Dim Sum

Dim Sum

one of my fav gak ni  hari lepas...Dido order malam tu gak lepas taraweh terus kukus sikit alhamdulillah sedapppp ramai plak ...

Read more
Buka puasa semalam...

Buka puasa semalam...

semalam punya menu Mummy Ayu wat kuih lopes... fav Iris ni, suka la dia pas tu wat cucur udang bab cucoq udang ni byk reque...

Read more
Ice Cream time...

Ice Cream time...

malam semalam punya cerita jugaks lepas taraweh ice cream time!!! beli Isnin tu... malam nya mcm full sgt dah so...semala...

Read more
PKP Fasa 4

PKP Fasa 4

assalamualaikum salam ramadhan salam rabu selamat pagi hari ni..bermula lah PKP Fasa ke 4 pula 29 April - 12 Mei 2020 #stay...

Read more
Alkisah sahur

Alkisah sahur

alhamdulillah.. sahur ni...kami tidak bertiga sahaja... mcm 3 tahun yg lepas meriah sahur ni and alhamdulillah..diberi peluang ut...

Read more
Mantai

Mantai

cita hari khamis petang lepas... alhamdulillah dapat layan lemang & rendang lemang beli kat kawan opis rendang Ibu masak ...

Read more
Salam Ramadhan!!!

Salam Ramadhan!!!

assalamualaikum salam isnin selamat pagi salam ramadhan!!! diucapkan pd semua alhamdulillah...dah masuk dah 4 ramadhan walaup...

Read more
Kenangan terindah

Kenangan terindah

bila nak puasa, bila nak raya hari Jumaat selalu la... ada je kenangan yg menjengah minda tak pernah tak ingat la  pendek kat...

Read more
Permohonan pulang dari Kampung ke Rumah Sendiri

Permohonan pulang dari Kampung ke Rumah Sendiri

semalam Datuk Seri Ismail Sabri umumkan bagi rakyat Malaysia yg terkandas di kampung boleh buat permohonan utk balik ke rumah sendiri ...

Read more
Masak-masak

Masak-masak

semalam cuti emmm... lepas siap lunch terus start mula2...dadih Dido nak makan dadih pas tu wat choc chip cookies lama ...

Read more
Subhanallah...

Subhanallah...

assalamualaikum salam khamis good morning semua!!! pagi ni, nampak view ni subhanallah stop kat simpang jab snap sikit ke...

Read more
Masak masak and masak lagi

Masak masak and masak lagi

aktiviti yg paling banyak kita kita ni buat sepanjang PKP ni adalah memasak masak, masak, masak dah masak lagi mcm Mummy Ayu ...

Read more
Banyak penurunan....alhamdulillah

Banyak penurunan....alhamdulillah

assalamualaikum salam selasa good morning semua semalam...tgk update pasal covid 19 ni alhamdulillah, tiada kematian and jumlah...

Read more
UPSR & PT3 2020 dibatalkan

UPSR & PT3 2020 dibatalkan

assalamualaikum salam Jumaat selamat pagi... Rabu lepas.. Menteri Kanan, Menteri Pendidikan kita dah buat pengumuman peperiks...

Read more
Breakfast jom!

Breakfast jom!

assalamualaikum salam selasa good morning semua dah berakfast ke lum? bekalan ke opis pagi ni cucur udang + sayur cekodok p...

Read more
Online Classroom

Online Classroom

now kan musim PKP anak2 pun dah dekat 1 bulan cuti dah medium pembelajaran either google classroom atau pun melalui group wha...

Read more
Apa nak buat di rumah?

Apa nak buat di rumah?

okay.. saja nak share apa yg yg boleh dibuat sepanjang PKP kat rumah ni bagi Mummy Ayu  PKP ni ada banyak hikmahnya of coz, ken...

Read more