Hari Raya Ketiga....

raya ketiga kami
Jumaat lepas...
Iris dah sekolah dah
Ian...malas nak gi, nasib baik jugak la
sbb boleh la harap dia tolong mana yg patut
sbb nya....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
kami pindah rumah Jumaat tu
emmmm...
pindah dekat je
dr kondo kuarters ke kondo sebelah
still leh jalan kaki & tak payah redah jam nak gi keja 

sbb apa pindah??
sbb kuarters nak buat major renovation
so..semua kena pindah sewa kat luar
ramai yg pilih kondo Mummy Ayu ni..
sbb dekat but ada jugak yg pindah jauh skt
sbb nak rumah besar & murah lagi
Mummy Ayu..budget yg dpt...tak banyak mana 
so..just pilih rumah kecik but dekat
plus kami bertiga jer
so..ok je la..rumah 2 bilik pun

khamis malam tu..tido dekat kul 3 pagi
kemas2 mana yg boleh
hasilnya
emm..kul 2 lebih yer time ni

pagi jumaat..dlm 9.30 start angkut barang
dlm 11 lebih settle
unpack kat umah baru plak
penin....
sbb dr rumah 3 bilik pindah rumah 2 bilik
so..memang jenuh la kan
tu pun ada dlm 10 kotak + washing machine dah pack terus
utk pikul balik jer

tgk sikit la yer
my new kitchen...
before kemas

and after...
tu pun...banyak yg tak settle lagi

dah almost 1 week..
pun lum settle lagi
kemas mana yg patut
and..janji sedap mata memandang

penattt..
sbb ofis pun banyak keja
perwakilan lagi

rumah baru ni .. 2 bilik
Ian of coz la bilik sorang
but plus plus jugak la
ada satu sudut kotak2..cover ngan frame
dlm lemari pun..tumpang baju Mummy sikit
he he he

Iris..berkepit ngan Mummy Ayu of coz
jenuh gak la susun atur baju2...barang2 yg banyaks nye..

so..insaf jab
no more baju, no more shoes,
no more pinggan mangkuk
hopefully.. enough la
now..himpun duit je

bulan 11 ni..genap 3 tahun dah
so..dah mood standby nak balik
tu yg ada 10 boxes + washing machine...siap bungkus nak bawa balik
bila dapat arahan balik
maybe bulan 11..or a few months after that
tungguuuu....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

Jemputla komen di sini...