PTC - semalam

assalamualaikum..
salam khamis
lama sgt tak update blog
minggu ni busy sangat rasanya
emm..kerja opis, akaun, PERWAKILAN, Open Day..
emmm..banyak benda kena wat, 
banyak benda kena settlekan..

apa pun...
semalam
busy mcm mana pun
kena luangkan masa gak ke sekolah Ian & Iris
PTC - Parent Teacher Conference
here we are..
3 of us..pagi2 lagi dah kat sekolah

kat sini..diaorang selalu wat mcm ni
parents jumpa kat cikgu2
selain dr discuss result
cikgu akan update perkembangan anak2
and..kalau ada apa2 nak tanya
this is the time

for Mummy Ayu
memang bagus 
sbb nak tau perkembangan Ian & Iris

for Ian..tak banyak komen
dia aktif dlm kelas, suka participate
kelemahan..suka rushing bila wat kerja
manjang nak cepat siap
he is good in Maths
but...since English dia ok ok jer
so..Ian kena work hard in his English

for Iris...banyak improvement
banyak sgt dia dah improved
dia dah leh ckp English and leh faham arahan cikgu2
but dia kurang confident dgn English dia
so...dia kurang participate dlm kelas

Cikgu kelas dia kata..bila face to face ngan Iris
Iris ok..nak ckp, but bila dlm kelas
dia senyap and susah nak dgr dia cakap
so..solution...
CIkgu kasi dia responsible..
jadi group leader utk sains projek dia
so..dia kena jugak stand up ..
sgt bagus
kat umah pun Iris ada cerita pasal sains projek dia ni
and she is so excited!!

alhamdulillah..
so far dua2 get a good result
takde la excellent
but ada peningkatan and takde yg fail..

ok lah kan???
good job sayang..
keep on going..ok? 




mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

No comments:

Post a Comment

Jemputla komen di sini...