dalam perjalan pergi tu dah nampak dah
ramai org jual kupang tepi2 jalan tu
kat muar....tapi Kupang tangkak
x kisah la..janji kupang kan
so masa balik tu
memang singgah la kan
Mummy Ayu suka kupang
tapi selalu beli tu x fresh mcm ni la
sekilo RM 12..beli 2 kilo
mana cukup sekilo kan
balik tu
basuh2 dulu
rebus....
sekejab je pun
bila dah terbuka tu..
cukup la
proses paling x minat
nak perisi kan kupang tu
alahai..but nak makan kan
so..layan la jugak
2 kilo tadi
dapat la banyak ni
kalau sekilo..lagi la sikit kan
nak masak sambal, malas nak blend cili
so..kita goreng kunyit je
goreng kentang, put a side
tumis bawang putih, halia & cili padi
masukkan kupang & bawang besar
garam & kunyit
gaul2
siap dah...
kupang goreng kunyit
alhamdulillah
puas makan & memang rasa fresh
sedapnya kupang...tp msak nya malas..kikiki
ReplyDeletenampak sedap tu. MZ tak mkn kupang, tp kalau siput sedut MZ sukaaa, kerang rebus pun MZ mkn tapi kalau kerang tu dibuat sambal, MZ tak suka hahahha mcm2 hal
ReplyDeleteaku tak suka perkara bercengkerang ni kecuali kalau dia jadi rendang. Tapi kalau dibeli boleh je aku sebagai isteri dan ibu mithali masak. hahahah...tapi kalau ikan keli aku terus reject awal2...pegang pun tak hingin
ReplyDeleteuih sodapnya kupang fresh
ReplyDeleteSedapnya kupang, dapat yg fresh pulak tu...
ReplyDeleteManalah nak cari kupang segar ni? Huhu...
Puas hati dapat makan yg fresh... bila tengok kupang ni teringat masakan butter cream cicah dgn mantou bun.. sedapnya...
ReplyDeletewahh sedapnyaaa
ReplyDeleteNampak sedap, MA! Pernah makan masak sambal.
ReplyDeleteKalau wak, masa buang kulit tu dah habis sekilo masuk mulut
ReplyDeleteSedapnya Kupang..selalu akak rebus je..cicah kicap cili..kadang x habis akak buat sambal kering2...tgok entry ni terus teringin
ReplyDeletelamanya tak mkn kupang... kalau nk cari seafood kena pi kuala kedah
ReplyDelete