadiah2....dr Agromas
layankan jer la..

and..yg ni.. 3 of us..
kat rumah
ngan hadiah2 kami
Ian menang 2 hadiah
Iris menang 1 hadiah
Mummy Ayu menang 1 hadiah
plus..no kami dapat lucky draw
alhamdulillah

penat sangat!!!

New week......

assalamualaikum and  morning semua..
selamat hari isnin!!!
:-)

Friday, October 21, 2016

Terlambat....

pagi nie Mummy Ayu terlambat bangun
Image result for late
kunci jam kul 5...
tak tau la..tak bunyi ker..atau Mummy Ayu yg tak sedar
kul 6.05 baru terjaga

alamak!!!
kelam kabut lah dibuatnya
nasib baik..baju semua memang dah siap
just bangun..nak bersiap jer la

tapi Mummy Ayu kan dari Seremban
lagi lah..
naik bas..kul 6.50
emmmm...habis lah
tapi..alhamdulillah..jalam tak jam sangat
ngam ngam kul 8..sampai KL
jalan kaki ke opis...dlm 8.20 dah sampai
tak de lah lambat sgt

lega....

Salam Jumaat

assalamualaikum and morning semua
salam jumaat
Image result for salam jumaat
semoga kita semua dilindungi dan dirahmati Allah selalu
amin..

:-)
Image result for salam jumaat

Thursday, October 20, 2016

Wedding..last sunday

kan Mummy Ayu cakap..weekend lepas Mummy Ayu busy
Sabtu ~ sukan sekolah
sabtu malam ~ tengok wayang
Ahad ~ gie kenduri kawin

tengahari tu....kami pun gie lah

as usual..
bukan kami bertiga
tapi....kami ramai2...
see....penuh screen handphone
he he he
Dido, Wani, Ibu, Mummy Ayu, Ian, Iris
+ Ayah & Amie... not in pic

yg kawin ni....anak jiran kami masa rumah lama dulu
kira geng sepermainan lah..ngan adik Mummy Ayu
adik beradik dia pun...semua kami kenal

tu dia..pengantin lelaki tu...jiran kami tu

Selamat Pengantin Baru..
dari kami sekeluarga

ramai2 posing ngan pengantin


nie dia....adik beradik pengantin
diaorang 6 beradik..
and..dia the only boy
lagi 5 ni..perempuan

sweet jer baju diaorang

emmm....nie budak berdua ni
sibuk lah dok selfie

bukan main lagi .. Iris & Atam dia
:-)

# weekend ni pun mcm full lagi
alahai.....penatnya

Jom shopping di ezbuy ..... so easy!!

rasanya..ramai yg dah pernah dengar tentang ezbuy ni kan??
or..kalau ada yg first time dengar..

Jom baca…apa itu ezbuy???

ezbuy ~ adalah satu online shopping website
sekarang ni kan..memang trend sgt..shopping secara online
and..yg bestnya lagi di ezbuy nie
kita boleh shopping terus barang2 dari China, Taiwan, US and ada a few lagi negara
so…senang kan, takyah gie jauh2…semuanya dihujung jari saja

ok….jom kita baca apa ezbuy sediakan
and….apa yg terbaik & best .. dr ezbuy

macam2 yg ada kat ezbuy nie…
pendek kata..sebut apa nak…sure ada lah
and..utk memudahkan kita
di ezbuy….diaorang dah susun & aturkan barang2 mengikut kategori
or..nak senang lagi..kita taip jer…
and search…….
senang kan?????
  
antara yg ada di ezbuy
womens clothing…

for kids…..comei2 semuanya

stationery and office products…
dan macam2 lagi…

 sekarang ni…di ezbuy
tengah ada festival Xiaomi 
Xiaomi ni…adalah private company elektronik  yang dimiliki oleh China
dan..HQ nya di Beijing
company nie….adalah keempat terbesar yg design, buat & jual smartphones, mobile apps, laptops and related consumer electronics
menariks kan?

See…….under RM 70
ada power bank, ada band strap dan mcm2 lagi


macam Mummy Ayu plak
suka & tergoda sangat bila tengok choices & mcm2 pilihan di bahagian party supplies
see…mcm tema & mcm barang yg ada
semua nya di satu tempat saja…
di ezbuy

tak yah susah2 nak cari kedai sana, kedai sini
or jengah web sana, jengah web sini
di ezbuy..semuanya ada..

ok..kalau nak buat tema spiderman
see…
semua nya ada
just kita pilih2….order..bayar..
sampai!!
 tak payah kuar rumah pun…

 macam buku nota comei ni…
boleh masuk dlm goodies bag nie
sure kawan2 Ian suka kalau dapat

lagi satu….foil balloons ni
kalau kat kedai mahal nie
kat ezbuy..harag yg ditawarkan ..sgt lah reasonable

ok….kalau utk birthday Iris
Mummy Ayu sgt suka ngan tema poney ni
comei sangat!!!
untuk goodies plak..
comei kan gelang nie?

plus….cupcakes topper

tak sabarnya..nak plan for party!!!
dah lama rasanya tak buat theme party ni

just plan..
 tema nya?
bila?
and..boleh start pilih, order, bayar & sampai…

bukan just banyak pilihan
ada lagi yg unik & special nya di ezbuy nie…
first sekali and unik plus lain dr yg lain..bg Mummy Ayu
ialah… “no agent fee”
maksudnya..
ye la..kita kan beli dr laman web ni.. ezbuy
so..ezbuy ni kira mcm agent.. antara kita dengan pembekal dr luar negara tu
but..semua tu percuma
tak yah bayar apa2 pun..
itu lah maksudnya… “no agent fee”

selain dr tu..kita bila beli secara online ni
kita concern jugak pasal shipping rate
ye lah…beli dr luar negara
mesti mahal kan shipping rate nya
TIDAK
di ezbuy..shipping rate yg ditawarkan adalah yg termurah berbanding yg lain
cuma RM 4.50 bagi setiap 500 gm
murah kan?
yer la..berbanding kalau kita beli barang dr luar negara..
mesti la shipping fee dia..mahal kan?

and..special offer utk pembaca blog Mummy Ayu
ada diskaun khas..
15% diskaun utk shipping fee
just masukkan kod
ezship15

selain dr “lowest shipping fee”
ezbuy juga menawarkan “Prime Service”
“prime service” nie bermaksud kita boleh beli barang banyak2..
campur mcm jenis..
and..bila total semua..beratnya boleh tahan lah
so…shipping fee nya..of coz lah mahal
time ni la kita guna “prime service”
and…semua yg kita beli ni..kita just bayar RM 8.80 sahaja
memang untung & berbaloi baloi sgt..kan?

apa tunggu lagi..
jom la shopping di ezbuy

just register…kat sini
and…bila daftar jer..
dpt RM 15 voucher
  
pelbagai pilihan barangan di ezbuy and di update setiap minggu
ezbuy…memang easy sangat!!!

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno