Shoplinks.Asia

Wednesday, February 22, 2017

FAME Soft Matte Lip Cream

ok..nak share 1 product ngan kengkawan..
rasanya ramai dah tau & dah pernah dengar dah..
FAME
sapa tak kenal kan???
is a cosmetic product yg diusahakan oleh one of famous blogger..
Filla ngan bff dia...Ellay & Peej 
product utama diaorang is... Soft Matte Lip Cream
and..pas tu..mcm2 produk lagi and diaorang kuarkan
and..baru2 ni...
diaorang kuarkan... 
travel kit for soft matte lip cream ni
and..Mummy Ayu tergoda nak try..
so..order la .. kebetulan agent Fame kat seremban
is junior masa sekolah dulu
so..laju jer pm dia and order..
and..masa Daddy dtg hari tu...
dapat lah..
travel kit matte lip cream (foc cosmetic pouch tu)
plus..bb cream

bila dah try lip cream fame ni
memang tak nak guna dah lipstick lain
sbb best sgt...
dlm travel kit ni..ada 5 warna
and..bekas dia comei2 jer
senang nak bawak ke mana-man

warna2 nya...
and my fav is ..... gossip
(dah order 1 lagi kat Nurul)

lip cream dr fame ni..
lembut sangat
masa apply tu..dah rasa lembutnya
and..bila pakai.....it long lasting
and...tak melekit pun mcm sesetengah lip cream
cepat jer kering but tak keringkan bibir kita
Mummy Ayu memang suka sgt..
and warna2 dia pun cantiks.
mcm nude tu pun..cun!!
rusty pun Mummy Ayu suka
but.....fav is gossip
so..its highly recommended
plus murah....kalau 1 set mcm yg Mummy Ayu beli ni..RM85 
dapat 5 warna & free pouch comei tu
but..kalau beli 1..just RM 29
murah kan??

nie copy dr FB ....
Kenapa FAME matte lip cream jadi viral di Malaysia?
----------------------------------------------
๐Ÿ’‹ Fame merupakan jenama terawal mengeluarkan matte lip cream
๐Ÿ’‹ 9 pilihan warna yang cantik 
๐Ÿ’‹ 2 warna baru WILD dan RUSTY
๐Ÿ’‹ tahan lama 
๐Ÿ’‹ tidak mengeringkan bibir
๐Ÿ’‹ mudah untuk di pakai
๐Ÿ’‹ tidak melekit dan rasa ringan di bibir
๐Ÿ’‹ mesra solat, mudah untuk dibersihkan
๐Ÿ’‹ dengan kelulusan KKM
๐Ÿ’‹ HARGA YANG TERMURAHHHH di pasaran
Image may contain: make-up

and..satu lagi produk yg Mummy Ayu try..dari Fame
is BB Cushion diaorang

Mummy Ayu amik color ivory
BB cushion ni mcm foundation
but...bila apply tu...mcm guna compact powder..
just dap dap jer kat muka
and..licin & lembut sgt rasanya...
best!!!

FAME BB CUSHION. .
๐ŸŒธertindak sebagai foundation untuk wajah
๐ŸŒธmengandungi SPF untuk melindungi wajah secara total dari sinaran UV berbahaya
๐ŸŒธmenutup cela, parut, jeragat, dan jerawat pada wajah
๐ŸŒธmencerahkan wajah
๐ŸŒธmemberi kesan pelembapan pada kulit
๐ŸŒธmengurangkan minyak pada kulit wajah
๐ŸŒธmembolehkan solekan bertahan sepanjang hari
๐ŸŒธmembantu menaikkan keserian wajah secara semulajadi
๐ŸŒธmudah dibersihkan (MESRA WUDHU)
๐ŸŒธmempunyai KKM
๐ŸŒธhanya RM55 sahaja


okay....ada la a few agent nya contact yg Mummy Ayu jumpa kat Fb
so..Mummy Ayu share kan kat sini...
mana la tau you all berminat kan...

