My guest..............

assalammualaikum..
morning kengkawan semua!!!!

lambat plak pagi nie buat entry...
(kecuali entry pasal nuffnang tadi)

so..meh sambung lagi citer pasal buzzday party Ian minggu lepas
meh kita tgk antar yg hadir hari tu
geng bachelor yg tak cukup korum..
Net, Watie & me....
Watie....suprise betul..
sbb dia tak reply kat FB or blog
than Mummy Ayu pun sms la takut dia tak tau ker
sbb sunyi sepi sgt kan
pun dia tak reply
pagi ahad tu baru la dgr dari dia...
and petang tu muncul......
apa pun..tq for coming dear!!

Net..harus la kan
pagi tu dia dtg jab antar kek & cookies
sempatla breakfast sama2 kat mamak
than dia balik melaka jab..
amik anak2 ngan mak dia
and petang tu dtg lagi sekali..
tq so much gak ye sayang!!!

selain dari tu..
yg bukan blogger pun harus la ada
(antara yg sempat disnap)
nie jiran Mummy Ayu
rumah selang sebuah jer
kami jarang jumpa
tapi kalu jumpa..rancak gak bersembang
yang nie plak..
jiran sebelah rumah
tu yg nampak sebelah tembok tu..hah..rumah akak Ita nie la..
lagiiii....
Tety..nie geng keja chef dulu nie
dia keja pastry dulu..last year tempah kek Ben 10 Ian kat dia la
hubby dia pun chef....kitaorg sama2 keja Mandarin Oriental dulu
tapi sekarang semua tidak lagi
dia pun dah berenti..buat kek kat umah..
plus jaga 3 org anak dia tu..yg depan tu..pakai baju cehf tu..kembar
and princess yg didukung tu

antara yg terawal kasi jawapan nak dtg kat blog
tapi malu la..tak kenal la
apa nak malu nya, dtg je la..leh kenal2..
and she made it...
kan kita dah kenal... :-)
Pink Ummi aka Mimi
tq for coming dear
tapi sowie la sbb tak dpt nak layan sgt
dok terkejar ke sana sini...

time nie Mimi nak balik dah
sempat la posing together2 jab...
:-)
with Watie also...
kami lagi yer..
with kids & with chef hat
anak Net...sorang ngan Nenek dia & sorang dok sibuk color
Net ajak bergambar pun tak nak
yang Yushua....dok lena dalm ekta
dr sampai hingga la ke balik
tak jumpa pun
yg ada..Yaeesh je la..and my kids of coz
with Watie....
nak balik dah..

Net..kita tak posing berdua pun..
:-(
nanti kita posing2 key....

lagi sorang blogger yg join petang tu....
vogue mum..Ilah Fazilah
suke..suke....
tq for coming dear
sian Irfan tido masa sampai tu...dah nak balik baru dia bangun
ye la..petang2 tu time bebudak tido
tapi Ian & Iris langsung tak ngantuk pun...masing2 aktif yg amat..
cuma Iris jer la..dok berkepit je ngan Mummy....

the one and only.....
opismate Mummy Ayu yg dtg petang tu..
Kyra..
dia nie opismate merangkap geng pegi balik keja
sbb kami sama2 gie & balik keja
ulang alik KL-Seremban
dia dtg bawak bodyguard...anak buah dia tu..
good boy jer..

kenal tak? sapa tu?
hah..nie la babysitter lama Ian & Iris..
Mak aka Kak Dibah
tq sgt sbb datang..
suka la Ian & Iris
sbb..masing2 dr pagi sibuk tanya..
"Mak dtg tak???"
"mana Mak nie Mummy?"
masing2 dah rindu kat Mak yer...
tgk Iris..berkepit ngan Mak jer
plus yg sebelah tu..
geng kat umah Mak la....
Umairah & Amira
sama2 duduk kat rumah babysitter tu..
dr Melaka..dtg singgah jab
tq so much!!

nie Rosmah & family ..BFF my SIL
dah kira mcm family gak la
sbb we are close
tq for coming..baru balik dr family day kat PD tu..

Daddy ngan Acu Faizal...my BIL
lepak2 la tu...

selain dr tu..
ada gak jiran2 Tok Umi & Tok Abah yg join
dtg ngan cucu2 diaorng..
yg sekarang nie dah jadi geng ngan Ian & Iris
pas tu..ada gak kawan2 my sis sorang dua
ops lupa...ada my Paksu, Maksu...tq for coming
nie kira Tok Su for Ian & Iris la....
tu jer la..
takde la buat besar2 pun
just a simple party...
apa pun..syukur alhamdulillah
sbb semuanya berjalan dgn lancar
and thank you so much pada yg sudi hadir..
yg tak dtg tu..lain kali..leh la join
insyaallah....
sowie kalu ada yg tak sempat Mummy Ayu snap2 tu
tak terkejar rasanya
even gambar ramai2 ngan Tok Umi (orang kuat tu)
pun tak snap....
macam terkejar2 jer....
harap pas2 nie..more organize la..

pas nie..citer cake cutting & buka presents..
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. watie dtg ek...bestnyeee..mmg xckp korum..amy dtg x? mcm xde kot..ensem la ian in cheff attire..

    ReplyDelete
  2. bestnyer ramai tetamu..meriah~ janji besday boy happy kan..^_^

    ReplyDelete
  3. baru nk tny suziey x dtg .. tp dia dh komen hihihi..

    ReplyDelete
  4. nampak semua orh hepi ! sonot nye kumpul ramai kan?

    ReplyDelete
  5. mmg takde rezeki nak dtg..
    huhu
    aku klu tak,smpai dah.
    tpi dek tonsil and sakit tu.
    karang blik..
    ank2 org lain karang kena jangkitan

    ReplyDelete
  6. Salam.. Mummy taw x, ari tu etty gi lawatan sarawak.. n our travel agent sebijik muke same dgn hubby mummy... igtkn hubby mummy tp die ckp teganu... huhuhu... terengganu version... nnt etty upload pic die...

    ReplyDelete
  7. wah meriahnya ramai yang datang, ramai ke jemputan ayu...

    ReplyDelete
  8. sronoknya...tp sorilah ye ayu. kat fb awal2 dah agree nak join..skali last minit mr. kay xleh nak join. dia ada hal kat kl. saturday tu aku blk sban pun kejap je...petang dah balik kl semula. tensen ok

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...