pagi ni kan Mummy Ayu buat & bawak lontong
masak2 yg mana boleh since semalam lagi
x de semua masak pagi ni
nasi impit...semalam dah siap rebus dah
bahan2 utk kuah lodeh...
potong2 semua dah
paling penting..mesti nak kena ada ..sengkuang & tempe
kalau tak.. x jadi la kuah lodeh kannn
sambal pun..siap dah semalam
tapi tu la...cili nya pedas giler
buat agar2 santan gula merah tu jugak
pagi tadi..baru la masak kuah lodeh nya
dah masuk dlm bekas baru ingat nak snap
ok je la kan
alhamdulillah
sampai dah hajat & niat
nak masak & makan lontong
👍👍👍
bila masak sendiri tu
puas makan kannn...
Murah rezeki selalu...belanja kawan- kawan makan..betul masak sendiri puas hati
ReplyDeleteMy fav sgt ni🤤🤤🤤
ReplyDeletepagi pagi makan lontong sedap tu
ReplyDeletenak buat since raya puasa tapi x dapat buat lagi...
ReplyDeletemenggamit selera
ReplyDeleteLo tong baru best kalo pedas mummy 😍😍😄. Di sini sambal lontong ada yg pedas, ada yg biasa. Tp saya ofkors lah nak yg pedas 😄
ReplyDeleteRajinnya MA.....
ReplyDeleteUishh ini terlebih rajin ni. Macam-macam ada. Lontong sayurnya lengkap semua ada. Sambal pedas sikit boleh cover sikit kot dengan kuah lodeh tu. Ke? Sedapnya agar-agar santan tu. Makan sejuk-sejuk sedap.
ReplyDeleteYums sgt
ReplyDeletebetul tu kena prepare bahan awal-awal tak kelam kabut hehehe
ReplyDelete