hari tu
Mummy Ayu ada buat karipap ngan Ibu
ada extra plak tepung utk kulit tu
nak buang .. sayang plak kan
so.. Mummy Ayu buat la karipap kosong
Ibu cakap ... ala rajinnya
buat bulat2 lagi
cantik kannnn
lama jugak la dok dlm freezer tu..lupa
so weekend lepas.. eh eh..ada karipap angin la
so..minta Ian beli kan sardin
so..petang ahad tu buat la sambal sardin
jadi la
karipap angin + sambal sardin
memang layan la kan
kalau ada kopi o panas sedap ni kan
time tu x ingat plak
tgk pic ni baru teringat
ha ha ha....
alhamdulillah
dapppp!!!
tgh layan ni teringat punten plak
mcm nak buat..emmm...next projek in sya Allah
sedapnyaaaa...masih x pandai2 buat karipap..x tau la apa nak jadi ni..hahahaha
ReplyDeleterajin la mummy ayu ni...klu dah teringat tu kena buat la nti punten hahaha
ReplyDeletesayang lebihan tepung
ReplyDeletekosong pun gorengg sedapp
Kalau saya panggil karipap oksigen. Nasib baik ada sardin tu boleh cicah.
ReplyDeleteLM beli beras sekilo semata mata nak buat punten.entah bila nak buat pun tak tau. nak hentam guna basmati risau x jadi nanti
ReplyDeleteMZ penggemar karipap sardin!! pagi td bf mkn karipap sardin tu sebijik ;) beli kat kedai jer
ReplyDeletesedap tu kak, teringat masa anak buah kecik suka makan kelim karipap je tapi bila emaknya buat karipap kosong gini dia takmo lak makan
ReplyDeleteCombinasi yang terbaikkk...
ReplyDeleteNieyl pun kalau nak makan karipap suka makan karipap sardin berbanding karipap kentang..
bila akak buat mcnie kan teringat nieyl puri cicah sambal sardin adoiii sedapnyaa....
punten sila laah buat..hehehe..nieyl dah buat dahhh
Pandai betullah MA buat kuah tradisi. Nampak kemas cantik elok karipap tu.
ReplyDeleteWah ngam tu makan dgn sambal sardin 🤗
karipap angin pun kalau dah panas2 tu cicah sambal ikan bilis mmg padu hihii
ReplyDeleteMakan karipap angin saje pun rasanya sedap jugak.....
ReplyDeletemujur teringat nak beli sardin , tak ada la makan kosong macam tu kn
ReplyDeleteBuat teman ngeteh atau ngopi pas banget
ReplyDeletekaripap + sardin
ReplyDeletegreatest combination in the world
haaaaa gituuuuuu
hahaha
Sering makan karipap kalo di Penang , tapi saya baru tau istilah karipap angin atau kosong 🤣. Tapi pasti sedap juga. Krn adonan kulitnya memang enak kan, gurih. Apalagi saya selalu makan trakhir bagian lipatan pinggir karipap. Save the best for the last lah 😄😄😍.
ReplyDelete