Sambutan National Day

rabu lepas....
ada sambutan national day kat sini
every year pun ada
tapi..ni kali pertama lah utk Mummy Ayu kan

pagi2 lagi..Mummy Ayu dah follow ke hotel
utk tgk persiapan
diaorang buat coctail stail
teringat masa keja2 hotel dulu

Mummy Ayu mula tak nak join
sbb malam..sure abis lambat
Ian & Iris takde sapa yg jaga
plus Mummy Ayu kan mcm ni...
so..tak de mood pun nak join
but...nama dah naik..utk jaga registration
so...pegi utk buat keja and balik awal
dah ckp kat diaorang..diaorang pun ok
so..ni meja keja petang tu

dlm kul 4 lebih
kami semua dah ada kat dewan
siap dah full dress
Mummy Ayu pakai baju yg mana ada jer
ni baju raya .. but lum pakai lagi
and..ada 3,4 pasang lagi..baju raya..but lum pakai
:-(

us...ada lah jugak..bergambar kenangan ngan kawan2....
1st time kan...national day kat luar negara gitu

siap ada ice carving lagi

kek.....sponsor by Petronas

and yg ni dr pihak hotel

PERWAKILAN

sebelum tetamu dtg
group photo dulu
lelaki ..kena pakai baju melayu hitam
perempuan..pakaian national
local staff...bersesuaian
yg depan tu....penari yg diterbangkan dr Malaysia
kira dijemput gitu

kul 6...start dah
and Mummy Ayu pun start dah..kat registration
posing2 dulu...

and..yg ni real team...
meja registration
semua pun local staff..
Mummy Ayu sorang jer..home based staff

dlm kul 7 lebih..
settle dah
so..leh kemas2 
and siap nak balik

sebelum balik...sempat jengah kat dalam dewan..
ramainya orang
dah la makan coctail stail
takde mood nak makan...
ingat nak balik jer

bunga...banyaks sangat malam tu
sbb most of the guest..bawak bunga
yer la..kira congrats la kan
emmm...rambang mata
sbb semua cantik2...fresh flower gitu

balik ngan local staff...dr bahagian consular
dlm kul 8..Mummy Ayu dah kat rumah dah
alhamdulillah..semua berjalan dgn lancar

local staff ~ staff warganegara Thailand
home based staff ~ staff warganegara Malaysia
mcm Mummy Ayu ni..kira home based staff (HBS)



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. Pengalaman menyambut di luar negara ye sis.. Salam kemerdekaan.. Semoga sentiasa bersemangat..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...