authorized agent utk fame..
farah 0162722119 
COD -  ttdi, plaza damas, sri hartamas, kota damansara & damansara perdana

Yanie 018-9887721
 COD - Puchong,Putraheight,Usj,subang jaya, Shah alam dan Sunway

Eyta 019-4448940
COD-  Perai, PermatangPauh ,BukitMertajam, Juru, Alma, Kuantan, Simpang4, BaganSerai, Bukit Merah, Kamunting 

and for Mummy Ayu
senang jer..Mummy Ayu roger2 jer..ngan Nurul..
junior Mummy Ayu masa sekolah dulu
dia pun dok seremban..so senang lah
:-)
Nurul Natasha 0126431812
COD - Seremban

nie pun dah order mascara & eyeliner plak..
plus lip cream warna gossip
in sya Allah....
balik bulan april nanti..
leh la selft pic up & jumpa2..
:-)

Good morning

assalamualaikum and morning semua
happy Wednesday!!!
:-)

Tuesday, February 21, 2017

Tahniah!!!

okay....
dah ada pemenang dah...
v
v
v
v
v
Image result for congratulations
tahniah kepada Rose Hazrin!!!

jawapan yg diberi..new header
kira betul jugak la
sbb memang pada 3 tarikh tu
Mummy Ayu buat makeover blog 
so..betul la..new header
:-)
tahniah sekali lagi
sila emailkan details..
idayualwi@yahoo.com
ok
kepada yg lain
Mummy Ayu akan buat giveaway lagi..
awal bulan mac nanti
tungguuuuu..

# tq so much jugak kepada yg teka sebelum2 tu..
Nieyl & Shah Diana
nanti join GA simple Mummy Ayu
:-)

Nak kasi hadiah....jom teka!

okay..
nak kasi hadiah ni...
sbb end of next month
in sya Allah...Mummy Ayu nak balik
so..leh la bawak hadiah sekali
:-)
so.....jom teka..
apa yg Mummy Ayu buat pada.....July 2014, April 2011 & August 2009???
clue.....benda yg sama Mummy Ayu buat pada 3 tarikh tu, 
and of coz la ada Mummy Ayu update dalam blog ni

takde tarikh tutup...
once ada yg teka betul...Mummy Ayu akan announce kan

hadiahnya..lum tau lagi
sbb lum beli
but of coz....something dari sini
so..hadiah akan naik kapal terbang jugak nanti ngan Mummy Ayu
but..kena sabar tunggu Mummy Ayu balik key???

boleh teka banyak2 kali...
no hal
siapa 1st yg jawab betul...dia yg menang
:-)
selamat meneka!!!!!

Be you!!!

assalamualaikum and morning semua
salam selasa
:-)
Image result for good morning Rose Hill Designs by Heather Stillufsen

Monday, February 20, 2017

Mr Hopeless Romantic

lama tak review novel
(revier cita korea....baru buat gak..)
ok....
as usual..mini novel from my fav writer..Syamnuriezmil
"Mr. Hopeless Romantic"

jom baca sikit..
cita pasai apa ni???



actually ..nie ada kaitan dengan mini novel  Syamnuriezmil
sebelum2 ni...
siapa kalau follow...Syam ni
memang tau la..
Mr Hopeless Romantic ada lah cita Cik Serba Tahu but versi Carl Adham....
watak hero dalam mini novel "Cik Serba Tahu"
nak baca cita ...klik kat sini..


cita ni..... Syam tulis 3 hari jer
sbb nya...nak mendalami watak Carl Adham
yg dibawa oleh..Remy Ishak
Image may contain: 1 person, sitting
cita ni..tgh ongoing shooting
and akan kuar tv..bulan mac.. 27 mac to be exact (mengikut kata writer)
suppose..heroin dia..Mira Filza..memang kena sgt la ngan watak Aerna tu
but..Mira busy & full shedule
so..diganti oleh...Sari Yanti as Aerna
Image may contain: 1 person, smiling
emm..ok gak dia ni
and..rasa memang best la cita ni
sbb novel pun best!!!

sapa nak baca Mr Hopeless Romantic..kena baca Cik Serba Tahu dulu
No automatic alt text available.
baru leh faham...

nie scene..bercinta dalam bas..
Image may contain: one or more people, people sitting and sunglasses
best2 ..
tak sabar tunggu cita ni

and...watak2 lain..... dan pelakon2 nya
Image may contain: 13 people, people smiling
Bun • CARL • Ben
Sarah Nadine • CARL • Fazlin
**
Pak Ismail Itam Interpol• AERNA • Kak Chaq
Dato' Azli & Datin Hazirah • AERNA • Datin Azlia & Dato' Cairil

hopeless romantic sgt..
Image may contain: 1 person, standing
cita Mr Hopeless Romantic ni...jalan cerita sama dengan Cik Serba Tahu
but...details on Carl Adham
Cik Serba Tahu more ke Aerna kan?
so...bila baca tu...memang sama, and memang ada kaitan
so..bila baca Cik Serba Tahu..lepas tu baca Mr Hopeless Romantic
memang best & faham sgt2

pas tu..excited la tunggu drama nya
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
:-)
best best!!!

as usual..kalau nak beli novel ni..
boleh beli direct dr Syamnuriezmil
pm ke The ChapterBookStore
and..they all will reply you all...ASAP

# sumber dr: FB Syamnuriezmil..
(ps....pinjam pic2 awak yer...bukan share link tau..he he)

Sabtu lepas

sabtu lepas...
bangun pagi & siap2 mcm biasa
mcm hari sekolah pun ada
sbb masing2 pakai uniform
but....
Image may contain: 2 people, people standing
Iris pakai tudung
bukan sbb dia dah mula bertudung
but kena pakai tudung

bebel gak dia..
nak oakai tudung kat sekolah la
nak pakai dlm van la
no...pakai siap2 dr rumah

and Ian plak...
selamat lah sikit
sbb kopiah leh simpan dlm poket jer
emmm...
ada jer pose dia

Ian & Iris ada program kat sekolah sabtu tu
Quran Competiotion
diaorang tak masuk pertandingan
just kena buat persembahan nasyid...
No automatic alt text available.
dalam kul 8 lebih tu
Mummy Ayu pun gie jugaks..
tumpang jiran sebelah rumah
and..kami stay sampai kul 12 gak la
pas tu...balik ..panas & penat
sempat tgk Iris nya nasyid jer
Ian nya persembahan nasyid... sebelah petang..tak tunggu pun
sorry yer sayang...
nasib ada kawan dia rakam..
so..leh la tengok gak nanti
:-)

Happy morning!!!

assaamualaikum 
good morning
selamat hari Isnin!!!!
:-)

Friday, February 17, 2017

K-Drama ~ Goblin

okay..
nak review cita korea..
lama tak buat rebiew drama korea

kali ni..citer.. "GOBLIN"
rasa ramai gak yg dah tengok citer ni kan?
dah abis pun...
Image result for goblin korean drama

citer ni..bg Mummy Ayu ..best
ada part romantik, kelakar, sweet
and..ada part yg quite berat sikit..

pelakon utama
hero & heroin
Image result for goblin korean drama
yg hero ni..memang dah biasa tengok la
hero ~ Gong Yoo.... hero citer Coffee Prince, Big & the latest ni..Train to Busan
heroin ni.. Kim Go Eun..Mummy Ayu tak kenal sgt..tak pernah tgk lakonan dia
but..bila google, dia heroin citer Cheese in theTrap... patut la tak kenal..sbb tak layan citer tu
but..lakonan dia  .. best!!

okay...mula2 cerita ni....zaman dulu kala..
Gong Yoo aka  Kim Shin baru balik dr perang....menang
but..raja muda dia marah sgt
and..jatuhkan hukuman mati kat Kim Shin
sebenarnya...raja muda tu kena hasut ngan penasihat dia..yg muka tak semenggah kat belakang tu
jahat giler..tak tau apa nama ntah
tapi memang jahat...dah mati jadi hantu pun jahat jugaks...
dia la punca nya Raja Muda tu marah..and jatuhkan hukuman mati..
bukan Kim Shin jer mati
adik perempuan Kim Shin pun mati
adik perempuan Kim Shin ni...isteri kepada Raja Muda tu
pun mati jugaks....sbb sokong Abang dia dr Raja tu
semuanya gara2 penasihat jahat tu

emm..jahat sgt
but...hero kan
mana mati
Kim Shin tak mati but kena sumpah
tak akan mati melainkan jumpa seorang perempuan yg boleh tarik pedang yg tertusuk kat dada dia
so..Kim Shin hidup....
balas dendam..
and..terus hidup sampai la 900 tahun
kononnya..
dia jadi Goblin..
mcm malaikat la konon2..
and..satu malam..
dia terdengar satu suara minta tolong
bukan tolong dia..but anak dlm kandungan dia
Kim Shin pun tolong lah...
selamat kan ibu & kandungan dia..
lahir baby girl..
tu la heroin nya.. goblin's bride...

ada birth  mark..kat belakang bahu dia..Jin Eun Tak
and ...Eun Tak ni ada kuasa utk nampak hantu..roh2 and..boleh ckp2 ngan hantu
Related image
dia pun tak tau yg dia tu goblin's bride..sampai la satu hari
ada hantu yg kasi tau dia
and..hari tu jugak..dia berselisih ngan goblin tu
Image result for goblin korean drama
misteri sangat
kan??

and..pd birthday dia yg ker 19 (kalau tak silap)
dia make a wish..tiup lilin
and..muncul Kim Shin
Image result for goblin korean drama
time tu la..diaorang mula kenal
gauh..jgn cakap la..
banyak kali sangat
and.....Eun Tak ckp ...dia leh nampak pedang kat dada Kim Shin
Kim Shin tak percaya pada mulanya
Image result for goblin korean drama
but..lama tu percaya 
and..dia orang dah mula suka each other
time tu
and..Kim Shin dok tangguh2 ..utk Eun Tak tarik pedang tu
sbb kalau tarik pedang tu...dia akan mati for real...
emm....cedih la plak..

okay...second hero...
Image result for goblin korean drama
Dong Wook.....sbg Grim Reaper
malaikat maut
emm...dia ni..dok keja Eun Tak
sbb..pd malam Kim Shin selamatkan mak Eun Tak tu..
sepatutnya dua2 pun mati
but..kan Kim Shin selamatkan
so..dok la kejar...kejar
and..nak jadi cerita..
dia menyewa kat umah Kim Shin
anak buah merangkap kpd assistant Kim Shin nie la..
yg kasi sewa..Dok Hwa..yg tengah tu
dia ni watak pembantu jer
but..best gak ada dia..

so..duduk la satu rumah
Goblin ngan Grim Reaper ni
gaduh..selalu sangat
Image result for goblin korean dramaImage result for goblin korean drama
Image result for goblin korean dramaImage result for goblin korean drama
but..serius..
suka tgk gelagat mamat dua orang ni
kelakar..
he he he
gaduh..baik..merajuk
jab jadi geng plak
best!!!

and some how
dua 2 tetiba jadi pelindung utk Eun Tak
Related image
best nya Eun Tak...ada dua orang yg jaga dia
Image result for goblin korean drama
and..they look gook bertiga
happy jer..
Image result for goblin korean drama
part Eun Tak diselamat kan oleh goblin dia

and...Grim Reaper pun ada heroin gak
Image result for goblin korean drama
cun lagi....
1st meet...sgt touching
sbb tetiba jer grim reaper mengalir kan air mata....masa jumpa Sunny 
Image result for goblin korean drama
sweet jer couple ni
but..mcm ada cerita disebalik hubungan diaorang berdua ni
and..yes..
rupanya diaorang berdua ni....dilahirkan semula
and..dua2 ni..ada kaitan dengan Kim Shin..aka Goblin tu
Image result for goblin korean dramaRelated image
Grim Reaper ni....zaman dulunya adalah Raja Muda tu
and...
Sunny aka heroin grim reaper tu
adalah isteri raja muda tu aka adik Kim Shin/ Goblin
Image result for goblin korean drama
diaorang kan percaya dilahirkan semula tu
so..diaorang ni memang ada kaitan pada zaman dulunya
but...grim reaper ni..memang tak ingat apa2 pun zaman dulu
siapa dia sebelum tu
and...sama la ngan Sunny tu
diaorang kira uat lah jodoh..jumpa balik walaupun dilahirkan semula
chewah

semua ni...sbb penasihat jahat ni
dia ni..giler kuasa..nak take over jadi raja
bunuh bapak raja muda tu
and..dia jaga raja muda dr kecik
konon2 dia ada kuasa la nasihat raja ..nak buat apa
and..bila dia nampak raja tu kawin ...and rapat ngan Kim Shin
dia takut hilang kuasa
sbb tu dia jatuhkan Kim Shin
... hasut raja muda tu
but..lepas Kim Shin mati, isteri dia mati
raja muda tu pun..sasau..
penasihat tu pun mati..kena bunuh ngan Kim Shin

bab tu..mcm complicated sikit kan
sbb ada flasgback..zaman dulu kala tu sikit
yg lain..semua best

endingnya...emmm..
best!!
tapi..ada satu episod tu sedih
ep 13 .... sedih sangat ending episod tu
part Eun Tak..tarik pisau Kim Shin
pun ada watak penasihat jahat ni..jadi hantu dah


but jahat jugaks..
dah la buruk
buruk kan????

hantu jahat tu masuk dlm badan Eun Tak...and tarik pedang tu separuh jalan


and Kim Shin sudahkan
and..abis
Kim Shin mati..hilang
terbakar
ahh..sedih sangat part tu

“I’ll come as the rain. I’ll come as the first snow. I’ll beg for god to let me do at least that.”


sakit dada Mummy Ayu nangis2..
pas tu..cepat2 Eun Tak tulis..
kena ingat Kim Shin, dia goblin's bride..

sbb bila Kim Shin hilang...dr dunia
semua yg ingat or berkaitan dengan Kim Shin akan hilang sama
semua tak ingat siapa Kim Shin
siapa goblin tu
sedih
:-(

abis ..ep 13
cita ni..16 episod.
so...ep 14
Eun Tak dah berjaya...dah keja
jadi producer kat satu company radio ni

but...dia rasa mcm tak complete
rasa mcm ada kehilangan something
but..dia tak ingat apa or siapa
dia selalu nangis tetiba or sakit dada yg sangat2...

and guest what...
Kim Shin aka Goblin tu pun tak mati mcm tu jer
dia mcm stuck kat kawasan sahara mcm tu
tak de hala tuju
for about 9 years mcm tu
sehingga la...Eun Tak wish sekali lagi..pd birthday dia
mcm yg dia 1st kenal ngan Kim Shin

and Kim Shin muncul sekali lagi...

tapi sayangnya Eun Tak tak kenal & tak ingat siapa Kim Shin tu
but dia rasa sayu sangat & nangis2..
Kim Shin..of coz la suka...
seronoks sangat
emm..
pas tu...pas tu
ha..nie baru ep 14
nak tau ending..kena la tgk
nie bukan ending nya..seriusly
but..happy ending
but..ada sekali lagi sedih....sebelum happy tu
kenapa? mengapa? apa jadi?
kena la tengoks...

banyak dah Mummy Ayu cerita ni
he he he....

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno