Friday, October 24, 2014

Wow..banyaknya!!

sekarang nie..
memang musim kot
sbb..bila jengah kat sini jer
mesti senyum & suka sangat
sbb..
banyaknya..

apa yg banyak???
BE..
currently...Mummy Ayu ada 16 BE yg tengah running
suka..suka..suka!!
walaupun amount tecik2 jer..but ini membuatkan Mummy Ayu bersemangat nak update selalu
but..apa kan daya..lately nie Mummy Ayu quite busy
so..mana yg termampu jer la..

apa pun....tak lupa & tak pernah lupa...
ma acih Mr Nuff!!
sayang awak banyak sangat alots!!!
muah muah muah!!!

Espresso lab....selasa lepas

nie lunch..selasa lepas
dah jumaat baru nak update..
he he he..

selasa tu..kami sama2 free..so kuar lunch kejab...
sambil teman Net gie amik barang2 dia kat Pos Laju
pas tu..gie makan..kat Nu Sentral..
lepak kat....
our drinks...
iced mocha...plus iced caramel mochiato

and...our foods..
both...amik pasta
Mummy Ayu amik lamb pasta
Net amik bolognese

as usual..
mesti snap2...
Mummy Ayu

Notti Netti
we are happy
:-)

makan cepat2..
than..balik opis

# hari nie..tak tau nak lepak kat mana & nak makan apa?
any idea????

Salam jumaat

assalamulaikum and morning semua...
salam jumaat!!

:-)

Thursday, October 23, 2014

Kek Batik

sabtu malam ...weekend lepas....
mood rajin plus mood nak makan 
plus nak bawa buah tangah ke rumah Mama Liza..(tgk baby)
Mummy Ayu pun buat kek batik

tiap kali nak buat..tiap kali tu la cari resepi
:-)

resepi kali ni....lain sikit
(sikit jer sbb banyak yg sama)
bahan2nya..
biskut marie..secukupnya
1/2 cawan air suam
1/2 tin susu pekat
1 ketul butter (250gm)
2 biji telur (kalau besar guna 1 biji jer)
1 cawan milo
2 susu besar nescafe (kalau tak suka..guna koko pun boleh)

cara2nya..
masak kesemua bahan..kecuali bikut marie...
baul sehingga rata..
api jgn besar sangat..nanti hangit plak

bila dah masak..
patah2kan biskut marie..
leh jer susun..and layerkan biskut marie ngan adunan tu
but..Mummy Ayu nak cepat (plus malas)
gaul jer biskut marie dlm adunan yg dimasak tadi..sampai rata
jgn banyak sgt biskut..sampai kering..nanti tak sedap plak
biar moist2 sikit gitu

see...kan senang..dah siap

masukkan dlm bekas...
and..tekan kan biar padat2..

dah siap..masuk dlm peti ais..
bila dah sejuk..
baru la potong2..and siap utk dimakan

cedap..sbb rasa nescafe tu sikit..
yum yum!

# selamat mencuba!!!

So much more .... with dugrostar!!


lagi mengenai Dugrostar...
pencarian  Dugrostar...masih belum berakhir 
seramai 280 orang finalis Dugrostar akan disenaraipendekkan utk ke peringkat akhir..
Utk itu..Dugrostar akan mengadakan Roadshow di 7 buah pusat mebeli belah terpilih..
dari 26 Oktober hingga 16 November
 tarikh & tempat seperti di bawah...

so...jom ramai2..
dtg ke  Dugrostar Roadshow
utk menyokong finalis yg terpilih..
plus...berhibur
sbb kat DDugrostar Roadshow itu nanti..
mcm2 yg best menanti...
antaranya...
* ada permainan
* promosi yang hebat2..
* hadiah2 menarik
* and of coz...ada persembahan Dugrostar kita
plus......acara pentas
* boleh amik gambar kat...Dugrostar Studio
dan macam2 lagi

Terdapat juga program di pusat membeli-belah, yang dijadualkan 
setiap hari 10.00 pagi-10.00malam, juga termasuk promosi yang menarik, 
Pelbagai aktiviti-aktiviti seperti Langkah Tarian Dugrostar™, Beat Dugrostar™, dan aktiviti mengambil gambar sekeluarga serta booth video Dugrostar ™ di mana anak anda masih boleh mendaftar untuk menyertai kempen ini dan memenangi hadiah-hadiah menarik yang lain!

wah....masih boleh join...emm..menarik kan?

Di setiap lokasi, pemenang Hadiah Pertama, Kedua dan Ketiga bagi setiap kategori umur akan memenangi hadiah yang hebat, manakala kesemua finalis akan menerima hadiah menarik sebagai tanda penghargaan di atas hasil usaha mereka!

so..apa tunggu lagi..
pastikan dtg ramai2 ke Dugrostar Roadshow pada tarikh , masa di atas..
di pusat2 membeli belah terpilih..

jom layan Dugrostar dance oleh anak2 Mummy Ayu..
video
they have so much fun..
anak2 anda pun boleh...di Dugrostar Roadshow  nanti..
:-)


for information bersama....

FAKTA-FAKTA  DUGROSTAR..

Dengan Dugrostar™, setiap kanak-kanak berpeluang menjadi bintang! 
Peluang ini terbuka kepada kanak-kanak dalam dua kategori berasaskan umur: 
tiga hingga enam tahun dan enam tahun lebih hingga 10 tahun
Peserta dalam setiap kategori umur boleh menyertai dalam tiga segmen ini
 – menyanyi, menari, bermain alat muzik atau gabungan kesemua bakat ini, 
serta membuat persembahan secara individu atau berkumpulan sehingga seramai enam 

Dari sekarang hingga 12 Oktober, sertailah ibu bapa di seluruh Malaysia 
untuk menonjolkan bakat istimewa anak mereka 
dengan menyertai peluang yang unik ini. 
Ibu bapa boleh mendaftarkan anak mereka dalam tiga cara:-

~ dengan memuat naik video persembahan anak mereka di www.dugro.com.
dengan mengunjungi siri jelajah terpilih di seluruh negara 
di mana rakaman langsung boleh dibuat di Gerai Rakaman Dugrostar™; 
~  dengan menyerahkan borang pendaftaran yang telah lengkap diisi 
bersama rakaman persembahan anak mereka 
dan menghantarkannya ke alamat yang dinyatakan pada borang 

Penyertaan dalam Dugrostar™ adalah percuma tanpa memerlukan bukti 

Kanak-kanak juga boleh menikmati koleksi eksklusif barangan Dugrostar™ 
dengan pembelian Dugro® bungkusan 900g dalam tempoh kempen, 
seperti beg piano atau gitar, jaket eksklusif dan jam tangan, serta banyak 


Untuk maklumat lanjut tentang Dugro® dan Dugrostar™,
 layari www.dugro.com.my atau hubungi Dumex CareLine di 1-800-38-1038.

# jumpa anda di sana!!!

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno