semalam...masa otw gie keja...ternampak majalah Saji nie...
tgk cover pun..wah..cedapnya
so..terbeli la..
bila jengah dlm...byk nya resepi
and..jumpa chicken puff...
wah..cedap2...
and..tetiba jer..ada mood nak masak
so..balik keja semalam..singgah giant jab..
beli bahan2..
and..malam..pas dinner.kul 9..
start main masak2...
beli ready made kulit puff jer...
pas tu..start masak filling
nie pun..tukar2 resepi jer..
tak ikut sgt pun
isi ayam
kentang
button mushroom
suppose ada frozen mixed vege tu..but Mummy Ayu tak suka
so..tak letak pun
pas tu...sos krim prego
resepi asal guna sup cendawan..but Mummy Ayu suka2 tukarkan jugak
masak2...ciap dah
readykan skin puff tu..
egg wash utk lekatkan plus utk sapu atas & filling
letak filling dlm..lipatkan..lekatkan tepi2 tu
sapu atas tu ngan eggwash
bakar 15-20 minit..
ciap!!
wah...
jadi la..
makan panas2 ..memang sedap
Iris pun suka
plus Mummy Ayu buat kecik2..
sekali Iris makan 3 ketul..
seronoks..
nanti nak try respi lain plak
# kalau guna skin puff nie..letak inti karipap pun dah sedap
RAJINNYAAA MEMASAK! NAMPAK SEDAP PULAK TU
ReplyDeleteBTW SAYA ADA MENJUAL KHAT KUFI, INSHAALLAH DGN HARGA MAMPU MILIK. JEMPUT SINGGAH. - SALAM UKHWAH :)