Step by step ~ How to make Choc Oreo

okies..
nak share steb by step
cara2 nak buat choc oreo plak
hari tu dah share cara2 nak buat lolichoc
so..bahan2nya
of coz la
acuan untuk choc oreo nie
dia punya lain dr lolichoc
sbb takde ruang untuk batang tu
pas tu...biskut oreo
terpulang la nak flavor apa yer
compound choc
itu jer..
cara2nya plak
mula...
cairkan choc tu gunakan teknik double boiler
ha..mcm dlm pic tu key
air mendidih kat bawah
choc dlm mangkuk yg lain
pas dah cair
tuangkan dlm acuan...
dalam satu sudu macam tu
tak nak banyak sgt tau
nampak tak?
sikit jer
pas tu
letakkan biskut oreo tu
tekan sikit
so..kat wabah bikut tu..choc tadi tu rata
pas tu
tuangkan lagi choc atas biskut tu
pun jangan banyak sgt
kang melimpah2 plak
just nice untuk cover biskut atas tu
mcm nie
dah siap tu
ketuk sikit
kasi mampat gitu
than masukkan dlm peti sejuk kejab
dah keras
leh kuarkan
siap..
senang jer kat
atas tu..
boleh2 la deco kalu nak
letak edible image pun boleh
suka hati la
pas tu..siap la untuk dipacking2 kan....
selamat mencuba key!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

9 comments:

  1. lama aku tk wat oreo choc ni..yumm2222

    ReplyDelete
  2. ooo..mcm tuh je ker nak wat..senangnye..harus cube nie..hehe..

    ReplyDelete
  3. cara cam buat lolichoc je kan, cuma letak biskut oreo, harus try nih..hehe

    ReplyDelete
  4. wah...sedap...
    thanks mummy ayu resipi...
    dh lame cari ni...

    ReplyDelete
  5. terbaeek!
    aaha
    aku tingat lagi masa memula buat ni dulu..
    ara dgn aqil dok sibuk2 colek2 loyang tu lepas dah setel..
    siap lumur ke muka masing2.
    ahaha..
    lawak betul.

    ReplyDelete
  6. bestnyer..anak2 mesti suka sngt kan..haih bila nk rajin ni mama ni..hehe~

    ReplyDelete
  7. Lama x buat choc oreo ni..jd teringin pulak lepas tgk entry ayu ni

    ReplyDelete
  8. wah sangat2 senang la , balqis suka ni, nanti nak try wat la kat rumah...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...