Mr. Grey ~ Syamnuriezmil

okay...abis dah baca novel ni..
Mr. Grey
Image may contain: plant and outdoor
1 minggu gak la baru abis
slow sikit la ngan novel sekarang ni
masa ada ... but kerja pun ada
so..kena pandai2 la arrange masa
dulu kan mana yg patut dulu

apa pun..abis dah..
Mr. Grey ni
best ... sangat2 best
novel Syam mana ada yg tak best..kan?

so..baca blurb dulu...
“Malique Gregory Kamal bin Grey Muslim...”
“Saya...”
“Aku nikahkan dikau dengan anak saudara aku, 
Nisa Ardina binti Nizar dengan mas kahwinnya sebanyak RM1000 ringgit tunai...”
“Aku terima nikahnya Nisa Ardina binti Nizar dengan mas kahwinnya RM1000 tunai.”

Keputusan mereka untuk berkahwin memecahkan dua hati. 
Hati Datin Musalma, mummy Mr. Grey yang menuduh Nisa 
menggoda anaknya demi harta 
dan hati Ilham Arsyad yang mencintai Nisa sejak daripada kecil lagi.
 Tetapi, kedua-dua hati telah membuat keputusan yang berbeza. 
Datin Musalma memilih untuk terus membenci. 
Ilham Arsyad memilih untuk terus menyayangi.

“Tak susah kan kalau saling mencintai? Tak ada risiko.” - NISA
“Hesy, siapa cakap tak ada risiko? 
Semua perkara ada risiko. 
Risiko mencintai ialah hati kita akan sakit kalau orang tu tak mencintai balik. 
Risiko dicintai ialah kita akan menyakiti hati orang tu kalau kita tak cintai dia balik. 
Risiko saling mencintai pula, kita akan saling kehilangan.” – MR. GREY

Ilham terus menyayangi Nisa walaupun gadis itu telah menjadi milik orang lain. 
Terus menjaga dari jauh dan sentiasa tahu kemahuan gadis itu. 
Dia menyayangi dengan caranya yang tersendiri hingga timbul persoalan 
dalam diri Nisa kenapa dia tidak memilih Ilham.

Saat diulit bahagia...
Mr. Grey membuat pilihan untuk menghilangkan diri. 
Dia memutuskan untuk kembali kepada Datin Musalma.
“Abang nak minta maaf. It’s not you, it’s me.” – MR. GREY

Apakah pilihan Nisa? 
Membuat keputusan untuk terus setia kepada Mr. Grey yang tegar meninggalkannya? 
Atau membuat keputusan untuk memilih Ilham Arsyad?

“Nisa maafkan abang tak sebab mencintai Nisa dan tak boleh lupakan Nisa?” - ILHAM
“Buat apalah nak maafkan abang. Bak kata abang, 
Nisa tak ada hak untuk halang abang sukakan Nisa.” – NISA

Ya, hidup itu memang kelabu. Tapi, kita selalu ada pilihan...

baca blurb pun..dah excited dah rasa nya nak baca novel ni..kan?

so...meh baca review Mummy Ayu plak
v
v
v
v

Nisa Ardina ~ heroin dlm novel ni
dia ni dr Pendang, Kedah...dtg KL nak cari kerja
nak tolong family kat kampung
walaupun result STPM bagus...
dia pilih untuk terus kerja...drp sambung study dia

Mr. Grey @ Malique Gregory Kamal ~ hero dlm novel ni
dia ni calon CEO di Wisma Puncak Angkasa

awal2 lagi dlm novel ni....Nisa dah jumpa dengan Mr Grey
dalam 1 incident' yg menyebabkan Nisa fikir Mr Grey ni emm...a bit naughty
but...dia dah salah sangka
its turn Mr Grey ni sgt la baik, romantik, caring dan lain2 la
cukup complete nak jadikan calon suami
which is .. tak pernah termimpi oleh Nisa

Nisa stay kat KL dengan kawan baik dia Jannah@Jane
Jane ni model but part time keja eskort girl but..
berkat nasihat and 1 'insident'
Jannah berubah and fokus ngan profession model dia

Mr Red...adik tiri tak sah taraf Mr Grey
pesaing Mr Grey utk jadi CEO di Wisma Puncak Angkasa
dua memang tak sebulu
but...Tok Grey @ atok diaorang yg suruh diaorang tunjukkan
siapa yg paling layak utk warisi Wisma Puncak Angkasa tu

Nisa kerja sbg pembantu kepada PA Mr Grey.. Kak Ain
sama2 org Kedah..syok la keja sama2
tapi..leh ckp Kedah lepas office hour jer..he he

Nisa mula terpanggil utk tolong Mr Grey dr dikenakan oleh Mr Red
mcm2 jadi, mcm2 diaorang hadapi
boleh dikatakan bersama
tu yg buat diaorang makin rapat...

halangan?
of coz ada

Abang Ilham ~ orang kampung Nisa
suka Nisa dah lama dah
Nisa pun tau..but dia just anggap Abg Ham mcm abang dia sendiri
Abg Ham ni la yg selalu tgk kan mak dia
masa Nisa kat KL tu
and..dia pun seorang usahawan yg sedang meningkat naik

mak Mr Grey ~ Datin Musalma Kamal
orang yg paling bangkang bila Mr Grey nak kawin ngan Nisa
bukan taraf, tak standard..reason biasa la

Mr Grey..diperangkap utk kena tangkap basah ngan Nisa
but tak menjadi..sbb time tu Jannah ada sama slm rumah tu
and..of coz di set up oleh Mr Red
yg cuba nak jatuhkan nama Mr Grey

but sbb set up ni jugak la..
Mr Grey nak kawin ngan Nisa
and becoz....Mr Grey dah mula jatuh hati ngan Nisa
dia mula rasa kehadiran Nisa
well..Mr Grey kan romantik..
ada jer cara dia nak buat Nisa jatuh hati ngan dia

seronok sgt baca novel nie
senyum sorang2..byk kali sgt
dah mcm orang gila dah rasa
gelak sorang2..
cayak sorang2...
best la..

ending pun best
as usual..kena baca..
kalau nak tau ending nya
sbb ada part Mr Grey tinggalkan Nisa..lepas kawin tu
and..masa tu Nisa tgh pregnant..
sedih sangat 
sbb time tu rasa mcm confius jab
betul ke.. Mr Grey berubah hati?
jgn lah..
kalau betul kejam nya
emm...
nak tau..
beli novel Mr Grey & baca
leh beli kat bookstore or Karya Seni online
or..
kalau nak sign Syamnuriezmil
beli terus dr bookstore dia.. The Chapter Bookstore

happy reading!!!




mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. shomel jerk cover novel ni.. HUrmm menarik jugak cite ni.. leh try baca nanti..

    ReplyDelete
  2. Hi..ada rasa nk sewakan tak buku ni? saya malas nak beli sbb tau baca sekali je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i ada sewa kan buku2 novel karya terkini.. bole email sya klau nak sewa novel yg ada
      aidaharis11@gmail.com

      Delete

Jemputla komen di sini...