Wednesday, September 28, 2016

Sabtu lepas...Cat Town Malaysia, Seremban 2

sambung entry semalam..
Sabtu tu.....gie Cat Town
hari tu...dah gie sekali
nie..gie lagi
Iris pun sama excited
jom tengok.. Iris berani ker tak?

sampai2 tu...excited jer budak yang depan sekali tu..
yg Abang Ian..memang seronok lah..

dia main2 ngan cat kat situ
yg kucing ni..baru sampai dari Arab
mcm kucing Dato' Aliff terlajak laris tu
kucing ni cantik but ganas sangat

mana Iris??
yer yer jer sampai tu..nak main ngan kucing
sekali ..kucing tu lompat2 ..nak main
dia takut
last2...dia main game jer...
tempat sama jer..mcm hari tu
he he he 

kali ni..Mummy Ayu dapat gak posing2 n main2 ngan kucing
hari tu ..dok jaga Iris jer
tapi kucing2 kat situ ..mcm dah penat..
maybe sbb hujung minggu..ramai yg dtg
kami sampai tu .. dah petang
diaorang dah penat kot

see..dok melepet jer kucing2 

Iris...layan air vanilla dia..mcm hari tu jugak...
sama jer kan??

kucing nie pun dah ngantuk..
zzzzzzz

tapi dia sgt bam bam
emm..gerammm
mata pun tak larat nak bukak.
alahai..

ok..jom balik..
snap snap sikit..
us....

ha..Iris berani sikit la dr hari tu
dia berani ke kawasan kucing tu...
bila panggil amik gambar

but....kena pantau gak kiri kanan
takut kucing datang
ha ha..lawak la Iris ni
see.....nak amik gambar pun dok pandang kiri kanan

"nanti kita datang lagi yer???"
"tak nak!!"
aik..tak nak datang dah
:-P
:-)

bayaran masuk
dewasa RM 10
kanak-kanak RM 5
main lama mana pun boleh
nak posing2 or pegang kucing .. boleh
but no flash
jom ..jenjalan ke Cat Town Malaysia

Good morning!!!

assalamualaikum and morning semua
selamat hari rabu!!!
Image result for wednesday
:-)

Tuesday, September 27, 2016

Hujung minggu.........

kebetulan..Daddy offday hari Ahad lepas
so....pikir2 nak ke mana
last2..kami gie tengok wayang
but.. tu pun asing2

sbbnya..Ian & Iris nak tengok Storks
Image result for storks movie

yang Daddy pulak..nak tgk Magnificent Seven
Image result for magnificent seven

tu yang 3 vs 1 tu
Mummy Ayu kena la ngan Ian & Iris

dah beli tiket semua
gie lunch dulu....

Daddy nya movie start kul 2.20 pm
kami nya start kul 2.35 pm
so..sementara tunggu tu..
posing2 dulu

us....

bila dah time..
beli popcorn & drinks..
jom!!!

habis pun..kami abis dulu
kena la tunggu lagi..
sementara tunggu..
budak bertuah dua orang ni nak sausage nie plak..
layan kan jer..
suka la dua2..
sabtu jalan, ahad pun jalan

# jab lagi cerita hari sabtu plak
ke mana kami yer???

Hello Tuesday!!!

assalamualaikum and morning semua
salam selasa
Image result for TUESDAY HEATHER STILLUFSEN
:-)

Monday, September 26, 2016

K-Drama ~ Jelousy Incarnate

dah lama dah..enty ni dok dalam draf jer..
bila nak buat..ada jer keja time tu
nie..free sikit, terus buat ni..

apa lagi Mummy Ayu..drama korea yg baru la...
he he he
"Jelously Incarnate"
Image result for jealousy incarnate

citer nie..memang Mummy Ayu dok tunggu2 sbb suka dengan lakonan heroin tu..Hyo Jin
dia berlakon dalam Master Sun & Its Okay Its Love
memang best!!
and hero nya pun....pernah berlakon dalam cerita Oh My Ghost!
so...harus la Mummy Ayu dok tunggu2 and layan..

antara pelakon lain..dalam Jelousy Incarnate ni....
Image result for jealousy incarnate ep 1

heroin ni... Pyo Nari..
Image result for jealousy incarnate ep 1
seorang pembaca ramalan cuaca + pekerja kontrak jer..kat satu station tv ni

Image result for jealousy incarnate ep 1

dia minat ngan hero Hwa Sin ..... 3 tahun
Image result for jealousy incarnate cast
kira secret admire la
sbb Hwa Sin tak minat pun ngan Pyo Na Ri

nie plak......second hero yg sgt 'hot' ....Jung Won
and I wish he is our 1st hero..
dia nie..cousin merangkap BFF kepada 1st hero..
Image result for jealousy incarnate cast

Pyo Na Ri.. jumpa Jung Won dalam flight nak ke Bangkok
and..duduk sebelah2..
Jung Won ni sgt gentleman..walaupun Pyo N a Ri terduduk seat dia
dia tak kisah pun
and..mcm2 la..
Image result for jealousy incarnate ep 1
but..bila sampai kat airport..masing2 ke haluan masing2

pas tu..baru Pyo Na Ri jumpa ngan Hwa Sin ni
Pyo Na Ri kena siapkan Hwa Sin utk sesi shooting
and..time tu...terpegang dada Hwa Sin
and..dia terasa something
Image result for jealousy incarnate ep 1
serius..time ni lawak betul
sbb selamba jer dia raba2 dada Hwa Sin
yg Hwa Sin nie of coz la marah..

Pyo Na Ri rasa mcm ada ketulan kat dada Hwa Sin
and..dia suruh Hwa Sin gie check..
sbb rasa tu sama mcm nenek & mak dia
and..both of..mak & nenek Pyo Na Ri nie dah mati sbb breast cancer
lagi la mengamuk Hwa Sin ni..

sbb dia kata dia lelaki..lelaki mana kena breast cancer
punya la dia nafikan

masa shooting pun..Hwa Sin badmood

jenuh la diaorang layan

sampaikan Jung Won ni sampai

but..dia Hwa Sin tak puas hati bila Jung Wong kenal ngan Pyo Na Ri
and..Jung Won layan baik jer ngan Pyo Na Ri
Pyo Na Ri pun tak sangka Jung Won still perasan dia
alahai..sweet nya..

Hwa Sin nak gi makan ngan Jung Won
Jung Won ajak Pyo Na Ri sekali
but Hwa Sin tak kasi..
sekali hujan turun..Pyo Na Ri....kasi la payung kat diaorang berdua
but masing2 dok tolak2..
sekali..diaorang payung bertiga
but..bila kita bunyi..
Jung Won spontan jer tarik peluk Pyo Na Ri
Image result for jealousy incarnate ep 1
ala..sweet lagi
mau kena kencing manis kalau dapat boyfriend mcm ni

balik Korea....semua pun balik Korea
mcm2 lagi yg jadi
and..banyak lagi adegan sweet antara Pyo Na Ri ngan Jung Won
sweet, romantic, caring .. yg alahai..serius cair la

kalau korang nak cair sama..kena la layan citer ni
so far...citer ni dah sampai ep 10..kat korea and kat astro pun
minggu ni..masuk ep 11 & ep 12
kat korea...hari rabu & khamis
kat astro .. hari khamis & jumaat

sampai episod 10 ni
Pyo Na Ri memang dah rapat and kira mcm official dah couple ngan Jung Won

walaupun ditentang & dihalang oleh mak Jung Won


while Hwa Sin plak...
dah mula sedar yg dia pun suka ngan Pyo Na Ri


and..at the end..ep 10 tu
Jung Wong terdengar perbualan Hwa Sin

yg Hwa Sin suka kat Pyo Na Ri and dia sanggup pertaruhkan persahabatan dia dengan Jung Won
utk cuba dapatkan Pyo Na Ri.. sbb Pyo Na Ri pernah suka kat dia.. 3 tahun lepas

ala...suspen plak
takkan diaorang nak gaduh sbb perempun
kena la tunggu..rabu ni

best!!!
kalau nak tgk online
leh klik kat sini
dramalove
kissasian
dramanice

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno