Dua dua pun best......

hari tu kan Mummy Ayu ada beli 3 novel
satu dah abis baca and dah buat review dah
nie lagi dua....
(dua-dua pun best sesangat, sangat dan sangat)
Sebenarnya Saya Isteri Dia
sinopsis kat belakang tu....
and sinopsis versi Mummy Ayu...
Syafa Aqira bercinta & hampir bertunang dengan Faarish Adryan
tapi.....
disebabkan satu kejadian
di malam birthday party kawan baik Syaf, Raimy
Syaf tertangkap sebilik dgn Firash Arshad, adik kepada Farish
disebabkan itu..mereka terpaksa berkahwin
Farish meninggal accident..malam tu jugak
kecewa
Firash..muda 4 tahun dr Syaf
masih belajar
tetiba terpaksa memegang status suami
angkara diperangkap oleh Raina
pada malam birthday party tu
Raina nie kembar ngan Raimy
Raimy nak perangkap Syaf
Raina nak perangkap Firsah
tapi..akhirnya Syaf & Firash yg terperangkap
maka..bermula la episod nya
mula2..masing2 memang tak suka
asyik bergaduh
tapi..lama2 ok
pas tu gaduh lagi
Syaf sampai larikan diri
but akhirnya..
emm..of coz la happy
menarik la jalan cerita dia
tebal plak tu
tapi..best sangat2 cerita nie

Jodoh itu milik kita
kuar kat rancangan Nasi Lemak Kopi O
tu yg Mummy Ayu beli tu
mesti best
and..memang best pun
sinopsis kat belakang
and sinopsis versi Mummy Ayu...
Dahlia akur dengan pilihan keluarga
dijodohkan dengan Syafiq
tapi..
pada majlis pernikahan mereka
Syafiq melarikan diri..menjejak kekasih lama
Aariz (mcm Aaron plak)
abang angkat kepada Syafiq...stuju menggantikan Syafiq
demi nama baik & maruah keluarga
mula2 tu memang la tak suka
Aariz...punya sejarah silam yg hitam
sebab tu..dia rasa sgt rendah diri
saat merak mula2 nak happy.tetiba Syafiq muncul balik
(sbb dah kena reject ngan kekasih lama dia)
dtg..tuntut hak dia ke atas Dahlia
Syafiq tuduh Aariz rampas Dahlia
and ugut nak kasi tau kisah silam Aariz tu
Aariz pun...memang rasa sgt rendah diri
mula nak mengalah
Dahlia..of coz la marah
mcm dia nie barang je nak main pas pas plak
tapi..
bila Dahlia dpat tahu sejarah hitam Aariz
dia dapat terima
and cuba pujuk Aariz untuk lawan Syafiq
akhirnya bahagia milik mereka

so..pd yg lum baca
jom la baca dua novel nie
dua2 mengisahkan rumahtangga
so..memang sesuai la untuk kita nie kan
dua dua keluaran karya seni

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. sebenarnya saya isteri dia..
    haha..macam best jer citer nih..nk try cari la nanti...

    ReplyDelete
  2. nak bl jugk la..novel 3 bijik aritu dah khatam da...

    ReplyDelete
  3. wahhhh..along ingat nak buat review novel..tp post kat notakakisuriaamanda jer..khas kan link tu utk review novel..ok x?

    ReplyDelete
  4. rindu nak baca novel cam dulu2 tapi since balqis dah school semua tu dah limit....tak cukup masa

    ReplyDelete
  5. aku nak baca yang belakang dulu.

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...