Wednesday, August 24, 2016

Princess demam

Jumaat lepas..balik sekolah tu
princess bam bam Mummy Ayu nie demam plak
alahai...sian dia

nasib baik..memang ada standby ubat demam
so..kasi ubat..
suruh dia rehat

petang tu..memang dah janji nak bawa gie mamam baskin robbin
tapi.....dah demam..ingat nak cancel la
dia nak jugak
so..boleh la..tapi tak boleh banyak2

petang..lepas Ibu & family yg lain bertolak ke Johor
Mummy Ayu, Abang Ian & Iris
gie palm mall...
sekali dia nampak mainan..
dia nak main2 plak
and...sebelum balik..baru beli baskin robbin

petang tu..dia ok sikit
malam..demam balik
emmm......nasib baik dah besar
tak banyak sgt la ragam nya
kejut makan ubat pun ok jer
kejut suruh basuh badan..pun ok jer

sabtu tengahari tu..dah ok
alhamdulillah
tak de la demam lama2...
demam nak besar ni..kan???

Baskin Robbin

assalamualaikum and morning semua
selamat hari rabu!!!

last week...kan ada promo baskin robbin ni
buy 1 scoop free 1 scoop
sempena olimpic Rio tu

kebetulan Mummy Ayu kan cuti Jumaat tu
so...harus la gie terjah

pagi tu..
layan ngan my sis..Wanie
sorang 1 scoop...

petang tu...repeat lagi sekali ngan Ian & Iris
plan nak beli 2 scoopp...dpt la 4 scoop
tapi..Iris demam
so..sorang 1 scoop jer..
share2 yer..
ala sian muka princess Mummy demam tu
tapi sebelum layan baskin robbin..sempat gak main2
(next entry...story nya)
pas dah lama tu..dia dah mula sejuk
so..jom balik
tapi..nak jugal ice cream tu
tu yg tak jadi beli banyak

Abang Ian....sempat posing ngan Amyra Rosli
emm..bukan main lagi

ok..jom baliks....
:-)

Tuesday, August 23, 2016

Lunchdate....semalam.

assalamualaikum and morning semua
salam selasa..

lama tak update..
jumaat lepas..cuti 1 hari
semalam..busy ..busy ntah apa2 tah
he he he
so hari ni..baru la sempat nak jengah blog & update apa yg patut..

semalam....busy ngedate & gossip2 ngan Net
lama tak jumpa BFF sorang ni
dia manjang busy
so..semalam..sama2 free..kami pun kuar la makan sama
lepas sembang panjang kat opis dia
(dah la sembang kat opis..sambung sembang masa lunch)
memang meriah
us...

kami makan Boat Noodle
yum yum..
lama tak layan
kami sampai awal....
meja pun banyak kosong lagi
best la..
order pun cepat jer dapat
penuh meja

and kejab jer..
dah abis kosong mangkuk2...

best!!!!!

Wednesday, August 17, 2016

#AnakAnakMalaysia

dapat band nie..dr surat khabar The Star
kalau satu ..sure berebut nanti
nasib baik...dapat dua
(minta kat opis sebelah)
he he he...

satu for Ian
satu for Iris
:-)

sure suka ni
nanti balik..leh snap2 ngan band Merdeka nie

Laman Web Cari Bilik/ Rumah Sewa ~ Hidup.my

okay.....nak review lagi satu website nie..
website ni sangat berguna & sangat membantu 
laman web ini ditubuhkan adalah untuk membantu lebih ramai pengguna diluar sana 
untuk mencari bilik untuk disewa khususnya di Lembah Klang dan sekitarnya. 


Ciri yang istimewa di wesite ni...
kat sini pengguna boleh mencari housemate atau pun
 you all ada bilik sewa/rumah sewa boleh mencari potential tenant dan juga sebaliknya. 
Di sini ada dua option 

  • People looking for a room
  • People looking for a tenant
Jadi ini boleh membantu mereka diluar sana yang mungkin selalu mencari housemate 
untuk penuhkan bilik/ rumah sewa mereka 
dan bukan itu sahaja, ianya berguna untuk kedua-dua, penyewa dan tuan rumah.

Hidup.my juga telah dipastikan bahawa ianya mobile-friendly
 tanpa pengguna perlu muat turun sebarang aplikasi. 
sbb..most of us kan...lebih kerap & lebih ramai yg melayari internet menggunakan handphone
"semuanya dihujung jari"
so..laman web ni....mobile friendly
bagus kan???


semua yg berkaitan bilik/ rumah sewa 
or urusan penyewa2 ni..
just klik Hidup.my
semua nya ada..

~ nak cari bilik/ rumah sewa
~ nak cari penyewa
~ nak cari housemate/ roommate
or even..
~ nak iklankan bilik/ rumah sewa
pun boleh ..... di Hidup.my


just follow ni...
senang kan???

jom jengah.....

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno