Thursday, January 28, 2010

My Hero & My Princess

salam khamis
ye..esok last day keja
pas tu cuti 3 hari...
1 feb - hari wilayah!!
best...tapi banyak keja plak nak buat kat umah
actually nak masuk pic nie semalam
but malas nak transfer gambar
so..masuk la hari nie
pic taken on selasa malam
bebudak dua orang nie leka tgh main
nie time elok dia
time berebut mainan tak sempat nak snap
sebab dok pujuk masing masing
===
yg nie plak keesokkan paginya
kira semalam pagi la
mula mula serius je
kat dalam umah
bila masuk keta
terus ceria..
sengih..sampai nampak gigie....
he he he

Wednesday, January 27, 2010

Dah besar dah my hero

Kejab aje masa berlalu
minggu depan my hero
MUHAMMAD ADRIAN ZIKRI
is going to turn 4 years old
1 minggu lagi
as usual
Mummy busy buat preparation for his buzzday party
(simple simple je)
as long as boleh kumpul
sembang sembang
makan makan
tiup lilin, potong kek
as long as diaorang still budak budak
enjoy buat macam ni
nanti Mummy Ayu ajak yer
sapa sapa sudi meh la datang
kali nie buat kat umah jer
so...check list:-
birthday kek - ok!
cuppies - ok!
goodies bag - dlm proses!
gula gula for kids - ok!
menu - ok!
theme - ok!
balloon - 50%!
baju us - 50%
present for Ian - ok!
lain-lain will pikir lagi...
kelam kabut gak
opis busy, balik umah ngan keja umah plak
aduiiii..!
Ian dah excited nak celebrate
dia dah besar plus dah faham
tu yg best tu...

Tuesday, January 26, 2010

Busssssyyyyyy

hari nie tresangat la busy..
tapi pagi tadi sempat gak menjengah ke umah kenkawan
sambil sambil
but petang...
penatnya...
rasa nak resign
rasa nak pengsan
rasan nak balik la nie jugak
tinggal semua keja
leh tak agak agak?
nie bukan Mummy Ayu tau..
credit from mr. google

Monday, January 25, 2010

Hujung minggu kami...

hai u ollllsss...
malas je nak keja pas cuti 2 hari nie kan?
so..weekend baru nie tak gi mana mana pun
sebab Daddy keja
so..layan je pic budak berdua nie...
nie taken on friday petang tu
balik keja gi Carrefour jab
sempat lak diaorang makan ice cream
yg Iris pun sama
tgk Abang Ian dia ada
dia pun nak jugak
tapi dpt biskut plus ice cream sikit
jadi la..tecik lagi
comot..jangan ckp!
pic nie plak on sunday
abg Ian baru jumpa balik dia punya keyboard
present Anyah on his 1st buzzday
Mummy sorok coz time tu dia tecik lagi
takut rosak
nie kemas kemas baru jumpa
so....dia pun layan la...
macam macam lagu dia main
Mummy terpaksa dengar je ..
tengah main main
Iris kacau
dia tak kasi Iris kacau
coz tgh layan
Iris pun...ngamuk
tu yg pic ngamuk tu
he he he...
Mummy..busy ngan kerja kerja umah
salah satunya layan baju...
banyak betul...
mula dr basuh baju..sidau baju..angkat baju..lipat baju..susun baju..
segalanya baju...
tgk tu baju Ian & Iris sepanjang 1 minggu
basuh..tapi malas nak lipat
weekend..malas ke tak
kena lipat
tu yg bertimbun tu
nie plak Iris baru pas mandi malam Ahad tu
(malam tadi lah)
chumels je....anak dara Mummy nie...

Friday, January 22, 2010

I Love You Adik Contest

he he he
senangat lagi..
kali ni nak join contest I Love You Adik
anjuran Lea Khalid
sweet je contest nie
so meh ramai ramai join kat sinie
syarat-syaratnya
(rasanya dah dipenuhi)
1. Membuat spesel entri ttg contest ini
2. Menjadi follower bg blog ini dan blog mylittlekimi
3. wajib (pakse rela) meletakaan blog ini dan blog mylittlekimi
di dalam bloglist anda
4. sila letakkan banner contest di side bar anda
5. penyertaan terbuka kepada kanak-kanak dari umur 0bulan hingga 12thn
6. tidak terikat hanya diantara anak dengan anak
(diantara adik dgn kakak @ abang) shj....
boleh jugak meletakkan gambar anak dgn anak jiran,
anak dengan anak buah, anak dengan anak kawan,
anak dengan anak org laen (yang kebetulan jmp dimana2)
tetapi watak utama mestilar anak anda sendiri
7. sila nyatakan nama dan usia anak anda.
8. maksimum TIGA keping gambar bagi menyertai contest ini.
9. TIGA orang peserta dengan gambar terbaik akan dipilih sebagai pemenang
10. tarikh tutup adalah pada 01 FEBRUARY 2010 jam 12:00pm
(pemenang akan dipilih secara adil..bukan menggunakan random.org ye..)
11. setelah selesai, sila tinggalkan link anda di ruang komen.
===
so..ini lah pic pic nya
(mentang mentang kata 3 maksimum....)
time main masak masak
emmm..baru balik wedding kat seremban
the latest..kat bird park
Nama anak-anak
MUHAMMAD ADRIAN ZIKRI (4 tahun)
&
IRIS NUR DELISHA ( 1 tahun 2 bulan)
so..itu je la kot..
wish us lots of luck!!!

Bloggers Gathering

ha...penat dah buat entry contest
tgh cedih nie
sebab tak leh nak gie gathering weekend nie
mula nak pegi..dah remind dah Cik Daddy
but...tu la..kita hanya merancang
Tuhan yang menentukan
Daddy kena kerja
so tak dapat la pi
plus tu area shah alam
memang tak pandai
so....tengok pic je la
sesapa nak pegi klik kat banner nie
*Date: 24th January 2010, Sunday
8.30am – 12.00 noon (Registration starts at 8am)
*Venue: Tasik Shah Alam Timur (Taman Rekreasi Raja Lumu)
* Meal-Style: Potluck (Bring your special food. Drinks will be provided)*
*Theme: Go Green!
satu lagi bloggers gathering is end of next month
yg ini insyaallah dpt pegi
(minta minta la takde halangan..amin!)
plus time tu my BFF NottiNetti dah abis pantang
so..boleh la heret dia
so...sapa sapa nak pegi leh daftar nama kat sini @ blog Puan Pengetua Suziey
(he he he ..tul tak Suziey..jangan marah ek)
Date: 28 February 2010 (Ahad)
Time: 9am - 12pm
Venue: Taman Tasik Perdana, KL
Theme: U look BLUE
Concept: Potluck
Fees: FREE
nie pic gathering diaorang last year
time tu Ayu baru berkecimpung dgn dunia blog
so..meh la ramai ramai together gether...!

Contest Sweet Picture Bersama ibu

he he he..
contest day
anjuran blog Eiya
sapa sapa nak join leh klik kat banner nie
syarat-syaratnya
(rasanya dah ok dah semua)
1) Mestilah gambar tersebut IBU BERSAMA ANAK..
umur dari baby sehingga 3tahun..
bilangan anak tidak kisah janji xmelebihi umur yang d'inginkan..
2) Nama anda & your anak beserta tarikh lahir..
3) Letak picture satu SAHAJA yer...coz byk2 nnt pening juri
4) Ceritakan kenapa gambar tersebut d'anggap SWEET utk korg..
5) Jadi follower untuk blog IBU & blog MYTOMEIOUTLET
6) Letak banner yang dicipta khas (gambar d'atas) diruang sidebar korang semua
7) Letak tajuk seperti d'atas jugak yer..
Make sure ur entry link back to mine
8) Tarikh tutup penyertaan 29hb Januari 2010
9) Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box entry ni k..itu jer...senang je..
===
so..pic yg dipertaruhkan is
Nama Mummy NUR IDAYU ALWI
Nama Baby IRIS NUR DELISHA
tarikh lahir 10 November 2008
cerita pasal pic nie..
Pic nie is taken on Iris 1st birthday party baru baru nie
sebab sweet je coz...kove this pic
Iris nampak manja je ngan Mummy
(memang dia manja pun)
plus dia ngantuk tu yang extra manja tu
===
tu je la kot..
wish us lots of luck!!

Pretty Zaza Baby Face Contest

contest lagi
(hari nie ala ala contest day gitu..)
kali nie nak join contest Pretty Zaza Baby Face @ Zaza
as usual..
syarat syaratnya (yg telah pun Mummy Ayu penuhi)
1) Terbuka kepada semua pem'blog'2 yang ada
2) Add blog ni dalam blog list anda
(sesiapa yang belum jadi follower.. )
3) Letak banner contest di sidebar blog anda
dan banner mestilah di'link'kan terus pada ENTRY Ni
4) Umur anak-anak anda mestilah dari 1 hari hingga 6 tahun.
5) Letak gambar anak anda beserta nama, umur dan jantina.
( Secara otomatiknya anak anda akan dikategorikan kepada dua kategori iaitu,
BABY BOY & BABY GIRL mengikut jantina mereka)
6) Setelah siap N3 anda, sila tinggalkan jejak di bahagian komen
supaya saya boleh menjengah N3 anda
(bagi link untuk entry tu sekali..)
7) Pemenang akan dipilih berdasarkan kecomelan masing-masing
dan gaya posing yang menarik hati.
8) Tarikh tutup penyertaan adalah pada 5 Febuari 2010
tepat-tepat pada pukul 12.00 tengah malam.
9) Top 10 bagi kedua-dua kategori
akan diumumkan pada 10 Febuari 2010
10) Top 5 pada 15 Febuari 2010 dan pemenang akan
diumumkan pada 20 Febuari 2010.
===
so..ini dia pic yg dipertaruhkan...
nama my little princess
IRIS NUR DELISHA
umur 1 tahun 2 bulan
jantina girl
==
so..itu saja..
as usual..wish us lots of luck!!!

Contest Saat Manis Si Manja

di pagi Jumaat yang mulia nie
nak join contest
mana tau ada rezeki..amin!
so kali nie nak join contest Saat Manis Si Manja
anjuran blog My Small World @ Ummi Dania


syarat syaratnya...
1. Upload banner contest di atas ke sidebar.
2. Tajuk contest 'Saat Manis Si Manja'
3. Terbuka kepada kanak-kanak berumur 0-6 tahun sahaja.
4. Upload gambar saat manis si manja anda (spt percutian,hari lahir dll)
Sertakan nama dan umur anak.
5. Tuliskan tajuk gambar. Tidak melebihi 15 patah perkataan.
6. Jadi follower blog saya My Small World.
7. List-kan My Small World di dalam blog list anda.
8. Pemenang berdasarkan gambar yang paling menyentuh hati!.
9. Tinggalkan link anda di dalam entri ini.
10. Juri akan dilantik oleh saya.
11. Hadiahnyer ???
seorang si manja lelaki DAN seorang si manja perempuan akan dipilih.
Hadiah dipilih oleh si manja yang gambarnya terpampang di 'banner'
so..ini dia pic yang dipertaruhkan...
Nama my hero nie..Muhammad Adrian Zikri
umur...4 tahun (lagi...2 minggu genap 4 tahun)
Tajuk pic nie....
"Enjab je cuti, esok nak alik dah.."
pic ni taken waktu bercuti kat A'Famosa baru baru nie
waktu tu Mummy suruh dia posing tongkat dagu
pas tu dia buat termenung cam tu....
sweet je rasa, Mummy snap ajer...
waktu time tu lepas mandi kat Water World....
and eson nya memang we balik...
itu la story nya
so as usual
wish us lots of luck!!!

1st Birthday Give Away Button Enterprice


lama rasanya tak join contest...
so..kali nie nak join contest fr blog nie
Blog nie jual button button
cantik sesangat
syarat syarat senang je
1. Become Button Planet's follower
2. Leave a comment at the end of this entry
3. Make an entry in your blog about Button Planet's 1st Birthday and this giveaway,
If you don't have a blog, then sent an email to your friends, relatives, groups, etc
(and cc the email to Button Planet's email)
4. After that leave a comment here again about it..
semua dah buat dah...!
tarikh tutup: 30 Januari 2010
so..kalu sesama nak join..klik sinie..
as usual...
wish me lots of luck...

Thursday, January 21, 2010

Ulu Bendul pulak...

busy la pulak ari nie
he he he
so...lambat la jengah blog
alllooooo.....!!!
hari Sabtu tu
we all gie picnic kat Ulu Bendul plak
kat Kuala Pilah
plus nak try jalan baru
no more jalan bengkak bengkok
teruuuuusss je..kejab je dah sampai
tidak pening lagi
===
mula tu ingat Iris takut
sebab sejuk giler air tu
yang Ian tu dah tentu...
bibir dah people..bukan biru lagi
badan dah gigil
tapi still nak mandi
Ian & Iris lepas mandi
dah comel dah....!
us...
esoknya hari Ahad pagi
balik KL balik.....
seronok sangat weekend lepas
weekend nie
Daddy work...so lepak kat umah je la kita yer
Ian & Iris...
lain kali Daddy cuti
kita jenjalan lagi....

Wednesday, January 20, 2010

A'Famosa Day 3 & Taman Buaya

dah hari rabu dah..
kejab aje kan?
sambung lagi cerita cuti we all..
lupa nak cita pasal malam kedua tu
Ian mula mula tido ngan untie syra dia
(macam malam before tu)
tetiba dia dengar bunyi bunga api meletup
than dia terus cakap
"bunyi apa tu? nak tido ngan Mummy la.."
penakut jugak hero Mummy nie yer...
ish ish ish...
===
so..ini pic nak balik dah
Iris ..suka sangat main kasut
see..kasut lagi...
nie dah dalam keta dah
untie syra snap pic dia tengah in good mood
===
balik dr A' Famosa
we all pegi....
!
!
!
Taman Buaya kat Ayer Keroh
lain dah tpt tu
last Mummy Ayu pegi dulu
waktu zaman anak dara
tak de cantik macam sekarang
4 of us
Iris with Daddy
buaya - buaya nya
banyak kan?
dah banyak dah buaya kat sana
mcm mcm rupa
"Mummy kenapa mulut buaya macam ni..."
(sambil nganga mulut...pic atas tu)
he he he...
buaya, ular pun ada..
turtle pelik tu pun ada..sekor je
pas tu ada birds n itik...
comel...
and ada bangunan bangunan mini
cantik kan? Iris beli buaya kecik..
pas tu baru balik Seremban..
masing masing keletihan
Ian..menung apa tu?
Syra....ingat abang cowboy ker?
Iris jugak aktif lagi...
===
esoknya..
we all gi jenjalan lagi
kali ini ke.....?

Tuesday, January 19, 2010

A'Famosa Day 2

salam selasa semua
sila jangan tergezut tengok pic my little princess
cam nie rupa...
he he he
almaklumla baru bangun tido...
nie sebenarnya on our 2nd day kat a'famosa
bangun je tido..
bam bam Iris jumpa pelampung dia
yang malam before tu udah ditiup oleh Untie Shira & Daddy dia
so..dia pun terus main...
sebab 2nd day we all nak pegi mandi di Water World....!!!
pic mandi tan snap pun
sebab camera dalam loker
tak de org nak jaga beg
so..pic lepas mandi manda jer...
Ian & Iris..
Iris..dok busy usha air lagi tu
love this pic...
puas Mummy ajar posing..
encem la hero Mummy nie...
love u much!!!(bak kata Ian)
muah!!!
ini plak princess Mummy
so..chumels..& bam bam
seksinya....!
mentang mentang dah pandai jalan...
laju je ke sana sini
tapi kenkadang jatuh gak..
lesen P la katakan
he he he
3 of us...
(me nampak bam bam jugak kan?)
lagi pic my hero...
Iris...
nampak gigi...
sayyyyanggg sangat anak Mummy nie
muahhh!!!!
aksi 2 beradik
and last but not least
pic wajib
(walaupun Daddy kata..
"tak abis abis posing")
4 of us...happy family!
===
balik je dari Water World
we all gie jenjalan ke bandar Melaka
konon nak cari asam pedas sedap
tapi tak jumpa
asam pedas dah tukar jadi Mc'Donald
gie JJ Melaka
cari pacifier Iris
sebab hilang....(Ian pun nak jugak...)
petang baru balik A'Famosa
===
malam..we all dinner kat luar
pas tu balik...
bebudak tido awal coz letih...
Mummy pun leh rehat
===
Day 3...coming soon!

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno