Tuesday, August 31, 2010

Happy Merdeka Day!!!!

salam semua....
entry tgh malam nie..
apa pun just nak wish
Happy Merdeka Day!!!
demam dah ok..
hari nie buat 2 jenis kuih
so..total dah 5 kuih
nanti ye share pic kuih kuih tu...
semoga Malaysia terus aman dan makmur
selama lamanya....
amin!!!

Monday, August 30, 2010

Demam nak raya....

salam di pagi isnin..
hari nie Mummy Ayu bersiaran dari seremban
patutnya gi keja dr sban
pas tu petang ni balik sini lagi
esok baru balik KL
tapi bangun pagi tadi kepala sakit sangat
plus demam...
so...jab lagi nak gie kinik...
amik ubat & MC
lepas sahur tadi dok la msg Boss...msg adik kat opis tu
kasi tau PA kesayangan dia nie demam
so.....minta adik tue ganti kan Mummy Ayu
so..pagi nie je..dah 3 kali opis call
ye la..tak plan nak cuti
ada la keja keja yg tak siap minggu lepas
plus boss ada meeting semua
alahai..sian kenkawan kat opis
sowie la ye..
mungkin Mummy Ayu demam sbb letih sgt
balik S'ban nak buat kuih raya
so...hari Sabtu dapat buat 1 jenis
and semalam Ahad dapat buat 2 jenis
dah 3 jenis dah kuih raya
emmmm...hari nie....tgk la kalu ptg sikit dah ok ker
nanti jab lagi Mummy Ayu masukkan pic kuih raya yer
pagi nie tak larat la..
so.....selamat bekerja...
Mummy Ayu nak gie kinik..amik ubat
s tu nak rehat jab..peninnnnnn...
nasib kat umah Ibu..so ada la yg nak nengok kan Ian & Iris
kalu tak...alahai...

Friday, August 27, 2010

Mood raya dah makin memuncak....

ok..entry cepat dan pantas nie
sebenarnye sbb lambat balik dr rehat tadi
hari nie after 2 minggu lebih tak kuar ngan Net
baru kuar..
sekali tu balik opis terlambat cikit
so..kena la cover keja cecepat
nasib boss tak de (tu yg berani lambat tu)
sebenarnya ingat nak gie jenjalan kat sogo ker
tapi bila ingat hari ni nuzul Al-Quran
Selangor cuti..cancel
sure ramai org
so..kami gie kedai beli brg buat kuih raya
he he he...mlm nie nak balik seremban
esok nak buat kuih raya
and will stay kat sban untuil merdeka
so..minggu depan leh la tayang kuih raya Mummy Ayu
insyallah....kalu jadi...
nie kuih raya mr google...
update pasal kad raya boss...
dah lebih 200 kpg settle...
ada yg dah pos...ada yg dah hantar...
and yet..ada gak balance balance la
nak jawab..nak tipon minta nama penuh & alamat
but hari hari dok terima kad raya..
nanti Mummy Ayu story minggu depan plak
nie la rupa meja Mummy Ayu
penuh ngan kad & sampul kad raya...
so..mood nak raya tu makin memuncak gitu
emm...plus balik sban nak main bunga api
bukan mercun..bukan meriam buluh..
just bunga api jer....
so..kengkawan...apa nak buat weekend nie?
emm..shopping....ok gak tu kan....
happy weekends!!!!!

Sleeping Beauty with baloon

pic taken..semalam pth
balik keja
letih sgt agaknya
tetido sambil peluk belon bam bam Mummy nie
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

For Rina@CuTeMiUt78

salam jumaat....
yg mulia & indah ini...
wah....
ok..1st nak wish kat sahabat Mummy Ayu nie
HAPPY BIRTHDAY!!!!!
to....Rina
so....hope you enjoy ur day
hari nie..
ajak family buka puasa sesama kat mana mana
yg best!!!
have fun!!!!
nie pinjam kat blog birthday girl....
semoga panjang umur,
sihat selalu
gembira selalu
murah rezeki
cepat cepat dapatkan adik untuk Mirul...
he he he
semoga persahabatan kita berkekalan...
and harap dapat jumpa satu hari nanti....
amin!!!!

Thursday, August 26, 2010

Ian and toys dia...

ok tadi cita pasal Iris
kali nie cita pasal Ian plak
kata hero..anak lelaki
so..as usual
mesti la banyak cars..truck..lorry..dan lain lain
yg seangkatan dengannya...
meh layan pic malam tadi
nie lepas mandi malam ....
tgk..tu baru separuhnya lori, keta dia
so..dok la busy main keta malam semalam
semua toys nie
ada yg beli, ada yg hadiah, ada yg gift Mc'D or KFC
yg truck 3 nie
Mummy Ayu ingat lagi
hadiah b'day Ian 1 tahun
dr office mate Mummy Ayu
sebenarnya ada 5 tapi 3 nie je yg bertahan
yg bus 2 tingkat nie
Mummy Ayu beli kat hospital GHKL
masa tu dia belum 1 tahun pun
time tu kena buat check up
masuk kan tipu kat 'bird' dia
nak tgk function buah pinggang
kira bas nie mcm upah la
tapi tgk tayar belakang dah ilang...he he he
and ada toys yg lagi lama
contohnya..yg nie..
yg nie semua toys dr Happy Meal Mc'D
dpt time Mummy Ayu bujang bujang dulu
ha..Mummy Ayu nie pun mcm budak budak
suka makan happy meal
sbb suka collect toys dia
dulu waktu bujang kasi adik
sekarang adik dah besar..kasi anak plak
nie pun dr Happy Meals
cukup 1 set...dr cartun Monster Inc.
tapi ada yg tak function dah
tapi leh main lagi sbb cute kan?
he he he....

Iris & 3 baby botaknye....

ok sambung lagi
penat dah buat posto posto
so far dah dekat 200 kad settle
tinggal lagi 300....
oo tidak..tak sampai separuh pun...
ok...pic nie amik semalam petang
balik dr keja
Iris dok la busy main dgn 'baby-baby'nye
bukan 1..tapi 3
and baru perasan gak
semua 'baby' Iris..botak
he he he... pas tu ada satu 'baby' tu..tak berbaju
than dia boleh la kudakan 'baby' satu tu
atas 'baby' yg merangkak tu
adoi...bantai la Iris
janji happy....

My 1st photobook....

selamat pagi...
salam ramadhan yg ke 15
kejab je dah separuh dah kita puasa
tinggal lagi separuh jer
pas tu raya..
sebut pasal raya...
alhamdulillah
semua kakitangan awam akan terima saguhati
sempena raya nie
leh la buat duit minyak & duit tol
nak balik raya nanti
(mcm jauh je balik raya..he he he)
ok..back to tajuk...
presenting my 1st photobook
ha..Mummy Ayu nie sejak berblog nie la
baru la tau pasal photobook la...
photoshoot la..
mcm dok kat kg je
padahal dok kl
apa pun...dah siap dah....photobook kami
cantik tak?
(cat..pinjam gambar jab..)
order waktu promotion mother's day hari tu
tapi ...lambat pos CD gambar kat Cat
tu yg siap lambat tu
sbb tunggu pic photoshoot
pas tu dok pilih pilih gambar semua
plus busy lagi
tapi bila pos CD..
tak samapi 2 minggu dah siap dah...
cepat sungguh Cat...
kalu Ayu tak edit edit gambar ari tu
lagi cepat
tapi Mummy Ayu nie cerewet gak..
sowie ye Cat...
and million thank you to Cat!!!
sbb siapkan buku gambar nie
lum sampai lagi
but jengah blog dia tadi dah siap printing dah
so...suka sangat
tak sabar nak tgk life....
dalam buku nie
banyaknye gambar Ian & Iris
every b'day diaorang
Ian..1st, 2nd, 3rd & 4th b'day
Iris...1st b'day je la..
2nd coming soon...
and pic kami 1 family & pic 2 beradik tu...
so..nanti dah sampai
Mummy Ayu share..ok....
sapa nak tempah photobook cam nie
leh lah jengah kat sini...
sambung lagi nanti...
posto..posto!!!

Wednesday, August 25, 2010

Yg pertama di terima....

cantikkan hamper nie
riben pun ada tulis CIMB
so..dah tentu dr CIMB
but of coz la bukan untuk Mummy Ayu
untuk boss
Mummy Ayu just tolong sign n terima
kenapa diaorang tak anta 2 kan?
satu untuk boss & satu untuk PA boss....
he he he...
posto..posto...

MERDEKA!!!!

sempena menyambut hari ulangtahun kemerdekaan
negara kita yg ke 53 tahun minggu depan
marilah kita beramai ramai
mengibarkan bendera di blog kita
so..jom join kempen
1 Blog 1 Bendera
klik kat sini....

Bapa sembelih anak umur 3 tahun...

salam siaran di pagi rabu
ramadhan yg ke 15...
pagi nie Malaysia dikejutkan lagi
dengan berita yg mengejutkan
Mummy Ayu nie bukan suka beli surat khabar
selalu nya cik Daddy yg beli
or pinjam paper kenkawan kat opis
or kat boss jer
tapi bila ada story panas cam nie
musti beli sbb tak sabar nak baca
tapi as usual..
Mummy Ayu tak beli paper lain kecuali...
bukan....Utusan Malaysia nie
pinjam snap kat paper boss jer
Mummy Ayu musti beli...
Harian Metro
kenapa? mengapa?
sbb suka cara ayatnya diolah
apa pun..back to subject..
kat Kota Bharu, Kelantan
seorang anak...3 tahun disembelih bapanya
di dapur rumahnya sendiri
Allahuakbar...
Subhanallah...
tak leh nak dibayangkan
bila isteri/mak kanak kanak tu datang je
tgk leher anaknya dah terkulai
lepas tu suami/bapa itu cuba mengelar lehernya sendiri plak
ya Allah...
tapi dalam hal nie tak leh salahkan bapanya
sebab bapanya itu sakit mental
so.....tak tau nak salahkan sapa sapa
cuba boleh kata dah ajal kanak kanak tu
cuma caranya tu sangat menyayat hati
Al Fatihah kepada arwah kanak kanak tu.....

Tuesday, August 24, 2010

Nak ke mana tu????

ok..sambung lagi
boring gak dok taip alamat jer...
so..meh layan pic plak
nie semalam balik keja
sampai umah..sempat gak snap snap
emmmm...Abang Ian beria drive..
yang Iris plak..nak senyum ke tak tu?
nie dr depan plak...
(ignore kan cermin keta yg abstrak tu...) Mummy suruh dia buat peace
sekali tu dia buat.... gaya mcm hero plak...
bantai la Ian

Iris.....cuba melepaskan diri dr tali pinggangnya
Iris nak drive jugak ker?...
ok dah cukup..jom masuk rumah
semalam bos balik awal...
so PA pun balik awal
kul 5.30 dah sampai umah
so..leh la masak masak...
tapau pun ada jugak...
hari nie tgh berdoa nie
harap bos balik awal lagi
he he he.....

Kesayanganku...

salam selasa...
so..still mood posto posto lagi...
selagi kad raya tu tak abis
apa pun ....blog still blog
selagi ada masa...alan ku curi sikit...
jengah jab umah kengkawan...buat entry cikit...
mama yg sempat la...
so..minggu lepas tak ke mana pun
so..lepak kat umah..
petang gie jalan bazar ramadhan
meh layan pic aktiviti Ian & Iris
apa lagi keja diaorang...
bebudak..main la...
Ian dok leka main mainan mcm lego tu
dah lama dia tak main
Iris plak...
semalam ada tepek pic nie cikit
makin bulat tgk muka dia buat rambut cam tu
busy gak main....
-----
pic nie plak malam Ahad
dok la ajar ian posing
senget sana..senget sini
last last 1 nie je yg encem...
encem ke hero mummy nie?
Iris plak...
sukanye..dok sengih....
apa pun.....
Ian & Iris....
harta tak ternilai Mummy & Daddy
lov this pic.....
and love both of you soooooooo muchhhhh!!!!
alots sesangat!!!
emmm... nak sambung buat posto..posto!!!

Monday, August 23, 2010

Pejabat Pos dah bukak dah....

salam siaran di tengahari
tajuk...ntah apa apa tah
tapi memang tul...
tak baik tipu tipu bulan puasa nie
pejapat pos Mummy Ayu dah bukak dah
maksudnya tugak buat kad raya boss
dah mula dah....
tengok...
satu kotak kecik sampul surat
satu kotak A4 kad raya
tahun nie my boss dah order 500 kad raya
so....leh la bayangkan
keja Mummy Ayu lepas nie
bermula hari nie
1st...cal semua negeri
check nama boss diaorg, pangkat...
(sbb every year..ada yg tukar, ada yg pencen)
pas tu senaraikan...so far ada 96 baru
but sure akan tambah
pas tu print atas sampul surat
tunggu bos sign....
than tampal setem..
minta diaorg pos/ edarkan
tu..lum masuk bab menbalas..
kena check dulu...dah hantar lum
kalu dah..ok
kalu lum..balas..
kalu takde alamat..kena cari..tipon.....
so...mulakan operasi...
posto..posto...!!!!!
kad raya tahun nie....cantik gak.....

ps.....sowie la kalu tak berjawab komen tu..paham paham la...
Mummy Ayu busy balas kad raya peminat...he he he....

Bam Bam yg makin bam bam...

Mummy kata saya dah makin bam bam..
betul ker?
he he he..
tak pe bam bam time kecik cam nei comel
nanti besar tak leh nak bam bam dah
kena diet...
pic nie Mummy Iris amik
time Iris main main ngan Abang Ian
sabtu lepas
minggu lepas kami tak gie mana mana
Mummy busy kemas umah
sbb Iris ngan Abang Ian main
kasi sepah sana sana sini...
he he he...
Mummy jangan marah yer....
nanti besar Iris tolong yer.....
ayyyanngggg Mummy......!!!

Syukur alhamdulillah!!!!

salam ramadhan di pagi isnin yang indah ini
hari nie dah masuk 13 hari dah kita puasa
kejab aje kan?
dah masuk 2 minggu la kira
so..ada yg dah mula buat kuih raya?
emmmm.....
pagi nie rasa best jer
sbb....rasa badan rehat cukup
so...bangun pun bersemangat
pas tu jalan pi keja pun ok jer...
pas tu sampai kat umah baby sitter
nak antar Ian & Iris
mula mula tak de parking
ada yg kosong but tak berani plak
takut ada org punya
so...ingat kena parking jauh la nampak gayanya
sekali tu...my baby sitter siap turun
kasi tau yg parking yg kosong boleh parking
so....dia pegang Ian & Iris
Mummy Ayu adjust parking
syukur Alhamdulillah sesangat ...
1st sbb dapat parking dekat
2nd dapat baby sitter yg baik sangat
balik nanti senang la...
sambung lagi nanti....

Friday, August 20, 2010

Tiger.......oum...!!

ha...balik Nilai semalam
ada plak patung rimau besar nie
mula mula masing masing takut
lama lama..
ha..nie la jadi
abis rimau di kerjakan
tarik ekor la...
naik belakang la
malam..lepas buka
dah nak balik..Ian dok la busy packing raisin
(Ian memang suka makan raisin)
Iris..baru berani ngan rimau
tengok la dia posing posing manja ngan rimau
kalu rimau betul tu...
dah kena ngap dah bam bam nie....
happy weekend!!!
ke mana weekend nie???
Mummy Ayu..emmmmm..
tak tau lagi
sambung minggu depan....

Souvenir dr Tok Wan & Mak Tok

samapi je umah
cucu cucu excited dok tolong bukak kan beg
cari apa la tu....
tengok la...Ian & Mia
berebut nak bukak...
he he he
Iris mana yer?
Iris dok bermanja manja plak dengan Tok Wan
amboi dah dapat hadiah nampak...
ha..ini hadiah untuk cucu
yang atas nie 2 doll tu untuk Iris & Mia
yg car 2 tu untuk Ian & Aqil
dan ini unta untuk Qays...
yg lawak tu
doll & unta tu boleh kuar bunyi & jalan
sekali kuar lagu arab la
he he he...
yg nie lagi...
yg putih ni jubah untuk Ian
yg sebelah tu siap dengan selimpang tu
untuk Daddy and yg nie satu untuk Mummy
and satu untuk Iris
nak cuba...
as usual..Iris 'nak nak..."
bad mood
so..tak leh nak cuba pun
Ian jer cuba tapi lupa lak nak snap nanti yer....
and of coz kalu balik dr Mekah
mesti ada ini...
tasbih, kurma, ketayab....
air zam zam je lupa nak amik
nanti balik lain kali amik...
so..ma acih bebanyak kat Tok Wan & Mak Tok
beli macam macam untuk kami sekeluarga

Menanti dengan penuh sabar..

ha...sampai kat KLIA kul 10 lebih
fligh sampai dalam kul 11 cam tu
tapi tunggu nak amik bag tu yg lama sikit
so..dalam tunggu tu...
emmm...mcm mcm aksi la bebudak nie buat
nie 3 hero yg ada hari tu
sorang ketua hero sekolah..so..ini tiga orang jelah
nie plak 2 princess hari tu
sama gak...ketua princess nya sekolah
tengok..comot comot diaorang layan sweets
kalu tak posa leh gak tumpang sama
he he he
akhirnya yang dinanti
sampai gak
alhamdulillah..my FIL & MIL
selamat pulangd ari mengerjakan umrah.....
emmmm....banyak shopping ye mak
ari tu hantar 1 troli je
nie balik sorang 1 ha troli..
he he he...
so..nak tau apa ada dalam beg itu..
nanti sat lagi sambung ek.....

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno