Monday, October 31, 2011

Hello...helloooo!!!

nie plak pic malam tadi...
tetiba lak masing2 teringat nak main telifon nie
dah lama dah beli
and dah lama gak Mummy Ayu jaga
ye la..sayang tu
telifon nie ada wayar panjang
and boleh cakap betul2 tau...
Iris...kat depan..
Ian kat dalam bilik..
beria ia masing
mcm sembang betul2...
last2..bila Iris tak cakap
ian menjerit dr dalam bilik..
boleh??

Just at home je weekend nie...

sambungan dr pic tadi...
weekend lepas..
kami tak ke mana2 pun..
just kat umah
pagi semalam ada la gie tesco jab
beli brg2..
tapi tak snap2 plak...
ptg semalam
after lunch..
dua beradik nie dok main2
baru snap2...
time nie Mummy tgh buat keja sikit...
diaorang buat keja diaorang
emmm...

Baru la boleh bersiaran...................

as salam & good afternoon kengkawan..
hari nie internet problem lagi
:-(
dr pagi...sampai la nie..
dah tengah hari baru leh on line..
satu opis problem
so..tak leh la nak pinjam2 pc kengkawan..
tak leh nak blog. tak leh nak FB
semua pun tak leh
tension......
gambar.....saja2 jer...
will update more...

Saturday, October 29, 2011

No 1 cake in the making

emmmm...
saja je
buat entry nie....
1st
2nd
3rd

dah siap..
jadi la kek kat sini....

Novel untuk hujung minggu nie.....

novel untuk hujung minggu nie
emmmm...
adik yg sama2 geng kaki novel kat opis nie kasi pinjam
:-)
suka..suka...
nanti minggu depan
Mummy Ayu dah abis baca
Mummy Ayu buat review lagi key
HAPPY WEEKENDS!!!
apa plan minggu nie??
Mummy Ayu..ada la....
:-)

Friday, October 28, 2011

Mana KLCC?

pic snap by my hubby
dari KL Tower
using his BB
time nie kabus tebal
hampir tak nampak KLCC kan?
emmm.....

happy weekend semua!!!!

Lunch yg paling express......

tadi lunch kuar berdua je
ngan Net of coz..
destinasi..
Semua House kat Jalan TAR tu
mula2 gie settlekan urusan net dulu
urusan apa..
tempah baju jer...
pas tu..baru gie mamam..
gie mamam kat food court bawah tu jer
makan keaw tiow guyeng
air tembikai..Mummy Ayu
bancau (bandung cincau)..Net
tak beli apa pun..
cuma
beli nie kat Sayang You kat atas tu
projek ujung minggu nie..
emmmm....

Nie pun masterchef jugak ker???

alhamdulillah...
dah petang2 nie..
baru ok internet kat opis nie
so..meh layan jab..
balance2 pic master chef...
wah...
nie pic cilok kat BB my hubby..
chef gak...
:-)
ha..ini dia..
in uniform yg hari tu ada Mummy Ayu share kat sini tu
dia snap2 kat tempat kerja
Mummy Ayu cilok..
share kat sini..
saja2 jer
sbb dah alang2 citer pasal master chef nie
buffer line nya
nie kat bahagian appertizer
salad2...condiments..
nie semua kerja my hubby la
and use to be my job gak dulu
masa chef..
Zh-ena tanya..
best ke masa jadi chef dulu?
memang best....happening
cuma time busy tu..memang busy
tenison..kelam kabut
tak cukup rehat
kerja long hour..memang biasa
ada sekali tu Mummy Ayu kerja
7 pagi 11 malam
3 hari berturut2.....
tapi overtime..masyuk la...
semua tu tinggal kenangan
masa nak berenti kerja tu..memang sedih
tapi bila pikir future..kena pilih la
so...alhamdulillah...
sekarang lega Mummy Ayu dah kerja opis
sbb ada kawan Mummy Ayu
sampai kena berenti keja
sbb..nak jaga anak2..
mana ada org nak jaga samapi kul 11 malam
unless..maid...tapi tu pun macam2 hal..
~~~
and...barisan masterchef...
KL Tower Restaurant...

internet problem lagi...

hari nie internet kat opis Mummy Ayu problem lagi la

so....mcm kureng je la hari nie

entry masterchef tadi pun sbb dah set autopublish semalam

nie pun pinjam pc geng opis

dia tengah busy...so..kejab je la online jer...

so.......faham faham la....

Masterchef Malaysia

dari hari ke hari nak citer pasal Masterchef nie
tapi dok la tangguh tangguh..
tak jumpa pic la....
and pelbagai alasan lagi la....
tapi hari nie..
dapat gak buat entry pasal masterchef nie.....
CHEF
satu bidang yg Mummy Ayu pernah ceburi..
3 tahun belajar...
3 hotel gie training
2 hotel..kerja
pas tu..pencen dah jadi chef
jadi secretary plak
jauh bezanya
so.....pandangan Mummy Ayu untuk Masterchef Malaysia nie
(chewah..mcm ada jer org pandangan kan?)
suka suka je tau..
masterchef Malaysia
ok.....
cabaran2 dia dia pun..
ok la..not bad..
ye la......
mcm dibone ayam tu
ingat semua org leh buta ke ..
tgk sekali jer...terus kena buat sendiri.....
uiih...adventure tu
Mummy Ayu dulu pun...2, 3 kali la buat baru jadi cun..
buat tiramisu semalam
kesian tgk yg buat tapi tak jadi tu...
kukur kelapa mcm nie
Mummy Ayu pun tak pernah cuba..
melecet tangan akak2 tu....
potong bawang nie....brunoise kalu tak silap nama potongan tu
uiihhh...confirm nangis2 tu
pedih mata..
semangkuk besar kena potong...
Mummy Ayu terlepas tgk yg 1st episod tu
tgk separuh je
yg lain ..so far tak miss lagi
ian pun suka tgk..
dia kata..Mummy..pas nie tgk cita masak2 ek..
so....ada geng..best la layan..
walaupun dia tgk kejab2 jer..
main yg lebih
so...semalam final dah saringannya......
dah complete dah 24 org peserta dia
dan mereka adalah......
Zeri – pereka fesyen dan Zuraidah -surirumah
Zahin- Pelajar dan Terrence -Perancang majlis
Raymond – Pegawai perhubungan awam dan Wahidan – Pekebun

Saiful Alip-penoreh getah dan Zamir Arshad- Pelajar
Imelda – pereka barang kemas , Shariah -penulis novel

Hui ting – Lepasa Ijazah, Ezani- Doktor Pergigian

Deena – Pelajar dan Brian- Auditor dalaman

Mohd Danial Firdaus, 18 tahun, pembantu penyelia

Azilah -Pegawai Perkhidmatan pelanggan


Azlina -tak bekerja, Azizah seorang pelajar
Ari Malik – pelakon/artis dan Amita -peguam
Mr K atau Kamaruzzaman – pengurus
Nik Micahel- pelajar
Felix- jurulatih peribadi

congrats to 24 org nie
bukan senang nak dapat nie
daripada ntah berapa ramai yg try
diaorg yg dapat

ok...
yg tak best dlm masterchef malaysia nie
ialah...
emmm...
pengacara nya
mcm dibuat2...
ada yg kata nak tiru pengacara oversea tu
pun takde....
memang tak best pengacara dia
Mummy Ayu layan pun sbb nak tgk diaorg masak...
and idea2 diaorg masak
memang leh puji usaha peserta
walalupun tak la sehebat yg kat luar negara tu
tapi...not bad tau
contoh..
mcm hari tu
penoreh getah tu..
masak one western dish
cayalah!!
pengacara tu pun puji..
pas tu ada student tu..
peserta paling muda
pun dpt pujian....
semalam..masak tiramisu...
ada amoi tu masak..memang cun..
Chef Riz pun puji....
Chef Riz tu dulu junior Mummy Ayu
masa dia part 1, Mummy Ayu part 6
kat UiTM Shah Alam dulu
dah ada restoran dia dah
senior dia..dah jadi PA
he he he...

so..Mummy Ayu akan terus sokong & layan

agak2 sapa yg menang kan????

Thursday, October 27, 2011

Ian & Iris.... semalam

hari nie takde citer lain
semua pun citer birthday party semalam jer..
sila jgn boring udah la yer....
Ian & Iris..
kat umah
sebelum pegi
time nie bergaduh
tu yg duduk jauh2 tu..
the only pic Iris senyum semalam
tapi Ian plak yg buat muka garang tu...
at Yushua 1st birthday party...
at home
balik dr party
terus je dua2 main belon.......
abis dah citer party..rasanya la..
esok cita lain pulak....
:-)

Goodies bag........thank you so much Tuan Rumah!!!!

kalu gie birthday party
tak sah kalu takde goodies bagnya
so...
semalam dapat 3....
ngam2 semua color lain2
Iris nya ~ merah
Ian nya ~ oren
Mummy nya ~ hijau
nie dalam beg untuk kids.....
mcm2 ada..
and nie yg dalam Mummy nya
ada FM no 1..
comel..
tq Watie.....
suka suka....
:-)

Princess yang bad mood....

nie la dia princess Mummy yg bad mood semalam
time party tu..
masam je muka
dah la nak berkepit jer...
alahai....
puncanya...
dia tak tido petang
bila naik jer keta masa otw tu ngan Net
dia pun....zzzzz
bila sampai..dia pun bangun
tak cukup tido
tu yg masam je tu
tengok..semua pic pun dia masam jer...
dah hujung2 tu baru dia nak jalan
tapi muka still....
macam jer..
last..nie yg pic yg dia senyum
tu pun dah nak balik
tapi..
bila naik jer keta
ok plak mood dia
siap leh gurau2 ngan Cik Net lagi dlm keta semalam
boleh mcm tu???
©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno