Projek karipap

balik dr lunch tu
tetiba ter"extra" rajin....

terus layan buat karipap
after sooooooo long x buat karipap kan
main beli yg frozen je
tahun ni..nie baru 1st time la rasanya buat kuih karipap ni
kalau kat Bangkok dulu, tetiap bulan mesti buat
kat sini..yg jual ramai
main beli je
bulan ramadhan lepas pun, semua beli je

kali ni.....baru la buat
yg sebab ny Mummy Ayu kata ter"extra" rajin tu
sbb.....

mula2 buat inti..
kentang + daging

pas tu....
kentang + ayam

"extra" rajin kan
sekali 2 jenis buah karipap
karipap daging & karipap ayam
tapi x de la buat banyak pun

5-6 biji kentang je
half -half

sambil2 masak buat doh utk kulit nya....
utk karipap ayam...Mummy Ayu buat karipap pusing

utk karipap daging..buat karipap biasa jer
so ada la beza nya

nie buat karipap angin..
utk Hail....x pedas
boleh la dia makan

goreng2

siapppp

masuk dlm bekas
bawak gi rumah Ibu petang tu
alhamdulillah..

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

15 comments:

  1. Lama sudah tak makan karipap home made macam ni. 😭

    ReplyDelete
  2. weekeed nieyl nampak story IG akak..rajin buat karipap...

    ReplyDelete
  3. sis suka inti kentang sardin.. tapi bab kelim karipap ni memang sis fail sejak azali.. hahaha..

    ReplyDelete
  4. Lama dah x buat karipap...sekarang nak makan beli...

    ReplyDelete
  5. bestnya pandai buat karipap...eh..buat kelas plis..ajar akak ni ha..

    ReplyDelete
  6. Suka karipap. Rajin MA....Kena cuba buat karipap juga la.

    ReplyDelete
  7. Salute sangat pada yang buat karipap ni, bukan senang tau. Sedap karipap Mummy Ayu ni.

    ReplyDelete
  8. Best ni kalau pandai buat karipap. Saya pengagal buat karipap. Tak menjadi terus rasa give up dah. hihi...Bila dah rajin, 2 jenis inti terus dibuatnya. Terbaiklah Mummy Ayu.

    ReplyDelete
  9. Buat karipap frozen ni memang puas hati… bila teringin, tinggal goreng je ..Karipap frozen ni penyelamat perut tetamu mengejut

    ReplyDelete
  10. Di sini sebutnya pastel. Biasa isiannya kentang+daging atau bihun dan telur. Saya suka juga karipap yg Malaysia punya, sebab isinya kari. Ada langganan saya di Penang, memang sedaap sangat karipapnya. Kalo buat sendiri, tak sanggub mum 😂

    ReplyDelete
  11. Seisi keluarga pasti happy mak mereka masak sedap..alhamdulilah..

    ReplyDelete
  12. Nak kena cari bekas buat karipap rasanya mcm ada. Huhu.. lama jugak tak buat sendiri asyik beli yg frozen

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...